Lipsa Timbrelor pentru psihologi=Prostitutie Intelectuala!

Quoted post


Musafir

#499 Ce mare rahat 1 leu pe un aviz

2012-04-11 08:15

Bucurati-va ca nu v-a facut cotizatia 1000 lei/an, sau ca nu va cer un procent din incasari, asa cum e la arhitecti sau la avocati.

Ce mare rahat 1 leu pe un aviz, mi se pare o meschinarie sa te plangi ca trebuie sa ii dai Colegiului 1 (un) leu atunci cand castigi 50-100 lei pe o examinare.

Mi se pare o discutie absolut degeaba. Nu toata lumea trebuie sa isi deschida un cabinet psihologic, nu toata lumea trebuie sa dea avize. Sa dea cei care au clienti, care sunt in stare. 1 leu/aviz taxa pentru colegiu nu inseamna nimic, relaxati-va.

Sau daca vi se pare mult inseamna ca nu ar trebui sa aveti cabinet.

 

 

Raspunsuri

psiholog saracit de cpr

#500 Re: Ce mare rahat 1 leu pe un aviz

2012-04-11 14:42:25

#499: - Ce mare rahat 1 leu pe un aviz

Nu cred ca e corect sa fim comparati cu avocatii. Atata timp cat sunt legi care le aduc painea pe masa, nu vad validitatea acestei comparatii. Dimpotriva, noi suntem lasati la mana altor profesii liberale care hotarasc daca vom avea de munca sau nu.

1 leu nu e mult, asa e, ai mare dreptate. Chiar nu cred ca problema a pornit de la pret ci de la faptul ca din toate masurile pe care le putea lua CPR pt imbunatatirea situatiei psihologilor din RO, asta a fost o "solutie" care dupa ce ca vine tardiv (dupa ce prin noua lege a sanatatii suntem la cheremul medicului de Medicina Muncii si nu prea mai are ce reglementa ca nr de avize emise), nici nu s-au luat in considerare toate consecintele administrative. Esti multumit ca pt a-ti face meseria depinzi de medici si de Posta?

Nu uita ca CPR a permis tuturor sa deschida cabinete, chiar si celor care abia au absolvit si au luat atestat in supervizare si deci n-am nici un gram de experienta... Oare de ce? Nu cumva ca sa mai poata stoarce cate 250 ron in plus fata de cotizatie?

Chiar daca cineva ia 50-100 ron (si arata-mi tu mie psihologul care ia 100 ron pe o testare pe transporturi sau munca la cabinetul lui!) pe o examinare, daca ai numai 10-20, hai sa zicem 30 de testari pe luna, pai la sfarsit de luna cand tragi linia si faci socotelile, nu te superi chiar deloc ca dupa ce scazi toate cheltuielile, ramai cu o suma simbolica? Si nu simti o iritare ca s-a mai ivit inca o cheltuiala, chiar mica, in plus? Eu observ ca de la an la an, a scazut drastic nr de clienti si nu am sperante pt o imbunatatire.

[Sa inteleg ca tu esti chiar fericit si ca exista comisioane la banci, la urma urmei, ce inseamna 50 bani comision la o tranzactie la ATM? Dar inmulteste tu numarul de tranzactii lunare si apoi intreaba-te unde se duc acei bani, in buzunarele cui?]

Dar banii de pe timbrele profesionale, in buzunarele cui se duc? Nu ai nici macar o mica curiozitate cine castiga mii de euro lunar din banii tai si ai colegilor psihologi? Sau te-ai obisnuit atat de tare sa te lasi jecmanit de toate institutiile incat ti se pare o stare de normalitate? Nu te deranjeaza deloc ca cineva se imbogateste de pe urma ta? Te compatimesc in acest caz.

Dupa cum gandesti tu, multi au facut facultatea degeaba, este? Nu toata lumea trebuie sa-si urmeze visul de a lucra ca psiholog. Eventual, ar trebui sa se reprofileze, ce conteaza cati bani s-au dus deja pe studii, pe cursuri si cotizatii. Intelegi ca CPR a profitat de dorinta colegilor tai de a fi psihologi, fiind constient ca nu exista piata care sa-i absoarba pe toti? Si ca a gandit o pagina intreaba de cotizatii si taxe care se duc in buzunarele ...cui oare?

Eu m-am saturat de taxe, a venit vremea sa vad un sprijin real in contul banilor pe care i-am dat deja degeaba atatia ani.