Pentru încetarea influenței Bisericii Ortodoxe Române în educație

Quoted post


Musafir

#120 Re: Re: Re: Re:

2015-02-26 20:44

#93: Marian Iosif - Re: Re: Re:  

 Cum poate biserica sa dezvolte inteligenta unui copil cand au ca moto:"crede si nu cerceta" si "fericiti cei saraci cu duhul"?

Te dai de gol că nu ai cunoştiinţe de creştinism. Este greu să acumulezi informaţii, şi mai ales să gândeşti tu, nu să dai copy / paste unei afirmaţii.

Nu există în Sfânta Scriptură „crede şi nu cerceta”. Dimpotrivă.

Deviza ,,Crede şi nu cerceta" aparţine duşmanului credinţei creştine, filosoful roman Celsus, sec 2. Pentru a denigra creştinismul, Celsus a pus în gura apostolilor din primele veacuri această zicere, pe care ei, chipurile, ar fi folosit-o pentru a-i atrage la credinţă pe oamenii simpli. Origen citează această zicere a lui Celsus. Deviza a fost preluată de gânditorii atei, în special de comunişti, care au încercat să inducă ideea că ea aparţine creştinismului. Această deviză contravine spiritului Bibliei care are nenumărate îndemnuri clare şi explicite de cunoaştere a lumii

   ,,Slava lui Dumnezeu stă în ascunderea lucrurilor, dar slava împăraţilor stă în cercetarea lucrurilor", spunea Solomon.

Eclesiastul spune:,,M-am apucat şi am cercetat toate lucrurile, cu gând să înţeleg, să adâncesc, şi să caut înţelepciunea şi rostul lucrurilor, şi să pricep nebunia răutăţii şi rătăcirea prostiei.

Apostolul Pavel scrie tesalonicenilor:,,Nu dispreţuiţi proorociile. Ci cercetaţi toate lucrurile, şi păstraţi ce este bun.

 

,,Cercetaţi ce este plăcut înaintea Domnului, şi nu luaţi deloc parte la lucrările neroditoare ale întunericului, ba încă mai degrabă osândiţi-le”, scrie apostolul Pavel efesenilor.

Raspunsuri

nume

#125 Re: Re: Re: Re: Re:

2015-02-26 21:01:03

#120: - Re: Re: Re: Re:  

In Biserica Ortodoxa NU exista mottolul "crede si nu cerceta" . Iata, asadar, un simplu motiv pentru care e buna ora de Religie.