Statul trebuie sa fie separat de Biserica!

Quoted post


Musafir

#17 Excelent!

2014-11-25 14:36

Admir de mult timp oamenii din ASUR si am incercat si eu sa imi aduc contributia, spre exemplu in liceu cand eram in Liga Elevilor vroiam sa se informeze corect opinia elevilor si parintilor si sa se puna la dispozitia tuturor formularele pentru renuntarea la ora de religie. La mine in liceu nu eram lasati sa renuntam la religie decat printr-un vot al intregii clase si prin inlocuirea religiei cu alta materie optionala. O prostie. In fine, nu m-a bagat nimeni in seama.

Intrebarea mea este de ce trebuie sa luptam atat de mult pentru separarea Bisericii din Stat cand acest lucru este deja specificat in Constitutie? "Statul roman este un stat laic"

De ce de atata vreme nu respecta nimeni, dar absolut nimeni Constitutia si nici nu exista repercusiuni in acest sens? 

Si va spun ca daca noi reusim acest lucru, chiar vom stabili un fel de mic precedent, pentru ca si celelalte state "seculare" din UE au legaturi nepermis de stranse cu Biserica. In Austria, spre exemplu, se folosesc institutiile statului pentru a vira din veniturile oamenilor lunar o suma Bisericii. Chiar daca este alegerea lor(si de multe ori nu e, unii se chinuie ani de zile sa scape de nemernica aia de cotizatie), nu trebuie sa se faca uz de institutiile statului. Este o mizerie ce se intampla la scara globala cu religia, nici nu aduc in discutiile dictaturile religioase, pentru ca stim cu totii ce se intampla acolo. O mizerie!

Raspunsuri

Alexandru Toma Patrascu
Autorul acestei petitii

#18 Re: Excelent!

2014-11-25 16:12:17

#17: - Excelent! 

In primul rind vreau sa-ti multumesc pentru aprecieri!

Referitor la Constitutie, NU se specifica nicaieri ca Romania ar fi un stat laic! Se spune doar ca, si citez din memorie, "cultele sint autonome in raport cu Statul".

 


Musafir

#46 Re: Excelent!

2014-11-28 16:09:09

#17: - Excelent! 

 De aceea nu merg lucrurile în ţara aceasta pentru că se dau nişte bani la biserică!

Sunt enorm de „mulţi”, după cât de înrăiţi sunteţi. Mai comparaţii şi cu alte cifre.

Eu de exemplu, nu am nevoie să se cheltuiască sute de milioane de euro pentru stadioane. Dar accept dreptul celorlalţi cetăţeni.

Iar apoi nu se spune nimic despre cei care au avut la discreţie această ţară, şi au risipit averea ROMÂNIEI de miliarde de euro!!!

Nu vedeţi că Biserica construieşte, ajută, şi mulţi din slujitorii Altarului chiar fac jerfă! Dar nu sunt cunoscuţi de mulţi, pentru că nu ies la TV, nu dezbină, nu se laudă. SIGUR că nu-i cunoaşteţi!!! Veţi sări toţi cu gura, dar multe lucruri nu se verifică.

NU CREŞTINII SUNT MANIPULAŢI, CI ATEII - 0,01% din populaţia ţării care se crede „liberă” şi independentă.

Comportarea voastră este a a celor din dictaturi, fie ele de dreapta sau de stânga.

Nu aruncaţi cu piatra, pentru că vă faceţi vinovaţi nu numai de luptă împotriva Bisericii, dar şi împotriva lui Dumnezeu.

Nu creştinii sunt habotnici, ci voi. Nu creştinii sunt întoleranţi, ci voi. Aici este o vendetă. Nouă, oameni culţi şi apărători ai adevărului, ne place să ne transformâm în KKK.

Unde sunt drepturile celorlaţi 98%?

Oricum voi nu auziţi, şi nici nu vă interesaţi cu adevărat cum stau lucrurile!

S-a întors comunismul, cu care ateismul are cea mai perfectă comuniune.

Nu vă mai înverşunaţi să creaţi vrajbă!

Şi căutaţi adevărul. Priviţii pe preoţi ca pe nişte oameni, nu le mai cereţi să fie sfinţi: după voi ar trebui să nu ia niciodată nici un ban, ci doar să dea.