Abuzul vanzarii conditionate taxa radio-tv pe factura de energie

Quoted post


Musafir

#111

2014-01-31 14:47

mai sperati ca o semnatura poate schimba ceva ?

Raspunsuri

Mihai Fandel
Autorul acestei petitii

#113 Re:

2014-01-31 15:36:20

#111: - mai sperati ca o semnatura poate schimba ceva ?

Da , cred cu tarie ca daca vrei sa obtii ceva trebuie sa lupti ... o semnatura conteaza ... semnatura cu semnatura daca ne adunam cu totii si intelegem abuzul la care suntem supusi prin aceasta taxa si ne vom solidariza impreuna vom reusi !

Chiar  am primit si raspuns de la domnul Tudor Ciuhodaru pentru o propunere legislativa:

"Multumesc. Daca o reformulati ca expunere de motive si ca proiect legislativ o depun.
Cu aleasa consideratie.
Dr.Tudor Ciuhodaru "

 

EXPUNERE DE MOTIVE

 

La data apariţiei legii 41/1994 , privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiofuziune şi Societăţii Române de Televiziune  principala sursă de informare a cetăţenilor erau programele SRR şi SRTV. În contextul actual piaţa audiovizualului este diversificată şi cetăţeanul are dreptul să se informeze liber de oriunde doreşte . În concluzie dacă cetăţeanul nu doreşte serviciile SRR şi SRTV şi totuşi deţine aparate / dispozitive de recepţie radio sau TV nu i se poate bloca accesul liber la infomare condiţionând menţinerea unei stări contractuale obligatorii cu SRR sau SRTV.

Colectarea taxei prin intermediul furnizorului de energie electrică incalcă o altă lege aflată in vigoare şi anume Legea nr. 296/2004 cunoscută şi sub denumirea de Codul Consumului. În această lege se specific faptul că este interzisă condiţionarea vânzării către consumator a unui produs de cumpărarea unei cantitaţi impuse sau de cumpararea unui alt produs sau serviciu.

Amintim aici o serie de situatii care demonstrează că taxa este injustă , intră în conflict cu alte legi existente şi este neconstituţională :

-         Încalcă dreptul la libera informare în cazul în care cetăţeanul roman doreşte renunţarea la serviciile SRR şi SRTV şi să aleagă altă sursă de informare

-         Vânzarea condiţionată a energiei electrice de obligativitatea unei stări contractuale cu SRR şi SRTV

-         Este inechitabilă natura plăţii duble a taxei Radio-TV atât prin factura de energie electrică cât şi prin contractul cu un distribuitor de programe ( operator cablu TV )

-         SRTV este un concurent neloial pentru ceilalţi operatori particulari din cauza triplei finanţări : de la bugetul de stat, de la plata obligatorie a abonamentelor şi din vânzarea de spaţii publicitare

De menţionat este şi faptul că Societatea Română de Televiziune  are o triplă finanţare: de la bugetul de stat, de la plata obligatorie a abonamentelor şi din vânzarea de spaţii publicitare în timp ce operatorii privaţi îşi pot desfaşura activitatea în condiţii de performanţă atât din punct de vedere finaciar cât şi din perspectiva cotei de piaţă şi de audienţă , având ca unică sursă de finanţare veniturile realizate din difuzarea spot-urilor publicitare în timp ce SRTV este de foarte mult timp intr-un deficit major financiar , o cotă de piaţă şi de audienţă foarte scazută din cauza managementului defectuos si transformarea televiziunii nationale intr-o gaura neagra in care se scurg bani publici prin contracte oneroase sau cheltuieli exagerate .

 

 




Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...