Abuzul vanzarii conditionate taxa radio-tv pe factura de energie

Contactați autorul petiției

Stadiul in care se gaseste legea (2)

2014-06-11 20:21:59

http://www.senat.ro/

Număr de înregistrare Senat: L197/2014
Avizul Consiliului Legislativ: 173/19.02.2014
Procedura de urgență: Nu
Stadiu: în lucru, la comisiile permanente ale Senatului
Caracterul legii: Organică

http://www.senat.ro/Legis/PDF/2014/14L197FC.pdf

http://www.senat.ro/Legis/PDF/2014/14L197AM.pdf

http://www.senat.ro/Legis/PDF/2014/14L197FG.pdf

------------------------------------------------------------------------------

 

In concluzie ----> Stadiu: în lucru, la comisiile permanente ale Senatului

 


Mihai Fandel

Stadiul in care se gaseste legea

2014-05-26 17:40:21

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De ce nu functioneaza Romania si statul de drept

Stiu ca v-ati saturat cu totii sa tot auziti de statul de drept. Aceasta sintagma a fost atat de mult folosita si rostita de o serie de politicieni demagogi din Romania incat a ajuns in derizoriu.

la initiativa noastra a celor de la Glasul Moldovei , a catorva prieteni inimosi care au organizat un eveniment pe Facebook si cu ajtorul deputatului Tudor Ciuhodaru , am reusit sa initiem un proiect de lege pentru ca taxa Radio-TV sa devina optionala si sa fie platita doar de cei care opteaza in continuare pentru acest serviciu.

Noi am considerat ca de prea mult timp TVR serveste scopurile politicienilor si nu pe cel al cetatenilor obligati sa plateasca aceasta taxa. Am organizat o petitie care a strans aproape 2000 de semnaturi dar mai important de atat au fost mesajele si comentariile oamenilor atat pe pagina petitiei cat si pe pagina noastra de facebook dedicata acestui scop.

Pana la urma , propunerea noastra legislativa a trecut atat de Camera Deputatilor , de Camera Senatului, de toate comisiile posibile si imposibile , de Curtea Constitutionala a Romaniei ca intr-un final sa ajunga la faza de promulgare.

Cand legea a fost initiata USL inca exista si pe atunci atat Crin Antonescu cat si PNL erau declarati impotriva presedintelui Basescu si sefia TVR-ului a revenit unui om recomandat de catre PNL , Stelian Tanase. Nu mai insistam pe neregulile si magariile facute de Stelian Tanase la conducerea TVR legate de salarii nesimtite prieteni si clientela ca sunt de mult discutate pe pagina petitiei.

Practic , acum se pare ca exista o anumita apropiere a presedintelui de dragutul de Crinut , brusc se trimite legea pentru reexaminare inapoi la Camera Deputatilor, pentru ca daca "da" in TVR da in Stelian Tanase , numit acolo de PNL. Cei care conduc aceasta tara lovesc mereu si mereu in vointa poporului si nu tin seama deloc de ceea ce vrea acest popor !

Cum sa functioneze Romania si statul de drept cand statul de drept este mereu faultat. Cand deciziile democratice ale majoritatii ( pentru ca sutele de deputati si senatori asta reprezinta , vointa poporului roman , vointa cetatenilor ) sun neglijate mereu si mereu unde naiba mai este Romania un stat de drept ?

Cu alte cuvinte se chinuie ciobanii sa pasca oile , sa le pazeasca de lup, sa mulga laptele si cand duc laptele sa-l puna la prins sa faca branza vine unul si varsa galeata cu lapte ! De asta nu functioneaza Romania ! Statul de drept nu mai exista !

Parerea romanilor nu mai conteaza pentru nimic ce tine de viata lor , de banii lor , de sanatatea lor , de gaze de sist , de Rosia Montana, de cianuri si de multe alte aspecte care conteaza pentru viata zilnica a cetatenilor.

Prin aceasta lege prost conceputa inca de pe vremea lui Adrian Nastase , alt odios al politicii romnesti bocit cu lacrimi de crocodil pe la televiziunile de propaganda s-au produs si inca se produc abuzuri. Sunt foarte multe situatii aberante legate de aceasta lege. Micilor comercianti le ingreuneaza pe nedrept activitatea si la drept vorbind sunt foarte multe exemplele aberante cand li se impune multora aceasta taxa tampita pentru spatii unde nici macar nu locuiesc , depozite sau pentru mici tonete.

De curand angajatii TVR au intrat in greva pe perioada nedeterminata  si vor demisia lui Stelian Tanase. Noi am semnalat de multa vreme neregulile de la TVR care s-a transformat intr-o adevarata gaura neagra pentru banul public si intr-o trompeta elctorala pentru politicieni.

Nu mai insistam prea mult nici pe motivele care ne-au facut sa initiem aceasta propunere legislativa pentru ca le puteti gasi pe pagina petitiei explicate etapa cu etapa .


Mihai Fandel

Oridnea de zi - Senatul Romaniei

2014-04-05 18:04:42

http://www.senat.ro/ProgramLucruZi.aspx?Zi=2014-04-07&ComisieID=77631fed-607c-4c79-96a4-6a605f426ee6

La pozitia 18 gasim :

Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanei de urgență a Guvernului nr. 110/2013 pentru completarea legii nr. 41/1994 privind organizarea şi funcționarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune. – adoptat tacit de Camera Deputaţilor
Comisie fond: Comisia pentru cultură şi media
Raport suplimentar de admitere
Caracterul legii: organică

http://www.senat.ro/Legis/Lista.aspx?cod=18012

Sa fie intr-un ceas bun !


Mihai Fandel

Un singur pas si taxa va deveni istorie !

2014-04-03 12:49:01

Pl-x 35/2014 a fost adoptata de catre Camera Deputatilor si pastrata in forma urmatoare :http://www.cdep.ro/pls/proiecte/docs/2014/cd035_14.pdf

Detalii suplimentare puteti vedea urmarind procesul legislativ : http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?cam=2&idp=13943

Propunerea legislativa trebuie sa mai treaca doar de Senat si taxa Radio-TV va fi istorie.

La senat propunerea legislativa este sustinuta de senatorii PPDD , minoritati si o parte din PSD. Stelian Tanase , fiind propus din partea PNL , se pare ca va fi sustinut in continuare de catre acestia tinand cont de declaratia lui Crin Antonescu.Tinand cont si de campania electorala care va incepe in scurt timp pentru alegerile europarlamentare speram ca propunerea legislativa are sanse mari sa treaca si de Senat.Urmarim cu atentie acest ultim pas inainte de a ne putea considera in sfarsit scapati sigur de taxa aceasta aberanta.

Nu incercam sa facem campanie nimanui. Scopul nostru este sa scapam de taxa! Dar vom fi atenti la lista senatorilor care vor vota impotriva acestei propuneri legislative. 

 


Mihai Fandel

Adio taxa radio-tv!

2014-04-01 09:07:22

Pe pagina de Facebook a deputatului Tudor Ciohodaru scria astazi :

"Adio taxa radio-tv!

Camera Deputatilor a adoptat proiectul meu de lege. Vom avea posibilitatea de a opta neconditionat pentru serviciile publice de radiodifuziune şi televiziune."

Iar pe site-ul Camerei Deptutatilor scrie :

Propunerea legislativă pentru modificarea art. 40 din Legea 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune (Pl-x 35/2014) - lege organică
Raport- Comisia pentru cultură - nu a fost depus

Termenul de depunere a raportului -13.03.2014 
Prima Cameră sesizată - Data prezentării în Biroul permanent -11.02.2014; data la care se împlineşte termenul constituţional pentru dezbatere şi vot final -
27.03.2014,
potrivit art.75 alin.(2) din Constituţie şi art.113 din Regulamentul Camerei Deputaţilor
Termenul pentru dezbatere şi vot final fiind depăşit, propunerea legislativă se consideră adoptată, în conformitate cu prevederile art.75 alin.(2) din Constituţie şi ale art.113 din Regulamentul Camerei Deputaţilor

------------------------------------------------------------------------------------------------

Concluzie : Termenul pentru dezbatere şi vot final fiind depăşit, propunerea legislativă se consideră adoptată

 

Se pare ca am scapat cu totii in sfarsit de taxa Radio-TV !


Mihai Fandel

Propunerea legislativa impotriva taxei Radio-TV Pl-x nr. 35/2014

2014-02-12 01:10:03

Pe data de 10.02.2014  propunerea legislativa pentru modificarea art.40 din Legea 41/1994 privind organizarea și funcționarea Societății Române de Radiodifuziune și Societății Române de Televiziune a fost inregistrata si pe data de 11.02.2014 a ajuns la Camera Deputatilor.


Termenul de  adoptare prevazut este de 45 zile pentru Camera Deputatilor ca prima Camera sesizata .

Data la care se împlineste termenul constitutional pentru dezbatere si vot final: 27.03.2014 .

Initiator: 19 deputati+senatori, din care:

deputati - PP-DD: Adam Luminiţa-Pachel, Anghel Gabriela-Lola, Blănariu Valentin, Burlacu Ştefan, Caloianu Mario-Ernest, Ciobanu Liliana, Ciuhodaru Tudor, Dalca Ştefan-Petru, Deaconu Mihai, Dragomir Maria, Fenechiu Cătălin-Daniel, Marian Ion Cristinel, Mincă Liliana, Mocioi Niculina, Moisii Constantin, Nistor Marioara, Sefer Cristian-George

senatori - neafiliaţi: Iovescu Ioan, Popescu Corneliu


Se va tine si o consultare publica asa ca oricine are ceva de spus despre neajunsurile acestei legi acum are posibilitatea s-o spuna : http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.form_sugestie?idp=13943

 

Documente depuse :

Expunerea de motive : http://www.cdep.ro/proiecte/2014/000/30/5/em35.pdf

Forma initiatorului : http://www.cdep.ro/proiecte/2014/000/30/5/pl35.pdf

 

http://www.petitieonline.com/abuzul_vanzarii_conditionate_-_taxa_radio-tv_pe_factura_energie

https://www.facebook.com/pages/ANTI-TAXA-RADIO-TV/270634303086873?ref=hl

http://glasul-moldovei.blogspot.ro/2014/02/propunerea-legislativa-impotriva-taxei.html


Mihai Fandel

"Taxa Radio - TV este NECONSTITUTIONALA si DISCRIMINATORIE"

2014-02-09 12:30:06

Si am facut deja un mic pas ! deputatul iesean Tudor Ciuhodaru a venit in sprijinul petitiei impotriva taxei Radio-TV si va inainta o propunere legislativa de modificare a legii 41/1994.Detalii mai multe despre initiativa :


http://www.bzi.ro/taxa-radio-tv-este-neconstitutionala-si-discriminatorie-416703


Deci sprijiniti petitia , semnati-o , distribuiti-o ca sa avem sanse mai mari , HAI SA ROSTOGOLIM BULGARELE si sa-l transformam in avalansa !

Fara lupta nu se poate castiga nimic niciodata !


Mihai Fandel

Adresati-va si ANPC-ului!

2014-02-02 08:28:00

Ar trebui trimisa aceasta cerere, cu expunerea de motive, si catre ANPC, cu solicitarea de a se adresa instanţei judecătoresti competente, care sa constate nelegalitatea reglementarii de includere a taxelor radio si tv pe factura de energie electrica.

In cazul in care constata instanta judecatoreasca faptul ca aceasta procedura, stabilita prin acte normative, este nelegala, hotararea judecatoreasca va fi executorie.
Poate fi cerută returnarea taxelor ce a fost plătită conform facturilor emise de către furnizorul de energie electrică, pe ultimii 3 ani (în termenul de prescripţie a solicitării drepturilor patrimoniale) , fiindcă a fost plătită de 2 ori, către furnizori diferiţi (furnizorul de energie electrica si furnizorul de programe tv prin satelit).
Cu respect si sustinere,
Mona Petrut

 


Mihai Fandel

Taxa Radio-TV - Propunere legislativa

2014-02-01 14:57:31

Da , cred cu tarie ca daca vrei sa obtii ceva trebuie sa lupti ... o semnatura conteaza ... semnatura cu semnatura daca ne adunam cu totii si intelegem abuzul la care suntem supusi prin aceasta taxa si ne vom solidariza impreuna vom reusi !

Chiar  am primit si raspuns de la domnul Tudor Ciuhodaru pentru o propunere legislativa:

"Multumesc. Daca o reformulati ca expunere de motive si ca proiect legislativ o depun.
Cu aleasa consideratie.
Dr.Tudor Ciuhodaru "

 

EXPUNERE DE MOTIVE

 

La data apariţiei legii 41/1994 , privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiofuziune şi Societăţii Române de Televiziune  principala sursă de informare a cetăţenilor erau programele SRR şi SRTV. În contextul actual piaţa audiovizualului este diversificată şi cetăţeanul are dreptul să se informeze liber de oriunde doreşte . În concluzie dacă cetăţeanul nu doreşte serviciile SRR şi SRTV şi totuşi deţine aparate / dispozitive de recepţie radio sau TV nu i se poate bloca accesul liber la infomare condiţionând menţinerea unei stări contractuale obligatorii cu SRR sau SRTV.

Colectarea taxei prin intermediul furnizorului de energie electrică incalcă o altă lege aflată in vigoare şi anume Legea nr. 296/2004 cunoscută şi sub denumirea de Codul Consumului. În această lege se specific faptul că este interzisă condiţionarea vânzării către consumator a unui produs de cumpărarea unei cantitaţi impuse sau de cumpararea unui alt produs sau serviciu.

Amintim aici o serie de situatii care demonstrează că taxa este injustă , intră în conflict cu alte legi existente şi este neconstituţională :

-         Încalcă dreptul la libera informare în cazul în care cetăţeanul roman doreşte renunţarea la serviciile SRR şi SRTV şi să aleagă altă sursă de informare

-         Vânzarea condiţionată a energiei electrice de obligativitatea unei stări contractuale cu SRR şi SRTV

-         Este inechitabilă natura plăţii duble a taxei Radio-TV atât prin factura de energie electrică cât şi prin contractul cu un distribuitor de programe ( operator cablu TV )

-         SRTV este un concurent neloial pentru ceilalţi operatori particulari din cauza triplei finanţări : de la bugetul de stat, de la plata obligatorie a abonamentelor şi din vânzarea de spaţii publicitare

De menţionat este şi faptul că Societatea Română de Televiziune  are o triplă finanţare: de la bugetul de stat, de la plata obligatorie a abonamentelor şi din vânzarea de spaţii publicitare în timp ce operatorii privaţi îşi pot desfaşura activitatea în condiţii de performanţă atât din punct de vedere finaciar cât şi din perspectiva cotei de piaţă şi de audienţă , având ca unică sursă de finanţare veniturile realizate din difuzarea spot-urilor publicitare în timp ce SRTV este de foarte mult timp intr-un deficit major financiar , o cotă de piaţă şi de audienţă foarte scazută din cauza managementului defectuos si transformarea televiziunii nationale intr-o gaura neagra in care se scurg bani publici prin contracte oneroase sau cheltuieli exagerate .

 

Pl-x nr. 143/2013
Propunere legislativă pentru modificarea art.40 din Legea nr.41/1994 privind organizarea și funcționarea Societății Române de Radiodifuziune și Societății Române de Televiziune

http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?idp=13290

Expunerea de motive initiala : http://www.cdep.ro/proiecte/2013/100/40/3/em284.pdf

Forma iniţiatorului :  http://www.cdep.ro/proiecte/2013/100/40/3/pl284.pdf

La data de 06.11.2013 a fost repsinsa de catre senat Pl-x nr. 143/2013 si la 26.06.2013 respinsa de catre Camera Deputatilor

rezultat vot (pentru respingere): pentru=211, contra=22, abtineri=25 (prezenti=258)

 

Am modificat expunerea de motive initiala cu cea prezenta aici pe site si am pastrat proiectul legislativ asa cum era in forma initialahttp://www.cdep.ro/proiecte/2013/100/40/3/pl284.pdf

prin care se abroga/anuleaza hotararile privind taxa ( aliniatele 2,3 si 4 ale articolului 40 din legea 41/1994) adica:

(2) Posesorii receptoarelor de radio si de televiziune sunt obligati sa plateasca o taxa de abonament catre serviciile publice de radiodifuziune si de televiziune.
(3) Abonamentul se obtine pe baza unei cereri-tip care contine si angajamentul de plata al abonatului. Cererea aprobata are caracterul unui act autentic ce constituie titlu executoriu si se executa dupa aceeasi procedura ca si sumele datorate fiscului.
(4) Nivelul taxelor de abonament, pe categorii de platitori, modalitatea de incasare, precum si faptele care constituie contraventie se stabilesc prin hotarare a Guvernului.

 

PS: ORICINE VREA SA AJUTE INITIATIVA NOASTRA CU SFATURI , SUSTINERE , DISTRIBUIREA PETITIEI NE POT CONTACTA


Mihai Fandel

CITITI - SEMNATI - DISTRIBUITI - Am ajuns la 700 de semnaturi

2014-01-19 19:50:49


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PETITIE IMPOTRIVA TAXEI RADIO-TV CITITI - SEMNATI - DISTRIBUITI  http://www.petitieonline.com/abuzul_vanzarii_conditionate_-_taxa_radio-tv_pe_factura_energie

Va multumesc turor celor care ati semnat petitia.

* * * * * Semneaza si tu Petitia si nu uita sa inviti prietenii * * * * *

"Vă rugăm să spuneți la cât mai multe persoane despre această petiție. Cu cât mai multe semnături, cu atât mai multă atenție alocată petiției din partea mass media și a persoanelor cu putere de decizie."


Mihai FandelDistribuiți această petiție

Ajutați această petiție să obțină mai multe semnături.

Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Facebook