Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post

S. MAX

#10521 Licitaţia organizată de Oltchim pentru vânzarea Ramplast va fi reluată

2013-10-25 15:11

http://media.rtv.net/image/201211/w620/privatizarea_oltchim_se_amana_19064000.jp...

"Licitaţia organizată de Oltchim pentru activul Ramplast adjudecat în urmă două săptămâni de o companie din Galaţi a fost anulată, urmând să aibă loc o nouă licitaţie, a declarat pentru AGERPRES, liderul sindicatului Victoria, Corneliu Cernev.

<< Se va relua licitaţia cu acelaşi ofertant, după ce în primă fază acesta s-a retras. Nu ştiu concret motivele pentru care acesta iniţial se retrăsese, poate şi din cauza faptului că activul Ramplast era gaj, poate nu avea nici banii. În fine, licitaţia se va relua cu acelaşi ofertant, companie care şi-a manifestat din nou intenţia de prelua activul de la Oltchim. Ca o noutate, săptămâna viitoare va veni la Vâlcea, o delegaţie a unei companii din China interesate de combinat >>, a precizat Cernev.

-----------------------------------------------------------------------------------

Preluare partiala a articolului "Licitaţia organizată de Oltchim pentru vânzarea Ramplast va fi reluată" publicat in ECONOMICA.net - http://www.economica.net/licitatia-organizata-de-oltchim-pentru-vanzarea-ramplast-va-fi-reluata_64991.html

Raspunsuri

S. MAX

#10624 Re: Licitaţia organizată de Oltchim pentru vânzarea Ramplast va fi reluată

2013-10-26 19:08:03

#10521: S. MAX - Licitaţia organizată de Oltchim pentru vânzarea Ramplast va fi reluată

Singura companie din China care ar putea sa fie interesata de preluarea Oltchim este Wanhua Industrial Group (http://en.wanhuagroup.com/index.aspx) care in februarie 2011 a devenit proprietarea firmei BorsodChem din Ungaria.

O fi bine? O fi rau? Depinde ce doreste sa faca cu Oltchimul avand in vedere ca BorsodChem este concurentul Oltchim in domeniul PVC-ului dar ar putea sa fie furnizorul BorsodChem de clor, de VCM, etc. Oricum interesul Oltchimului integrat cu Arpechimul este sa functioneze din plin si cu PVC-ul.