Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Oltchim, fără Arpechim

/ #48269 Oltchim, fără Arpechim

2016-08-31 09:05

Oltchim, fără Arpechim

Omul de afaceri Ştefan Vuza vrea să preia Oltchim cu peste 100 milioane euro, dar fără platforma petrochimică Bradu din Argeş! În ultimii trei ani, Vuza, care controlează Chimcomplex, a depus trei oferte de cumpărare a Oltchim şi în curând va mai face o ofertă.

Piatră de moară

Pentru Vuza, platforma petrochimică Bradu pare a fi o piatră de moară, în condiţiile în care şi rafinăria Arpechim este văzută la fel de OMV-Petrom şi este pe punctul de a fi demolată. Soarta platformei piteştene pare, astfel, pecetluită, deşi diverşi oficiali ai statului au tot fluturat varianta integrării Arpechim într-un complex cu Oltchim, fără să facă însă ceva în acest sens.

„E clar că vom depune o ofertă pentru Oltchim. Noi suntem interesaţi de tot ce există la Râmnicu Vâlcea, fără platforma petrochimică Bradu din cadrul Arpechim Piteşti”, a declarat pentru News.ro omul de afaceri. El nu a dat însă detalii despre ofertă, pentru că este în joc o licitaţie deschisă la care vor participa şi alţi investitori. Dacă ar câştiga licitaţia, Vuza intenţionează să investească circa 450 milioane euro la Oltchim, din care 150 milioane euro în primii doi ani.

Insolvenţă

Combinatul Oltchim din Râmnicu Vâlcea, aflat în insolvenţă din ianuarie 2013, este scos la vânzare pe bucăţi, prin nouă pachete de active, procesul de selecţie a investitorilor urmând a se încheia la sfârşitul acestui an, potrivit unui anunţ al companiei la Bursa de Valori Bucureşti. Avocatul Gheorghe Piperea, unul dintre administratorii judiciari ai companiei, spune că există deja trei investitori serioşi interesaţi de preluarea combinatului.

http://www.ziarulargesul.ro/oltchim-fara-arpechim/