Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#48251 JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?

2016-08-28 09:53

Ministerul Muncii dispune de fondurile necesare pentru plata salariilor restante şi a salariilor compensatorii pentru persoanele care vor fi disponibilizate de la Combinatul Oltchim şi de la Compania Naţională Poşta Română, a declarat miercuri, la RTV, ministrul de resort, Mariana Câmpeanu.


'Din datele pe care le cunosc, de la Combinatul Oltchim vor fi disponibilizate peste 900 de persoane, pentru care se vor plăti salariile restante, concediul de odihnă şi salariile compensatorii. De asemenea, la rectificarea bugetară au fost luate în calcul şi cele aproximativ 3.000 de persoane care vor fi disponibilizate de la Compania Naţională Poşta Română', a afirmat ministrul Mariana Câmpeanu.

Aceasta a precizat, totodată, că nu are date referitoare la disponibilizările de personal de la CFR Marfă şi CFR Călători.

'Până acum, nu e prevăzută nicio disponibilizare la CFR Marfă şi CFR Călători. Pot să vă spun acest lucru pentru că am semnat chiar eu bugetele de venituri şi cheltuieli de la cele două companii feroviare', a mai spus ministrul Muncii.

Un număr de 3.650 de angajaţi vor fi disponibilizaţi din cadrul companiei Poşta Română începând cu luna septembrie, pe baza unor criterii stabilite de comun acord cu Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România şi construite în funcţie de evaluarea competenţei profesionale, abaterilor disciplinare şi a opţiunii individuale, a anunţat, recent, Compania Naţională Poşta Română.

Pe de altă parte, administratorul special al Oltchim Râmnicu Vâlcea a anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, că activitatea combinatului va fi redusă temporar, începând din 29 iulie 29 iulie, timp de două luni, 'din motive economice şi tehnologice', iar 715 angajaţi ai societăţii vor fi trimişi în şomaj cu indemnizaţie compensatorie de 80% din salariul de bază.

Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea se află în procedură de insolvenţă din ianuarie 2013 şi era propus pentru a fi privatizat până în luna iunie a acestui an. În prezent, combinatul funcţionează la 27% capacitate.

Memorandumul cu privire la intrarea în insolvenţă a SC Oltchim SA a fost aprobat de Guvern în data de 23 ianuarie 2013

Informaţiile publicate de ECONOMICA.net pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.economica.net

Mariana Câmpeanu: Întotdeauna am fost alături de pensionari. Am considerat că sunt defavorizaţi

Publicat: Miercuri, 31 Iulie 2013 18:59 // Actualizat: Miercuri, 31 Iulie 2013 18:59 // Sursa: RTV.net
Autor: Filip Stan

Minsitrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a vorbit, miercuri, la România TV despre pensii, sporuri, şomaj şi despre o posibilă majorare a salariilor.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net
 

Mariana Câmpeanu: Există bani pentru disponibilizații de la Oltchim și Poșta Română

miercuri, 31 Iul 2013

Ministerul Muncii dispune de fondurile necesare pentru plata salariilor restante și a salariilor compensatorii pentru persoanele care vor fi disponibilizate de la Combinatul Oltchim și de la Compania Națională Poșta Română, a declarat miercuri, la RTV, ministrul de resort, Mariana Câmpeanu.

'Din datele pe care le cunosc, de la Combinatul Oltchim vor fi disponibilizate peste 900 de persoane, pentru care se vor plăti salariile restante, concediul de odihnă și salariile compensatorii. De asemenea, la rectificarea bugetară au fost luate în calcul și cele aproximativ 3.000 de persoane care vor fi disponibilizate de la Compania Națională Poșta Română', a afirmat ministrul Mariana Câmpeanu.

Aceasta a precizat, totodată, că nu are date referitoare la disponibilizările de personal de la CFR Marfă și CFR Călători.

'Până acum, nu e prevăzută nicio disponibilizare la CFR Marfă și CFR Călători. Pot să vă spun acest lucru pentru că am semnat chiar eu bugetele de venituri și cheltuieli de la cele două companii feroviare', a mai spus ministrul Muncii.

Un număr de 3.650 de angajați vor fi disponibilizați din cadrul companiei Poșta Română începând cu luna septembrie, pe baza unor criterii stabilite de comun acord cu Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România și construite în funcție de evaluarea competenței profesionale, abaterilor disciplinare și a opțiunii individuale, a anunțat, recent, Compania Națională Poșta Română.

Pe de altă parte, administratorul special al Oltchim Râmnicu Vâlcea a anunțat, la sfârșitul săptămânii trecute, că activitatea combinatului va fi redusă temporar, începând din 29 iulie 29 iulie, timp de două luni, 'din motive economice și tehnologice', iar 715 angajați ai societății vor fi trimiși în șomaj cu indemnizație compensatorie de 80% din salariul de bază.

Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea se află în procedură de insolvență din ianuarie 2013 și era propus pentru a fi privatizat până în luna iunie a acestui an. În prezent, combinatul funcționează la 27% capacitate.

SI SE JURA CA NU FURA DAR I-AM PRINS CU CREANTELE CURENTE SALARII IN INSOLVENTA OLTCHIM 2013 IN GURA!!!!

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM 

 

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

 

SC OLTCHIM SA RM VALCEA


Musafir

#48252 Mateiţă: salariile neplătite angajaţilor au fost transformate în linie credit pt. capital de lucru

2016-08-28 11:04

#48251: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM! - JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ? 

DECLARATIE MATEITA SAU GURA PACATOSULUI ADEVAR GRAIESTEhttp://saptamana.net/articol/9557-mateita-trei-salarii-neplatite

Mateiţă: “Trei salarii neplătite angajaţilor Oltchim au fost transformate în linie de credit pentru capital de lucru”

Florian Mateiţă, partener RomInsolv, societatea care se ocupă de procesul de reorganizare al Oltchim, a declarat că se aşteaptă ca societatea să realizeze în 2016 profit contabil, după ce în 2015 a avut un profit net pe hârtie de 2,3 miliarde lei.

“Am găsit aici oameni care au stat într-o companie condusă într-un mod stalinist, dar care au reuşit să-şi asume o conduită de piaţă. Un colectiv care pierdea 4,2 milioane de euro pe lună a reuşit să reducă pierderea la 700.000 de euro după şase luni, iar la un an, EBIDTA este pozitiv. (...) Trei salarii neplătite angajaţilor  (eu spun ca si salariile compensatorii) au fost transformate în linie de credit pentru capital de lucru. Contractele externe ale societăţii cesionate către creditori, asigurările de risc financiar de neplată încheiate şi creditul furnizor de 60 de zile al unuia dintre furnizorii societăţii au fost finanţările care au ajutat la continuarea şi redresarea activităţii Oltchim”, spune Mateiţă.

Indicatorul EBITDA a fost pozitiv în 2015, de 42,8 milioane lei, faţă de perioada 2013-2014, când a înregistrat valori negative.

Oltchimisti trezirea veti ramane fara locuri de munca

#48253 Boul este legat de tarus si prostul de semnatura

2016-08-28 13:26

Joi 25 August 2016 in Sala mare a Pavilionului Oltchim a avut loc o sedinta intre Administratorii Judiciari Administratorul Special Conducerea Oltchim si Sindicate unde Admnistratorul Special a spus ca creditori vor stabilii modalitatea de vanzare a Oltchim.Sindicatul Chimistul sindicat ,,Galben'' adica sindicatul conducerii a fost de acord cu vanzarea pe bucati ,,la fier vechi'' a Oltchimului unde au spus ca au 1000 de adepti care vor semna modificarea Planului de Organizare.


Musafir

#48254 Retragetiva din sindicatul Chimistul

2016-08-28 14:15

Atunci va meritati soarta mai voi cei din Oltchim daca va inscrieti intr-un sindicat( CHIMISTUL) sindicat infiintat la comanda Conducerii.

Gyl

#48255 Vânzare pe bucăți?

2016-08-28 16:51

Care sânt bucățile alea cum s- au gândit să vândă?

BREAKING NEWS ALERT CET INSOLVENTA RAMNICU VALCEA :

#48256 CET GOVORA: Iată cum au fost daţi afară cei 282 de angajaţi! RAPORTUL administratorului special

2016-08-28 19:40

CET GOVORA: Iată cum au fost daţi afară cei 282 de angajaţi! RAPORTUL administratorului special

CET Govora, din Râmnicu Vâlcea, societate intrată în insolvenţă al cărei administrator judiciar este Remus Borza, iar administrator special, Mihai Mihalache, a disponibilizat la sfârşitul lunii iulie 2016, aproape 300 de angajaţi. Deşi în această perioadă, s-au spus multe despre cum s-au desfăşurat efectiv disponibilizările, iată că administratorul special, Mihai Mihalache, a prezentat oficial, în cadrul unui raport amplu şi care au fost argumentele, care au stat la baza dispobibilizărilor.

Raportul va fi prezentat de Mihai Mihalache, miercuri, 31 august 2016, în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Vâlcea, şedinţă la care va participa şi avocatul Remus Borza.

Iată ce conţine raportul vizavi de disponibilizările făcute:

„Ca urmare a deciziilor implementate, in cursul lunii iulie au fost disponibilizaţi un număr de 282 de salariaţi. Din totalul de 282 de salariaţi disponibilizaţi ca urmare a reorganizării activitatii, prin reducerea numărului de personal (Decizia nr. 680/18.07.2016, emisa de administratorul judiciar si administratorul special, privind aprobarea structurii organizatorice a societatii începând cu data de 20.08.2016), un număr de:

• 134 au primit si semnat preavizul

• 5 au incetat contractul individual de munca ca urmare a pensionarii

• 1 a incetat contractul individual de munca fara salarii compensatorii deoarece cumula pensia cu salariul

• 1 o sa inceteze contractul individual de munca pe perioada determinata pe 10 august

• 53 au refuzat semnarea si drept urmare s-a stabilit transmiterea prin executor judecătoresc,

• 43 erau in CO urmând ca in momentul intoarcerii sa primeasca preavizul

• 30 erau in concediu medical urmând ca in momentul intoarcerii sa primeasca preavizul

• 5 erau in concediu fara plata si recuperări urmând sa primeasca preavizul pe masura intoarcerii la locul de munca

• 7 erau in concediu de creştere si ingrijire copil urmând sa primeasca preavizul in momentul incetarii motivului suspendării contractului

• 3 erau detasati la societatea CETPREST urmând sa primeasca preavizul in momentul incetarii detasarii

12 sindicate la CET Govora! Negocierile din iulie 2016

În perioada 01.07.2016 - 31.07.2016, au continuat negocierile cu reprezentanţii sindicatelor pentru discutarea si agrearea unor modificări ale regulamentului intern pe perioada insolventei societatii si derularea consultărilor din cadrul procedurii concedierii colective.

Ca urmare a negocierilor cu reprezentanţii sindicatelor din cadrul societatii s-a ajuns la urmatoarea intelegere: au fost desfiintate un număr de 306 posturi din care 282 de posturi ocupate, fata de 317 posturi propuse iniţial, dintre care 293 ocupate si 24 posturi vacante. Facem precizarea ca disponibilizările au fost analizate nominal, in funcţie de citeriile stabilite împreuna cu reprezentanţii sindicatelor, criterii prezentate inclusiv in cadrul prezentului raport.

Astfel, negocierile purtate cu cele 12 sindicate ale societatii CET Govora au parcurs urmatoarele etape:

1. In data de 04.07.2016 a avut loc intalnirea cu reprezentanţii următoarelor sindicate: Sindicatul LIBER - CET GOVORA - Petrosel Cristina - vicepreşedinte, Sindicatul "LIBERTATEA" - CET GOVORA - Gheorghe Ion - preşedinte, Sindicatul PROFRATIA - CET GOVORA - Pirvu Costel - preşedinte, Sindicatul 2015 CET GOVORA - CET GOVORA - Predonescu Valentin - preşedinte, Sindicatul Termo 2008 - CET GOVORA - Cumpanasu Dumitru - preşedinte. In cadrul şedinţei ce a a avut pe ordinea de zi propuneri de imbunatatire si modificare a nomenclatorului unic de funcţii si meserii, au fost analizate un număr de 115 funcţii/meserii.

2. In data de 05.07.2016 a avut loc intalnirea cu reprezentanţii următoarelor sindicate: Sindicatul CARIERA BERBESTI - Popescu Daniel - preşedinte, Sindicatul MINIER BERBESTI - Paunescu Ilie - preşedinte, Sindicatul MINIER INDEPENDENT BERBESTI - Chelcea Constantin - preşedinte, Sindicatul MINIER SOLIDARITATEA BERBESTI ALUNU - Minzatu Gheorghe - preşedinte, Sindicatul OLTETUL ALUNU -Vladoiu Marcel - preşedinte, Sindicatul LIGNITUL OLTENIA - Diaconu Constantin -preşedinte Departament Berbesti - Alunu, Sindicatul CĂRBUNELUI BERBESTI - Mitu Ion - vicepreşedinte. In cadrul şedinţei au fost analizate funcţiile/meseriile specifice activitatii din zona miniera. Propunerea sindicatelor a fost de a majora clasa minima din grila de salarizare la 1.900 lei.

3. Prin adresa nr 33368/06.07.2016, au fost convocaţi reprezentanţii tuturor sindicatelor din cadrul SC CET Govora SA in data de 07.07.2016, ora 10,00. La intalnire au participat toate cele 12 sindicate, pe ordinea de zi aflandu-se consultarea in vederea elaborarii nomenclatorului unic de funcţii si meserii, anexa la Regulamentul Intern. A fost analizat nomenclatorul de funcţii si meserii, precum si ultimele modificări pe Regulamentul Intern dupa cum urmeaza:

• majorarea clasei minime cu 100 lei (fata de valoarea clasei minime din vechiul nomenclator aprobat) pentru meseriile pentru care reprezentanţii sindicatelor din zona miniera au solicitat un minim de 1.900 lei

• eliminarea art. 4.60 referitor la primele jubiliare

• eliminarea art 5.9 "energia electrica acordata pensionarilor" art. 5.10 "acordarea de ajutoare in caz de îmbolnăvire pentru pensionari", art 5.22 "nivelarea la 75% a diferentelor salariale"

Organigrama societăţii CET Govora

In data de 13.07.2016, s-au comunicat reprezentanţilor sindicatelor listele nominale cu salariaţii propuşi spre concediere de către directorii direcţiilor in care se afla posturile desfiintate. Directorii au prezentat nominal salariaţii propuşi spre concediere urmând ca asupra acestora sa-si expună punctul de vedere sindicatul al cărui membru este salariatul nominalizat spre concediere. Notificările prevăzute de lege au fost inregistrate la ITM sub nr. 10192 din 11.07.2016 si la AJOFM sub nr. 7500 din 11.07.2016,

In urma discuţiilor purtate cu sindicatele s-au stabilit listele nominale de disponibilizati (282 posturi ocupate si 24 posturi vacante). Criteriile de selecţie a salariaţilor aplicate pentru fiecare direcţie au fost atat cele mentionate in regulamentul intern, cat si cele stabilite in plus in cadrul consultărilor, in funcţie de specificul fiecărui loc de munca. Salariile compensatorii, ce se acorda in condiţiile prevăzute de art. 4.99 din regulamentul intern in situatia concedierii pentru motive ce nu tin de persoana salariarului, se vor acorda lunar, eşalonat, incepand cu luna urmatoare celei incetarii raporturilor de munca.

Criteriile de disponibilizare

Criteriile de disponibilizare au fost stabilite in conformitate cu prevederile art. 4.101 din regulamentul intern, aplicarea efectiva a reducerilor de personal in raport de posturile ce se desfiinteaza urmând a fi facuta pe posturi de aceeaşi natura, in urmatoarea ordine:

a) salariaţi care deţin societati sau sunt asociaţi in diferite societati;

b) salariaţi care au contracte individuale de munca incheiate si cu un alt angajator;

c) salariaţi care cumuleaza pensia pentru limita de varsta cu salariul;

d) salariaţi care indeplinesc condiţiile de pensionare pentru limita de varsta si munca depusa;

e) salariaţi care indeplinesc condiţiile de pensionare anticipate;

f) salariaţi cu aprecieri minimale la evaluarea anuală, pe categorii si grade profesionale, după reverificare, conform metodologiei in vigoare.

Daca, după aplicarea măsurii desfacerii contractelor individuale de munca ale persoanelor care se încadrează în prevederile menţionate mai sus, numărul de posturi ce urmeaza a fi desfiintate nu a fost acoperit, pentru restul vor fi avute in vedere urmatoarele criterii minimale:

a) dacă această măsura ar putea afecta ambii soţi care lucreaza in aceeaşi unitate, se va putea desface contractul de munca doar al soţului cu venitul cel mai mic;

b) măsura sa nu afecteze mai intai persoanele care au copii in intretinere;

c) salariatul care este unic întreţinător de familie;

De asemenea, in urma intelegerii cu sindicatele societatii stabilite prin minuta inregistrata sub nr. 33869/13.07.2016, s-au stabilit si alte criterii de selecţie a personalului in vederea concedierii, in completarea celor mentionate mai sus, respectiv:

• absente nemotivate in ultimile 12 luni;

• sancţiuni disciplinare aplicate in ultimile 12 luni;

• număr mare de absente motivate (concediu medical, concediu fara plata);

• in situatia existentei calitatii de salariat pentru sot - soţie, a fost pastrat numai unul dintre aceştia, de regula cel cu salariul cel mai mare (fie ca au fost sau nu ambii soti pe listele de disponibilizări prezentate de către directorii societatii)

• salariaţi care mai au 1-2 ani pana la pensie;

• salariaţi care au firme si PFA;

• salariaţi care au rude si sot/sotie;

Criteriile de selecţie a salariaţilor aplicabile pentru fiecare direcţie au fost atat cele mentionate in regulamentul intern, cat si cele stabilite in plus in cadrul consultărilor, in funcţie de specificul fiecărui loc de munca.

 

 

 

Ultima modificare Duminică, 28 August 2016 19:40
BREAKING NEWS ALERT OLTCHIM INSOLVENTA RAMNICU VALCEA :

#48257 OFERTĂ pentru OLTCHIM de peste 100 de milioane de EURO

2016-08-28 19:44

OFERTĂ pentru OLTCHIM de peste 100 de milioane de EURO

Oferta concreta pentru cumpararea combinatului Oltchim Ramnicu Valcea. Cumparatorul este acelasi care de ani de zile spune ca isi doreste sa detina societatea valceana. Este vorba despre omul de afaceri Strfan Vuza, care detinr Chimcomplex, membra a grupului SCR.

Afaceristul a declarat ca intentioneaza sa depuna o oferta pentru Oltchim si participa la licitatia privind vanzarea combinatului chimic.  Oferta lui Vuza depaseste se pare 100 de milioane de euro, insa el este interesat doar de ce detine Oltchim la Ramnicu Valcea, fara platforma petrochimica Bradu din cadrul Arpechim Pitesti.
Stefan Vuza a mai afirmat ca doreste investitii cumulate la Oltchim de circa 450 milioane de euro pentru urmatorii ani, in cazul in care va fi declarat castigator.

„E clar ca vom depune o oferta pentru Oltchim. Noi am vorbit cu auditorul, se vor intalni cu noi pe 9 septembrie. Noi suntem interesati de tot ce exista la Ramnicu Valcea, fara platforma petrochimica Bradu din cadrul Arpechim Pitesti”, a declarat omul de afaceri Stefan Vuza.

Proprietarul Chimcomplex spune ca isi doreste un Oltchim functional, nu il vrea „taiat la fier vechi, cum poate intentioneaza alti investitori”. „Dupa parerea noastra, este greu si neproductiv sa imparti Oltchimul in noua pachete. In doua-trei pachete se poate imparti. Daca e vorba de tot ce are Oltchim la Valcea, oferta noastra depaseste 100 de milioane de euro. Dar trebuie sa vedem intai care sunt pachetele scoase la vanzare”, a spus Vuza.

El nu a precizat insa detalii despre oferta pe care o va face, pentru ca „este in joc” o licitatie deschisa la care vor participa si alti investitori. Daca ar castiga licitatia, Vuza intentioneaza sa investeasca circa 450 milioane euro la Oltchim, din care 150 milioane de euro in primii doi ani.

„Noi am auditat Oltchimul, am vazut ce este acolo. Intentia noastra este sa continuam productia si investitiile la combinat. Si avem pregatite doua pachete de investitii. Un prim pachet investitional de 22 de masuri care se fac in primul an, de 38 milioane euro, iar al doilea pachet este de 80 de milioane euro. Ultimul, al treilea este de 300 de milioane euro. Primele doua sunt in primii doi ani. Alte 35 de milioane de euro sunt pregatite pentru probleme de mediu”, a explicat omul de afaceri.

BREAKING NEWS ALERT OLTCHIM INSOLVENTA RAMNICU VALCEA :

#48258 Oferta lui Vuza de la Chimcomplex pentru Oltchim: peste 100 milioane de euro, fără platforma petroch

2016-08-28 20:02

Oferta lui Vuza de la Chimcomplex pentru Oltchim: peste 100 milioane de euro, fără platforma petrochimică Bradu

Chimcomplex, membră a grupului SCR deținut de omul de afaceri Ștefan Vuza, va depune o ofertă pentru a participa la licitația privind vânzarea combinatului chimic Oltchim. Omul de afaceri Ștefan Vuza a declarat pentru News.ro că oferta sa depășește 100 de milioane de euro, însă este interesat doar de ce deține Oltchim la Râmnicu Vâlcea, fără platforma petrochimică Bradu din cadrul Arpechim Pitești.

 

Acesta pregătește totodată investiții cumulate la Oltchim de circa 450 milioane de euro pentru următorii ani, în cazul în care va fi declarat câștigător.

"E clar că vom depune o ofertă pentru Oltchim. Noi am vorbit cu auditorul, se vor întâlni cu noi pe 9 septembrie. Noi suntem interesați de tot ce există la Râmnicu Vâlcea, fără platforma petrochimică Bradu din cadrul Arpechim Pitești", a declarat pentru News.ro omul de afaceri Ștefan Vuza.

Proprietarul Chimcomplex spune că își dorește un Oltchim funcțional, nu îl vrea "tăiat la fier vechi, cum poate intenționează alți investitori".

"După părerea noastră, este greu și neproductiv să împarți Oltchimul în nouă pachete. În două-trei pachete se poate împărți. Dacă e vorba de tot ce are Oltchim la Vâlcea, oferta noastră depășește 100 de milioane de euro. Dar trebuie să vedem întâi care sunt pachetele scoase la vânzare", a spus Vuza.

El nu a precizat însă detalii despre oferta pe care o va face, pentru că "este în joc" o licitație deschisă la care vor participa și alți investitori.

Dacă ar câștiga licitația, Vuza intenționează să investească circa 450 milioane euro la Oltchim, din care 150 milioane de euro în primii doi ani.

"Noi am auditat Oltchimul, am văzut ce este acolo. Intenția noastră este să continuăm producția și investițiile la combinat. Și avem pregătite două pachete de investiții. Un prim pachet investițional de 22 de măsuri care se fac în primul an, de 38 milioane euro, iar al doilea pachet este de 80 de milioane euro. Ultimul, al treilea este de 300 de milioane euro. Primele două sunt în primii doi ani. Alte 35 de milioane de euro sunt pregătite pentru probleme de mediu", a explicat omul de afaceri.

De altfel, în ultimii trei ani, Chimcomplex a depus trei oferte de cumpărare a Oltchim și a purtat mai multe corespondențe cu autoritățile responsabile (administratori judiciari, creditori, Ministerul Economiei), în care a arătat că întârzierea procesului de vânzare a combinatului vâlcen este în detrimentul tuturor, al vânzătorului, al cumpărătorului, dar și al societății Oltchim.

Combinatul din Râmnicu Vâlcea, aflat în insolvență din ianuarie 2013, a fost scos la vânzare oficial, pe bucăți, prin nouă pachete de active. Investitorii pot depune scrisori de interes pentru oricare sau pentru toate pachetele de active până la 30 septembrie 2016.

Avocatul Gheorghe Piperea, unul din administratorii judiciari ai Oltchim, a declarat miercuri pentru News.ro că există deja trei investitori serioși interesați să achiziționeze cele nouă pachete de active scoase la vânzare de autorități în cazul societății vâlcene.

Piperea estimează că până la sfârșitul anului contractele ar putea fi parafate.

Negocierile cu potențialii investitori au fost însă suspendate și vor fi reluate abia după verdictul Comisiei Europene în ceea ce privește investigația demarată în cazul Oltchim, răspuns care ar putea veni în intervalul 20-25 septembrie.

Planul de reorganizare al Oltchim prevede vânzarea combinatului pentru cel puțin 307 milioane euro.

La începutul lunii aprilie a acestui an, Comisia Europeană a anunțat că a deschis o investigație aprofundată pentru a verifica dacă anularea datoriilor de către statul român și continuarea aprovizionării Oltchim de către companii de stat, în pofida deteriorării situației financiare a combinatului, au respectat normele UE privind ajutoarele de stat.

Compania a intrat în insolvență în ianuarie 2013, după privatizarea eșuată cu Dan Diaconescu din 2012.

Statul, care deține 54,8% din acțiunile companiei, a mai încercat privatizarea Oltchim, dar fără succes. La ultimul termen, din decembrie 2014, niciun investitor nu și-a exprimat interesul să preia compania.

Combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea (simbol bursier OLT) a realizat un profit net de 18,5 milioane lei (4,1 milioane euro) în primul semestru al acestui an și vânzări de 378,1 milioane lei (84 milioane euro), în creștere cu 4% față de aceeași perioadă a anului trecut.

La 30 iunie 2016, Oltchim SA înregistra datorii totale în valoare de 1,35 miliarde lei. Combinatul are în prezent circa 2.000 de salariați.

Oltchim este singurul producător din România de clor și polieter polioli și exportă aproximativ 70% din producție.

Ex-directorul Roibu nu vrea să cumpere Oltchim-ul!

#48259 Ex-directorul Roibu nu vrea să cumpere Oltchim-ul!

2016-08-29 13:08

Ex-directorul Roibu nu vrea să cumpere Oltchim-ul


• „vă rog să dezminţiţi minciuna asta!”

Pe un site de presă aflat pe Internet, a fost transmisa informaţia că fostul director de la Oltchim - dr. ing. Constantin Roibu vrea să cumpere combinatul chimic din Râmnicu Vâlcea, în formula impusă de Comisia Economică a UE. Un simplu telefon dat domnului Roibu, ar fi rezolvat intoxicarea, pentru că nimic nu este adevărat. L-am sunat noi pe cel vizat si iata realitatea. • Constantin Roibu: „Doamne, ce prostie este asta? Eu, ca persoană, nu am această intenţie, dar nu ascund că sunt firme interesate de cumpărare ce m-au contactat ca să lucrez pentru ei. Normal că zvonul a fost lansat interesat. Care sunt aceia care au scris porcăria asta? Nu, îţi dai seama, în primul rând că nu am posibilitatea cumpărării, pentru că gândirea pe care o am pentru firmele interesate (sunt două firme) este ca toată treaba să se face integrat, cu rafinărie cu tot, nu porcăria pe care o vor ăştia să o facă, împărţind combinatul în nouă părţi. Părerea mea este că nici nu se poate face împărţirea. Gândeşte-te ce vor face cu apele reziduale care intră în canale, cu sistemul de contorizare a gazelor, cum le alimentează cu curent electric, cu aburi, etc. Sunt o grămadă de probleme pe care nu le-au luat nimeni în calcul şi din acest punct de vedere tehnic nu se pot realiza. Dar eu cred că la mijloc este altceva. Nu am avut cum să ajung, oficial, la decizia dată de CE, după ce UE i-a interzis lui Piperea să facă vânzarea cu un investitor găsit de ei. Cât priveşte zvonul tendenţios din gazeta aceea precum că vreau să cumpăr activele Oltchim, nu am nici o treabă, dar nu ascund că am fost contactat de posibili cumpărători care vor să lucrez cu ei, să le asigur tot ce înseamnă consultanţă pe partea tehnică. Deci, nu mă interesează că cumpăr ceva din combinat, mai ales că mi-ar trebui să am un miliard de euro la dispoziţie. Vă rog să dezminţiţi minciuna asta!”.

 

Ultima modificare Duminică, 28 August 2016 19:55
Ministerul Economiei spune că decizia şi modalităţile de vânzare aparţin creditorilor Oltchim

#48260 DUPĂ CE COSTIN BORC S-A ARĂTAT ÎNCREZĂTOR ÎN VÂNZAREA COMBINATULUI PE BUCĂŢI

2016-08-29 13:52

DUPĂ CE COSTIN BORC S-A ARĂTAT ÎNCREZĂTOR ÎN VÂNZAREA COMBINATULUI PE BUCĂŢI
 

Ministerul Economiei spune că decizia şi modalităţile de vânzare aparţin creditorilor Oltchim

BURSA 29.08.2016

Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri a precizat, sâmbătă, că nu Comisia Europeană a impus vânzarea pe pachete de active a societăţii Oltchim.
     Reprezentanţii Ministerului au transmis: "În aprilie 2016, CE a deschis investigaţia cu privire la trecutul Oltchim, cercetarea având ca principal obiectiv legalitatea acordării ajutorului de stat primit de companie în perioada 2012-2013.
     Demersul Comisiei a venit în contextul în care Oltchim era în etapa premergătoare stabilirii modalităţilor de vânzare, cum de altfel, părţile implicate au decis la întocmirea planului de reorganizare.
     Având în vedere că Oltchim este în insolvenţă, societatea este administrată de către consorţiul Rominsolv-BDO, în calitate de administrator judiciar şi nu de MECRMA, ca acţionar majoritar. Decizia şi modalităţile de vânzare au loc în cadrul reorganizării judiciare iar cei care decid sunt creditorii".
     Surse apropiate situaţiei ne-au spus, săptămâna trecută, că vânzarea combinatului vâlcean a fost impusă de la Bruxelles, peste capul administratorului judiciar, iar succesiunea de evenimente şi scăpările autorităţilor par să susţină mai degrabă această variantă, decât pe cea oficială.
     Deşi Ministerul spune acum că "cei care decid sunt creditorii", planul de reorganizare nu prevede vânzarea de active ale combinatului în pachete, iar noua metodă nu a fost încă discutată în Adunarea Creditorilor, care, în schimb, a aprobat recent prelungirea cu un an a perioadei de reorganizare. Care este logica pentru care creditorii nu au schimbat planul de reoganizare, dar au prelungit perioada pentru vechiul plan, dacă nu a fost o soluţie impusă?
     Mai mult, Ministerul Economiei, Costin Borc, s-a grăbit să susţină public soluţia găsită. Domnia sa a transmis, miercuri: "Mi-am stabilit printre priorităţi, încă de la începutul mandatului meu, Oltchim. Astăzi, compania şi-a anunţat intenţia de vânzare prin pachete de active şi sper ca, până la finalul anului, Oltchim să aibă o ofertă angajantă.
     Deşi este în insolvenţă, situaţia financiară a SC Oltchim SA s-a îmbunătăţit, ceea ce ne dă speranţă în găsirea unui investitor, deci pentru un viitor sustenabil al activităţilor economice ale companiei, în condiţii de piaţă".
     Menţinerea activităţii industriale în zona Râmnicu Vâlcea şi păstrarea locurilor de muncă sunt prioritare pentru noi".
     O altă curiozitate este faptul că ancheta Comisiei Europene privind un eventual ajutor de stat a început la un an de la "ştirea" reducerii datoriilor combinatului vâlcean.
     Astfel, demersul Comisiei nu "a venit în contextul în care Oltchim era în etapa premergătoare stabilirii modalităţilor de vânzare", aşa cum susţine Ministerul, căci încă din septembrie 2015, planul de reorganizare, care prevede foarte clar "modalităţile de vânzare", a fost confirmat definitiv în instanţă.
     Ministerul mai precizează, în comunicatul de sâmbătă: "Pentru a realiza cu succes vânzarea companiei şi a maximiza veniturile a fost aleasă varianta care oferă potenţialului cumpărător siguranţa juridică, în conformitate cu măsurile prevăzute expres de forma actuală a planului de reorganizare şi a constrângerilor suplimentare derivate din cerinţele legate de reglementările în materie de ajutor de stat.
     Astfel, a fost aleasă varianta vânzării pachetelor de active. Anunţul intrării în etapa de primire a ofertelor din partea investitorilor interesaţi pentru pachetele de active a fost făcut de către companie în cursul acestei săptămâni (n.r. săptămâna trecută).
     MECRMA dialoghează constant cu reprezentanţii Comisiei Europene pentru a oferi sprijin administratorului judiciar de a maxima şansele de vânzare Oltchim, pentru a salva partea viabilă şi a păstra locurile de muncă.
     În acest sens, Comisia Europeană a fost notificată de către partea română cu privire la decizia modalităţii de vânzare şi a paşilor stabiliţi în proces".
     Unul dintre paşi a fost angajarea consultanţilor AT Kearney şi White Case, pentru 1,3 milioane de euro, conform surselor noastre. 

     DUPĂ CE A FOST PROPUSĂ VÂNZAREA COMBINATULUI PE BUCĂŢI
     Chimcomplex, interesat de activele de la Oltchim, dar nu în orice condiţii
     *  Chimcomplex apreciază că gruparea activelor trebuie să se facă pe principiul funcţionalităţii acestora
     *  Chimcomplex, interesat de programul de privatizare lansat în Ucraina
     Chimcomplex şi acţionariatul său şi-a reafirmat interesul pentru privatizarea "Oltchim", după ce autorităţile au propus vânzarea combinatului pe bucăţi.
     Preşedintele "Chimcomplex", Virgiliu Bancilă, a declarat că societatea/acţionariatul sunt interesate de această tranzacţie, dar ea trebuie făcută în interesul Oltchim, cât şi în interesul vânzătorului şi al cumpărătorului.
     În ultimii trei ani, "Chimcomplex" a depus trei oferte de cumpărare şi a purtat mai multe corespondenţe la autorităţile responsabile (administratori judiciari, creditori, minister) în care a arătat că întârzierea procesului de vânzare a Oltchim este în detrimentul tuturor, atât a vânzătorului, cât şi a cumpărătorului, dar şi a societăţii Oltchim, potrivit unui comunicat de presă.
     Reprezentanţii "Chimcomplex" consideră că este bine că se încearcă vânzarea pe grupe de active. Aceştia precizează: "Dacă într-adevăr se doreşte ca aceasta să fie un succes, este necesar să se rezolve de la început câteva probleme: - gruparea activelor să se facă pe principiul funcţionalităţii acestora; grupele formate să constituie entităţi funcţionale tehnologic; vânzătorul trebuie să ofere şi soluţii pentru ca problemele de mediu preluate de cumpărător să poată fi eşalonate într-un timp rezonabil; altfel activele respective nu pot fi valorificate şi nici un cumpărător nu va prelua aceste active fără sa aibă garanţia valorificării prin punerea lor în funcţiune; preţul de plecare a vânzării/licitaţiilor să fie unul realist, să ţină cont de uzura fizică şi morală a activelor respective; pentru a stabiliza, consolida şi dezvolta societatea sunt necesare investiţii imediate".
     Conform Chimcomplex, vânzătorul trebuie să realizeze o ofertă realistă, atractivă şi necondiţionată care să permită o licitaţie corectă şi care să dea şanse egale tuturor competitorilor, români şi străini.
     Chimcomplex spune că are toate atuurile pentru relansarea cu succes a Oltchim: "Are parteneri importanţi şi finanţarea necesară achiziţiei activelor. Mai mult, are decizia de a se implica în industria chimică, în reconstrucţia acesteia.
     Prin achiziţia activelor de la Oltchim vrem să constituim Compania Română de Chimie pe nucleul format din Chimcomplex şi Oltchim. Sinergia celor două combinate şi investiţiile preconizate vor crea o corporaţie puternică în România. Aceasta va valorifica superior resursele ţării: materii prime, personal instruit, piaţă şi tehnologie".
     Compania a mai anunţat că doreşte să se implice în programul de privatizare lansat în Ucraina.
     "Oltchim" a anunţat, săptămâna trecută, că va lansa un proces competitiv de vânzare a activelor, grupate în nouă pachete, acţiune care are ca termen finalul lunii decembrie.
     Conform surselor noastre, cele nouă pachete de active sunt: fabrica de sodă, fabrica de oxoalcooli, fabrica de polioli, serviciile din perimetru, 1000 de vagoane, procesarea PVC, petrochimia/PVC, rafinăria Bradu şi fabrica de Anhidridă ftalică.
     Unele voci susţin că sunt viabile numai secţiile sodă caustică, oxo-alcooli şi polioli. De altfel, aceste trei active reprezintă 94% din vânzări. Conform unor surse, cel mai mare client al combinatului aduce 11% din venituri, iar primii 10 clienţi, 49% din venituri.
     Comisia Europeană a început, în aprilie, o investigaţie privind un eventual ajutor de stat, privind ştergerea datoriilor combinatului, iar vânzarea pe bucăţi ar asigura discontinuitatea dintre stat şi cumpărător, astfel încât eventualul ajutor de stat să nu treacă la cumpărător.
     Recent, perioada de reorganizare a activităţii Oltchim a fost extinsă cu încă un an, în adunarea creditorilor.

LA SOLICITAREA COMISIEI EUROPENE, SC OLTCHIM SA A SCOS LA VANZARE 9 ACTIVE IMPORTANTE

#48261 LA SOLICITAREA COMISIEI EUROPENE, SC OLTCHIM SA A SCOS LA VANZARE 9 ACTIVE IMPORTANTE

2016-08-29 13:54


LA SOLICITAREA COMISIEI EUROPENE, SC OLTCHIM SA A SCOS LA VANZARE 9 ACTIVE IMPORTANTE

 

Săptămâna trecută, conducerea societăţii Oltchim SA Râmnicu Vâlcea a comunicat public faptul că întreprinderea va lansa un proces competitiv de vânzare a activelor societăţii, grupate în mai multe pachete, în acest moment avându-se în vedere nouă astfel de pachete de active. Cele nouă pachete de active sunt: fabrica de sodă, fabrica de oxo-alcooli, fabrica de polioli, serviciile din perimetru, 100 de vagoane, procesarea PVC-ului, petrochimia-PVC, rafinăria Bradu şi fabrica de anhidridă ftalică. Conform SC Oltchim SA, părţile interesate sunt invitate să depună scrisori de interes pentru oricare (inclusiv toate) dintre pachetele de active, până la data de 30 septembrie 2016. Continuarea procesului competitiv de părţile interesate este condiţionată de îndeplinirea următoarelor condiţii: depunerea unei scrisori de interes conform procedurii; îndeplinirea cerinţelor de conformitate minime pentru ofertanţi; analiza legăturilor existente între ofertanţi şi acţionarii SC Oltchim SA; acceptarea de către ofertanţi a respectării regulilor de sondare a pieţei relevante. Selecţia cumpărătorului se va face pe baza valorii economice a ofertei, procesul de selecţie fiind estimat că se va finaliza până la sfârşitul anului 2016. Administratorul judiciar al SC Oltchim SA, Gheorghe Piperea, a explicat că varianta de vânzare pe pachete a fost solicitată de Comisia Europeană şi discutată cu creditorii, astfel încât să se asigure discontinuitatea dintre stat şi cumpărător, iar eventualul ajutor de stat să nu treacă la cumpărător. Comisia Europeană a lansat, în luna aprilie, o investigaţie privind un posibil ajutor de stat pentru SC Oltchim SA, având în vedere trei măsuri de sprijin luate de România în favoarea combinatului chimic vâlcean. În prezent, Comisia Europeană apreciază că măsurile respective pot constitui ajutoare de stat pentru SC Oltchim SA, deoarece este posibil ca furnizorii publici şi creditorii să fi acţionat într-un mod diferit faţă de un operator economic privat în economia de piaţă, aflat într-o situaţie similară. 
 
Chimcomplex este interesat de vânzarea activelor de la SC Oltchim SA 
 
Zilele trecute, preşedintele Consiliului de Administraţie de SC Chimcomplex SA Borzeşti, Virgiliu Băncilă a declarat că societatea este interesată de vânzarea activelor de la SC Oltchim SA, dar tranzacţia trebuie făcută atât în interesul SC Oltchim SA, cât şi în interesul vânzătorului şi al cumpărătorului. „În ultimii trei ani, SC Chimcomplex SA Borzeşti a depus trei oferte de cumpărare şi a purtat mai multe corespondenţe la autorităţile responsabile (administratori judiciari, creditori, minister) în care a arătat că întârzierea procesului de vânzare a SC Oltchim SA este în detrimentul tuturor, atât a vânzătorului cât şi a cumpărătorului, dar şi a SC Oltchim SA. Gruparea activelor trebuie să se facă pe principiul funcţionalităţii acestora, grupele formate constituind entităţi funcţionale tehnologic. De asemenea, vânzătorul trebuie să ofere şi soluţii pentru ca problemele de mediu preluate de cumpărător să poată fi eşalonate într-un timp rezonabil, iar preţul de plecare al vânzării să fie unul realist şi să ţină cont de uzura fizică şi morală a activelor respective. În cazul în care va reuşi să achiziţioneze active de la Oltchim, Chimcomplex vrea să realizeze o Companie Română de Chimie pe nucleul format din cele două companii. 
 
"Acum credem că este bine că se încearcă vânzarea pe grupe de active, dar dacă într-adevăr se doreşte ca aceasta să fie un succes, este necesar să se rezolve de la început câteva probleme: gruparea activelor să se facă pe principiul funcţionalităţii acestora; grupele formate să constituie entităţi funcţionale tehnologic; vânzătorul trebuie să ofere şi soluţii pentru ca problemele de mediu preluate de cumpărător să poată fi eşalonate într-un timp rezonabil; altfel activele respective nu pot fi valorificate şi nici un cumpărător nu va prelua aceste active fără să aibă garanţia valorificării prin punerea lor în funcţiune; preţul de plecare a vânzării/licitaţiilor să fie unul realist, să ţină cont de uzura fizică şi morală a activelor respective; pentru a stabiliza, consolida şi dezvolta societatea sunt necesare investiţii imediate. Prin achiziţia activelor de la Oltchim vrem să constituim Compania Română de Chimie pe nucleul format din Chimcomplex şi Oltchim. Sinergia celor două combinate şi investiţiile preconizate vor crea o corporaţie puternică în România. Aceasta va valorifica superior resursele ţării: materii prime, personal instruit, piaţă şi tehnologie.", mai spun reprezentanţii companiei. Chimcomplex are o experienţă de peste 60 de ani în acelaşi domeniu, a obţinut rezultate remarcabile şi are toate atuurile pentru relansarea cu succes a Oltchim, are parteneri importanţi şi finanţarea necesara achiziţiei activelor. Prin achiziţia activelor de la SC Oltchim SA vrem să constituim Compania Română de Chimie, pe nucleul format din SC Chimcomplex SA Borzeşti şi SC Oltchim SA. Sinergia celor două combinate şi investiţiile preconizate vor crea o corporaţie puternică în România. Aceasta va valorifica superior resursele ţării: materii prime, personal instruit, piaţă şi tehnologie. Pe de altă parte, urmărim şi evoluţiile din industria chimică din ţările vecine; suntem interesaţi şi am avut contacte cu autorităţile ucraineene pentru a ne implica în programul de privatizare lansat în ţara vecină, Ucraina”, informează reprezentanţii SC Chimcomplex SA Borzeşti, prin intermediul unui comunicat de presă. Deşi SC Oltchim SA este în insolvenţă, veniturile acesteia şi EBITDA au depăşit estimările din planul de reorganizare, fiind înregistrate venituri de 170,2 milioane de euro şi EBITDA ajustată de 17,7 milioane de euro în anul 2015. Totodată, veniturile şi EBITDA ajustată ale societăţii sunt aşteptate a se ridica la 176,5 milioane de euro, respectiv 23,9 milioane de euro la sfârşitul  anului 2016. EBITDA ajustată a fost calculată astfel în baza: pierderii aferente diviziei petrochimice Bradu-Piteşti de 2,9 milioane de euro; pierderii aferente unităţilor non-operaţionale din Râmnicu Vâlcea de 2,5 milioane de euro; în funcţie de salariile compensatorii şi taxele aferente de 2,4 milioane de euro; penalităţi de 3 milioane de euro şi de costurile pentru serviciile de consultanţă, de 500.000 de euro. Conducerea SC Oltchim SA precizează că o parte dintre declaraţiile incluse în raport includ estimări care reflectă opiniile societăţii sau ale organelor de conducere, cu privire la performanţa financiară. Declaraţiile care includ cuvintele „aşteptate”, „anticipate” sau declaraţii similare sunt doar estimări. Toate estimările se referă la aspecte care implică riscuri şi incertitudini. Astfel, există sau vor exista factori care ar putea genera ca rezultatele efective ale SC Oltchim SA să difere substanţial de cele indicate în aceste declaraţii.
 
 
 
LA SOLICITAREA COMISIEI EUROPENE, SC OLTCHIM SA A SCOS LA VANZARE 9 ACTIVE IMPORTANTE

#48262 Re: LA SOLICITAREA COMISIEI EUROPENE, SC OLTCHIM SA A SCOS LA VANZARE 9 ACTIVE IMPORTANTE

2016-08-29 13:56

#48261: LA SOLICITAREA COMISIEI EUROPENE, SC OLTCHIM SA A SCOS LA VANZARE 9 ACTIVE IMPORTANTE - LA SOLICITAREA COMISIEI EUROPENE, SC OLTCHIM SA A SCOS LA VANZARE 9 ACTIVE IMPORTANTE 

 


LA SOLICITAREA COMISIEI EUROPENE, SC OLTCHIM SA A SCOS LA VANZARE 9 ACTIVE IMPORTANTE

 

Ministerul Economiei vrea transparenţă în procesul de vânzare a Oltchim 
 
Referitor la anunţul de iniţiere a procesului de vânzare a SC Oltchim SA, proces prevăzut în planul de reorganizare al societăţii, Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA) redă mai jos poziţia viceprim-ministrului Costin Borc pe această temă: „Mi-am stabilit printre priorităţi, încă de la începutul mandatului meu, SC Oltchim SA. Astăzi, compania şi-a anunţat intenţia de vânzare prin pachete de active şi sper ca, până la finalul anului, SC Oltchim SA să aibă o ofertă angajantă. Deşi este în insolvenţă, situaţia financiară a SC Oltchim SA s-a îmbunătăţit, ceea ce ne dă speranţă în găsirea unui investitor, deci pentru un viitor sustenabil al activităţilor economice ale companiei, în condiţii de piaţă. Menţinerea activităţii industriale în zona Râmnicu Vâlcea şi păstrarea locurilor de muncă sunt prioritare pentru noi”. Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri sprijină transparenţa procesului de vânzare şi poartă în continuare un dialog deschis cu Comisia Europeană pentru clarificarea problemelor vechi ale SC Oltchim SA, ceea ce va oferi siguranţă juridică potenţialului investitor. Vânzarea SC Oltchim SA pe bucăţi ar fi fost impusă de la Bruxelles, după ce Comisia Europeană a început, în aprilie, o investigaţie privind un eventual ajutor de stat, referitoare la ştergerea datoriilor combinatului chimic vâlcean. Se pare că Guvernul nu îşi doreşte ca ţara noastră să primească vreo sancţiune de la Comisie, astfel că ar fi agreat soluţia vânzării pe bucăţi a combinatului chimic vâlcean, pentru care au fost angajate, drept consultanţi, firmele AT Kearney şi White Case, pentru 1,3 milioane de euro. De la SC Oltchim SA sunt viabile numai secţiile de sodă caustică, oxo-alcooli şi polioli. De altfel, aceste trei active reprezintă 94% din vânzări. Cel mai mare client al SC Oltchim SA aduce 11% din venituri, iar primii 10 clienţi, 49% din venituri. Unele surse susţin că există 11 investitori interesaţi de activele SC Oltchim SA. Avocatul Gheorghe Piperea, partener în cadrul Rominsolv SPRL, administrator judiciar al SC Oltchim SA, a declarat că varianta de vânzare pe pachete a fost solicitată de Comisia Europeană şi discutată cu creditorii, astfel încât să se asigure discontinuitatea dintre stat şi cumpărător, iar eventualul ajutor de stat să nu treacă la cumpărător. Există, însă, şi opinii contrare: fostul ministru al Economiei, Constantin Niţă afirmă că vânzarea combinatului pe bucăţi reprezintă o mare greşeală, o decizie extrem de proastă, împotriva căreia PSD trebuie să aibă o poziţie fermă şi să-i ceară vicepremierului Borc să renunţe la ea, a scris fostul ministru pe blogul său: „Am citit o informaţie în presă despre faptul că SC Oltchim SA va fi vândută pe bucăţi. O mare greşeală, o decizie extrem de proastă împotriva căreia PSD trebuie să aibă o poziţie fermă şi să-i ceară domnului Borc să renunţe la ea. Noiembrie 2014 a fost prima lună în care Oltchim a realizat profit operaţional. Acest lucru s-a datorat şi deciziilor luate de mine, ca ministru al Economiei. Nu văd de ce acum trebuie să privatizăm compania pe bucăţi! SC Oltchim SA este o companie de tradiţie a industriei româneşti, care are şi poate să-şi dezvolte piaţa de desfacere. La SC Oltchim SA lucrează profesionişti în domeniu, pe care trebuie să-i păstrăm în ţară. Cred că există posibilitatea renegocierii datoriilor cu creditorii actuali, mai ales că statul este cel mai mare creditor. De asemenea, cred că este cazul ca administratorul judiciar al SC Oltchim SA, domnul avocat Piperea, să spună public dacă strategia domniei sale de revitalizare a companiei este în concordanţă cu decizia domnului Borc, de a privatiza SC Oltchim SA pe bucăţi.”
 
 
Planul de reorganizare a SC Oltchim SA a fost prelungit cu 12 luni 
 
Recent, Adunarea generală a creditorilor de la SC Oltchim SA a decis prelungirea perioadei de implementare a planului de reorganizare a societăţii cu 12 luni. Astfel, nu mai este nevoie de o nouă aprobare a planului de reorganizare a SC Oltchim SA, după ce compania a propus vânzarea de active pe bucăţi, grupate în nouă pachete. Administratorul judiciar al SC Oltchim SA, Gheorghe Piperea, a spus: „Nu schimbăm cu mult strategia de vânzare a SC Oltchim SA. Planul de reorganizare prevede ca variantă punerea activelor în SPV şi, în subsidiar, vânzarea pe ansamble. Nu trebuie să se sperie investitorii de noua propunere. Nimeni nu va cumpăra un element din combinat doar ca să se afle în treabă. Activele sunt conectate între ele. Cred că va fi un singur cumpărător, sau maxim doi-trei”. Gheorghe Piperea spune că, în măsura în care Comisia Europeană va oferi un răspuns privind ancheta sa până la 25 septembrie, compania va mai primi un respiro, însă, în cazul SC Oltchim SA nu este vorba despre un ajutor de stat. Unii investitori s-au arătat indignaţi de faptul că societatea nu a anunţat cum sunt împărţite activele în pachete. Unele surse susţin că majoritatea instalaţiilor SC Oltchim SA nu funcţionează şi nu pot fi restartate, activităţile viabile fiind numai soda caustică, oxo-alcoolii şi poliolii. Planul de reorganizare prevede vânzarea prin vehiculul SC Oltchim SPV SRL sau conversia creanţelor creditorilor garantaţi şi bugetari în acţiuni ale SC Oltchim SA parţial sau integral, sau darea în plată a bunurilor imobile - terenuri şi clădiri - către creditorii bugetari. De asemenea, conform planului, activele SC Oltchim SA care nu concură la bunul mers al afacerii şi care nu vor face obiectul transferului către SC Oltchim SPV SRL (spre exemplu, activul Ramplast, căminele de nefamilişti şi terenurile din afara incintei de pe platformele industriale Vâlcea) vor putea fi vândute, prin licitaţie publică sau negociere directă, în condiţii de competitivitate şi publicitate prealabilă, dar nu la mai puţin decât valoarea de lichidare a activului, astfel cum este stabilită prin raportul de evaluare întocmit de Winterhil România SRL. În condiţiile în care se vor identifica oportunităţi de valorificare a patrimoniului şi afacerii SC Oltchim SA diferite faţă de cele prevăzute în planul de reorganizare sau oportunităţi de acoperire a masei credale a SC Oltchim SA, diferite faţă de cele prevăzute în plan, va fi convocată Adunarea creditorilor în vederea luării unei decizii în acest sens. Comisia Europeană menţionează că, la 3 iunie 2013, societatea Winterhill SRL a fost desemnată să facă o evaluare a valorii de piaţă (VP) şi a valorii de lichidare (VL) a activelor SC Oltchim SA, etapă necesară pentru pregătirea programului de plăţi. Conform documentului citat, la 20 iulie 2013, Winterhill SRL şi-a finalizat evaluarea pe baza datelor societăţii, disponibile la 30 aprilie 2013. Raportul Winterhill a estimat valoarea de piaţă a SC Oltchim SA la 293,7 milioane de euro (circa 1,27 miliarde de lei) şi valoarea de lichidare la 141 de milioane de euro (636 de milioane de lei), din care 108 milioane de euro (491 de milioane de lei) pentru activele garantate şi peste 32 de milioane de euro (145 de milioane de lei) pentru activele negarantate.
 
 
LA SOLICITAREA COMISIEI EUROPENE, SC OLTCHIM SA A SCOS LA VANZARE 9 ACTIVE IMPORTANTE

#48263 Re: Re: LA SOLICITAREA COMISIEI EUROPENE, SC OLTCHIM SA A SCOS LA VANZARE 9 ACTIVE IMPORTANTE

2016-08-29 13:58

#48262: LA SOLICITAREA COMISIEI EUROPENE, SC OLTCHIM SA A SCOS LA VANZARE 9 ACTIVE IMPORTANTE - Re: LA SOLICITAREA COMISIEI EUROPENE, SC OLTCHIM SA A SCOS LA VANZARE 9 ACTIVE IMPORTANTE 

 


LA SOLICITAREA COMISIEI EUROPENE, SC OLTCHIM SA A SCOS LA VANZARE 9 ACTIVE IMPORTANTE

 

Concurenţă acerbă pentru combinat   
 
Pentru activele viabile ale combinatului vâlcean se anunţă o competiţie acerbă. În luna ianuarie, reprezentanţii Oltchim declarau că Oltchim a primit trei scrisori de intenţie pentru privatizare din partea unei companii din China şi a două din România. 
 
”Compania chineză Junlun nu şi-a pierdut interesul pentru a achiziţiona Oltchim. Ei cunosc foarte bine starea combinatului şi ce se întâmplă aici, dar au nevoie de un investitor care, credem noi, încă nu a luat o decizie finală. Pe de altă parte, partea chineză preferă să nu se facă publice prea multe aspecte înainte de a se întâmpla ceva concret pe această temă. Însă interesul încă există şi vor veni în luna martie într-o vizită la Vâlcea”, a declarat Nicolae Bălan, reprezentantul BDO Business Restructuring, firmă care, împreună cu Rominsolv, asigură administrarea judiciară a combinatului. În plus, mai există alte două firme româneşti interesate de preluarea combinatului, a mai spus, tot la acea dată, Gheorghe Piperea, reprezentantul Rominsolv. El a refuzat să dea vreun nume, însă a precizat că este vorba despre un consorţiu de companii şi de o firmă de pe piaţa de capital. Pe lângă compania chineză Junlun Petroleum, şi-au manifestat dorinţa de a participa la privatizarea Oltchim fondul de investiţii SIF Transilvania, compania Chimcomplex, deţinută de omul de afaceri Ştefan Vuza, dar şi compania petrolieră de stat din Azerbaidjan, SOCAR. În luna martie, Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor Chimcomplex Borzeşti a aprobat participarea la procesul de achiziţionare a activelor SC Oltchim SA. 
 
Activele viabile, scoase la mezat 
 
Activele pe care Oltchim le va scoate la privatizare sunt secţiile care funcţionează, printre acestea numărându-se Ramplast, Propenoxid şi Polioli. Printre activele care urmează a fi privatizate se numără Ramplast, Propenoxid, Polioli, Soda Fulgi, Electroliza cu Membrană, Oxoalcooli, dar şi secţia de mentenanţă. Oltchim a angajat pentru a se ocupa de acest proces firma care s-a ocupat şi de privatizarea combinatului chimic maghiar Borsodchem. Procesul de selecţie se estimează că se va finaliza până la sfârşitul anului 2016. 
gyf

#48264 Politicieni ,,iudisti,,

2016-08-29 19:30

Vremuri grele,tot milogii europei ramanem.Au văzut nemernici de la Bruxel ca Oltchim își revine si gata au sărit la gâtul lui.Pacat ca nu avem politicieni cu coloana vertebrala cum este premierul Ungariei să le dăm un șut în fund nemernicilor care cu un telefon la București fac ce vor cu țărișoara asta.Rusine clasei politice ,santeti vânzători de țară.
CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#48265 JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?

2016-08-29 20:27

 PENTRU HOTI SI MATLANI, ASTA LE ESTE SOARTA:

 

CATRE
DOMNUL PRIM-MINISTRU DACIAN CIOLOS,
DOMNUL MINISTRU COSTIN BORC,
DOMNUL PREFECT AL JUDETULUI VALCEA RADU RENGA,

Sindicatul Dreptate si Adevar din S.C. Oltchim S.A., persoana juridica acordata in baza incheierii civile nr. 677/15.03.2016, pronuntata de Judecatoria Rm. Valcea, definitiva la data de 05.04.2016,va atrage atentia sa nu fiti indiferenti fata de raportul din data de 23.08.2016, emis de Administratorii Judiciari, Administratorul Special si conducerea executiva a S.C. Oltchim S.A., raport in care se mentioneaza ca S.C. Oltchim S.A. se va privatiza prin vanzare de pachete de actiuni (9 pachete).
Sindicatul Dreptate si Adevar propune urmatoarele masuri:
1. Inlocuirea Administratorilor Judiciari, Administratorului Special si a conducerii executive a S.C. Oltchim S.A., care au dat dovada de incertitudine privind procedura de insolventa si cea de reorganizare a S.C. Oltchim S.A., in cei peste 3 ani si 6 luni, cat s-au scurs din 30.01.2013.
2. S.C. Oltchim S.A. sa se privatizeze prin vanzarea intregului activ si nu prin pachete de active, cum propune conducerea vremelnica (Administratorii Judiciari, Administratorul Special si conducerea executiva).
3. Pana la data de 15.10.2016, sa se modifice actualul Plan de Reorganizare de catre creditori, in baza unui nou Plan de Reorganizare, elaborat de debitorul S.C. Oltchim S.A., conform Art. 101 Al.5 din Legea 85/2006, la care sa participe specialisti in domeniu.
4. Ancheta din partea Corpului de Control al Primului Ministru Dacian Ciolos, privind:
 Anularea creantelor Electrica si AAAS, prin actualul Plan de Reorganizare, fara a face conversia acestora in actiuni;
 Dezinformarea Ministerului Economiei, prin Adresa Administratorului Special, Bogdan Stanescu, in care a precizat ca in S.C. Oltchim S.A. nu sunt specialisti pentru elaborarea unui Plan de Reorganizare;
 Pierderile create in S.C. Oltchim S.A. prin inchirierea activului Ramplast;
 Cauzele declansarii procedurii de infringement impotriva Romaniei, de catre Comisia Europeana pe problema S.C. Oltchim S.A.;
 Dezinformarea de catre Consiliul de Administratie al S.C. Oltchim S.A., in sedinta din data de 24.01.2013, cand s-a declansat procedura generala de insolventa, (conform Legii 85/2006), pe baza memorandumului guvernului Ponta, in care s-a mentionat ca S.C. Oltchim S.A. va avea un sprijin financiar de 45 mil. euro;
 Cauzele si baza legala, care au determinat oprirea functionarii instalatiilor tehnologice ale S.C. Oltchim S.A., in perioada 22.08.2012 – 24.10.2012, functionarea in perioada 25.10.2012 – 30.01.2013 la o cifra de afaceri de 5 mil. euro /luna, comparativ cu 30 mil. euro, cifra de afaceri in August 2012;
 Refuzul ofertelor facute de doi potentiali investitori, (Gryphon Holdings Plc din Anglia, reprezentata de Jonathan Young si Bayegan International din Turcia, reprezentata de Dana Viju), care au dorit sa investeasca in S.C. Oltchim S.A.;
 Cum justifica Administratorii Judiciari, incasarea celor 50.000 de euro/luna fiecare,(plus alte comisioane autofixate), mentinerea in functii a celor 11 directori ai S.C. Oltchim S.A. cu salarii lunare nete cuprinse intre 8.000 si 12.000 lei, comparativ cu cei aproximativ 1200 de salariati ai S.C. Oltchim S.A., disponibilizati in cele doua transe (iunie 2013 respectiv octombrie – noiembrie 2015), care nu au incasat nici pana astazi salariile compensatorii si comparand de asemenea cu salariatii care inca mai lucreaza in S.C. Oltchim S.A. si au restante salariale neincasate;
 Cheltuielile cu tertii, achizitiile de autoturisme noi in lunile iunie – iulie 2016, distrugerea autoturismelorde marca, existente in S.C. Oltchim S.A. inainte de insolventa, prin repartizarea acestora de la directori la sefi de sectii;
 Dezmembrarea instalatiilor PVC, Monomer si a altor instalatii care nu au mai functionat de la declansarea procedurii de insolventa.
Sindicatul Dreptate si Adevar isi exprima speranta ca factorii de decizie care vor analiza cu responsabilitate propunerile facute, isi vor stabili o strategie clara, profesionista, aprobata de Guvernul Romaniei, pentru salvarea S.C. Oltchim S.A. de la faliment.
Consideram ca prin masurile luate pana in prezent de catre Administratorii Judiciari, Administratorul Special si conducerea executiva a S.C. Oltchim S.A., precum si promisiunea neonorata de acordarea sprijinului financiar de 45 mil. euro, s-a pregatit S.C. Oltchim S.A.pentru insolventa si astazi este mai aproape de faliment decat de reorganizare.
Dezinformarea practicata de catre Administratorul Judiciar Gheorghe Piperea, pe parcursul celor 3 ani si 6 luni de insolventa, privind accesarea de credite,existenta potentialilor investitori, dezinformarea autoritatilor locale, din judetele Arges si Valcea, prin faptul ca are metode de salvare a S.C. Oltchim S.A., infiintarea Oltchim SPV, (nerealizata), dezinformarea Judecatorului Sindic si a Adunarii Generale a Creditorilor privind infiintarea si vanzarea Oltchim SPV, inclusiv ultima afirmatie prin care vinde S.C. Oltchim S.A. prin pachete de active, toate acestea nu sunt altceva decat trageri de timp repetate care duc la deteriorarea continua a instalatiilor si la indepartarea investitorilor seriosi.
Salariatii S.C. Oltchim S.A. trebuie sa actioneze uniti, in spirit de solidaritate, in conformitate cu prevederile legale, pentru salvarea S.C. Oltchim S.A. de la faliment sau destramare si a locurilor de munca. Sa nu se multumeasca azi cu ofertele minore facute de catre Administratorii Judiciari, Administratorul Special si conducerea executiva a S.C. Oltchim S.A.,care au rolul de a distrage atentia angajatilor de la adevaratele probleme cu care se confrunta compania.


Biroul Executiv al SDA
Presedinte – Buse Vasile Daniel
Vicepresedinte – Lazaroiu Dumitru
Secretar – Iliescu Cosmin Gheorghe

BREAKING NEWS ALERT OLTCHIM INSOLVENTA 2013

#48266 BREAKING NEWS ALERT OLTCHIM INSOLVENTA 2013

2016-08-30 09:37

BVB OLT OLTCHIM S.A. RM. VALCEA

 

bvb.ro

 

OLTCHIM S.A. RM. VALCEA

 
 
  Suspended (insolvency procedure, 01/30/2013)

Current report - extension of the reorganization period

8/29/2016 8:34:00 AM   

22.08.2016

http://www.bvb.ro/infocont/infocont1

 Raport curent din data de 26.08.2016 referitor la prelungirea perioadei de reorganizare a activitatii societatii Oltchim S.A. ( 29 August 2016 )

Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor din data de 28/29.04.2016

 


Musafir

#48267 Re: BREAKING NEWS ALERT OLTCHIM INSOLVENTA 2013

2016-08-30 18:15

#48266: BREAKING NEWS ALERT OLTCHIM INSOLVENTA 2013 - BREAKING NEWS ALERT OLTCHIM INSOLVENTA 2013 

 FA GAOAZA RETARTDATA,RAMINE CUM AM STABILIT,ALUP IGUS CU MATA,CRA CRA SI GUTA..U...EU FOTA

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#48268 Re: BREAKING NEWS ALERT OLTCHIM INSOLVENTA 2013

2016-08-30 18:17

#48266: BREAKING NEWS ALERT OLTCHIM INSOLVENTA 2013 - BREAKING NEWS ALERT OLTCHIM INSOLVENTA 2013 

 

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

  

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata  ABROGATA 

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

link Plan Reorganizare Oltchim, directional se incarca si descarca in pagina =>Plan_Reorganizare_Oltchim.pdf (oltchim.ro MB)

BULETINUL PROCEDURLOR DE INSOLVENŢĂ Nr. 230/07.01.2015 link buletinul de insolventa tabel creante masa credala pana-n ultima zi la intrarea in insolventa si toti din combinatul chimic trecuti  media.rtv.net care se regaseste si in planul de reorganizare depus la tribunalul Ramnicu Valcea.

 LEGE CCM (Contractului Colectiv de Munca) la nivel de S.C. OLTCHIM S.A

http://portal.just.ro/ 

UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!!!!!

 DNA HAI LA VALCEA IN OLTCHIM!!!!!!!!!!!!!!DNA să se mute la Râmnicu Vâlcea!!!!!!!!! 
Portal  > Tribunalul VÂLCEA  > Informaţii dosar

Informaţii generale

Nr. unic (nr. format vechi) : 887/90/2013
Data inregistrarii 25.01.2013
Data ultimei modificari: 14.07.2016
Sectie: a II a CIVILA
Materie: Faliment
Obiect: cererea debitorului - L85/2006 art.27 alin.5
Stadiu procesual: Fond

 

Părţi

NumeCalitate parte
SC OLTCHIM SA RM VALCEA Debitor
CONSORTIUL ROMINSOLV SPRL - RFO 0122/2006 Lichidator
BDO BUSINESS RESTRUCTURING SPRL - RFO 0239/2006 Lichidator
JUDECĂTORIA RÂMNICU VÂLCEA Reprezentant legal
OFICIUL REGISTRULUI COMERŢULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL VÂLCEA Reprezentant legal
D.G.F.P VÂLCEA Reprezentant legal
COMISIA NAŢIONALĂ A VALORILOR MOBILIARE Reprezentant legal

 si TOTI CREDITORII CU CREANTE....

 

Şedinţe

12.10.2016

Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie:
Solutia pe scurt:
Document:  

 

29.06.2016

Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: pentru continuarea procedurii potrivit raportului
Document: Încheiere de şedinţă    29.06.2016

23.03.2016

Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: pentru continuarea procedurii potrivit raportului
Document:   Încheiere de şedinţă    23.03.2016

16.12.2015

Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: Admite primul capăt de cerere formulat de debitoare
Document: Hotarâre  2329/2015  16.12.2015    

23.09.2015

Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: pentru continuarea procedurii de reorganizare 
Document:  Încheiere de şedinţă    23.09.2015   

17.06.2015
Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: Disjunge contestaţia formulată de ELECTRICA FURNIZARE SA la raportul de evaluare. T.fond.23.09.2015
Document: Încheiere de şedinţă    17.06.2015   

22.04.2015
Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie: Legea 85/2006 privind insolventa
Solutia pe scurt: În temeiul art.101 alin.1 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolvenţei: Confirmă Planul de reorganizare propus de către Consorţiul ROMINSOLV SPRL şi BDO BUSINESS RESTRUCTURING SPRL, fila 77 din Planul de reorganizare, cu scenariile A şi B, capitolul 1.1.1., filele 83-90 din Planul de reorganizare votat în şedinţa Adunării Creditorilor din data de 09.03.2015. Stabileşte termen de fond 23.09.2015, în vederea depunerii Raportului trimestrial prevăzut de dispoziţiile art.106 din Legea nr.85/2006. Cu drept de recurs în termen de 7 zile de la comunicare.
Document: Hotarâre    22.04.2015

22.04.2015
Ora estimata: 08:05
Complet: Cameră de consiliu
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: Respinge cererea de plată (fila 184,vol68) ca neîntemeiată, formulată de Primăria Dăbuleni. Admite cererea de plată formulată de către creditoarea Mentchim SA, în parte. Obligă pe debitoare la plata sumei de 878.155,14 lei c.val. prestări servicii către creditoare, în limita disponibilităţilor băneşti,iar în caz de confirmare plan de reorganizare conform programului de plăţi prevăzut. Cu recurs.
Document: Hotarâre    22.04.2015

01.04.2015

Ora estimata: 08:05
Complet: Complet amanare pronuntare
Tip solutie: Legea 85/2006 privind insolventa
Solutia pe scurt: Respinge cererea CET ca rămasă fără obiect. Respinge cererile CEC şi Primăria Mihăeşti ca neîntemeiată. Admite în parte cererea DGFP Vâlcea.
Document: Hotarâre  788/2015  01.04.2015

Oltchim, fără Arpechim

#48269 Oltchim, fără Arpechim

2016-08-31 09:05

Oltchim, fără Arpechim

Omul de afaceri Ştefan Vuza vrea să preia Oltchim cu peste 100 milioane euro, dar fără platforma petrochimică Bradu din Argeş! În ultimii trei ani, Vuza, care controlează Chimcomplex, a depus trei oferte de cumpărare a Oltchim şi în curând va mai face o ofertă.

Piatră de moară

Pentru Vuza, platforma petrochimică Bradu pare a fi o piatră de moară, în condiţiile în care şi rafinăria Arpechim este văzută la fel de OMV-Petrom şi este pe punctul de a fi demolată. Soarta platformei piteştene pare, astfel, pecetluită, deşi diverşi oficiali ai statului au tot fluturat varianta integrării Arpechim într-un complex cu Oltchim, fără să facă însă ceva în acest sens.

„E clar că vom depune o ofertă pentru Oltchim. Noi suntem interesaţi de tot ce există la Râmnicu Vâlcea, fără platforma petrochimică Bradu din cadrul Arpechim Piteşti”, a declarat pentru News.ro omul de afaceri. El nu a dat însă detalii despre ofertă, pentru că este în joc o licitaţie deschisă la care vor participa şi alţi investitori. Dacă ar câştiga licitaţia, Vuza intenţionează să investească circa 450 milioane euro la Oltchim, din care 150 milioane euro în primii doi ani.

Insolvenţă

Combinatul Oltchim din Râmnicu Vâlcea, aflat în insolvenţă din ianuarie 2013, este scos la vânzare pe bucăţi, prin nouă pachete de active, procesul de selecţie a investitorilor urmând a se încheia la sfârşitul acestui an, potrivit unui anunţ al companiei la Bursa de Valori Bucureşti. Avocatul Gheorghe Piperea, unul dintre administratorii judiciari ai companiei, spune că există deja trei investitori serioşi interesaţi de preluarea combinatului.

http://www.ziarulargesul.ro/oltchim-fara-arpechim/

 

CET mai aproape de faliment! Borza renunţă la administrare

#48270 CET mai aproape de faliment! Borza renunţă la administrare

2016-08-31 11:15

CET mai aproape de faliment! Borza renunţă la administrare

Ce ţară am ajuns dacă un judecător român vrea să oblige unicul furnizor de apă cadă şi energie termică a oraşului să vândă abur industrial sub preţul de producţie către o firmă poloneză?! Pînă unde merge trădarea şi nepăsarea? Vom afla peste câteva zile.

Cu puţin timp în urmă Remus Borza, administratorul judiciar de la CET Govora, a anunţat în şedinţa Consiliului Judeţean Vâlcea că, luni, Euro Insolv va renunţa la mandat, în condiţiile în care, vineri, o hotărâre judecătorească nu va fi aşa cum doreşte. Cunoscutul avocat specializat în administrarea firmelor în insolvenţă a su.gerat că vinovaţi de aducerea CET Govora în pragul falimentului sunt USG, Oltchim şi magistratul de la Tribunalul Vâlcea care, zilele trecute, a dat o hotărâre în favoarea polonezilor, obligând societatea deţinută de CJV să livreze în continuare abur industrial la un preţ cu mult sub cel de producţie. Borza a lăsat să se înţeleagă că renunţă la mandat din cauză că nu ar mai avea cum să prevină falimentul.
Personal am avertizat de acum doi ani că CET va ajunge în această situaţie, dar spre deosebire de Borza putem spune că vinovaţi de faliment sunt şi mulţi politicieni vâlceni (unii parlamentari, alţii mari prin administraţie), inclusiv cei care au făcut parte din AGA şi CA de la CET în ultimii 10 ani, plus conducerile CET, dar şi mulţi patroni din presa locală care de dragul unor contracte comerciale prin care au muls bani buni din CET au ascuns adevărul sub preş în toţi aceşti ani.
„Dacă pe 5 septembrie instanța va da o decizie în dezavantajul CET Govora, sunt obligat de lege să demarez procedura de faliment. Atâta vreme cât o societate economică, aflată în insolvență, înregistrează pierderi, administratorul judiciar este obligat să declare falimentul. Astfel, luni ne depunem mandatul și nu am luat nici un leu și nici nu voi lua. Timp de 10 ani USG nu a dat nici un leu statului român. Timp de 10 ani a fost finanțat de CET Govora. A fost obligat să investească 46 de milioane de euro în interesul USG. În condițiile în care, din cauza aceleiași societăți, noi înregistrăm 300 de milioane de lei pierderi. Observ că toată lumea plânge de grija USG în loc să plângă de grija CET-ului. Vina mea este că am ținut cu casa și nu cu polonezii. Faptul că magistratul m-a obligat să vând sub prețul de producție ar putea să îi trimită pe unii (și pe magistrat) într-o vizită la Beciul Domnesc”, a declarat Remus Borza.

RÂMNICU VÂLCEA: Se scumpeşte apa şi căldura!

#48271 RÂMNICU VÂLCEA: Se scumpeşte apa şi căldura!

2016-08-31 15:08

RÂMNICU VÂLCEA: Se scumpeşte apa şi căldura!

În şedinţa de Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea, consilierii locali au votat pentru majorarea preţului la apă caldă şi căldură, începând cu data de 1 septembrie 2016. Majorarea de preţ a energiei termice livrată popu.laţiei sub formă de apă fierbinte vine în contextul în care legislaţia trebuie conformată cu legislaţia de mediu şi creşterea eficienţei energetice, măsură asumată de Primăria Râmnicu Vâlcea în cadrul contractului de finanţare aferent Proiectului „Reabilitarea sistemului de termoficare urbană a municipiului Râmnicu Vâlcea pentru perioada 2009 – 2028, în scopul conformării cu legislaţia de mediu şi creşterii eficienţei energetice”.


Începând cu data de 1 septembrie 2016, preţul energiei termice facturată popu.laţiei va fi de 190,40 lei/Gigacalorie (fără TVA), respectiv 228,48 lei/Gigacalorie (cu TVA). Diferenţa dintre preţul de producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice livrată popu.laţiei de 273,41 lei/Gcal inclusiv TVA şi preţul de facturare al energiei termice către popu.laţie de 228,48 lei/Gcal inclusiv TVA, în cuantum de 44,93 lei/Gcal, va fi asigurată din bugetul local al municipiului, începând cu data de 01.08.2016.

NU E MAI GAOZARE DECIT FOTA,INTELEGI CEVA?

#48272 Re: Re: BREAKING NEWS ALERT OLTCHIM INSOLVENTA 2013

2016-08-31 16:36

#48267: - Re: BREAKING NEWS ALERT OLTCHIM INSOLVENTA 2013 

 FA GAOAZA RETARDATA,ZI MOARTI CEVA,MI O MAI ALUP IGUS CU LARGA,MATA,CRA CRA ,GUTA.U SI IOHANIS,MARELE PRESEDINTE NAZIST CARE TE FOOOTE N DINTE?

CINE A VOTAT PE GHIOCA,SA I FUUUUTEM FAMILIA,CE ZICETI CERNEVISTILOR?

#48273 Re: Re: Re: BREAKING NEWS ALERT OLTCHIM INSOLVENTA 2013

2016-08-31 16:39

#48272: NU E MAI GAOZARE DECIT FOTA,INTELEGI CEVA? - Re: Re: BREAKING NEWS ALERT OLTCHIM INSOLVENTA 2013 

 SUNTEM O TARA DE NEMERNICIIIII SI TRADATORIIIII,NU STIM DECIT SA I FURAM SI MINTI PE OAMENII,ASTA SE INTIMPLA DE 26 DE ANI,VA SPUNE FOTA,HAI PA.

TOTI M ATI HAITUIT KAKATILOR,TOTIII,TIMP DE 3 ANI,SA MI O SUUUUUUGETIIII.

#48274 tugurineee,bidineee,marcelooo,alup itegus la PICASSO?

2016-08-31 17:45

#48273: CINE A VOTAT PE GHIOCA,SA I FUUUUTEM FAMILIA,CE ZICETI CERNEVISTILOR? - Re: Re: Re: BREAKING NEWS ALERT OLTCHIM INSOLVENTA 2013 

 gaozareeeeeeeeee,ce mi ai facut tu cu tacto tambalagiul la oltcHim,iti voi trage eu acum,tu ti gitu si mortii matiii,nu te iert escrocule ordinar si nici pe tambalagiu cind il voi prinde ,sa mi alup igus cu familia ta,  cu familia tambalagiului de cra cra,talpasanu,avram,drasovean,zamfir,mardare,pirnea,serban LUCICA[TE N GURA DE NEMERNIC ORDINAR]etc[tradartorilor si pupinkuristilor]eu ramn un PICASSO,v am vopsit ciorilor retardateeee.

AM UITAT,ALUP IGUS SI CU PENALUL DE GUTA.U,HAI PA MIRLANE POPONAR.

#48275 Re: tugurineee,bidineee,marcelooo,alup itegus la PICASSO?

2016-09-01 01:16

#48274: TOTI M ATI HAITUIT KAKATILOR,TOTIII,TIMP DE 3 ANI,SA MI O SUUUUUUGETIIII. - tugurineee,bidineee,marcelooo,alup itegus la PICASSO? 

 GAOAZAAA,MAI AI O OPTIUNE CU TATICUTUL TAU CRA CRA TAMBALAGIUL SI ROIBU NEMERNICUL,SA I SUUUUUUUUUUUUUUGETI POOOOOOOOOOLA LUI NEA MIHAI DICULOIUUUUUUUU,ATIT,E FOTA KAKATULE DE GHIOCA.