Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Breaking News Romania

/ #47742 PMP și UNPR au FUZIONAT astăzi. Traian Băsescu: "Cel mai bun profil de premier sunt eu"

2016-07-20 16:31

PMP și UNPR au FUZIONAT astăzi. Traian Băsescu: "Cel mai bun profil de premier sunt eu"

Congresele extraordinare reunite ale PMP şi UNPR au aprobat în unanimitate protocolul privind fuziunea prin absorbţie a celor două partide. Fuziunea va genera o a treia forţă politică, alături de PSD şi PNL a spus Traian Băsescu, care va conduce noul partid. Acesta numără 2.518 consilieri locali, 51 consilieri judeţeni, 138 de viceprimari şi va fi al treilea grup parlamentar ca număr în Camera Deputaţilor.

"De acum încolo deciziile nu se vor mai lua doar pe linia Modrogan - Kiseleff. Va trebui să se țină cont de noi și deciziile vor trece obligatoriu și prin Nicolae Iorga", a spus Traian Băsescu după votul dat în congresele de fuziune dintre PMP și UNPR.

"În urma deciziilor noastre de astăzi, apare o a treia forţă politică, consistentă în teritoriu şi care are perspectiva obţinerii unui scor foarte bun în alegerile legislative. Acest lucru va însemna consolidarea capacităţii democratice a Parlamentului României, pentru că deciziile nu se vor mai juca între Modrogan şi Kiseleff, ci deciziile vor trebui să treacă şi prin Nicolae Iorga", a mai spus Traian Băsescu.

44 de primari, 51 de consilieri județeni


Președintele PMP a enumerat rezultatele noii formațiuni: "PMP a obţinut 1.320 de consilieri locali, UNPR a obţinut 1.200 de consilieri locali, ceea ce înseamnă că împreună am depăşit 2.500 de consilieri locali, PMP a obţinut 18 mandate de primar, UNPR a obţinut 26 de primari, deci împreună avem 44 de primari, consilieri judeţeni - PMP a obţinut 37 de consilieri judeţeni, UNPR - 14, împreună avem 51 de consilieri judeţeni. Şi, în sfârşit, vicepreşedinţi de consilii judeţene, PMP are şapte vicepreşedinţi cu UNPR împreună facem opt vicepreşedinţi".

Traian Băsescu a prezentat şi rezultatele obţinute de cele două partide în Capitală la alegerile locale.

"La Bucureşti unde este situaţie separată, PMP are 13 consilieri la sectoare, UNPR are 22 de consilieri la sectoare, împreună facem 35 de consilieri. (...) Şi, în sfârşit, la Consiliul General, PMP are patru consilieri, UNPR doi, deci înlocuirea lui Tudy devine foarte interesant de a fi discutată de cei şase consilieri care rezultă în urma fuziunii", a declarat preşedintele PMP.

O nouă lege a Sănătății în Parlament


Ca obiective prioritare ale noului PMP, Băsescu a menţionat susţinerea în Parlament a unei noi legi a Sănătăţii, măsuri în vederea reformei în Educaţie, menţinerea propunerii de modificare a legislaţiei privind introducerea unei interdicţii care să limiteze tăierea de masă de lemnoasă pe o perioadă care să permită refacerea fondului forestier, unirea cu Republica Moldova şi dezvoltarea industriei de apărare prin susţinerea unui buget de 2,2% din PIB pentru MApN în 2017.

15-20%, scor țintit la toamnă


Traian Băsescu a mai spus că obiectivul partidului pentru alegerile parlamentare din toamnă este obţinerea a 15-20% din voturile românilor. Întrebat dacă este de acord cu "profilul de premier al lui Dacian Cioloş", despre care a vorbit liderul UNPR Valeriu Steriu, Băsescu a spus: "Pot fi de acord cu orice, dar cel mai bun profil de premier sunt eu".


Traian Băsescu a precizat că încă au mai rămas zone în teritoriu, în mediul rural, unde nici PMP şi nici UNPR nu aveau organizaţii, dar, în general, în urma fuziunii celor două formaţiuni, teritoriul este acoperit.

"Încă mai rămân pete albe în mediul rural unde nici noi, nici UNPR nu avem organizaţii, dar, în general, se rezolvă problema acoperirii teritoriului. În momentul de faţă avem, la nivel naţional, cei doi preşedinţi executivi, avem doi prim-vicepreşedinţi, până luni domnul Steriu îi va desemna şi pe ceilalţi doi, structurile în teritoriu fuzionează strict pe baza rezultatelor din alegeri, adică acolo unde organizaţia judeţeană de la UNPR a obţinut un scor mai bun are preşedinţia organizaţiei, acolo unde a obţinut PMP are PMP preşedinţia. Cel mai mare obiectiv pe care îl avem la Parlament este să avem grup pentru a putea fi reprezentaţi în secţiile de votare la alegerile din decembrie", a menţionat Băsescu.

Întrebat dacă sediul UNPR din Kiseleff va fi păstrat după fuziune, Valeriu Steriu a spus că se va decide în perioada următoare.

Tot astăzi, în cadrul Congresului PMP, s-a votat modificarea statutului partidului în vederea măririi numărului de membri ai conducerii centrale cu o funcţie de preşedinte executiv şi două de prim-vicepreşedinte.

Viitorul număr 2 din PMP, Valeriu Steriu, a spus că după fuziunea UNPR-PMP partidul ar putea ajunge să intre în Parlament cu aproape 100 de parlamentari.

"Motivul pentru care s-a săvârşit acest lucru (fuziunea, n.r.) este că nici PSD, nici PNL nu au oferit respectul pe care UNPR îl merită.

Nu pot, cu conştiinţa împăcată, să accept varianta de fuziune a PSD care spune - facem fuziune în termenii noştri şi noi alegem ce oameni păstrăm, ce oameni dăm afară din partid. Nu pot spune, cu conştiinţa împăcată, să accept neseriozitatea PNL care una spune şi alta face peste o oră. UNPR nu stă după nimeni şi nici la cheremul nimănui", a spus Valeriu Steriu.

El a adăugat că PMP şi UNPR sunt împreună două partide de 15 - 20%, cu oameni demni şi curajoşi, iar fuziunea celor două formaţiuni se face în termeni de unu la unu, în care se vor împărţi poverile în mod egal şi vor da aproape o sută de parlamentari în toamnă.

http://www.evz.ro/pmp-si-unpr-au-fuzionat.html