Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Judiciarii de la Oltchim îi aruncă în stradă pe bolnavii de cancer

/ #47730 Judiciarii de la Oltchim îi aruncă în stradă pe bolnavii de cancer

2016-07-19 11:05

Zeci de foşti angajaţi ai combinatului chimic din Râmnicu Vâlcea, printre care şi mai multe persoane pensionate pe caz de boală după zeci de ani de muncă în Oltchim, vor rămâne fără un acoperiş deasupra capului la începutul lunii august.

Foştii salariaţi ai combinatului chimic Oltchim au primit recent o notificare semnată de consorţiul de administratori judiciar BDO Business Restructuring şi Rominsolv, reprezentat de avocatul Gheorghe Piperea, şi administratorul judiciar Bogdan Stănescu, conform căreia trebuie să părăsească locuinţele din căminul Oltchim situat pe strada Mihai Viteazul, din Râmnicu Vâlcea.

În notificare, chiriaşilor li se aduce la cunoştinţă  că nu li se vor  mai prelungi contractele de închiriere şi că au la dispoziţie 15 zile, din momentul primirii notificării, pentru a elibera camera, în caz contrar vor fi evacuaţi cu ajutorul poliţiei şi al executorului judecătoresc.

http://infopuls.ro/notificare.jpg

Evacuată după 35 de ani de muncă în Oltchim

Olimpia Simion este originară din Dâmboviţa şi are aproape 70 de ani, din care 35 de serviciu la combinatul Oltchim. Pensionara nu mai are rude şi nici speranţe de mai bine, sau măcar cea mai mică idee cu privire la găsirea unei noi locuinţe la un preţ acceptabil într-un timp atât de scurt.

„Mă dau afară din cămin după 35 de ani de muncă, fără niciun motiv! Nu înţeleg de ce ne dau afară dacă noi, pensionarii din Oltchim, plătim o chirie de trei ori mai mare faţă de salariaţii care locuiesc aici. Plătesc 320 de lei chirie pe lună, plus cheltuielile de întreţinere alte 300 de lei, pentru o cameră care arată într-un hal fără de hal. Nu ştiu unde să mă duc sau ce să fac, probabil voi locui pe stradă, pentru că termenul de 15 zile pentru a găsi o altă locuinţă este mult prea scurt”, a spus bătrâna.

Bolnavă de cancer, printre evacuaţi

Printre chiriaşii din blocul Oltchim care a primit notificare că trebuie să părăsească cămăruţa de 25 de metri pătraţi se numără şi Nadia, o pensionară care suferă de o boală incurabilă şi care a trecut în decursul a câţiva ani prin două transplanturi cu celule stem. Femeia locuieşte în căminul de pe strada Mihai Viteazul din 1992, iar în 2010 a fost nevoită să se pensioneze pe caz de boală.

„De când sunt în acest cămin, cei din conducere nu au dat un leu pentru un bec măcar, iar toate îmbunătăţirile le-am făcut pe banii mei. Stau în această cămăruţă de 23 de ani şi am investit peste 6.000 de lei pentru a o face să arate a casă. Pentru mine este o lovitură grea faptul că trebuie să părăsesc locuinţa, m-au dat peste cap de tot cu notificarea asta. După primul transplant și după şedinţele de chimioterapie, boala a recidivat, iar în ianuarie 2016 am fost nevoită să fac şi al doilea transplant. Cum să-mi văd de tratament, de sănătate cu astfel de probleme?”, s-a plâns bolnava.

Vâlcenii care au fost notificaţi de administratorii judiciari de la Oltchim vor rămâne, din august, nu doar fără un acoperiş deasupra capului, ci şi fără banii pe care i-au învestit în modernizarea şi dotarea cămăruţelor. Potrivit contractului de închiriere, aceştia nu-şi vor recupera cheltuielile cu îmbunătăţirile, atâta vreme cât cei care s-au perindat la conducerea Oltchim nu au aprobat vreodată realizarea acestor lucrări şi nici nu s-au arătat interesaţi să investească vreun leu în imobil.

Liderii de sindicat, câte două locuinţe în căminul sărmanilor

Printre cei care au primit notificări se numără, în total, 11 pensionari şi 20 de persoane concediate în ultimii ani de la Oltchim.  Deocamdată, multora dintre chiriaşi le e greu să înţeleagă care a fost criteriul pe baza căruia administratorii judiciari de la Oltchim au hotărât să-i dea afară din cămin în condiţiile în care, în acelaşi imobil de pe strada Mihai Viteazul, anumiţi lideri sindicali au primit şi câte două garsoniere.

„Aici stau şi lideri de sindicat care au primit două camere şi cărora noi le-am plătit cheltuielile de întreţinere. Tot aici au primit locuinţe  mulţi salariaţi ai combinatului care au o situaţie financiară foarte bună, care au case în alte localităţi. Pe ei nu i-au văzut cei din conducere sau administratorii judiciari? Să trimită Piperea control aici, la cămin, să vadă şi el cine merită şi cine nu merită să stea aici!”, a cerut, sub protecţia anonimatului, o altă chiriaşă, fostă angajată a combinatului din Râmnicu Vâlcea.

Cei mai mulţi dintre chiriaşii care au fost notificaţi zilele trecute trăiesc cu certitudinea că reprezentanţii Oltchim pregătesc vânzarea locuinţelor din căminul de pe strada Mihai Viteazul, mai ales că blocul a fost scos de sub gaj. Oamenii nu înţeleg însă de ce se doreşte îndepărtarea lor după zeci de ani în care au locuit efectiv în acest imobil şi având în vedere că ar fi printre cei mai îndreptăţiţi să le cumpere.

http://infopuls.ro/2016/