Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Voi sunteți demenți ? Recunoașteți că ați căpușat Oltchim-ul ?

/ #47728 Gutău confirmă “tunul” dat bugetului local

2016-07-18 16:42

Gutău confirmă “tunul” dat bugetului local

Mircia Gutău comite abuz după abuz şi-şi permite să trimită drepturi la replică penibile în care, culmea, recunoaşte abuzul. Ne dă dreptate. Actualul edil  recunoaşte pur şi simplu că bugetul alocat manifestaţiilor de Ziua Imnului Naţional a fost umflat la greu… supradimensionat, dar că din cele trei miliarde de lei vechi alocate ”estimează” să recupereze surplusul de 220.000 lei de la comercianţi. Din comunicat reiese că i-a dat lui Bobiţă Cătuşanu, şeful formaţiei Antract, participantă în spectacol, peste două miliarde de lei (220.000 lei)… pentru organizarea manifestaţiilor, bani pe care actualul Executiv speră să-i… recupereze… Menţionăm că anul trecut executivul a alocat pentru această manifestaţie doar 47.000 lei.  

Dreptul la replică

“Ca urmare a apariţiei miercuri, 13 iulie 2016, în publicaţia ”Info Puls”, a materialului ”De la prima strigare, Gutău şi Veţeleanu au dat iama în bugetul local”, în baza dreptului la replică vă rog să daţi publicităţii în ediţia viitoare a ziarului Dvs. următorul text:

Premisa de la care pleacă ideea articolului publicat în ziarul ”Info Puls” este greşită.

Aşadar, se compară alocarea bugetară de la ediţia de anul trecut a Zilei Imnului Naţional (când Primăria a cedat complet unui partener încasarea sumelor de la comercianţii de pe Splaiul Independenţei, inclusiv a sponsorizărilor primite cu această ocazie, în schimbul organizării spectacolelor) cu cea aprobată în şedinţa din 11.07.2016 pentru manifestările de anul acesta – unde s-a precizat clar că Primăria se va ocupa direct de exploatarea comercială a Splaiului Independenţei.

Suma estimată a fi astfel încasată este de aproximativ 220.000 lei, care acoperă o mare parte din cheltuielile presupuse de diversele manifestări din programul Zilelor Imnului Naţional 2016, manifestări despre care trebuie spus că vor aduce un plus de evenimente şi de calitate faţă de ediţiile precedente, Mircia Gutău.

Foarte interesantă este si afirmaţia conform căreia Executivul “a estimat că implicarea financiară pentru punerea în practică a programului evenimentelor este de 296.470 lei”, fix. Nici mai mult… nici mai puţin, iar suma ce urmează a fi recuperată este 220.000 lei, fix. O precizie extrem de suspectă… ca să nu-i spunem ilegală, în condiţiile în care la proiectul privind rectificarea bugetară erau “alipite” cheltuielile şi programul manifestaţiilor. Două documente care confirmau abuzul.

Cătuşanu şi cele 2 miliarde de lei vechi…

Artiştii invitaţi de Bobiţă Cătuşanu, organizatorul preferat al lui Mircia Gutău, a adus pe bani extrem de mulţi nişte artişti ceva mai mărunţi, cu excepţia a două formaţii aflate în prag de “pensionare artistică”. Astfel, din suma de 296.470 lei, alocată din bugetul local, Cătuşanu şi invitaţii lui vor împărţi între ei 216,096 lei, adică peste 2 miliarde de lei vechi, sumă din care vor fi plătite şi artificiile, laserele, taxele UCMR-ADA şi  alte “cheltuieli conexe”. Un termen extrem de vag ce poate fi folosit oricum… şi în orice “direcţie”.

Artiştii invitaţi: Prometeu, Cristina Bălan, Pro Consul, Vunk, Black Ice, Tudor Turcu, Deep Central, Anda Adam şi Antract. Dacă aţi auzit de ei… sunteţi foarte, foarte informaţi…

Diferenţa  de 80.374 lei va fi folosită pentru:

 

– Cazare/masă artişti invitaţi & echipa tehnică (estimare) – 7.000 lei;

– Festivalul de Film “Cinevil”, ed. a VI-a – 14.000 lei;

– Competiţii sportive grupate sub genericul “Cupa Imnului”, respectiv: înot, fotbal copii, fotbal, streetball, patine role copii – 5.000 lei;

– Cazarea şi masa oferită delegaţiilor străine – 15.000 lei;

– Promovare program în mass – media – 6. 120 lei;

– Servicii Ambulanţă – 1. 254 lei;

– Cocktail oferit invitaţilor şi cetăţenilor oraşului prezenţi în Zăvoi – 32.000 lei, un “estimat” calculat pentru 400 de persoane. Primarul promite cetăţenilor că anul acesta nu se vor îndopa doar directorii din meniul oferit… le va oferi şi lor “o bere… şi un fursec”… aduse cel mai probabil din Dubai… 32.000 lei, adică 320 milioane lei vechi.

Trebuie menţionat faptul că participarea la aceste cocktailuri s-a făcut doar în baza invitaţiilor trimise de Executivul Primăriei.

http://infopuls.ro/