Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

REALITATEA.NET ACTUAL JUSTIŢIE Nepotism de corporație. Soțul şefei OMV Petrom

/ #47617 Re: Re: REALITATEA.NET ACTUAL JUSTIŢIE Nepotism de corporație. Soțul şefei OMV Petrom a fost adminis

2016-06-30 21:05

#47616: REALITATEA.NET ACTUAL JUSTIŢIE Nepotism de corporație. Soțul şefei OMV Petrom - Re: REALITATEA.NET ACTUAL JUSTIŢIE Nepotism de corporație. Soțul şefei OMV Petrom a fost administrat 

 

Șeful comunicării OMV Viena refuză să comenteze

OMV Viena a refuzat, la rândul ei, să ofere răspunsuri la întrebările trimise legate atât de ancheta precedentă referitoare la contractul de “consultanță medicală” încheiat de OMV Viena cu soția șefului SIE, Mihai Răzvan Ungureanu prin care i-a asigurat acestuia în ultimii șapte ani 73% din veniturile de natură salarială, dar și la întrebările legate de faptul că soțul șefei OMV Petrom a fost administrator la un mare contractor chiar al OMV Petrom.

Primul răspuns oferit de OMV Viena de pe adresa oficială de email a Biroului de Comunicare al OMV susținea că toate afacerile OMV Group se supun regulilor interne și legale: “Vă mulțumim pentru răspunsuri. Vă rugăm să rețineți că nu suntem în măsură să comentăm zvonuri. Toate afacerile din cadrul grupului OMV sunt conforme cu normele interne și legale”.

La insistențele mele legate de imposibilitatea ca OMV să furnizeze un astfel de răspuns, Robert Lechner, purtătorul de cuvânt al OMV Group mi-a precizat că nu are ce să adauge față de răspunsul anterior :”Vă mulțumin din nou pentru emailul și telefonul dumneavoastră. Trebuie să vă rog să înțelegeți că nu avem nimic de adăugat la comentariul pe care vi l-am trimis pe 22 iunie”.

Verișoara Marianei Gheorghe înlocuită de la frâiele achizițiilor OMV Petrom din cauza unor suspiciuni

Recent, Irinel Țilea, un alt personal cheie din cadrul OMV Petrom, cu legături de rudenie cu Mariana Gheorghe, a fost înlocuită din poziția extrem de importantă pe care o ocupa, Head of Category Management Procurement (Achiziții) subordonată șefei Departamentului de Achiziții Operaționale condus de Ingrid Vasile.

Surse din cadrul OMV Petrom mi-au declarat că Irinel Țilea, fostă șefă a departamentului Category Management Procurement (Achiziții) din cadrul OMV Petrom a fost trecută pe o poziție inferioară de Head of Health, Safety, Security &Enviroment începând cu data de 01.05.2016.

“Verișoara Marianei Gheorghe a fost trasă pe linie moartă dintr-un departament extrem de important și influent unde trăgea toate sforile legate de achizițiile de sute de milioane de euro pe care OMV Petrom le făcea în fiecare an într-un departament unde nu mai are nici un fel de influență. Deși departamentul de procurement/achiziții era condus teoretic de Ingrid Vasile, practic deciziile importante erau luate de verișoara Marianei Gheorghe. Decizia de înlocuire a acesteia de la frâiele achizițiilor a fost luată peste capul conducerii OMV Petrom, venind direct de la șefii din Viena din cauza unor suspiciuni legate de insistența acesteia pentru o serie de contracte cu anumite companii. OMV Petrom nu a depus plângere la organele de anchetă deoarece daunele de imagine sunt extrem de mari și preferă să îngroape un astfel de scandal chiar cu ajutorul unor prime acordate celor de care dorește să scape și pe care fie îi bănuiește, fie chiar i-a prins cu divers activități care ridică semne de întrebare”, susțin sursele citate.

De altfel, Mariana Gheorghe apare alături de verișoara sa în nenumărate comisii de licitație pentru atribuirea unor numeroase contracte de bunuri și servicii ale OMV Petrom. De exemplu, conform datelor publicate pe www.e-licitatie.ro Mariana Gheorghe apare alături de Irinel Țilea drept “persoane cu funcție de decizie”pe fișa de date a unuei negocieri de 8,4 milioane de euro prin care OMV Petrom a atribuit pe 16.01.2014 un contract de “servicii de scufundare, prospecțiune și vehicul manevrat de la distanță în perimetrele de exploatare a hidrocarburilor din Marea Neagră”. (vezi documentul aici Fisa date licitatie in care apare Mariana Gheorghe alaturi de verisoara Irinel Tilea).

Oficialii OMV Petrom dar și ai OMV Group au refuzat să comenteze și pe marginea acestui subiect.

http://voxpublica.realitatea.net/politica