Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Evaziune Fiscala la Oltchim

#47601 In Oltchim se umbla cu urna mobila

2016-06-30 10:01

Conducerea S.C.Oltchim face recomandari si uneori presiuni prin sefii de sectii si servicii asupra salariatiilor de a vota pentru un nou Sindicat la Oltchim,,Chimistul'',pentru a ajuta Sindicatul Liber sa nu mai plateasca datoriile la stat.

Cap de Cauciuc

#47602 Naivii din Oltchim

2016-06-30 10:05

Pai si salariatii Oltchim chiar asa de naivi sunt sa voteze numai prostii,sa nu ne caiasca in Ianuarie cand vor avea un CCM prost si vor pleca acasa cu coada intre picioare cum au facut ceilalti,voi nu vedeti ca se infiinteaza sindicate intr-o veselie sa va sparga cum de salariatii Oltchim sunt asa naivi atunci sa isi merite soarta.

Olchimistul

#47603 Desteaptate Romane

2016-06-30 10:08

De ce nu vin mascatii si la Oltchim daca se fac fel de fel de pacaleli ca Sindicatul Liber sa nu-si plateasca datoriile,oameni nu trebuie sa fie partasi la hotiile din sindicate.

Breaking News Romania CET GOVORA, OLTCHIM si ARPECHIM!

#47604 Re: Re: Directorul Victor Avram creează PREJUDICII DE MILIARDE DE LEI combinatului chimic!

2016-06-30 10:11

#36335: CREANTELE OLTCHIM. - Re: Directorul Victor Avram creează PREJUDICII DE MILIARDE DE LEI combinatului chimic!  

 http://ziaruldevalcea.ro/

 

Vinde energia electrică ieftină de la CET Govora gălățenilor de la Dinamic Selling!

 Directorul Victor Avram creează PREJUDICII DE MILIARDE DE LEI combinatului chimic!

Managementul defectuos de la Oltchim al directorului Victor Avram creează prejudicii de miliarde de lei combinatului chimic de la Râmnicu Vâlcea. Conducerea CET Govora a reușit, prin înlăturarea unor costuri suplimentare de distribuție, dar și prin eliminare unor taxe, să micșoreze semnificativ prețul energiei furnizate către Oltchim.

Dintr-o cantitate de 37 MW, necesarul de energie al combinatului, s-a obținut reducerea prețului la 33 MW, diferența fiind achitată la vechiul preț. Pe de altă parte, din stațiile de alimentare ale SC Oltchim SA se furnizează energie electrică și altor societăți comerciale de pe platforma chimică, dintre care amintim Linde Gas și Dinamic Selling Galați (fosta fabrică Ramplast). Problema este că directorul Victor Avram a decis, în mod dubios și în defavoarea combinatului, să le furnizeze energie electrică ieftină de la CET Govora gălățenilor de la Dinamic Selling.

Avram produce astfel un prejudiciu de mai multe miliarde de lei Oltchimului, care este nevoit să plătească și energie electrică mai scumpă, în condițiile în care o mare parte din energia electrică IEFTINĂ provenită de la CET este furnizată șmecherilor din Galați.

La finalul acestui articol îl întrebăm pe musiu Avram: De ce le furnizează energie gălățenilor de la Dinamic prin linia de alimentare de rezervă, care vine direct din CET Govora, și nu distribuie energia electrică prin alimentarea principală SRA 3? Bogdan Stănescu, administratorul combinatului, cunoaște această situație? Dar administratorii judiciari? Înainte de a fi promovat, Victor Avram coordona Direcţia Energetică – Mecanică, așadar cunoaște foarte bine cum stă treaba cu distribuția de energie electrică la Oltchim.

Breaking News Romania CET GOVORA

#47605 Piloşii de la CET Govora, daţi afară de administratorul judiciar

2016-06-30 10:15

Piloşii de la CET Govora, daţi afară de administratorul judiciar

Disonibilizări la CET Govora. Noul administrator judiciar Remus Borza a decis să dea afară 300 de persoane din cei 2300 de angajaţi ai societăţii. În prezent, peste 1000 din salariaţii CET Govora sunt pilele politicienilor locali, rudele acestora sau lipitori de afişe: soţi, soţii, veri, verişoare sau activişti politici care au lipit afişe şi au alergat ziariştii în campaniile electorale… etc.

Şedinţă de foc la CET Govora. Administratorul judiciar Remus  Borza a făcut bilanţului „balastului” de personal de la CET Govora şi a cheltuielilor generate de angajările supradimensionate. Borza a precizat că în prima fază vor pleca 300 de angajaţi, toţi cu salarii compensatorii, printre ei chiar şi lideri de sindicat. Săptămâna trecută a tăiat şi sporurile, o decizie care va degreva fondul de salarii cu 2 milioane de lei din cele 10 milioane lei alocate pe acest capitol bugetar. Borza are în plan şi tăierea zilelor de concediu de odihnă luate abuziv… cam 70 de zile pe cap de angajat. Un adevărat dezmăţ plătit de societatea aflată în faliment.

„Se pune problema unor disponibilizări colective la CET Govora vizând concedierea a 300 de angajaţi preponderent TESA. Săptămâna trecută am tăiat mai multe sporuri şi am realizat o economie de 2 milioane de lei la fondul de salarii din cele 10 milioane lei. Astăzi  ne întâlnim cu liderii de sindicat  pentru o discuţie pentru zilele de concediu. Sunt prea multe, într-un an ajung cam 70 de zile de concediu pe cap de angajat”, a precizat noul administrator judiciar al CET Govora.

Acesta a mai precizat că din cei 2300 de angajaţi peste 1000 sunt rude cu  politicienii  locali sau favoriţi ai acestora.

„Peste 1000 din salariaţi, din  2300, sunt rude… veri, soţii, soţ… nu ştim câţi dintre ei sunt ai PSD, PNL sau alte partide pentru că pe carnetul de partid nu am apucat să facem un recensământ. De precizat este faptul că vor pleca cei care mai au pic până la pensie, cei care au abateri disciplinare şi cei care au firme. Dar vom da afară şi lideri de sindicat pentru că legea insolvenţei e mai presus de orice şi ne permite”, a mai afirmat Remus Borza.

http://infopuls.ro/2016/06/

Breaking News Romania CET GOVORA, OLTCHIM si ARPECHIM!

#47606 JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?

2016-06-30 10:21

UNDE SUNT BANII???? AUGUST 2012 PANA AZI 2015........UNDE SUNT BANII DE LA  OLTCHIM?????

 

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #34833(TOATE INCLUS SI  IONEL VINCEA DE LA CARTEL ALFA SI FOST MENTCHIM FALIMENT ) SI STATUL ROMAN#30014 SUNT IN CULPA.

 

 RESTITUIE IN INTEGRUM ( RESTITUTIO IN INTEGRUM ) CU PENALIZARILE SI DAUNE-INTERESE TOT

UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!!!!!

JOS CENZURA OLTCHIM!!!  JOS CENZURA ROMANIA!!! 

JOS CENZURA !!! Noi avem  regulile lor U.E. , ONU , Romania, U.S.A. & NATO,

  Creantele salarii in cazul insolventei angajatorului

Principala modificare adusa textelor legale, cu un impact deosebit, consta in trecerea creantelor ,,salariale" intr-un rang de prioritate superior. LEGEA 85/2006

"Voi lupta pana la ultima mea picatura de sange, ca sa ai dreptul, sa nu fi de acord cu mine "

Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie:

Art. 13
Fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani. 

Art. 149:
Partile contractante vor chema in fata instantei judecatoresti partea care se face vinovata de activitatea impotriva intereselor salariatilor si ale societatii prezente in prezentul Contract Colectiv de Munca

Art. 158

Al3. Conflictele ce au ca obiect exercitarea unor drepturi sau indeplinirea unor obligatii decu_rgand din legi sau alte acte normative, precum si din Contractul Colectiv de Munca sau Contractul Individual de Munca sunt conflicte de drepturi.

LEGEA CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM )SC OLTCHIM SA RM VALCEA 2011-2014

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata ABROGATA

#28417 Legea nr. 53 din 2003 - Codul Muncii (republicat si actualizat 2013)

 #28418 OUG nr. 36/2013 - aplicarea in perioada 2013-2018

#28419 Re: Re: H.G. 241/08.05.2013

#28421 Re: Re: Legea 571/2003 coroborată cu HG 44/2004 privind Codul fiscal cu normele metodologice de aplicare

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013


CREANTELE SALARII OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM=UNDE SUNT BANII????
FOTO – VIDEO: Sediul CET GOVORA, asediat de poliţişti, procurori şi ofiţeri anti-fraudă

#47607 FOTO – VIDEO: Sediul CET GOVORA, asediat de poliţişti, procurori şi ofiţeri anti-fraudă

2016-06-30 11:47

FOTO – VIDEO: Sediul CET GOVORA, asediat de poliţişti, procurori şi ofiţeri anti-fraudă

http://www.gazetavalceana.ro/

Zece percheziţii au avut loc în această dimineaţă de joi, 30 iunie 2016, la sediul CET Govora din judeţul Vâlcea, toate mandatele fiind emise pe adresa acestei instituţii. Sigur, în paralel, în acelaşi dosar, au mai avut loc percheziţii la firme şi persoane fizice din judeţele Mehedinţi şi Gorj, dar şi din municipiul Bucureşti.

Este vorba despre un dosar de evaziune fiscala şi spălare de bani, dosar instrumentat de poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea şi de ofiţerii anti-fraudă, care au luat cu asalt sediul CET Govora, venind cu mai multe dube şi maşini.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada 2015 – 2016, un agent economic, cu obiect de activitate producerea de energie electrică şi termică, ar fi evidenţiat în actele contabile cheltuieli nereale, în baza unor contracte de achiziţie a cărbunelui încheiate cu firme de profil.

În documentele de însoţire a mărfii ar fi fost înscrise cantităţi mult mai mari decât cele achiziționate în realitate.

De asemenea, în înscrisuri ar fi fost evidențiat cărbune de calitate superioară, în realitate, puterea calorică a cărbunelui achiziționat fiind mult inferioară. Prejudiciul cauzat a fost estimat la peste 8.000.000 de lei.

La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţean Mehedinți, Gorj şi ai Direcţiei Generale a Municipiului Bucureşti.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea” – se arata in comunicatul Poliţiei Române.

https://www.youtube.com/watch ; https://www.youtube.com/watch?v=ouvcYMm12kg https://www.youtube.com/watch?v=nm5cA9CUcqE

 

INCENDIAR! Reactia lui Borza dupa perchezitiile de la CET Govora (VIDEO)

#47608 INCENDIAR! Reactia lui Borza dupa perchezitiile de la CET Govora (VIDEO)

2016-06-30 11:51

INCENDIAR! Reactia lui Borza dupa perchezitiile de la CET Govora (VIDEO)

Declaratii incendiare ale administratorului judiciar Remus Borza dupa perchezitiile din aceasta dimineata de la CET Govora. Borza anunta vremuri tulburi si noi dosare penale. Urmariti declaratiile!

 https://www.youtube.com/watch?v=wgtCugx0tZ0

 

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#47609 Re: Re: Re: Re: CUM ESTE PIPEREA,....???? GARANTAT PIPEREA....!!!!!

2016-06-30 12:12

#36475: Administratorii judiciari, acuzati de devalizarea Oltchim - Re: Re: Re: CUM ESTE PIPEREA,....???? GARANTAT PIPEREA....!!!!! 

PIPEREA SI ASOCIATII & CO  ESTI PENAL SI AI CREAT GRUP INFRACTIONAL SI CAZURI PENALE!!!!!!!!!!!!! HOTIIILOR ............!!!!!!!!!!!!!!

 https://www.youtube.com/watch?v=R5G53xM9ty0

PIPEREA - 18 iunie 2014

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#47610 Re: Re: Re: CUM ESTE PIPEREA,....???? GARANTAT PIPEREA....!!!!!

2016-06-30 12:18

#36474: Administratorii judiciari, acuzati de devalizarea Oltchim - Re: Re: CUM ESTE PIPEREA,....???? GARANTAT PIPEREA....!!!!! 

 

PIPEREA SI ASOCIATII & CO  ESTI PENAL SI AI CREAT GRUP INFRACTIONAL SI CAZURI PENALE!!!!!!!!!!!!! HOTIIILOR ............!!!!!!!!!!!!!!

https://www.youtube.com/  MIN. 1,26  " Eu fac promisiuni pe care eu mi le respect, nu promisiuni doar asa ca sa ma aflu in treaba, pentru ca nu sunt politician..., VA POT GARANTA CA LA SFARSITUL LUNII AUGUST AVEM UN PLAN DE REORGANIZARE LA OLTCHIM... " => PIPEREA&CO 18 iun. 2014

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#47611 Re: Administratorii judiciari, acuzati de devalizarea Oltchim

2016-06-30 12:44

#36472: Administratorii judiciari, acuzati de devalizarea Oltchim - Administratorii judiciari, acuzati de devalizarea Oltchim 

 http://www.impactreal.ro/

• Mai mulţi angajaţi ai combinatului sunt nemulţumiţi de activitatea conducerii societăţii
• Piperea dă vina pe apropiaţii lui Cernev



Zilele trecute, un grup de angajaţi ai SC Oltchim SA a acuzat conducerea şi administratorii combinatului chimic vâlcean de fapte grave, în perioada de insolvenţă derulată din 24 ianuarie 2013 şi până în prezent. Potrivit unui document oficial, angajaţii susţin că, în intervalul menţionat, au fost comise o serie de acte de ilegale, respectiv subminarea economiei societăţii şi, implicit, a economiei naţionale, de către conducerea SC Oltchim SA, cu ştiinţa administratorilor judiciari Gheorghe Piperea (Rominsolv SPRL) şi Niculae Bălan (BDO Business Restructuring SPRL) şi cu aprobarea administratorului special Bogdan Stănescu. Administratorul judiciar Gheorghe Piperea a declarat că, dacă grupul de angajaţi este cel din jurul lui Corneliu Cernev (liderul Sindicatului Victoria din SC Oltchim SA), acuzaţia nu este doar falsă, artificială şi neconformă realităţii, dar şi necredibilă. Piperea a precizat: „Corneliu Cernev se răzbună pe toată lumea acum, pentru că a fost demis disciplinar, şi nu de mine, ci de o comisie din fabrică. Până acum, însă, domnul în cauză declara peste tot că este în relaţii amicale cu conducerea. Când o fi spus adevărul, când o fi fost ipocrit? Eu, cel puţin, sunt ultimul care le-ar refuza dreptul la informare salariaţilor, iar informaţiile publice pot fi comentate de toţi, inclusiv de angajaţi. În legătură cu acuzaţia de corupţie, în primul rând, este o glumă proastă, mai ales când acuzaţia îmi este adusă mie. În al doilea rând, oricine poate acuza pe cine vrea, dar mai trebuie şi probe. În al treilea rând, întrucât nimeni nu m-a acuzat niciodată de vreo ilegalitate, cel care o va face abuziv şi calomnios va plăti daune morale.”. Grupul de angajaţi din SC Oltchim SA susţine că, de la începutul intrării în insolvenţă a combinatului chimic vâlcean, au fost şi sunt promovate acţiuni ilegale de dezafectare a instalaţiilor şi activelor, fără aprobarea creditorilor şi a judecătorului sindic, societatea aflându-se sub incidenţa Legii nr. 85/2006, a insolvenţei. Potrivit salariaţilor, deşeurile de inox rezultate prin dezafectarea ilegală a instalaţiilor şi echipamentelor funcţionale ale SC Oltchim SA sunt vândute sub cotaţia de piaţă a inoxului, în beneficiul unor apropiaţi ai administratorilor sau managerilor combinatului chimic vâlcean şi generează pierderi imense pentru SC Oltchim SA.

Pierderile Oltchim s-au dublat, ca urmare a practicilor de devalizare

Semnatarii sesizării au mai precizat: „Am atras atenţia managementului şi administratorilor SC Oltchim SA asupra acestor acţiuni ilegale, dar am fost trataţi cu dispreţ şi nici la acest moment nu s-au luat măsuri de către organele în drept. Mai mult, am fost şi suntem în continuare ameninţaţi de conducerea actuală a SC Oltchim SA şi de administratorul Gheorghe Piperea că, dacă vom devoala presei ilegalităţile în curs, vom fi disponibilizaţi. În fapt, din combinat dispar utilaje, ba chiar secţii întregi, iar totul se face cu girul managerilor şi administratorilor care s-au perindat pe la conducerea societăţii după intrarea în insolvenţă a acesteia, imediat ce fostul manager, Constantin Roibu, a fost înlăturat, fiind acuzat că ar fi generat insolvenţa combinatului chimic vâlcean”. Angajaţii afirmă că administratorul judiciar Gheorghe Piperea emite puncte de vedere nesustenabile legat de eficienţa administrării în insolvenţă a SC Oltchim SA sub conducerea lui, pentru a induce în eroare opinia publică în ceea ce priveşte actele de corupţie care se produc de fapt. „Cu toate că Gheorghe Piperea se victimizează în presă, indicând că sindicatele şi angajaţii îi vor capul nejustificat şi lansează mesaje liniştitoare către presă şi opinia publică, dezinformând inclusiv Ministerul Economiei faţă de situaţia economică reală în care a fost adus SC Oltchim SA, devalizarea şi înfundarea în datorii a combinatului continuă”, potrivit documentului citat. Cifra de afaceri a SC Oltchim SA a scăzut vertiginos anul trecut, iar pierderile s-au dublat ca urmare a practicilor de devalizare a combinatului chimic vâlcean prin sistem suveică, au mai spus angajaţii SC Oltchim SA, care susţin că instalaţiile tehnologice funcţionale ale combinatului chimic vâlcean au fost dezmembrate şi vândute pe bucăţi, la fier vechi. Potrivit sursei citate, ingineriile financiare privind reevaluarea activelor societăţii, în sensul scăderii valorii contabile a acestora, sub administratorul Gheorghe Piperea, aduc un prejudiciu semnificativ economiei societăţii, în folosul personal al membrilor conducerii şi administratorilor.


Musafir

#47612 Re: Re: Re: Directorul Victor Avram creează PREJUDICII DE MILIARDE DE LEI combinatului chimic!

2016-06-30 12:53

BREAKING NEWS ALERT CET INSOLVENTA RAMNICU VALCEA - OLTCHIM INSOLVENTA OLTCHIM:

#47613 CET INSOLVENTA RAMNICU VALCEA - OLTCHIM INSOLVENTA OLTCHIM

2016-06-30 18:41

EXCLUSIV BREAKING NEWS ALERT: CET INSOLVENTA RAMNICU VALCEA - OLTCHIM INSOLVENTA OLTCHIM S-A FUMAT PIPA PACII INTRE CET SI OLTCHIM PE UN AN DE ZILE!!!!!!!!!!!!!

Mihai Diculoiu pe facebook

#47614 Mihai Diculoiu pe facebook

2016-06-30 18:47

OLTCHIM ESTE PROPRIETATEA ad.special Bogdan Stănescu? Cine ii permite sa cumpere 5 autoturisme Citroen? Ministrul Economiei.Borg nu are nimic de spus? Creditorii statului:Electrica si AAAS ii permit acest jaf după ce au admis sa se șteargă 350 mil euro? Acest jaf este dovada ca Bogdan Stănescu sfideaza salariații și disponibilității care au de încasat suma de 10 mil. euro

 

Celebra conducere Oltchim(ad.judiciari,ad. special si director gen adj.) in 11.01.2016 solicita finantare pentu activitatea Oltchim,dar pana in prezent nu s-a prezentat niciun finantator.Ad.special Bogdan Stanescu si Dir. gen.adj.Victor Avram au fost nevoiti sa opresca sectia Oxo si astfel incalca prevederea din Planul de reorganizare.Ministerul Economiei,personal ministrul Borg trebuie sa intervina si sa numeasca un alt ad. special la Oltchim. .Bogdan Stanescu este preocupat sa-i fie lui bine,sa-si puna directori la Oltchim din randul prietenilor lui, sa falimenteze si Sistemplast ,sa fie prieten cu locotenentii lui Piperea penru ca impreuna sa subjuge salariatii Oltchim..In judetul Valcea avem nevoie de oameni competenti si responsabili, nu de indivizi care sa faca jaf in SC Oltchim -gen Bogdan Stanescu si Victor Avram .

 

De ce nu se solicita o intalnire cu Ministrul Economiei Costin Borc,privind strategia clara de salvare a SC Oltchim de la faliment?Politicienii din judetele:Valcea si Arges nu vor sa se implice?Judetul Valcea are nevoie mare de revigorarea SC Oltchim in plan economic si social.Conducerea actuala (ad.judiciari,ad.special si dir.gen.adj.) a SC Oltchim nu au prezentat o strategie viabila , dar incaseaza pt.ei veniturii exagerat de mari si nemeritate.Cer interventie rapida pt. salvarea OLTCHIM de la FALIMENT

Administratorul special de le SC Oltchim trebuie sa raspunda pt ja ful de la SC Oltchim deoarece: -toate autoturismele sunt puse la dispozitia sefilor de sectii si a directorilor.Cine este acest Sofianu -fals sef serviciu productie care conduce VL 05 CCH? De ce acest personaj in fiecare an are CIM suspendat si lucreaza in strainatate? Cei care au autoturisme la dispozitie mai primesc 80 lei/luna pentru transport,dar in realitate cumpara guma de mestecat. -SCOltchim nu este vaca de muls pt . Bogdan Stanescu ,care face chefuri in cantina Oltchim, are sofer la dispozitie si se plimba de buna voie in strainatate cu falsul director comercial-Arman Spiru Ciobescu si cu directorul general adj supus -Victor Avram -SC Sistem Plast nu este firma lui Bogdan Stanescu pt a-l aduce pe Mircea Pavelescu pe post de director la aceasta firma ,deoarece acesta i-a permis lui Bogdan Stanescu sa plimbe hartiile pe post de curier in AVAS in vremea cand Pavelescu era presedinte AVAS Iata ca Pavelescu a furat din Sistem Plast suma de 80 000 lei si a plecat ,dar Bogdan Stanescu doarme pt ca actionarii Oltchim nu-l trag la raspundere -nu a elaborat plan de reorganizare Oltchim din partea debitorului Oltchim -raporteaza profit fals fara sa achite salariile restante si platile compensatorii -aduce in Oltchim directori incompetenti din Bucuresti -creaza presiune pe salariati cu sprijinul sindicatelor existente in Oltchim, care apara grupuri de interese si nu drepturile tuturor salariatilor Oltchim -face abuzuri in serviciu si falsuri in inscrisuri fara a fi sanctionat conform legii Cer autoritatilor statului sa intervina pt a elimina jaful la Oltchim..Oltchim nu este firma lui Bogdan Stanescu.Victor Avram nu trebuie sa fie sluga lui Bogdan Stanescu pt ca primeste un salariu lunar net de 12 000 lei,trebuie sa apere interesele Oltchim,ale actionarilor Oltchim,care sun t companii de stat.Chiar nimeni nu intervine sa elimine acest jaf la Oltchmi?/Cei responsabili din judetul Valcea trebuie sa elimine acesti impostori si profitori pe seama FALIMENTULUI OLTCHIM.Salariatii Oltchim trebuie sa reactioneze si sa nu mai admita aceste abuzuri si umilinte din parte acestor personaje rauvoitoare si cu interese exclusiv personale

Mihai Diculoiu In AGA decide prin vot actionarul majoritar(Ministerul Economiei-care detine 52,8 % din actiunile Oltchim).Grav este ca administratorul special Bogdan Stanescu a dezinformat actionarul majoritar prin acea adresa si conducerea executiva s- a insusit llipsa competentei profesionale pentru elaborarea Planului de reorganizare Oltchim asa cum prevede Legea 85/2006,ca alternativa de salvare Oltchim de la faliment.

Cine ia atitudine impotriva conducerii Oltchim(ad.judiciari,ad.special si dir.gen.adj)care subjuga salariatii Oltchim si duc Oltchim la faliment,deoarece nu au nicio strategie clara de dezvoltare economica si sociala a SC Oltchim?

REALITATEA.NET ACTUAL JUSTIŢIE Nepotism de corporație. Soțul şefei OMV Petrom

#47615 REALITATEA.NET ACTUAL JUSTIŢIE Nepotism de corporație. Soțul şefei OMV Petrom a fost administrator a

2016-06-30 20:59

Nepotism de corporație. Soțul Marianei Gheorghe, șefa OMV Petrom, a fost administrator al unuia dintre cei mai mari contractori ai OMV Petrom. Bonus: verișoara, numărul doi de la Achizițiile OMV Petrom, trecută recent pe linie moartă din cauza unor suspiciuni (Documente)

*OMV Petrom, OMV Viena, Mariana Gheorghe au refuzat să răspundă la întrebări

Compania austriacă J. Christof, unul dintre cei mai importanți contractori ai OMV Petrom, cel mai mare jucător de pe piața autohtonă a producției și distribuției de carburanți, a decis să-l pună administrator al afacerilor sale din România pe Alexandru Sergiu Gheorghe, nimeni altul decât soțul șefei OMV Petrom, Mariana Gheorghe. Contractorul austriac a câștigat contracte în valoare de peste 1,6 miliarde lei (365 milioane euro) cu OMV Petrom.  

Alexandru Sergiu Gheorghe a fost un diplomat de carieră pus pentru prima dată la post pe timpul lui Adrian Năstase și reconfirmat de Titus Corlățean iar trecutul său de afaceri se limitează la deținerea și administrarea a două SRL-uri de bloc. 

Recent, într-o liniște desăvârșită și peste capul conducerii OMV Petrom, șefii din Viena ai OMV au decis să o înlocuiască de la șefia Achizițiilor OMV Petrom pe Irinel Țilea. Aceasta este verișoara Marianei Gheorghe. Motivul: suspiciuni legate de insistența acesteia pentru încheierea unor contracte cu anumiți contractori ai OMV Petrom. 

Este nepotismul corporatist mai nociv decât cel din companiile de stat românești sau din instituțiile publice autohtone și care sunt motivele pentru care DNA nu reușește să-l atace frontal?

Oficialii OMV Petrom, OMV Viena dar și Mariana Gheorghe au refuzat să răspundă întrebărilor cum au făcut-o și în ancheta referitoare la faptul că OMV Viena asigură, de peste 7 ani, 73% din veniturile familiei șefului Serviciului de Informații Externe (SIE), Mihai Răzvan Ungureanu, printr-un contract de “consultanță medicală” controversat încheiat cu soția acestuia ( http://voxpublica.realitatea.net/ )

MAE: ”Gheorghe Alexandru Sergiu a fost șeful consulatului din Londra și șef al Departamentului de Resurse Umane din minister”

Gheorghe Alexandru Sergiu, soțul Marianei Gheorghe, CEO OMV Petrom, a fost un diplomat de carieră care a activat în structurile MAE din străinătate și din România. OMV Petrom este cea de-a doua mare companii de pe piața românească, cu o cifră de afaceri anuală de 4 miliarde de euro, 800 de benzinării și cu 15.500 de angajați deținută majoritar de statul austriac și unde statul român mai deține un pachet rezidual de 20%.

”Referitor la solicitarea dumneavoastră vă comunicăm următoarele. Domnul Alexandru Sergiu Gheorghe a fost diplomat în MAE în perioada septembrie 1992-decembrie 1997 și mai 2013-septembrie 2014. În perioada decembrie 1993-noiembrie 1997 a coordonat secția consular din cadrul Ambasadei României la Londra, iar în perioada mai 2013-septembrie 2014 a îndeplinit funcția de director general al Departamentului Resurse Umane din cadrul MAE”, precizează într-un răspuns Direcția Purtător de Cuvânt și Comunicare din Ministerul Afacerilor Externe (vezi răspunsul aici raspuns MAE Gheorghe Alexandru Sergiu).

Soțul CEO-ului OMV Petrom a fost numit la postul de coordonator al secției consulare de la Londra de către Adrian Năstase în septembrie 1992, fiind menținut pe poziție de către Teodor Meleșcanu și Adrian Severin fiind retras de la post de către Andrei Pleșu în decembrie 1997.

Conform datelor furnizate de către MAE, Gheorghe Alexandru Sergiu revine în acest minister în mai 2013 dar pe o cu totul altă funcție, mult mai importantă de director al Departamentului de Resurse Umane, deținând controlul asupra a tot ce înseamnă angajări și concedieri și nu numai în acest minister.

Cel care i-a semnat numirea în această poziție cheie este ministrul de externe de atunci Titus Corlățean, inculpat de DNA în dosarul votului din străinătate.

Diplomatul investește masiv alături de soție în acțiuni OMV Petrom și în proprietăți imobiliare

Cele două declarații de avere depuse de către Gheorghe Alexandru Sergiu pentru perioada în care a fost directorul Departamentului de Resurse Umane din MAE arată o situație materială extrem de bună cu investiții predilecte în imobiliare – trei apartamente și o casă în București și un apartament la Londra – dar și în acțiuni, cea mai mare sumă fiind investită chiar în acțiuni ale OMV Petrom, firma condusă de către soția sa (vezi declarațiile de avere și interese aici GHEORGHE ALEXANDRU-SERGIU_60871472 DA_2013-05-31_GHEORGHE ALEXANDRU-SERGIU_60871475 DI_2013-05-31_GHEORGHE ALEXANDRU-SERGIU_61582176 DA_2014-05-30_GHEORGHE ALEXANDRU-SERGIU_61582180 DI_2014-05-30_).

Venitul salarial anual raportat de soțul șefei Petrom este unul de doar 72.000 lei, mult inferior față de speculațiile apărute pe piață legate de venitul salarial al Marianei Gheorghe pentru poziția de CEO al OMV Petrom de ordinul a circa 1 milion de lei anual, de aproximativ 14 ori mai mare față de soț.

Toate activele imobiliare sau mobile sunt deținute în proporție de 50% de fiecare dintre cei doi soți.

Cel mai important activ imobiliar al celor doi soți este o vilă cu o suprafață construită desfășurată de 734 metri pătrați situată în București pe strada Aviator Traian Vasile (vezi documentul extras teren aviator traian vasile pg1 extras teren aviator traian vasile pg2extras teren aviator traian vasile pg3) urmată de un apartament de 145 metri pătrați într-un complex imobiliar de pe Calea Plevnei și două apartamente de bloc.

 http://voxpublica.realitatea.net/politica

 

REALITATEA.NET ACTUAL JUSTIŢIE Nepotism de corporație. Soțul şefei OMV Petrom

#47616 Re: REALITATEA.NET ACTUAL JUSTIŢIE Nepotism de corporație. Soțul şefei OMV Petrom a fost administrat

2016-06-30 21:04

#47615: REALITATEA.NET ACTUAL JUSTIŢIE Nepotism de corporație. Soțul şefei OMV Petrom - REALITATEA.NET ACTUAL JUSTIŢIE Nepotism de corporație. Soțul şefei OMV Petrom a fost administrator a 

 

Reședința familiei șefei OMV Petrom din București

Gheorghe Alexandru Sergiu a mai deținut 100% din părțile sociale ale SC Call Direct SRL, o măruntă companie cu o cifră de afaceri nesemnificativă vândută ulterior pentru 200 de lei și 50% dintr-un alt SRL Romsart, societate radiată în 2011.

Cum ajunge un diplomat de carieră să lucreze la un mare contractor al companiei condusă chiar de către soție?

Ce îl califică totuși pe un diplomat de carieră și deținător al unui SRL mărunt să fie angajat ca administrator al unuia dintre cei mai mari contractori ai OMV Petrom, firma austriacă J. Chirstof România SRL? Și dacă poziția soției acestuia ca șefă a
OMV Petrom a cântărit în vreun fel în numirea lui Gheorghe Alexandru ca administrator la unul dintre cei mai importanți contractori ai celui mai mare jucător de pe piața românească a producției și distribuției de carburanți?

Conform datelor de pe propria pagină de internet, J. Christof Romania SRL a fost înființată în 2005 fiind “partener contractual al OMV/Petrom în România” (vezi link aici http://www.christof-group.at/ro/geschichte/).

Conform datelor de la Registrul Comerțului, J. Christof Romania SRL a fost înființată pe 18.04.2008 având unic asociat firma austriacă J. Christof Gesellschaft M.B.H. iar administrator pe cetățeanul austriac Bernhard Friedrich Renner. Pe 16.04.2009, Adunarea generală a firmei decide să-l numească drept administrator pe Gheorghe Alexandru Sergiu alături de un alt cetățean austriac (vezi documentul aici Hot AGA J Christof numire admninistrator Gheorghe Alexandru pg1 Hot AGA J Christof numire admninistrator Gheorghe Alexandru pg2).

Conform actului constitutiv al J. Christof România “administratorii conduc și reprezintă Societatea (n.r. J. Christof România SRL) fiind “obligați să respecte în exercitarea atribuțiilor lor de reprezentare și în conducerea afacerilor toate restricțiile ce le sunt impuse prin lege, contract, statut, hotărâri ale asociațiilor sau regulament de ordine interioară“ (vezi documentul aici Act constitutiv J Christof administratori Gheorghe Alexandru).

Gheorghe Alexandru semnează o declarație că poate fi administrator al societății (vezi documentul aici Gheorghe Alexandru declaratie administrator J Christof) și primește imediat și o procură specială chiar din partea fondatorului grupului, Johann Christof (vezi documentul aici J Christof procura speciala Gheorghe Alexandru pg1J Christof procura speciala Gheorghe Alexandru pg2J Christof procura speciala Gheorghe Alexandru pg3J Christof procura speciala Gheorghe Alexandru pg4J Christof procura speciala Gheorghe Alexandru pg5J Christof procura speciala Gheorghe Alexandru pg6J Christof procura speciala Gheorghe Alexandru pg7). Deși avea un mandat de administrator pe o perioadă de patru ani, austriecii decid să-l înlocuiască pe Gheorghe Alexandru după nici un an (vezi documentul aici).

De-a lungul întregului parcurs profesional al soțului la unul dintre cei mai importanți contractori ai OMV Petrom, Mariana Gheorghe a deținut în permanență funcția de CEO al OMV Petrom.

Oficialii J. Christof au refuzat să-mi furnizeze răspunsuri la întrebările legate de motivul pentru care au decis să îl numească drept administrator al filialei lor din România tocmai pe soțul șefei companiei unde ei erau cei mai mari contractori atât în România dar și în Austria și dacă a existat sau nu vreo legătură între poziția Marianei Gheorghe și faptul că au decis să-l desemneze pe soțul acesteia să se ocupe de afacerile lor din România. De asemenea, aceștia au refuzat să răspundă la întrebarea legată de motivele pentru care au decis să-l înlocuiască pe soțul șefei OMV Petrom.

O poziție similară au avut atât Mariana Gheorghe dar și departamentul de comunicare al OMV Petrom SA care au refuzat, în final, să ofere orice fel de răspuns deși inițial Ramona Zanfirescu, purtătorul de cuvânt al companiei, părea că ar oferi răspunsurile la întrebările mele. “Bună ziua. Am fost plecată în concediu, ieri m-am întors. Încercăm să răspundem cât mai curând, dar nu cred că în cursul zilei de astăzi. Mulțumesc pentru înțelegere. Ramona”, a fost singurul răspuns al purtătorului de cuvânt al OMV Petrom furnizat în urmă cu mai bine de trei săptămâni.

De asemenea, oficialii companiei austriece J. Christof au refuzat să-mi pună la dispoziție o listă exhaustivă a tuturor contractelor pe care le-au câștigat la OMV Petrom de la momentul intrării lor pe piața româneacă. Singurele date oficiale și publice sunt cele furnizate de site-ul www.e-licitatie.ro, conform cărora J. Christof România SRL a câștigat 4 contracte cu OMV Petrom a căror valoare cumulată a fost de 300 milioane de euro și 258 milioane de lei.

Astfel, firmele deținute de J. Christof România SRL, unde administrator a fost chiar soțul CEO-ul OMV Petrom au câștigat chiar de la OMV Petrom un contract pentru “servicii reparare și întreținere“ în valoare de 258 milioane lei, un altul pentru “lucrări de construcții uzine, de exploatări miniere și de uzine de fabricație și de construcții pentru industria petrolului și gazului“ de 230 milioane euro, altul pentru “servicii de reparare și întreținere a mașinilor neelectrice“ de 16,4 milioane euro și ultimul de “servicii de recondiționare și transport material tubular“ de 57,6 milioane euro. Primele două au fost încheiate prin negociere, al treilea prin licitație restrânsă și doar ultimul prin licitație deschisă.

Șefa OMV Petrom, vecină cu unul dintre administratorii angajatorului soției șefului SIE

La doar două case distanță de vila impunătoare a șefei OMV Petrom de pe strada Aviator Traian Vasile se află reședința lui Mihnea Samoilă, șeful Departamentului de Sănătate din OMV Petrom.

Acesta este și unul dintre administratorii Petromed Solutions SRL (deținută de OMV Petrom) unde un alt administrator este Daniela Ungureanu, soția șefului Serviciului de Informații Externe (SIE), Mihai Răzvan Ungureanu.

În ancheta jurnalistică precedentă am arătat cum OMV Viena acționarul majoritar al OMV Petrom asigură de peste 7 ani 73% din veniturile salariale ale familiei șefului SIE printr-un contract controversat și ținut la secret de „consultanță medicală” încheiat cu soția acestuia un medic ATI-ist de la spitalul Fundeni.

http://voxpublica.realitatea.net/politica

REALITATEA.NET ACTUAL JUSTIŢIE Nepotism de corporație. Soțul şefei OMV Petrom

#47617 Re: Re: REALITATEA.NET ACTUAL JUSTIŢIE Nepotism de corporație. Soțul şefei OMV Petrom a fost adminis

2016-06-30 21:05

#47616: REALITATEA.NET ACTUAL JUSTIŢIE Nepotism de corporație. Soțul şefei OMV Petrom - Re: REALITATEA.NET ACTUAL JUSTIŢIE Nepotism de corporație. Soțul şefei OMV Petrom a fost administrat 

 

Șeful comunicării OMV Viena refuză să comenteze

OMV Viena a refuzat, la rândul ei, să ofere răspunsuri la întrebările trimise legate atât de ancheta precedentă referitoare la contractul de “consultanță medicală” încheiat de OMV Viena cu soția șefului SIE, Mihai Răzvan Ungureanu prin care i-a asigurat acestuia în ultimii șapte ani 73% din veniturile de natură salarială, dar și la întrebările legate de faptul că soțul șefei OMV Petrom a fost administrator la un mare contractor chiar al OMV Petrom.

Primul răspuns oferit de OMV Viena de pe adresa oficială de email a Biroului de Comunicare al OMV susținea că toate afacerile OMV Group se supun regulilor interne și legale: “Vă mulțumim pentru răspunsuri. Vă rugăm să rețineți că nu suntem în măsură să comentăm zvonuri. Toate afacerile din cadrul grupului OMV sunt conforme cu normele interne și legale”.

La insistențele mele legate de imposibilitatea ca OMV să furnizeze un astfel de răspuns, Robert Lechner, purtătorul de cuvânt al OMV Group mi-a precizat că nu are ce să adauge față de răspunsul anterior :”Vă mulțumin din nou pentru emailul și telefonul dumneavoastră. Trebuie să vă rog să înțelegeți că nu avem nimic de adăugat la comentariul pe care vi l-am trimis pe 22 iunie”.

Verișoara Marianei Gheorghe înlocuită de la frâiele achizițiilor OMV Petrom din cauza unor suspiciuni

Recent, Irinel Țilea, un alt personal cheie din cadrul OMV Petrom, cu legături de rudenie cu Mariana Gheorghe, a fost înlocuită din poziția extrem de importantă pe care o ocupa, Head of Category Management Procurement (Achiziții) subordonată șefei Departamentului de Achiziții Operaționale condus de Ingrid Vasile.

Surse din cadrul OMV Petrom mi-au declarat că Irinel Țilea, fostă șefă a departamentului Category Management Procurement (Achiziții) din cadrul OMV Petrom a fost trecută pe o poziție inferioară de Head of Health, Safety, Security &Enviroment începând cu data de 01.05.2016.

“Verișoara Marianei Gheorghe a fost trasă pe linie moartă dintr-un departament extrem de important și influent unde trăgea toate sforile legate de achizițiile de sute de milioane de euro pe care OMV Petrom le făcea în fiecare an într-un departament unde nu mai are nici un fel de influență. Deși departamentul de procurement/achiziții era condus teoretic de Ingrid Vasile, practic deciziile importante erau luate de verișoara Marianei Gheorghe. Decizia de înlocuire a acesteia de la frâiele achizițiilor a fost luată peste capul conducerii OMV Petrom, venind direct de la șefii din Viena din cauza unor suspiciuni legate de insistența acesteia pentru o serie de contracte cu anumite companii. OMV Petrom nu a depus plângere la organele de anchetă deoarece daunele de imagine sunt extrem de mari și preferă să îngroape un astfel de scandal chiar cu ajutorul unor prime acordate celor de care dorește să scape și pe care fie îi bănuiește, fie chiar i-a prins cu divers activități care ridică semne de întrebare”, susțin sursele citate.

De altfel, Mariana Gheorghe apare alături de verișoara sa în nenumărate comisii de licitație pentru atribuirea unor numeroase contracte de bunuri și servicii ale OMV Petrom. De exemplu, conform datelor publicate pe www.e-licitatie.ro Mariana Gheorghe apare alături de Irinel Țilea drept “persoane cu funcție de decizie”pe fișa de date a unuei negocieri de 8,4 milioane de euro prin care OMV Petrom a atribuit pe 16.01.2014 un contract de “servicii de scufundare, prospecțiune și vehicul manevrat de la distanță în perimetrele de exploatare a hidrocarburilor din Marea Neagră”. (vezi documentul aici Fisa date licitatie in care apare Mariana Gheorghe alaturi de verisoara Irinel Tilea).

Oficialii OMV Petrom dar și ai OMV Group au refuzat să comenteze și pe marginea acestui subiect.

http://voxpublica.realitatea.net/politica

MARCELA si COMANECU

#47618 POMANAGII LA PROPENOXID

2016-07-01 11:30

IN OLTCHIM INCA SE UMBLA CU URNA PENTRU FORMAREA DE NOI SINDICATE ASTAZI SINDICALISTI SUNT IN PRPENOXID UNDE MORCOASE ESTE UNUL DIN CANDIDATI LA FUNCTIA DE PRESEDINTE ,PROSTI SUNT OAMENII CA NU-I IA CU PARUL  PE ACESTI   POMANAGII.

Oltchim primeşte curent electric de la CET şi de la 1 iulie

#47619 Oltchim primeşte curent electric de la CET şi de la 1 iulie

2016-07-01 13:51

Oltchim primeşte curent electric de la CET şi de la 1 iulie

„Nu au fost negocieri uşoare, având în vedere că azi era ultima zi de contract iar CET Govora este cea care a ţinut în spate elefanţii Oltchim şi USG. Adică, e normal că ne doream un preţ bun pentru CET Govora. În seara asta am ajuns la un acord, astfel că începând de mâine CET Govora va furniza curent electric la preţul de 198 de lei Megawatul, în creştere faţă de 181 lei, iar aburul industrial va fi livrat la preţul de 106 lei – la o presiune de 13 bari – şi la preţul de 126 lei, la o presiune de 35 de bari”, Remus Borza


Musafir

#47620 Re: POMANAGII LA PROPENOXID

2016-07-01 17:22

#47618: MARCELA si COMANECU - POMANAGII LA PROPENOXID 

 MI SE RUPE POOOLA DE VOI KAKATILOR DE OLTCHIM SI ASTIA CU PETITIA,NU MAI E NEVOIE SA MA RECOMAND.

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#47621 EXCLUSIV: Gata cu OLTCHIM! Combinatul se vinde la fier vechi (FOTO)

2016-07-03 10:00

 

http://www.voceavalcii.ro/21862-

07 Iun 2014

http://www.voceavalcii.ro/2014 ; http://www.voceavalcii.ro/me 

VOCEA VÂLCII vă prezintă dovezi covârşitoare că din combinatul chimic Oltchim se vinde fier vechi. După a doua încercare ratată de privatizare a combinatului chimic Oltchim, atât salariaţii, cât şi cei disponibilizaţi nu mai au nicio speranţă că ceea ce a fost odată perla chimiei româneşti nu va ajunge la fier vechi. De fapt, încet, încet din combinat dispar utilaje, ba chiar secţii întregi, iar totul se face cu girul managerilor care s-au perindat pe la conducerea societăţii după ce fostul manager Constantin Roibu a fost înlăturat. http://www.voceavalcii.ro/i ; 

De curând, am intrat în posesia a două contracte, din care rezultă, fără echivoc, că fostele conduceri ale combinatului din timpul mandatelor miniştrilor liberali Vosganian şi Gerea au vândut fier vechi din Oltchim.

Primul document în posesia căruia am intrat este un contract de vânzare-cumpărare din data de 14.05.2013, când director era Mihai Tălpăşanu, care avea drept obiect vânzarea, respectiv cumpărarea deşeurilor metalice şi nemetalice, adică deşeuri inox austenitic pregătit şi deşeuri inox austenitic nepregătit. Firma care urma să cumpere deşeurile este din Râmnicu Vâlcea şi se numeşte SC SILNEF MG şi este administrată de Ion Mihalcea. Contractul s-a derulat în perioada 01.05.2013 – 31.12.2013. Preţul pentru care s-a perfectat afacerea a fost de 1.680 USD/tonă deşeu pregătit, respectiv 1.500 USD deşeu nepregătit.

Surse din combinat susţin că afacerea cu fier vechi a ajuns şi la urechile administratorului judiciar Gheorghe Piperea, care a turbat când a auzit. Avocatul s-a dus şi i-a cerut sprijinul ministrului Economiei de atunci, Varujan Vosganian, care a demarat o anchetă. Din păcate, aceasta nu a mai fost finalizată niciodată pentru că Vosganian a fost schimbat, iar la cârma ministerului a ajuns un alt liberal, Andrei Gerea.

Al doilea contract de vânzare a fierului vechi apare în „epoca" Gerea, când combinatul a fost condus de un apropiat al acestuia şi anume directorul Marius Pîrvu. Perioada se suprapune primului contract deoarece este cuprinsă între 16.10.2013 şi 31.12.2013. Ceea ce este ciudat şi creează semne de întrebare este preţul, de data aceasta mult mai mic. În acest al doilea contract, unde beneficiar este o firmă din judeţul Argeş, SC LIFE TIME CHIMICAL SRL, preţul negociat este de 1.020 USD/tonă în cazul deşeurilor din inox austenitic pregătit şi de 975 USD/tonă, în cazul din inox austenitic nepregătit.

Aşteptăm explicaţii publice din partea Ministerului Economiei în privinţa celor două contracte şi poate cei care conduc acum combinatul reuşesc să ne răspundă la câteva întrebări de bun simţ:

• de ce se vinde din combinat fier vechi, dacă se trâmbiţează peste tot că se doreşte privatizarea combinatului?

• unde a dispărut secţia de apă distilată?

• ce cantităţi de fier vechi au fost vândute şi ce s-a întâmplat cu banii încasaţi din vânzare?

http://www.voceavalcii.ro/im ; http://www.voceavalcii.ro/im

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#47622 CREANTELE SALARII OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM=UNDE SUNT BANII????

2016-07-03 10:10

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM

HAI LA VALCEA IN OLTCHIM!!!!!!!!!!!!!!

S.O.S. OLTCHIM !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA  SC. OLTCHIM SA.

 SALARIILE:

DNA S.O.S. OLTCHIM RAMNICU VALCEA

 UNDE SUNT BANII DE LA  OLTCHIM?????

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

Valcea si Arges

#47623 Dispută între Oltchim şi CET Govora privind preţul de livrare a energiei electrice de la 1 iulie

2016-07-03 19:19


 BURSA 27.06.2016



CET Govora vrea să majoreze cu 10% preţul la care livrează electricitate către Oltchim, însă combinatul petrochimic doreşte să plătească un preţ şi mai mic în noul contract care se negociază în prezent, au declarat, administratorii judiciari ai celor două companii, aflate în insolvenţă, citaţi de Agerpers.
     "În prezent, suntem în perioada de negocieri. La 30 iunie expiră şi contractul de energie electrică, şi cel de abur", a precizat Florian Mateiţă, reprezentantul Rominsolv, administratorul judiciar al Oltchim.
     El a adăugat că Oltchim plăteşte în prezent un preţ cu 25 de lei peste media pieţei de energie electrică, refuzând însă să precizeze care este preţul.
     "Cei de la CET Govora vor să plătim mai mult. Eu îi înţeleg, ştiu ce înseamnă să fii o societate în insolvenţă, ştiu ce înseamnă să ai un start greu. Şi noi l-am avut, dar accentul trebuie pus pe reformă şi pe păstrarea echilibrului. Întotdeauna insolvenţa este o problemă de încredere. Datoriile pot sta ani de zile, dar criza intervine când nu mai ai încredere că vei primi banii", a susţinut Mateiţă.
     El a arătat că cei doi mari clienţi ai CET Govora, Oltchim şi Uzinele Sodice Govora, plătesc la zi facturile.
     "CET Govora are doi clienţi mari: USG şi Oltchim. Ambii plătesc la zi facturile curente şi rambursează din trecut. Cu toate acestea, a apărut o presiune ciudată şi nedreaptă faţă de buna colaborare, mai ales că în relaţia cu noi, zic eu, şi condiţiile comerciale sunt avantajoase", a mai spus reprezentantul Oltchim.
     Potrivit acestuia, ideal ar fi ca preţul de livrare a energiei electrice de către CET Govora să scadă şi mai mult. "Important este însă să avem un partener în CET, întrucât Oltchim este dependent aproape 100% de aburul de la CET. Adică dacă nu ne înţelegem pe energie, este foarte probabil ca CET-ul să nu poată să ne producă apa".
     Mateiţă a adăugat că în acest moment Oltchim cumpără energie electrică doar de la CET Govora, iar consumul combinatului este de 55 de MW. Oltchim este unul dintre principalii consumatori de energie electrică din ţară.
     "Cifra de afaceri cu CET-ul este de 3 milioane de euro lunar, bani achitaţi începând cu octombrie 2014 lună de lună la scadenţă. În plus, din datoria de 56 de milioane de lei pe care o aveam, acum mai sunt doar 45 de milioane, deci am recuperat 11 milioane de lei. Aşa că nu putem fi consideraţi un client rău-platnic sau care nu-şi achită obligaţiile. Totuşi, fiind în perioada de negociere, ne aşteptăm ca lucrurile să fie rezolvate", a mai susţinut reprezentantul Oltchim.
     La rândul său, Remus Borza, reprezentantul Euro Insol, administratorul judiciar al CET Govora, a precizat că preţul de livrare a energiei către Oltchim este de 181 de lei cu toate taxele incluse, inclusiv cu taxa de cogenerare, adică sub media pieţei.
     "S-au învăţat să stea cu mâna întinsă la pomană. În acest moment, preţul energiei în piaţă cu toate taxele incluse este de 230-240 de lei. Noi am cerut celor de la Oltchim o majorare de preţ de 10%, adică de la 181 de lei la 200 de lei, ceea ce înseamnă tot sub preţul pieţei, în condiţiile în care costul de producţie la CET Govora este de 276 de lei pe MWh", a spus Borza.
     El a arătat că CET Govora nu poate continua să subvenţioneze la infinit combinatul petrochimic, amintind că CET Govora are de încasat de la Oltchim datorii de 136 de milioane de lei dinainte de intrarea în insolvenţă, dar şi datorii de 50 de milioane de lei acumulate în 2013-2014, la care se adaugă penalităţi de 17 milioane de lei.
     "Dacă plăteau preţul pieţei până acum, probabil am fi retehnologizat instalaţiile de la CET Govora şi aveam un cost mai mic de producţie. De altfel, scopul meu este să micşorez costurile până la 200 de lei pe MWh", a continuat Borza.
     Reprezentantul Euro Insol a amintit şi de investigaţia deschisă de Comisia Europeană asupra faptului că CET Govora a continuat să aprovizioneze Oltchim, în ciuda datoriilor combinatului şi a deteriorării situaţiei acestuia, iar acest lucru ar putea constitui ajutor de stat ilegal.
     La începutul lunii aprilie, Comisia Europeană a anunţat că a deschis o investigaţie aprofundată pentru a verifica dacă anularea datoriilor de către statul român şi continuarea aprovizionării Oltchim de către întreprinderi de stat, în pofida deteriorării situaţiei financiare a acesteia, au respectat normele UE privind ajutoarele de stat, potrivit unui comunicat al Executivului european.
     "În urma dificultăţilor economice întâmpinate de societatea Oltchim şi a anulării datoriilor publice ale acesteia, trebuie să verificăm dacă un creditor privat ar fi acceptat să acţioneze în acelaşi mod. Datorită recentei sale reorganizări, situaţia financiară a Oltchim s-a îmbunătăţit, iar România speră să găsească un nou investitor. Obiectivul nostru este de a facilita un viitor sustenabil al activităţilor economice ale acestei societăţi, care să nu mai necesite un sprijin suplimentar din partea guvernului', a declarat comisarul european Margrethe Vestager, responsabil de politica în domeniul concurenţei.
     "Comisia va examina în special: acumularea datoriilor faţă de Autoritatea română pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS); anulările de datorii de către AAAS şi diferite întreprinderi de stat în cadrul planului de reorganizare a Oltchim elaborat de administratorul judiciar; sprijinul acordat Oltchim de două societăţi de stat (CET Govora şi Salrom) care, în ciuda deteriorării situaţiei financiare a Oltchim, au continuat să aprovizioneze Oltchim cu energie electrică, abur şi soluţii saline", se mai arată în comunicat.
     Conform normelor UE privind ajutoarele de stat, intervenţiile publice în activitatea societăţilor sunt considerate a nu constitui ajutoare atunci când un operator privat ar fi acţionat în acelaşi mod. Comisia va evalua dacă acesta a fost cazul pentru creditorii publici şi furnizorii Oltchim sau dacă, dimpotrivă, măsurile publice au oferit Oltchim un avantaj economic faţă de concurenţii săi şi constituie ajutoare de stat.
     În cazul în care Comisia va concluziona că Oltchim a primit ajutoare de stat, aceasta va evalua dacă ajutorul ar putea fi compatibil cu normele UE care autorizează anumite categorii de ajutoare. Întrucât Oltchim este o societate aflată în dificultate financiară, singura categorie de ajutoare permisă ar fi reprezentată de ajutoarele pentru salvare şi restructurare. Un astfel de ajutor poate fi considerat compatibil, în conformitate cu criteriile stabilite în Orientările Comisiei din 2014 privind ajutoarele pentru salvare şi restructurare, în cazul în care societatea are un plan de restructurare viabil, aprobat de către Comisie, care asigură restabilirea viabilităţii sale pe termen lung, şi aceasta contribuie la costurile de restructurare.
     "România nu a notificat Comisiei un plan de restructurare pentru Oltchim. Mai exact, planul de reorganizare a Oltchim elaborat de administratorul judiciar are un alt scop şi nu pare a întruni criteriile prevăzute de orientări. Prin urmare, în acest stadiu opinia preliminară a Comisiei este că, dacă se va constata că măsurile supuse investigaţiei constituie ajutoare de stat, acestea nu ar putea fi considerate compatibile cu normele UE privind ajutoarele de stat", susţin reprezentanţii Comisiei. 

 

Mihai Diculoiu pe facebook

#47624 Re: Dispută între Oltchim şi CET Govora privind preţul de livrare a energiei electrice de la 1 iulie

2016-07-03 19:20

#47623: Valcea si Arges - Dispută între Oltchim şi CET Govora privind preţul de livrare a energiei electrice de la 1 iulie  

 

Mihai Diculoiu pe facebook

Ad judiciari si ad.special Bogdan Stanescu se lauda ca Oltchim a realizat profit,dar nu mentioneaza ca acest profit este fals deoarece:

- au sters 350 mil. euro din cele 400 mil. euro creante aferente Electrica si AAAS prin planul de reorganizare care nu a fost notificat UE - au de achitat 45 milioane Euro la CET Govora

- au de achitat salarii restante si plati compensatorii in suma de 10 mil. euro Bogdan Stanescu in calitate de ad. special la Oltchim ignora legislatia muncii,legea contractelor comerciale,nu reprezinta actionarii si sfideaza autoritatie valcene .Acest personaj trebuie sa raspunda penru abuzurile care genereaza avantaje pt. el si acolitii lui

SA MA PUPATI SI PE MINE PICASSO?

#47625 Re: Re: PAI SA NU L PUPATI IN POOLA PE DICULOIU CERNEVISTILOR,CU CERNEV SI GHIOCA?

2016-07-04 08:54

#47624: Mihai Diculoiu pe facebook - Re: Dispută între Oltchim şi CET Govora privind preţul de livrare a energiei electrice de la 1 iulie 

 TI AI DRACU DE TRADATORI CARE ATI PUPAT SI PUPATI IN POOLII POLITICUL IN CONTINUARE,TRADATORILOR  KAKANARI SI SOOGACI DE POOLII SLINOASE,VEZI SI VEDETI ESCROCI PUPATI IN POOLII,  VOSGANIAN,VULPESCU,CHITOIU,ETC.