Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

BREAKING NEWS ALER VALCEA

/ #44040 Liberalii prevestesc insolventa Valcii

2015-10-12 06:21

Liberalii prevestesc insolventa Valcii

Liberalii vâlceni îşi prevestesc propriul sfârşit politic, deşi, după unii analişti, ar trebui să fie începutul „domniei” lor, în fruntea ţării. Nici nu au apucat să se vadă la guvernare, că unii dintre liberalii vâlceni prevăd deja prăbuşirea economică reală a Vâlcii, nu doar cea la care până acum ne aşteptam.

CET Govora, condusă de liberali spre … insolvenţă?


Zilele trecute, deputatul vâlcean Traian Dobrinescu afirma că Oltchimul ar putea ajunge direct în faliment, după ieşirea din insolvenţă, ceea ce ar însemna că reluarea tranzacţiilor pe bursă cu acţiunile societăţii, după aprobarea planului de reorganizare nu este decât un fel de ultimă încercare de a mai aduce o infuzie de capital din exterior, pentru combinatul vâlcean. Pe de altă parte, mai ales în eventualitatea declarării falimentului Olchim, este posibil ca şi CET Govora să intre în insolvenţă, lucru pe care deja în ştia toată lumea. Liberalul Doru Tărăşenie a lansat, însă, o ipoteză chiar mai şocantă decât aceasta, şi anume că este posibil ca, şi cu Oltchim funcţional, dar şi fără, CET-ul să aibă aceeaşi soartă, adică cea a unei societăţi insolvente. Acest lucru ar însemna, însă, că liberalii şi-au cam săpat propria groapă, politică, desigur, când, în ultimele zile, au schimbat absolut
toată conducerea CET Govora, punând în locul vechilor directori apropiaţi de-ai lor. La ultima conferinţă de presă a PNL Vâlcea de joi, 8 octombrie, a fost votat Consiliul Director la CET Govora, care este format din şapte membri. Aceştia sunt Lodovic Zelici - director de dezvoltare cu investiţiile (care a fost ales şi preşedintele Colegiului Director), Constantin Lăpădat - director economic, Daniel Ilinca – director patrimoniu juridic, Ion Cocleţ – director Termoficare Urbană, Miorad Cumpănăşoiu – director al Exploatării Miniere Berbeşti-Alunu, Eugen Armăşoiu – director comercial şi Ion Idu – responsabil Resurse Umane. Potrivit consilierului judeţean liberal Gheorghe Folea, noul Comitet director este responsabil pentru conducerea CET Govora, iar deciziile se vor lua de acum înainte in comun, iar unele dintre ele urmează să fie communicate şi Consiliului de Supraveghere. Acest lucru înseamnă nici mai mult, nici mai puţin, decât că liberalii au politizat 100% CET-ul, if ceea ce se va întâmpla acolo, începând de acum, va fi responsabilitatea lor. Consilierul judeţean PNL Dumitru Tărăşenie consideră că schimbarea Consiliului de Administraţie şi înfiinţarea Consiliului de Supraveghere de la CET Govora nu sunt altceva decât nişte soluţii disperate, pentru că CET Govora este în pericol de a intra în insolvenţă. În plus, potrivit lui Tărăşenie, conducerea Consiliului Judeţean şi cea a CET Govora vor trebui să facă faţă rigorilor impuse de termenele de finalizare ale proiectului cu fonduri europene care se derulează acolo, şi care trenează de mai multe luni. Termenul de finalizare al proiectului este a doua jumătate a lunii martie.

Traian Dobrinescu: „S-ar putea ca, din insolvenţă, Oltchimul să meargă direct în faliment”

La ultima conferinţă de presă susţinută la sediul PNL, deputatul Traian Dobrinescu a adus din nou în discuţie privatizarea combinatului Oltchim. Dobrinescu este de părere că Oltchimul, imediat după ieşirea din insolvenţă, poate ajunge în faliment, dacă Guvernul nu-şi îndreaptă privirea mai repede către combinatul chimic: „Oltchimul mai are încă un an de insolvenţă. După ieşirea din insolvenţă nu ştim ce se va întâmpla. Eu sunt foarte îngrijorat, pentru că abia atunci vor începe să apară plăţi, noi pe care acum, fiind în insolvenţă, combinatul nu le achită. Dacă domnul Ponta sau succesorul acestuia nu se apleacă foarte atent asupra privatizării, s-ar putea ca, din insolvenţă, Oltchimul să se ducă direct în faliment. Din câte ştiu, varianta privatizării cu compania chineză a cam picat. Chinezii au venit în câteva rânduri, dar conducerea executivă a Oltchim şi-a dat seama că, printre cei care au venit să cu_rteze Oltchimul, nu era nici un specialist.Mai mult, au venit cu o idee năstruşnică, spunând că ei vor să facă în Oltchim altceva decât se produce acum. Una peste alta, se pare că, pe varianta China, Oltchimul nu se va privatiza. Este cu_rtat, în schimb, de domnul Vuza, de combinatul de la Borzeşti. Până la urmă, dacă turcii au picat, ruşii au picat, chinezii au picat, n-ar mai fi prea multe variante. PCC-ul aşteaptă în continuare, în marja celor 30 şi ceva de procente, domnul Vuza se mişcă, probabil ceea ce au invocat mulţi dintre cu_rtezanii Oltchimului, că suma de 300 de milioane este exagerată. Poate că aici Guvernul trebuie să regândească suma de vânzare. 200 de milioane este o sumă agreată de Vuza, dar nimic mai mult. Ar putea să fie o variantă. Aşadar, încă un an mai are oxigen Oltchimul, şi punct”, a declarat, în conferinţă de presă, deputatul Traian Dobrinescu. De precizat că, în urmă cu o lună, conducerea combinatului vâlcean a decis disponibilizarea unui număr de 227 de salariaţi, dintre aceştia 117 fiind lucrători pe platforma argeşeană Bradu. Este al doilea val de concedieri, după ce, în vara anului 2013, au fost disponibilizaţi aproximativ 900 de angajaţi.

http://www.impactreal.ro/