Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

JOS CENZURA !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?????

/ #37353 JOS CENZURA !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?????

2015-05-09 11:31

Aseara am fost la o emisiune tv. Printre altele, s-a discutat o solutie judecatoreasca prin care o corporatie multinationala bine infipta in afaceri romanesti a cistigat de la statul roman 66 de milioane de euro pt ca nu a putut sa se aprovizioneze cu gaz ieftin din Romania, fiind nevoita sa cumpere scump de la rusi. Atentie ca, in domeniu mai sunt si alte corporatii care ar putea cere si ele despagubiri pe acelasi motiv. Sigur ca da, va invoca precedentul si va cistiga, pt ca in aceste cazuri folosirea precedentului judiciar e permisa de la stapinire (precedentele judiciare ale consumatorilor contra bancilor sunt risc sistemic, desigur).
Reprezentantii statului roman au declarat public, dupa pierderea procesului, ca reclamantul isi recuperase deja "pierderile" in urmarea acordului dat de reglementatorul in domeniu de a le introduce in facturi. Consumatorii industriali au platit deja aceste "pierderi", cei casnici urmind sa le plateasca in continuare, pina in 2018, cu titlu de cost suplimentar. De aici concluzia ca "despagubirea" de 66 mil euro e basca.
V-ati prins cum e cu liberalizarea pretului la gaze, ajutoarele de stat si uniunea energetica europeana, nu?

Tot aseara am aflat ceva de-a dreptul uluitor, dar si revelatoriu. Este, poate, explicatia tuturor surprizelor pe care ni le-a furnizat drumul spre Europa si statusul de pina acum de membru al UE pe care Romania l-a obtinut cu atitea sacrificii si umilinte.
Un foarte vechi politician, mai putin activ in prezent, mi-a spus ca, intr-o discutie cu principalul vataf al mosiei numita Romania, acesta i-ar fi declarat ca romanii nu sunt de incredere, nu pot face nimic bun si durabil de unii singuri si ca, de aceea, este nevoie sa li se fixeze obiective foarte dure din afara, sa li se puna sula in coaste, caci numai astfel vor trage eficient la jug.
Atrag atentia ca politicianul foarte vechi de care va vorbesc nu spunea aceste lucruri cu titlu de repros, ci cu titlu de lauda la adresa vatafului.
Imprumutul de 15+5 mld euro luat de la FMI + CE, Pactul de Stabilitate Fiscala semnat de Basexu inainte de a-l fi citit, aderarea la euro-zona, MCV - ul, pregatirea insidioasa de razboi, toate sunt obiective din afara, sule in coasta romanilor despre care vataful crede ca nu sunt capabili de obiective nationale/internationale proprii, dar sunt capabili sa duca orice jug, inclusiv reducerea salariilor, pensiilor, indemnizatiilor pentru cresterea copiilor si inclusiv ruina personala si familiala prin obligarea la plata unor obligatii de 2-3 mai mari decit cele contractate in anii de boom.
Arbeit macht frei scria pe poarta de intrare in lagarul de la Auschwitz, va amintiti?
Ar trebui sa va amintiti, pt ca azi se comemoreaza, cica, 70 de ani de la victoria asupra Germaniei naziste.

PS Precizez ca vataful de care va zic nu e Basexu, ci altcineva, mult mai important si mai rezilient decit Basexu.

https://www.facebook.com/gheorghe.piperea

 

Gheorghe Piperea Ciobanu Anamaria - batalia e abia la inceput. Urmeaza plingeri penale pt inselaciube. Dar aici vorbeam de altceva, totusi...