Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Varujan Vosganian, PUSCARIE BAAAA......

/ #36768 Varujan Vosganian, PUSCARIE BAAAA......

2015-04-27 11:04

Vineri, la Râmnicu Vâlcea, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a mers să vorbească cu angajaţii de la Oltchim. Şi le-a vorbit... despre Hamlet. Urmăriţi o analiză de Moise Guran, la Ora de business.

05 Iulie 2013

http://stiri.tvr.ro/varujan-vosganian

Aflat vineri la Râmnicu Vâlcea, pentru a discuta cu reprezentnaţii angajaţilor de la Oltchim, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, l-a invocat pe Hamlet, într-o discuţie în contradictoriu cu liderul de sindicat Mihai Diculoiu. Momentul nu a fost filmat de nicio televiziune, însă a fost consemnat de jurnaliştii prezenţi la discuţii.

Când am venit la acest combinat, am găsit un combinat distrus. Cu datorii de 800 de milioane de euro. Gajat integral. Nu numai că era îndatorat cu 800 de milioane de euro, era integral gajat. Era şi vândut, şi îndatorat. O situaţie care n-a mai existat în istoria României. Fondul monetar mi-a spus: O să pierdem vremea cu Oltchim. Închideţi-l şi terminaţi cu el! Şi eu lupt ca să-l ţin deschis, iar dvs astăzi îmi daţi lecţii că vă plictisesc cu planul de restructurare”, le-a spus Vosganian sindicaliştilor.

După protestele de joi ale angajaţilor, ministrul Economiei şi administratorul judiciar au anunţat, vineri, că băncile au acceptat să finanţeze platforma chimică.

Combinatul înregistra pierderi de 4 milioane de euro în momentul intrării în insolvenţă. Acestea s-au redus treptat, iar august va fi prima lună fără pierderi la Oltchim. În curând, combinatul va putea împrumuta bani pentru a cumpăra materie primă şi pentru a mări capacitatea de producţie.

250 de muncitori şi disponibilizaţi au protestat, joi, în faţa combinatului şi au blocat maşina prefectului de Vâlcea. Ei au cerut salariile restante şi plăţile compensatorii. Compania Oltchim a intrat în insolvenţă la sfârşitul lunii ianuarie, iar în iunie au fost concediaţi peste 900 de angajaţi.