Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#36751 Re: Cap de Cauciuc

2015-04-26 20:56

#36733: Oxonarul - Cap de Cauciuc 

 ALUP IGUS CU MATA GAOZARULE DE GHIOCA,O SA NE O LINGI CU MATA TI O SPUNE FOTA,HAI PA PAPAGAL SI TRADATOR DE OAMENII,ZLOTII BAAAA.


Musafir

#36752 Re: tradatorilor de oltchim-v-ati vandut

2015-04-26 20:59

#36734: Rosu - tradatorilor de oltchim-v-ati vandut 

 ROSU BA GAOZARULE,DAR SA L PUPI IN CUR PE MOSU FOTICA,TIC TAC,A.M.R?


Musafir

#36753 Re: Rusine sa va fie

2015-04-26 21:02

#36724: Electro-AMA - Rusine sa va fie 

 SA TI MAI REPET INCA O DATA MAI GAOZAULE,O SA PLATESTI SI PT. TACTO CERNEV,ARE GRIJA PICASSO DE TINE,OSOR OSOR,NE INTILNIM IN VIITORUL APROPIAT MAI POPONARULE DE GHIOCA.

BREAKING NEWS ALERT OLTCHIM:
Musafir

#36754 Senatorul Dan Niţu, Nemulţumit de răspunsul ministrului Economiei referitor la Oltchim

2015-04-27 06:19

Senatorul Dan Niţu, Nemulţumit de răspunsul ministrului Economiei referitor la Oltchim

Printr-un comunicat de presă, senatorul liberal Dan Niţu se declară nemulţumit de răspunsul primit de la actualii guvernanţi, referitor la situaţia persoanelor disponibilizate de la Oltchim. Vă reamintim că parlamentarul vâlcean a depus la sfârşitul lunii februarie, după o discuţie cu persoanele disponibilizate din cadrul combinatului chimic din Râmnicu Vâlcea, o interpelare adresată ministrului delegat pentru Dialog Social, Liviu-Marian Pop, prin care solicita răspunsuri clare cu privire la cuantumul, sursa de finanţare şi termenele de acordare a salariilor compensatorii, precum şi cu privire la strategiile de reîncadrare pe piaţa muncii a salariaţilor disponibilizaţi. Senatorul Dan Niţu spune că răspunsul Executivului, semnat de secretarul de stat Cătălin Cosmin Olteanu, a ocolit toate aceste subiecte ce trebuie clarificate şi asumate de către reprezentanţii Guvernului. „Răspunsul Ministerului Economiei nu este concludent, se fac doar afirmaţii de ordin general, plus istoricul insolvenţei, nu este propusă ori asumată nici o soluţie clară, fermă şi, astfel, foştii salariaţi de la Oltchim se aleg, din nou, cu un răspuns evaziv care nu le clarifică deloc situaţia în care se află. Sunt doi ani de când aceşti oameni sunt purtaţi pe drumuri fără să li se răspundă la o întrebare simplă: când vor primi banii promişi? Aceasta a fost şi solicitarea mea către Ministerul Economiei. În răspunsul său, reprezentantul Ministerului Economiei se referă la datele în care au fost făcuţi paşi în cadrul procedurii de insolvenţă a Oltchim, precum şi la faptul că «în prezent societatea este la zi cu acordarea tichetelor de masă, rămânând în continuare restante salariile în bani, care provin din perioada anterioară intrării societăţii în insolvenţă». A fost făcută, de asemenea, următoarea afirmaţie: «Referitor la drepturile salariale şi acordarea plăţilor compensatorii, societatea a identificat soluţii şi resurse financiare astfel încât, în continuare, lunar să se achite integral drepturile salariale aferente fiecărei luni (avans, lichidare, tichete de masă)». Întrebările mele au fost clare şi punctuale şi era de aşteptat ca răspunsul să fie la fel. Întregul judeţ este interesat de termenul de acordare a salariilor compensatorii! Voi reveni cu noi solicitări adresate Guvernului pe acest subiect, în speranţa că viitoarele răspunsuri ale executivului vor fi lămuritoare”, spune senatorul liberal Dan Niţu.

BREAKING NEWS ALERT OLTCHIM:
Musafir

#36755 23 septembrie– primul raport privind reorganizarea Oltchim

2015-04-27 06:22

23 septembrie– primul raport privind reorganizarea Oltchim

În toamnă, pe 23 septem­brie, va fi depus în instanță, primul raport trimestrial privind reorganizarea societății Oltchim. Judecătorii vâlceni au optat pen­tru planul A de reorganizare a Combiantului, plan propus de administratorul judiciar, Gheor­ghe Piperea, și acceptat de către adunarea creditorilor, la data de 9 martie 2015. Hotărârea Tribu­nalului Vâlcea, dată ­miercuri, 22 aprilie, este supusă recursului timp de șapte zile. Disponibili­za­ții însă mai speră să-și primeas­că banii restanți, și asta într-un termen cât mai scurt, mul­tora dintre ei terminându-li-se perioa­da de șomaj.

BREAKING NEWS ALERT OLTCHIM:
Musafir

#36756 23 septembrie, data la care se va depune raportul trimestrial al Oltchim

2015-04-27 06:23

23 septembrie, data la care se va depune raportul trimestrial al Oltchim

Tribunalul Vâlcea a aprobat miercuri planul de reorganizare şi funcţionare al combinatului Oltchim, propus de administratorii judiciari ai societăţii. Acest plan urmează să fie implementat în termen de 36 de luni de la aprobare. În soluţia dată de judecătorul sindic se menţionează că, „în temeiul art. 101, alin. 1 din Legea nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei: confirmă Planul de reorganizare propus de Consorţiul ROMINSOLV SPRL şi BDO BUSINESS RESTRUCTURING SPRL, fila 77 din Planul de reorganizare, cu scenariile A şi B, capitolul 1.1.1., filele 83-90 din Planul de reorganizare votat în şedinţa Adunării Creditorilor din data de 09.03.2015. Stabileşte termen de fond 23.09.2015, în vederea depunerii Raportului trimestrial, prevăzut de dispoziţiile art.106 din Legea nr.85/2006. Cu drept de recurs în termen de 7 zile de la comunicare”.
Instanţa dispusese amânarea discuţiilor pentru confirmarea planului de reorganizare din 25 martie pentru 22 aprilie, după ce Electrica Furnizare a depus o contestaţie care a fost, ulterior, respinsă. Electrica Furnizare reprezintă unul dintre principalii creditori ai Oltchim. Compania a contestat tabelul definitiv al creanţelor şi planul de reorganizare aprobat la începutul lunii martie, pe motiv că i-a fost subevaluată garanţia la 30% din valoarea creanţei.

Încă 3 – 4 ani de incertitudine

Planul de reorganizare a combinatului a fost aprobat de creditorii Oltchim pe 9 martie. Acesta prevedea vânzarea combinatului către un investitor privat, soluţie încercată în mai multe rânduri, dar la care administratorii judiciari încă mai speră: „Combinatul vâlcean nu mai este un pacient în comă, ci s-a stabilizat şi se află în convalescenţă. Din acest motiv, putem spune că reorganizarea a devenit posibilitatea valorificării unei oportunităţi şi nu o metodă de salvare de la faliment. Excludem, în continuare, posibilitatea falimentului”, a declarat Gheorghe Piperea, unul dintre administratori. Aceştia au decis să continue restructurarea şi eficientizarea Oltchim, pentru a face societatea mult mai atractivă, după tentativele eşuate de vânzare din ultimii doi ani.
Planul aprobat de creditori prevede o perioadă de reorganizare, care s-ar derula pe parcursul a trei ani, cu posibilitatea prelungirii cu încă un an. Planul prevede trei variante de valorificare a patrimoniului combinatului, una dintre acestea având în vedere vânzarea Oltchim SPV.
Administratorii judiciari prevăd ca modalitate de reorganizare a societăţii restructurarea operaţională, restructurarea corporativă şi conversia parţială sau totală a creanţelor creditorilor bugetari în părţi sociale, precum şi vânzarea activităţii societăţii.

Obiecţiile disponibilizaţilor vor fi rezolvate punctual

La tribunal au fost prezenţi şi o parte dintre disponibilizaţii Oltchim, care au dorit să afle încă o dată, fără succes, ce şanse au să-şi primească salariile compensatorii: „Sigur, disponibilizaţii au obiecţii, care vor fi luate punctual şi vor fi rezolvate conform legii”, a spus Piperea, care le-a explicat celor care l-au întrebat unde sunt banii lor, că „există încă 64 de milioane de lei de plătit la CET, fără de care nu putem să funcţionăm. Trebuie să vă intereseze acest aspect, pentru că salariaţii de la CET ar putea să fie în aceeaşi situaţie ca şi dumneavoastră”, le-a spus Piperea oamenilor furioşi.
Foştii angajaţi au dreptul la salarii compensatorii, în funcţie de vechime, între 6 şi 18, până în 50.000 de lei de persoană. „Acum urmează greul şi mai greul, pentru că trebuie să ţinem în viaţă societatea, până vom reuşi să vindem SPV-ul, iar, dacă nu vom reuşi, va trebui să ţinem în viaţă societatea să-şi plătească datoriile curente, pe cele din urmă care sunt prevăzute în planul de reorganizare, adică vreo 307 milioane de euro, restul urmând să fie şterse şi să i-l dăm curat onorabilului stat român peste 3 – 4 ani şi să-l privatizeze sau nu, după caz”, a mai declarat Piperea, la ieşirea din tribunal.

Memoriu pentru recuperarea salariilor compensatorii


În numele foştilor angajaţi s-a depus la tribunal şi un memoriu pentru a primi ajutor pentru recuperarea drepturile băneşti. Disponibilizaţii s-au arătat nemulţumiţi de declaraţiile pe care administratorii le-au dat în faţa instanţei de judecată, cum ar fi cea legată de existenţa unor persoane împuternicite să-i reprezinte în privinţa salariilor compensatorii, faptul că aceştia s-ar folosi de semnăturile lor, motiv pentru care au semnalat falsul şi uzul de fals. De asemenea, oamenii s-au arătat furioşi şi pe declaraţiile potrivit cărora ar fi început să se achite o parte din salariile compensatorii, în contextul în care în contul fiecăruia s-au virat doar câte 500 de lei. Doar 25 de disponibilizaţi ar fi primit câte 10.000 de lei fiindcă suferă de cancer, în ultimul stadiu.
Foştii angajaţi au făcut referire şi la noua secţie de electroliză, care se preconizează ce se va înfiinţa, susţinând că, pentru acest lucru, este nevoie de 60 de milioane de euro, nu doar 25 de milioane cât a fost suma prognozată de administratori. Disponibilizaţii mai cred că, dacă se va lua o parte din salariile şefilor, s-ar recupera o parte din datorii.

Sindicaliştii salută decizia

Sindicaliştii salută aprobarea planului de reorganizare, spunând, însă, că această hotărâre îi responsabilizează pe administratorii judiciari. „Este o decizie bună a judecătorului sindic, de a aproba planul de reorganizare al combinatului vâlcean, cu cele două variante: fie vânzarea activului Oltchim SPV, fie conversia în părţi sociale a creanţelor Oltchim. Este o mare responsabilitate pentru administratorii judiciari. Sincer, cred că-şi vor da demisia, nu cred că vor fi în stare să ducă la bun sfârşit acest plan de reorganizare şi funcţionare al Oltchim”, a declarat liderul sindicatului Oltchim, Mihai Diculoiu. Acesta mai spune, însă, că decizia de miercuri salvează de la faliment combinatul vâlcean.
Oltchim Râmnicu Vâlcea se află de doi ani în insolvenţă, după ce fusese aproape de închidere în anul 2012. Societatea mai are 2.300 de salariaţi şi a fost propus în mai multe rânduri pentru a fi privatizat, dar nici un investitor nu s-a prezentat la licitaţii.
 

NEWS ALERT DNA:

#36757 Re: Conducerea CET Govora, tranzacţii suspecte în gaşcă

2015-04-27 06:55

#36701: Conducerea CET Govora, tranzacţii suspecte în gaşcă - Conducerea CET Govora, tranzacţii suspecte în gaşcă 

 

/ #35634 Re: Re: Va mai amintiti? Noi nu uitam.

2015-03-24 15:02

 

#35236: CREANTELE OLTCHIM: CINEMA FILM OLTCHIM SI ARPECHIM, PREZINTA... - Re: Va mai amintiti? Noi nu uitam.  

 http://www.indiscret.ro/

Management:
Mihai Bălan - Director General
Elena Felicia Spiru-Ciobescu - Director Financiar
Mihail Dumitru Tălpăşanu - Director Operaţional
Laurenţiu Armand Spiru-Ciobescu - Director Marketing
Ion Coclet - Director Resurse Umane

La toţi aceştia un „sincer”: huuuooooo!

Va mai amintiti? Noi nu uitam....

 

 


Musafir

#36758 Re: Rusine sa va fie

2015-04-27 07:10

#36724: Electro-AMA - Rusine sa va fie 

 Oricum erau acasa, nu mai muncesc demult. Majoritatea vin la servici pentru a semna statul de plata.


Musafir

#36759 Re: Re: Rusine sa va fie

2015-04-27 09:22

#36758: - Re: Rusine sa va fie 

 dar de ce nu l pui pe ghioca primul care vine la servici si semneaza statul de plata ca un trintor si pupator de funduri slinoase?


Musafir

#36760 "SALVATORII" (GROPARII) OLTCHIM DAU BULUC - ASTEAPTA MULTUMIRI!!!

2015-04-27 09:24

Planul de reorganizare al OLTCHIM,

iniţiat în 2013, a fost aprobat şi, astfel,

combinatul a fost salvat de la faliment.

Mi se va mulţumi vreodată pentru asta?

http://vosganian.ro/?p=6028

Zilele trecute agenţiile de presă titrau cu titluri mari: “OLTCHIM a fost salvat de la faliment. Planul de reorganizare a fost aprobat de Tribunalul Râmnicu Vâlcea”. Dar îşi mai aduce oare cineva aminte cum s-au întâmplat lucrurile?

Când am (re)devenit ministrul economiei, la începutul anului 2013, OLTCHIM mai lucra cu 5% din capacitate. Salariaţii nu mai fuseseră plătiţi de câteva luni. Lipsit de materie, primă, înglodat în datorii şi cu o situaţie explozivă în rândurile sindicaliştilor, combinatul îşi trăia agonia. Datoriile sale ajunseseră la incredibila sumă de 1 000 000 000 de dolari (da, aţi numărat bine zerourile, un miliard). Pericolul ca unii creditori, mai ales din zona energetică şi bancară, să ceară executarea datoriilor, era iminent şi asta ar fi însemnat moartea combinatului. FMI mi-a cerut, în februarea, închiderea OLTCHIM, ceea ce însemna vânzarea bucată cu bucată. Probabil că, după decontaminare, pe terenul acela  s-ar fi construit câteva MALL-uri, aşa cum s-a întâmplat pe multe alte (foste) platforme industriale. La solicitarea mea către Comisia Europeană de a se permite un ajutor de stat, mi s-a răspuns cu un “nu” ferm, adăugându-se din partea Comisiei că OLTCHIM este cazul cel mai negru (chiar termenul ăsta a fost folosit!) cu care s-a confruntat în ultimii ani. Auspiciile, aşadar, erau extrem de nefavorabile.

Am refuzat să accept ideea închiderii combinatului. În câteva luni, prin decăpuşarea aprovizionării şi desfacerii, prin găsirea unor noi pieţe, prin declanşarea procedurii de insolvenţă, care elimina riscul executării silite, prin renegocierea contractelor de furnizare a energiei, prin acordarea unui sistem de protecţie pentru persoanele disponibilizate etc.etc. combinatul, încetul cu încetul, s-a urnit. În vara aceluiaşi an, la renegocierea Acordului cu FMI, OLTCHIM era scos de pe lista companiilor de stat cu situaţie critică. Nu mai înregistra pierderi şi perspectivele erau stabile.

Managementul OLTCHIM din acea vreme, pe care l-am realizat împreună cu noua conducere, cu administratorii judiciari, cu administratorul special, cu sprijinul Guvernului şi a administraţiei locale, cu un dialog permanent cu sinducatele, a dus la salvarea a peste 2000 de locuri de muncă numai în incinta combinatului, ca să nu mai vorbim de restul platformei industriale vâlcene care, fără combinat, ar fi fost, practic, aneantizată. La sfârşitul lui 2013 combinatul avea deja profit operaţional iar după încă un an a reşit să obţină şi profit fiscal. Dacă socotim evitarea pagubelor ce ar fi rezultat din închiderea combinatului (peste 100 de milioane de euro doar decontaminarea, cca 80 de milioane de euro patente industriale irosite, multe mii de locuri de muncă pierdute etc.etc) precum şi cifra de afaceri actuală, cu toate dările plătite la stat, cu mii de locuri de muncă stabile şi (relativ) bine plătite şi cu perspectiva privatizării (care ar putea aduce statului roman cel puţin 150 milioane de euro) vă puteţi imagina ce efecte pozitive a avut acest efort pe care l-am făcut atunci, în ciuda dificultăţilor aparent insurmontabile.

OLTCHIM este unul dintre rarissimele cazuri în care o companie muribundă a fost salvată. Dacă socotim toate acestea, efectul pozitiv al salvării combinatului este, privit de acum, cam de o sută de ori mai mare decât presupusa pagubă din dosarul gazelor. Dar asta nu e o ştire interesantă de presă..


Musafir

#36761 Re: "SALVATORII" (GROPARII) OLTCHIM DAU BULUC - ASTEAPTA MULTUMIRI!!!

2015-04-27 09:36

#36760: - "SALVATORII" (GROPARII) OLTCHIM DAU BULUC - ASTEAPTA MULTUMIRI!!! 

 da ma, ai multumim lui dan diaconescu ca v a stricat jocurile cu escrocul si banditul de zaremba,da vosganiene,da cerneveeee,vulpescule,chitoiule,ponta viorel,ca altfel eram demult plecati acasa mai tradatorilor de OLTCHIM


Musafir

#36762

2015-04-27 10:04

 

Se anunta un MARE PROTEST in Piata Universitatii: „JOS Ponta! Sa ne luam tara inapoi”

 

 

Bucurestenii se organizeaza pentru un mare protest la adresa guvernului Victor Ponta. Un grup de tineri timisoreni a anuntat deja ca va organiza un miting in Piata Operei, pe 3 mai, pentru a-l da jos pe „micul Ceausila” si a facut apel la iesirea in strada a romanilor.

 

Protestul din Bucuresti este programat tot pe 3 mai, de la ora 17.00, in Piata Universitatii. „Invitam cetatenii romani care doresc sa isi ia tara inapoi„, afirma organizatorii pe pagina de Facebook dedicata protestului, „Jos Guvernul Ponta„. Protestul din Piata Universitatii este inspirat de un eveniment similar care va avea loc la Timisoara.

 

„Bomba la adresa democratiei a fost dezamorsata prin vot de romanii din diaspora si de generatia Facebook, deveniti eroi peste noapte si fara sa-si doreasca probabil asta. Acolo unde televiziunile de partid dezinformau, iar celelalte se faceau ca nu vad, netul, contul de Facebook, pozele, filmele si smartphone-urile au fost armele romanilor care au simtit pericolul la adresa unei libertati democratice.

 

Victor Ponta nu mai are nici putina credibilitate pe care o mai pastra in plan extern. Cum se va simti de acum incolo cand, pe langa stigmatul plagiatului, va trebui sa poarte in fata liderilor europeni si bolovanul unui totalitaritarism de neinteles in lumea civilizata? Ce le va spune omologilor sai, cand il vor intreba de ce au fost nevoiti sa plateasca jandarmi, sa aiba circulatia blocata pe strazi, sa auda scandari in capitalele lor?

 

Victor Ponta a avut un puseu antidemocratic extrem de periculos, demn de Viktor Orban. Imaginati-va cum ar fi aratat o Romanie condusa discretionar de Victor Ponta si PSD. Televiziuni controlate de partid, informatie cenzurata, legi facute la telefon pentru baroni, gratieri pe banda rulanta a marilor condamnati care striga impotriva DNA. Am fi avut Romania lui Sebastian Ghita, a lui Liviu Dragnea si a baronilor locali. Control total. Ne-ar fi spus la televizor ca e bine. Ca e totul roz. Daca ar fi castigat, ne-ar fi spus ca cei din diaspora au fost niste golani. Ca problemele sunt inchipuite.

 

Micul Ceausila isi linge astazi ranile, e pus la colt. Are cutitele baronilor in spate, presiunea diasporei si a tineretului cu Facebook in fata si un viitor presedinte care ii pune agenda sub nas: gata cu legea gratierii si amnistiei, tinuta la sertar in Parlament, ganditi legea votului electronic si prin corespondenta. Intr-un moment de luciditate, Victor Ponta trebuie sa realizeze ca nu exista alta solutie in afara demisiei.

 

Liderul PSD se ascunde in spatele voturilor primite – 45,49% si spune ca de asta nu pleaca. Multe dintre cele 45 de procente le-a luat aruncand uriase resurse guvernamentale pentru cumpararea unor largi categorii de electorat, plus cu ceva ajutor de la baronii care au pus osul si propria libertate la treaba. PSD reprezinta, in realitate, acest procent, nu dl. Ponta personal. PSD are dreptul, legitimitatea si acum obligatia sa-si puna un alt premier, care sa stearga cumva imaginea dezastruoasa lasata de dl. Ponta.

 

Victor Ponta a plagiat. A copiat si a crezut ca scapa. A desfiintat comisiile care i-au dat verdict de plagiat. I-a supus la un bombardament de controale pe cei care au indraznit sa-i spuna ca diploma lui e furata. A mintit ca Inalta Curte i-a dat verdict de neplagiat.

 

Victor Ponta a mintit in fiecare zi, prinvind oamenii in ochi si zambind nonsalant. N-am spus „fa”, am spus „ma”, desi oricine are urechi poate asculta inregistrarea.

 

Victor Ponta reprezinta pentru multi chintesenta raului din ultimii 25 de ani. In el s-au adunat tupeul baietilor care-si urca masinile pe trotuar si te injura ca nu te dai intr-o parte. E simbolul colegilor de scoala care copiau cu un tupeu fenomenal si apoi dadeau o bere ca au trecut si de data asta. Este reprezentantul celor care si-au luat licentele cumparand lucrarea cu cateva sute de euro. Este minciuna adusa la rang de adevar. In fine, Victor Ponta este marele atentator la democratia si libertatea ta de cetatean.

 

Victor Ponta a facut istorie in PSD. Ce a pus acest om la cale ca sa castige alegerile ar trebui sa determine partidul sa-si schimbe lideri, programe, culori, sigle. In definitiv, este o chestiune de supravietuire, caci pentru PSD acesta poate fi inceputul sfarsitului”, argumenteaza organizatorii protestului de la Timisoara.

 

Foto: Associated Press

 

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

 


 

 

 

Varujan Vosganian, PUSCARIE BAAAA......

#36763 Re: Re: Batalie pe onorarii si comisioane la Oltchim

2015-04-27 10:09

#36471: Administratorii judiciari, acuzati de devalizarea Oltchim - Re: Batalie pe onorarii si comisioane la Oltchim 

 

Varujan Vosganian, PUSCARIE BAAAA......

http://www.voceavalcii.ro/

http://www.timpuldevalcea.net/?p=643

Planul de reorganizare prezentat de Gheorghe Piperea dă peste cap prognoza lui Vosganian: combinatul va fi reorganizat până în septembrie-octombrie

Adunarea creditorilor combinatului vâlcean intrat în insolvenţă a confirmat ca administrator judiciar consorţiul format din Rominsolv şi BDO Business Restructuring. De asemenea, la primul punct pe ordinea de zi era trecut onorariul administratorilor. Discuţia pe această temă a fost însă amânată pentru o dată ulterioară la cererea marilor creditori.
Administratorul judiciar al Oltchim ar urma să încaseze un onorariu frumuşel dacă adunarea creditorilor confirmă, până la urmă, propunerile incluse la primul punct al primei adunări a creditorilor . Astfel, potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvenţă, va fi luat în discuţie un onorariu fix de 50.000 de euro pe lună datorat începând cu data deschiderii procedurilor de insolvenţă şi plătibil începând cu luna septembrie. Acestei sume, ar urma să i se adauge un onorariu procentual de 5% „aplicat sumelor distribuite creditorilor în situaţia confirmării unui plan de reorganizare precum şi sumelor obţinute din valorificarea bunurilor debitoarei” dar şi un onorariu de 10% aplicat sumelor obţinute din recuperări de creanţe. Sumele discutate nu includ TVA. Adunarea creditorilor din 15 aprilie 2013 a confirmat ca administratori judiciari societăţile de practicieni în insolvenţă Rominsolv(unde partener coordinator este avocatul Gheorghe Piperea) şi BDO Business Restructuring, reunite într-un consorţiu. Oltchim a intrat în insolvenţă la sfârşitul lunii ianuarie a acestui an, onorariul pe perioada februarie-octombrie carear urma să fie încasat deadministratorul judiciarridicându-se la peste 400.000 euro. La această sumă se adaugă şi onorariile procentuale din sumele distribuite creditorilor şi al sumelor revenite din recuperarea creanţelor.
Fără ANAF în comitetul creditorilor

De asemenea, a fost stabilită componenţa comitetului creditorilor, structura care urmează să ia deciziile importante în ceea ce priveşte viitorul combinatului, inclusiv aprobarea planului de reaorganizare. Aşa cum era de aşteptat, statul are rolul principal. Comitetul va fi format din Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului(ales şi ca preşedinte al structurii), Electrica SA, BCR, Banca Transilvania sucursaala Vâlcea şi compania germană  MFC Commodities GMBH. Primii patru membrii sunt creditori garantaţi iar compania germană face parte din categoria creditorilor chirografari. Autoritatea Naţională pentru Administrare Fiscală lipseşte din comitet. Datoriile totale ale Otchim depăşesc 700 de milioane de euro iar statul deţine aproximativ jumătate din aceaste creanţe.

Reorganizarea amânată până în toamnă

Administratorul judiciar al Oltchim a declarat, săptămâna trecută, că planul complet de restructurare şi de reorganizare a societăţii Oltchim nu va fi gata mai devreme de septembrie -octombrie 2013, după soluţionarea contestaţiilor la tabelul de creanţe. „Pe 20 aprilie ar trebui să se definitiveze tabelul creanţelor, dar nu se va întâmpla, pentru că vor fi contestaţii la acest tabel, unele făcute chiar de foştii administratori, de sindicate. Teoretic se poate ajunge la o soluţie în iunie, dar practic nu se va întâmpla să avem un plan de reorganizare mai devreme de septembrie-octombrie 2013, pentru că aşa este realist să considerăm. Acela este momentul în care vom propune creditorilor un program de reorganizare, fie noi, fie administratorul special, fie împreună, iar în planul de reorganizare se va prevedea şi metoda de privatizare pe care o recomandăm noi şi care urmează să fie aprobată de creditori”, a spus Piperea. Anterior ministrul Economiei, Varujan Vosganian, anunţase că există oferte serioase ale unor companii străine pentru privatizarea Oltchim SA, avansând luna iunie ca termen de demarare a licitaţiei. Prognoza prezentată deadministratorul judiciar dezumflă iarăşi declaraţiile pompoase ale lui Vosganian.

Varujan Vosganian, PUSCARIE BAAAA......

#36764 Re: Re: Re: Re: EXCLUSIV: Gata cu OLTCHIM! Combinatul se vinde la fier vechi (FOTO)

2015-04-27 10:26

#22019: - Re: Re: Re: EXCLUSIV: Gata cu OLTCHIM! Combinatul se vinde la fier vechi (FOTO) 

  Varujan Vosganian, PUSCARIE BAAAA......

 

http://www.voceavalcii.ro/media/ ; http://www.voceavalcii.ro/images/ ; http://www.voceavalcii.ro/images/ ; http://www.voceavalcii.ro/images/

VOCEA VÂLCII vă prezintă dovezi covârşitoare că din combinatul chimic Oltchim se vinde fier vechi. După a doua încercare ratată de privatizare a combinatului chimic Oltchim, atât salariaţii, cât şi cei disponibilizaţi nu mai au nicio speranţă că ceea ce a fost odată perla chimiei româneşti nu va ajunge la fier vechi. De fapt, încet, încet din combinat dispar utilaje, ba chiar secţii întregi, iar totul se face cu girul managerilor care s-au perindat pe la conducerea societăţii după ce fostul manager Constantin Roibu a fost înlăturat.

De curând, am intrat în posesia a două contracte, din care rezultă, fără echivoc, că fostele conduceri ale combinatului din timpul mandatelor miniştrilor liberali Vosganian şi Gerea au vândut fier vechi din Oltchim.

Primul document în posesia căruia am intrat este un contract de vânzare-cumpărare din data de 14.05.2013, când director era Mihai Tălpăşanu, care avea drept obiect vânzarea, respectiv cumpărarea deşeurilor metalice şi nemetalice, adică deşeuri inox austenitic pregătit şi deşeuri inox austenitic nepregătit. Firma care urma să cumpere deşeurile este din Râmnicu Vâlcea şi se numeşte SC SILNEF MG şi este administrată de Ion Mihalcea. Contractul s-a derulat în perioada 01.05.2013 – 31.12.2013. Preţul pentru care s-a perfectat afacerea a fost de 1.680 USD/tonă deşeu pregătit, respectiv 1.500 USD deşeu nepregătit.

Surse din combinat susţin că afacerea cu fier vechi a ajuns şi la urechile administratorului judiciar Gheorghe Piperea, care a turbat când a auzit. Avocatul s-a dus şi i-a cerut sprijinul ministrului Economiei de atunci, Varujan Vosganian, care a demarat o anchetă. Din păcate, aceasta nu a mai fost finalizată niciodată pentru că Vosganian a fost schimbat, iar la cârma ministerului a ajuns un alt liberal, Andrei Gerea.

Al doilea contract de vânzare a fierului vechi apare în „epoca" Gerea, când combinatul a fost condus de un apropiat al acestuia şi anume directorul Marius Pîrvu. Perioada se suprapune primului contract deoarece este cuprinsă între 16.10.2013 şi 31.12.2013. Ceea ce este ciudat şi creează semne de întrebare este preţul, de data aceasta mult mai mic. În acest al doilea contract, unde beneficiar este o firmă din judeţul Argeş, SC LIFE TIME CHIMICAL SRL, preţul negociat este de 1.020 USD/tonă în cazul deşeurilor din inox austenitic pregătit şi de 975 USD/tonă, în cazul din inox austenitic nepregătit.

Aşteptăm explicaţii publice din partea Ministerului Economiei în privinţa celor două contracte şi poate cei care conduc acum combinatul reuşesc să ne răspundă la câteva întrebări de bun simţ:

• de ce se vinde din combinat fier vechi, dacă se trâmbiţează peste tot că se doreşte privatizarea combinatului?

• unde a dispărut secţia de apă distilată?

• ce cantităţi de fier vechi au fost vândute şi ce s-a întâmplat cu banii încasaţi din vânzare?

http://www.voceavalcii.ro/

Guvernul recunoaşte că s-a vândut fier vechi din Oltchim

http://www.voceavalcii.ro/

Varujan Vosganian, PUSCARIE BAAAA......

#36765 Re: Re: Re: Re: Re: EXCLUSIV: Gata cu OLTCHIM! Combinatul se vinde la fier vechi (FOTO)

2015-04-27 10:35

#36764: Varujan Vosganian PUSCARIE BAAAA...... - Re: Re: Re: Re: EXCLUSIV: Gata cu OLTCHIM! Combinatul se vinde la fier vechi (FOTO) 

 Varujan Vosganian, PUSCARIE BAAAA......

 

Vosganian dă asigurări că la Oltchim vor fi plătite salariile restante şi plăţi compensatorii

de Rl online , 10 aprilie 2013
 
 

  Hamlet şi Ofelia

 

          Varujan Vosganian               Călin Popescu Tăriceanu      
   

Salariile restante ale angajaţilor de la Oltchim vor fi plătite până la sfârşitul acestei luni, informează Mediafax.

Nesimţire şi aroganţă

Ministrul Varujan Vosganian a venit vineri al Vâlcea să arate că e citit, că ştie despre Shakespeare, despre personajele acestuia, Hamlet şi Ofelia, dar nimic despre situaţia de la Oltchim. Nesimţirea şi aroganţa au fost pastilele sale de a scăpa de sindicaliştii care au ridicat probleme pertinente. I-a luat de sus, i-a luat la mişto, ca în final să-i ia şi în batjocură şi să râdă cu gura până la urechi. Are ministrul ce are cu liderul de sindicat Mihai Diculoiu, pentru că ştie prea multe din ce se întâmplă în Oltchim la momentul actual. Dar are şi cu alţi lideri de sindicat din Oltchim, numai cu Cernev şi cu sindicatul lui n-are nimic, pentru că aceştia se supun orbeşte ordinelor sale şi ale administratorilor judiciari. Adică sunt, de fapt, nişte pioni în jocul Guvernului de-a insolvenţa la Oltchim.

De ce o fi venit Vosganian la Vâlcea rămâne încă un mister, pentru că n-a dialogat deloc cu sindicaliştii care aveau ceva de spus despre proasta gestionare a situaţiei de la Oltchim, care ştiau clar că angajaţii nu şi-au luat salariile restante în totalitate, aşa cum afirmă Guvernul şi administratorii judiciari şi care aşteptau o strategie de viitor clară pentru Oltchim şi pentru judeţul nostru. Ministrul a pretins că a venit la invitaţia sindicatelor, să stea de vorbă cu oamenii. Dar, dacă nu i-a convenit ce spun sindicatele, a dat-o pe Hamlet şi Ofelia, a râs cu gura până la urechi şi i-a batjocorit pe toţi. Ne-a luat de proşti pe toţi cei din sală, iar pe unii chiar a reuşit să-i prostească. A vorbit frumos despre ce roză e situaţia la Oltchim acum şi ce roză va deveni peste câteva luni. A scos din buzunar hârtii cu cifre care nu se potriveau deloc cu realitatea şi a crezut că aşa se face o analiză a ceea ce fac administratorii judiciari la Vâlcea. A demonstrat că este dezinformat de către aceştia, de către conducerea Oltchim şi de cei care au un interes, dar n-a vrut în ruptul capului să recunoască faptul că are informaţii trunchiate a ceea ce se numeşte activitate şi gestionare a combinatului vâlcean.

Sub pretextul că a trecut vremea vizitelor tovărăşeşti, n-a vrut să meargă pe Platforma Chimică să dea ochii cu mulţimea. A făcut bine, într-un fel, că cine ştie ce mai ieşea. Să dea Dumnezeu ca poveştile în roz şi roz ale ministrului Vosganian să se şi adeverească şi atunci ne vom face mea culpa. Însă întâlnirea de vineri, de la Prefectură, ne-a lăsat un gust amar. Gustul că Guvernul USL ne crede nişte proşti pe noi, românii, pentru că a reuşit să păcălească o parte din pop_ulaţia acestei ţări cu minciunile sale electorale şi postelectorale.

DNA S.O.S OLTCHIM

#36766 Re: Re: DNA S.O.S OLTCHIM

2015-04-27 10:50

#35319: DNA S.O.S OLTCHIM - Re: DNA S.O.S OLTCHIM S.O.S. OLTCHIM !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA  SC. OLTCHIM SA.

 HAI LA VALCEA IN OLTCHIM!!!!!!!!!!!!!!

DNA S.O.S. OLTCHIM RAMNICU VALCEA

DNA S.O.S OLTCHIM

#36767 Re: Re: Re: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA.

2015-04-27 10:52

#35320: DNA S.O.S OLTCHIM - Re: Re: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA. 

 

 HAI LA VALCEA IN OLTCHIM!!!!!!!!!!!!!!

S.O.S. OLTCHIM !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA  SC. OLTCHIM SA.

Varujan Vosganian, PUSCARIE BAAAA......

#36768 Varujan Vosganian, PUSCARIE BAAAA......

2015-04-27 11:04

Vineri, la Râmnicu Vâlcea, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a mers să vorbească cu angajaţii de la Oltchim. Şi le-a vorbit... despre Hamlet. Urmăriţi o analiză de Moise Guran, la Ora de business.

05 Iulie 2013

http://stiri.tvr.ro/varujan-vosganian

Aflat vineri la Râmnicu Vâlcea, pentru a discuta cu reprezentnaţii angajaţilor de la Oltchim, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, l-a invocat pe Hamlet, într-o discuţie în contradictoriu cu liderul de sindicat Mihai Diculoiu. Momentul nu a fost filmat de nicio televiziune, însă a fost consemnat de jurnaliştii prezenţi la discuţii.

Când am venit la acest combinat, am găsit un combinat distrus. Cu datorii de 800 de milioane de euro. Gajat integral. Nu numai că era îndatorat cu 800 de milioane de euro, era integral gajat. Era şi vândut, şi îndatorat. O situaţie care n-a mai existat în istoria României. Fondul monetar mi-a spus: O să pierdem vremea cu Oltchim. Închideţi-l şi terminaţi cu el! Şi eu lupt ca să-l ţin deschis, iar dvs astăzi îmi daţi lecţii că vă plictisesc cu planul de restructurare”, le-a spus Vosganian sindicaliştilor.

După protestele de joi ale angajaţilor, ministrul Economiei şi administratorul judiciar au anunţat, vineri, că băncile au acceptat să finanţeze platforma chimică.

Combinatul înregistra pierderi de 4 milioane de euro în momentul intrării în insolvenţă. Acestea s-au redus treptat, iar august va fi prima lună fără pierderi la Oltchim. În curând, combinatul va putea împrumuta bani pentru a cumpăra materie primă şi pentru a mări capacitatea de producţie.

250 de muncitori şi disponibilizaţi au protestat, joi, în faţa combinatului şi au blocat maşina prefectului de Vâlcea. Ei au cerut salariile restante şi plăţile compensatorii. Compania Oltchim a intrat în insolvenţă la sfârşitul lunii ianuarie, iar în iunie au fost concediaţi peste 900 de angajaţi.

Varujan Vosganian, PUSCARIE BAAAA......

#36769 Vosganian: Salvarea Oltchim este o problemă de mândrie şi demnitate naţională

2015-04-27 11:10

Vosganian a dat ochii cu salariaţii de la Oltchim

Vosganian: Salvarea Oltchim este o problemă de mândrie şi demnitate naţională

Ministrul Economiei încă mai crede că se pot găsi soluţii pentru salvarea societăţii

Prefectul judeţului Vâlcea, Mircea Nadolu, a convocat, vineri, 5 iulie 2013, o întâlnire la sediul Instituţiei Prefectului-judeţul Vâlcea, pe tema situaţiei SC Oltchim SA, întâlnire la care a participat şi Varujan Vosganian, Ministrul Economiei, dar şi Doina Adriana Pană, Ministrul delegat pentru Dialog Social.

De asemenea, la întâlnire au mai participat: Gheorghe Piperea şi Niculaie Bălan - administratorii judiciari ai societăţii, conducerea SC Oltchim SA, reprezentată de domnii Mihail Tălpăşanu – Director General, Alin Smeu - Director economic, Popescu Valentin, Ion Câlea - Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea şi Vicepreşedintele Dumitru Persu, deputatul Traian Dobrinescu, conducerea SC CET Govora SA reprezentată de Ludovic Zelici - Director tehnic, Lăpădat Mihai - Director economic, Mihai Diculoiu - Preşedintele Sindicatului Liber Oltchim cu o delegaţie de 14 persoane, Corneliu Cernev - Preşedintele Sindicatului Victoria, împreună cu 3 sindicalişti, Dan Bica - Preşedintele Sindicatului Solidaritatea, reprezentanţi ai Sindicatului Liber Unirea de la Arpechim Piteşti şi Ion Vincea- liderul CNS „Cartel ALFA” Vâlcea.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a subliniat faptul că şi-a dorit ca această întâlnire să aibă loc de mai mult timp, dar acum a fost oportună deoarece este un moment important pentru SC Oltchim SA întrucât, după 4 luni de la declararea insolvenţei, există argumente care să ducă la concluzia că se pot găsi soluţii pentru salvarea societăţii.

Vosganian a arătat că problema SC Oltchim SA este o problemă de mândrie şi demnitate naţională, deoarece este una dintre primele 5 societăţi din domeniu în Europa, motiv pentru care Oltchimul trebuie salvat.

Ministrul Economiei a prezentat situaţia SC Oltchim SA la momentul februarie 2013, când avea o datorie de 800 milioane euro fiind integral gajată, cifra de afaceri fiind de 5,4 milioane de euro cu pierderi de circa 4 milioane de euro, din care salariile reprezentau 3,2 milioane de euro, capacitatea de producţie de 6% (pe platforma de la Rm. Vâlcea, pentru că platforma Arpechim nu a funcţionat niciodată în interiorul combinatului), având un număr de 3.300 salariaţi.

Datorită procedurii de privatizare la care a fost supus, anul trecut, combinatul vâlcean şi crizei manageriale profundă, societatea a ratat momentul contractării, neavând niciun contract pe termen lung, practic SC Oltchim SA lucrând pentru contracte pe termen scurt, ceea ce implică costuri mari pentru materiile prime.

La toate acestea s-a adăugat atitudinea explicit negativă a organismelor financiare internaţionale care au spus răspicat că, din perspectiva lor, Oltchim trebuie închis deoarece nu are nicio şansă.

Astăzi, cifra de afaceri a crescut la dublu, fiind de 11 milioane de euro fără ajutor din afară, cu perspectiva de a ajunge la 12 milioane de euro la sfârşitul lunii iulie 2013, creşterea fiind de 100% iar pierderile de 1 milion de euro şi se preconizează ca acestea sa ajungă la sfârşitul acestei luni la 780 mii euro, iar în august 2013 să se echilibreze.

De la momentul declarării insolvenţei au fost plătite drepturile salariale până la data de 25 mai 2013 integral iar astăzi, 05.06.2013, fiind alocată suma de 3 milioane lei pentru achitarea salariului din luna mai (80% pentru muncitori şi 50% pentru personalul TESA).
Deşi legea nu obligă, în această perioadă, conform contractului colectiv de muncă, au fost achitate salariaţilor şi tichetele de masă (2,6 milioane lei), transport auto (700 mii lei) şi alte beneficii (450 mii lei).

Varujan Vosganian, Ministrul Economiei, a reamintit salariaţilor de la SC Oltchim SA că sunt singura companie din România căreia i s-a asigurat, prin ordonanţă guvernamentală, protecţia socială maximă permisă de lege, adică ajutor de şomaj până la maxim doi ani şi ajutor de completare care poate ajunge până la 2.000 lei lunar, în condiţiile în care venitul mediu net lunar în Ministerul Culturii este de 1.200 lei, iar în Ministerul Economiei este de 1.500 lei.

Doina Pană, Ministrul delegat pentru Dialog Social a invitat la purtarea unui dialog civilizat, deoarece toate părţile participante sunt „de bună credinţă” şi a ţinut să precizeze că, în toată această perioadă, dialogul cu sindicatele a fost asigurat permanent, pentru realizarea acestuia fiind importante informarea, consultarea şi apoi negocierea.

Liderii sindicatelor din SC Oltchim SA au fost invitaţi să-şi prezinte punctele de vedere.
Mihai Diculoiu, Preşedintele Sindicatului Liber Oltchim, a solicitat o strategie de privatizare, etapizarea şi punerea în funcţiune a SC Oltchim SA în totalitate, inclusiv Arpechim, conversia în acţiuni a fondurilor şi asigurarea unui capital de lucru de 65 milioane de euro pentru funcţionare o normală, o conducere competentă la SC Oltchim SA dar şi o organigramă mai puţin stufoasă.

Ministrul Varujan Vosganian a ţinut să precizeze că, în acest moment, sunt numai 8 directori faţă de 24 câţi au fost anterior.

Corneliu Cernev, Preşedintele Sindicatului Victoria, a apreciat realizările de până acum, inclusiv faptul că au fost reduse posturile de director şi a solicitat asigurarea capitalului de lucru, funcţionarea secţiilor pentru care sunt asigurate comenzi şi plata restanţelor salariale pentru atât pentru angajaţi, cât şi pentru cei disponibilizaţi.

Dan Bica, Preşedintele Sindicatului Solidaritatea, a solicitat ca plata tuturor angajaţilor să se facă în mod uniform, toţi să aibă acelaşi procent la plata restanţelor, în caz contrar sindicaliştii vor bloca activitatea pe anumite sectoare.

Ministrul Economiei a informat participanţii că în acest moment SC Oltchim SA a devenit o societate bancabilă, s-au purtat discuţii cu conducerea Piraeus Bank şi Banca Transilvania pentru acordarea de împrumuturi în vederea asigurării capitalului de lucru, semnalele fiind pozitive, urmând a fi contactat şi CEC Bank.

Pentru viitor, obiectivele sunt: finalizarea evaluării, construcţia financiară a Oltchimului absolvit de orice datorii iar, în perioada august – septembrie, Oltchim va fi propus pentru vânzare.

Referitor la persoanele disponibilizate, a informat că se fac demersuri pentru atragerea de fonduri europene şi desfăşurarea unor proiecte pentru recalificarea acestora.

De asemenea, a precizat că situaţia Arpechim se va discuta la Piteşti, având în vedere condiţiile speciale şi faptul că nu funcţionează din anul 2008, iar investiţiile necesare nu se pot face decât după ce SC Oltchim SA depăşeşte 60% capacitatea de producţie la Râmnicu Vâlcea.

Mihail Tălpăşanu, Directorul General al SC Oltchim SA, a confirmat datele prezentate de Ministrul Economiei referitoare la situaţia economică şi la plata drepturilor salariale, cât şi posibilitatea de a reporni încă trei fluxuri de fabricaţie, pentru aceasta fiind nevoie de acţiune conjugată a conducerii şi a salariaţilor „pentru a menţine platforma vie” mai ales acum când a fost recăpătată încrederea furnizorilor şi a clienţilor.

Administratorii judiciari Gheorghe Piperea şi Niculaie Bălan au informat cu privire la greutăţile în atragerea de surse de finanţare atât timp cât există pierderi şi despre etapele şi termenele obligatorii ale procedurii de insolvenţă parcurse până în acest moment, când sunt înregistrate trei contestaţii ce au termen de soluţionare în perioada august-septembrie.

Potrivit acestora, evaluarea societăţii se va finaliza în această lună. Planul de restructurare a fost schiţat şi este afişat atât pe site-ul societăţii, cât şi pe cel al Ministerului Economiei, putând fi definitivat la finalizarea procedurilor aflate în desfăşurare, ţinând cont, totodată, de faptul că SC Oltchim SA este o societate listată la bursă, toate datele fiind reale.

Toate cifrele se pot vedea, provin de la societate, fiind în contabilitatea acesteia şi sunt exacte.

Au informat, de asemenea, că există cel puţin patru firme serioase care doresc achiziţionarea combinatului, deci există perspectivă pentru Oltchim.
Ion Cîlea, Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, a salutat dialogul purtat şi a menţionat că s-au făcut paşi importanţi pentru salvarea Oltchimului, a reamintit de ajutorul acordat combinatului de către SC CET Govora SA, în valoare de 43 milioane euro, pentru energia electrică furnizată şi a adresat rugămintea de a se depune toate eforturile pentru finalizarea planului de restructurare şi pentru asigurarea capitalului de lucru.

La finalul întâlnirii, Varujan Vosganian a concluzionat asupra următoarelor probleme:
• în prima şedinţă de guvern se va adopta hotărârea de guvern cu privire la normele metodologice pentru calculul câştigului salarial care se are în vedere la calcularea venitului de completare şi prin care Ministerul Finanţelor Publice va alimenta fondul Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale, Familiei şi Persoanelor Vârstnice
• Oltchim este pe o pantă ascendentă, are bonitatea necesară pentru a deveni bancabilă şi are şanse reale pentru privatizare
• finalizarea discuţiilor cu băncile pentru a dobândi linii de finanţare, unde semnalele sunt încurajatoare
• necesitatea contractului pentru propilenă pentru a asigura creşterea producţiei
• eliminarea pierderilor până în luna august
• respectarea contractului colectiv de muncă
• planul de reorganizare respectă termenele obligatorii prevăzute de procedurile judiciare şi va fi finalizat în luna august
• privatizarea trebuie finalizată la o sumă care să convină creditorilor
• în luna iulie se vor definitiva aranjamentele financiare, în luna septembrie procedura de contractare, iar în luna octombrie procedura de privatizare.

Varujan Vosganian, PUSCARIE BAAAA......

#36770 Oltchim: Promisiuni pentru plata salariilor restante. August va fi prima lună fără pierderi

2015-04-27 11:13

Oltchim: Promisiuni pentru plata salariilor restante. August va fi prima lună fără pierderi

După protestele de joi ale angajaţilor, ministrul Economiei şi administratorul judiciar anunţă că băncile au acceptat să finanţeze platforma chimică.

05 Iulie 2013

Promisiuni pentru plata salariilor restante şi pentru creşterea capacităţii de producţie la Oltchim. După protestele de joi ale angajaţilor, ministrul Economiei şi administratorul judiciar anunţă că băncile au acceptat să finanţeze platforma chimică.

Combinatul chimic înregistra pierderi de 4 milioane de euro în momentul intrării în insolvenţă. Acestea s-au redus treptat, iar august va fi prima lună fără pierderi la Oltchim. În curând, combinatul va putea împrumuta bani pentru a cumpăra materie primă şi pentru a mări capacitatea de producţie.

Situaţia angajaţilor şi a celor disponibilizaţi rămâne însă dificilă.

Ministrul Varujan Vosganian, prezent vineri între muncitorii de la Oltchim, a declarat: “Pentru cele 3.300 de persoane angajate s-au plătit drepturile salariale din momentul declanşării insolvenţei până în 25 mai, cu foarte puţine excepţii”.

Pe de altă parte, Mihai Diculoiu, lider de sindicat la Oltchim, susţine: “Nu şi-au primit drepturile salariale integral pe mai, niciun leu pe iunie şi mai au şi restanţe de genul ajutoare sau tichete sau transport, deci nu sunt la zi.

250 de muncitori şi disponibilizaţi au protestat, joi, în faţa combinatului şi au blocat maşina prefectului de Vâlcea. Ei au cerut salariile restante şi plăţile compensatorii. Compania Oltchim a intrat în insolvenţă la sfârşitul lunii ianuarie, iar în iunie au fost concediaţi peste 900 de angajaţi.

http://stiri.tvr.ro/oltchim-promisiuni

OLTCHIM 14 Iunie 2013

#36771 Ultima zi de lucru pentru 600 de salariaţi ai companiei Oltchim

2015-04-27 11:17

Ultima zi de lucru pentru 600 de salariaţi ai companiei Oltchim

Vineri, este ultima zi de lucru pentru 600 de salariaţi ai companiei Oltchim din Râmnicu Vâlcea. Oamenii au primit deciziile de concediere prin poştă încă de acum o lună, după numeroase proteste, care au culminat cu greva foamei în rândul sindicaliştilor.

 

14 Iunie 2013

În anumite secţii, lucrează un singur angajat. Disponibilizaţii nu sunt siguri nici acum dacă vor primi salarii compensatorii.

Lichidatorii le-au au promis că vor primi timp de doi ani salarii compensatorii, ajutor de somaj şi alţi bani, în funcţie de vechime şi activitatea desfăsurată.

Combinatul Oltchim a înregistrat anul trecut pierderi de aproape 600 de milioane de lei. Compania a intrat în insolvenţă la sfârşitul lunii ianuarie.

 

 http://stiri.tvr.ro/ultima-zi-de-lucru-pentru-600

Varujan Vosganian, PUSCARIE BAAAA......

#36772 Re: Re: OUG nr. 36/2013 - aplicarea in perioada 2013-2018

2015-04-27 11:19

#32208: CREANTELE OLTCHIM. - Re: OUG nr. 36/2013 - aplicarea in perioada 2013-2018  

 

OUG nr. 36/2013 - aplicarea in perioada 2013-2018 a unor masuri de protectie sociala acordata persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate in baza planurilor de disponibilizare

 

Art. 7. - Persoanele concediate in conditiile prezentei ordonante de urgenta beneficiaza de urmatoarele drepturi:

 

a) indemnizatie de somaj, stabilita potrivit reglementarilor legale in vigoare;
[ s-au achitat si finalizat procedura prin ajofm conform tuturor somerilor inregistrati]

 

b) venit lunar de completare; [ s-a terminat procedura doar la cei care au solicitat sa continue, nu toti, nefiind obligatoriu s-au achitat prin ajofm ]

 

c) plati compensatorii acordate de catre operatorii economici din bugetele de venituri si cheltuieli ale acestora, in conformitate cu prevederile contractelor colective sau individuale de munca aplicabile, respectiv incheiate la nivelul fiecarui operator economic. [ nu s-au achitat si OLTCHIM NU FACE ACHITARI, FOLOSINDU-SE DE EI SI PREJUDICIND DISPONIBILIZATII]

 

 

 

Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 36/2013 privind aplicarea in perioada 2013-2018 a unor masuri de protectie sociala acordata persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate in baza planurilor de disponibilizare a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 251, din 30 aprilie 2013.

 

 

 

 

Varujan Vosganian, PUSCARIE BAAAA......

#36773 Re: OLTCHIM DISPONIBILIZATI 2013

2015-04-27 11:21

#32210: CREANTELE OLTCHIM. - OLTCHIM DISPONIBILIZATI 2013 

 

A. LA NIVELUL TARII SI DELIMITARE PROTECTII SOCIALE SI FORME DE RECONVERSIE PROVESIONALA:

#28418 OUG nr. 36/2013 - aplicarea in perioada 2013-2018

#28419 Re: Re: H.G. 241/08.05.2013

Art. 7. - Persoanele concediate in conditiile prezentei ordonante de urgenta beneficiaza de urmatoarele drepturi:

Art. 7. a) indemnizatie de somaj, stabilita potrivit reglementarilor legale in vigoare;

# indemnizatie de somaj care beneficiaza toti somerii  in categoriile de someri, OBLIGATIE PE PROTECTIE SOCIALA LA NIVELUL TARII ROMANIA, luati in evidente de AJOFM:

a)  6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an;

b)  9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 5 ani;

c) 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.

Art. 7. b) venit lunar de completare;

 # indemnizatie venit de completare prin protectie sociala si cu reconversie provesionala,  dupa caz cine doreste si se inscrie, nefiind obligatie, pe baze sindicale si statul roman patron coroborat cu AJOFM statul roman:

–      12 luni, pentru persoanele care au o vechime in munca intre 3 ani si pana la 10 ani;

–      20 de luni, pentru persoanele care au o vechime in munca intre 10 ani si pana la 15 ani;

–      22 de luni, pentru salariatii care au o vechime in munca intre 15 ani si pana la 25 de ani;

–      24 de luni, pentru salariatii care au o vechime in munca de cel putin 25 de ani;

B. SOCIETATILE COMERCIALE CAZUL DE FATA SC. OLTCHIM SA., PATRON SI ACTIONAR MAJORITAR STATUL ROMAN.

#30010 CCM (Contractului Colectiv de Munca) la nivel de S.C. OLTCHIM S.A, LEGE JUDECATOREASCA

Art. 7. c) plati compensatorii acordate de catre operatorii economici din bugetele de venituri si cheltuieli ale acestora, in conformitate cu prevederile contractelor colective sau individuale de munca aplicabile, respectiv incheiate la nivelul fiecarui operator economic.

# plati salarii compensatorii in functie de vechime in munca pe Legea CCM (Contractului Colectiv de Munca ) la nivel de S.C. Oltchim S.A. conform acestei legi  aprobata judecatoresc si de toate institutiile in competenta lor si sprijinita de alte legi in vigoare:

Art38. Al1.b) incepand cu 01.01.2012 se acorda o compensatie in functie de vechime,astfel:

1. pentru vechime intre 0 -5 ani o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

2. pentru vechime intre 5-15 ani o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

3. pentru vechime >15 ani o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii.

SALARII PLATI COMPENSATORII CCM SUMA NETA: 38.164.916 LEI, 9 milioane de euro, valoarea salariilor compensatorii

1.    17.106 lei pentru o vechime  intre 0 - 5 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
2.    34.212 lei pentru o vechime  intre 5 - 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
3.    51.318 lei pentru o vechime mai mare de 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii

UNDE SUNT BANII????

 Reducerea de personal vizează 929 de salariaţi (602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) şi are ca scop realizarea unei economii lunare de aproximativ 1.200.000 euro (14,4 milioane euro anual). Demn de remarcat este procentul mare (peste 60%) de salariaţi care au solicitat benevol să fie acceptaţi pe listele de disponibilizări.UNDE SUNT BANII????

http://www.rominsolv.ro/

UNDE SUNT BANII????

In conformitate cu prevederile art. 1alin.(1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 36/ 2013 masurile de protectie sociala se acorda in baza unui plan de disponibilizare întocmit in conditiile legii.
Prin planul de disponibilizare propus de consortiul de administratori judiciari se propune disponibilizarea a 1050 de salariati ai SC Oltchim SA, cu influente asupra bugetului asigurarilor pentru somaj de aproximativ 32.000.000 lei.

http://arhiva.gov.ro/

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

DECIZIE DE INCETARE A CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA DISPONIBILIZAT OLTCHIM 2013:
Musafir

#36774 DECIZIE DE INCETARE A CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA DISPONIBILIZAT OLTCHIM 2013:

2015-04-27 11:23

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

 

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

 

DECIZIA NR... DIN DATA DE 15.05.2013.

 

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

 

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata 2010 ABROGATA

http://portal.just.ro/ 

 

ATENTIE!
Prezentra Lege a fost abrogata de noua Lege a Insolventei: Legea 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa

 

Atentie! Procesele incepute inainte de intrarea in vigoare a noii legi Legea 85/2014 raman supuse legii aplicabile anterior acestei date.

Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 359 din 21 aprilie 2006 

  • OUG nr. 86/2006
  • OUG nr. 173/2008
  • OG 1/2010
  • Legea nr. 25/2010

 

 S.C.Oltchim S.A se judeca pe legea insolventei aprobata de judecatorul-sindic in ianuarie 2013.

#28417 Legea nr. 53 din 2003 - Codul Muncii (republicat si actualizat 2013)

 CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM )SC OLTCHIM SA RM VALCEA

#28418 OUG nr. 36/2013 - aplicarea in perioada 2013-2018

#28419 Re: Re: H.G. 241/08.05.2013

 DECIDE:

Incepand cu data de 14.06.2013, inceteaza contractul individual de munca (CIM ):

#28420 Re: Re: CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM ) si toate drepturile cuvenite salariatului, fiecaruia in functie de creantele neachitate inpotriva S.C. Oltchim S.A.

  CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA:  Art.36, Art. 37 si Art.42,

Art38.

Al1.b) incepand cu 01.01.2012 se acorda o compensatie in functie de vechime,astfel:

1. pentru vechime intre 0 -5 ani o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

2. pentru vechime intre 5-15 ani o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

3. pentru vechime >15 ani o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii.

REGULAMENTUL DE SALARIZARE:
Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.
Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

Art. 39

Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Ceea  ce a comunicat si ITM la solicitarea noastra:

".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."

SALARII PLATI COMPENSATORII CCM SUMA NETA: 38.164.916 LEI (9 milioane euro) la 929 salariati(602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) disponibilizati:

1.    17.106 lei pentru o vechime  intre 0 - 5 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
2.    34.212 lei pentru o vechime  intre 5 - 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
3.    51.318 lei pentru o vechime mai mare de 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;

Art. 6 - Prezenta decizie isi produce efectele de la data comunicarii sale.*SI ART. 41 DIN CCM CARE SPECIFICA ACEEASI DECIZIE.  (BANII TREBUIAU ACHITATI PE LOC 15.05.2013)

CREÁNȚĂ s.f. Drept pe care îl are creditorul asupra unei sume de bani ce i se datorează; (concr.) titlu, înscris care confirmă acest drept. [Pron. cre-an-. / < fr. créance].

Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

CREÁNȚĂ s.f. act prin care se constată dreptul creditorului de a primi o sumă de bani de la debitor. (< fr. créance)
Sursa: MDN (2000) | Adăugată de raduborza | Semnalează o greșeală | Permalink

#28421 Re: Re: CE SPUNE CODUL FISCAL DESPRE VENITURI SALARIALE

UNDE SUNT BANII????


Musafir

#36775 HAIDETI CU NOI! NE VREM TARA INAPOI. HAIDETI CU NOI! SA NE LUAM OLTCHIMUL INAPOI.

2015-04-27 11:24

Se anunta un MARE PROTEST in Piata Universitatii: „JOS Ponta! Sa ne luam tara inapoi”.

Bucurestenii se organizeaza pentru un mare protest la adresa guvernului Victor Ponta. Un grup de tineri timisoreni a anuntat deja ca va organiza un miting in Piata Operei, pe 3 mai, pentru a-l da jos pe „micul Ceausila” si a facut apel la iesirea in strada a romanilor.

Protestul din Bucuresti este programat tot pe 3 mai, de la ora 17.00, in Piata Universitatii. „Invitam cetatenii romani care doresc sa isi ia tara inapoi„, afirma organizatorii pe pagina de Facebook dedicata protestului, „Jos Guvernul Ponta„. Protestul din Piata Universitatii este inspirat de un eveniment similar care va avea loc la Timisoara.

 | 26 APRILIE 2015