Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #36739 Siteul oficial al Tribunalului Vâlcea a publicat soluţia dată pentru planul de reorganizare al SC Ol

2015-04-26 17:22

Siteul oficial al Tribunalului Vâlcea a publicat soluţia dată pentru planul de reorganizare al SC Oltchim, după şedinţa de miercuri

”Soluţia pe scurt: În temeiul art.101 alin.1 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolvenţei: Confirmă Planul de reorganizare propus de către Consorţiul ROMINSOLV SPRL şi BDO BUSINESS RESTRUCTURING SPRL, fila 77 din Planul de reorganizare, cu scenariile A şi B, capitolul 1.1.1., filele 83-90 din Planul de reorganizare votat în şedinţa Adunării Creditorilor din data de 09.03.2015. Stabileşte termen de fond 23.09.2015, în vederea depunerii Raportului trimestrial prevăzut de dispoziţiile art.106 din Legea nr.85/2006. Cu drept de recurs în termen de 7 zile de la comunicare” este soluţia dată pe portalul Tribunalului Vâlcea. 

La proces au fost prezenţi şi zeci de disponibilizaţi de la Combinat, care au avut mai multe schimburi de replici dure cu administratorul judiciar. Peste 900 de persoane disponibilizate de la Oltchim au dreptul să primească 6, 12 sau 18 salarii compensatorii, respectiv până la 50.000 lei/persoana, în funcţie de vechimea în muncă.  

”Cred că lucrurile sunt clare, creditorii au votat pe categorii cinci la zero, inclusiv categoria creanţelor salariale a votat cu 75% din valoarea creanţelor. Au fost doar câteva contestaţii la plan. Majoritatea creditorilor importanţi, AVAS, BCR şi disponibilizaţii sunt pentru conformarea planului. Sigur, disponibilizaţii au obiecţii, care vor fi luate punctual şi vor fi rezolvate conform legii. Pe şanse, cred că putem fi optimişti” a declarat, la finalul şedinţei, administratorul judiciar al SC Oltchim, Gheorghe Piperea.  

"Este o decizie bună a judecătorului sindic, de a aproba planul de reorganizare, cu cele două variante, fie vânzarea activului Oltchim SPV, fie conversia în părţi sociale a creanţelor Oltchim. Este o mare responsabilitate pentru administratorii judiciari, sincer cred că-şi vor da demisia, nu cred că vor fi în stare să ducă la bun sfârşit acest plan de reorganizare şi funcţionare al Oltchim", a declarat liderul sindicatului Oltchim, Mihai Diculoiu.

 Adunarea Generală a Creditorilor Oltchim a aprobat, pe 9 martie, planul de reorganizare a activităţii combinatului propus de consorţiul de administratori judiciari format din BDO Business Restructuring SPRL iar acesta a fost supus aprobării judecătorului sindic. 

În prezent, combinatul funcţionează sub 30% din capacitate şi generează lunar un rulaj de 15 milioane euro şi un EBITDA de peste 700.000 euro, cu 70% din producţie la export. 

Planul aprobat de creditori, prevede o perioadă de reorganizare care s-ar derula pe parcursul a trei ani, cu posibilitatea prelungirii cu încă un an. Planul prevede trei variante de valorificare a patrimoniului combinatului, una dintre acestea având în vedere vânzarea Oltchim SPV.

Administratorii judiciari prevăd ca modalitate de reorganizare a societăţii restructurarea operaţională, restructurarea corporativă şi conversia parţială sau totală a creanţelor creditorilor bugetari în părţi sociale, precum şi vânzarea activităţii societăţii. http://www.ramnic.ro/articole/