Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #26575 Disponibilizatii Oltchim o vor acum pe Rovana Plumb

2014-09-22 05:30

http://www.impactreal.ro/

-  Unei femei i s-a făcut rău şi a ajuns cu ambulanţa la spital
-  Secretar de stat în Ministerul Muncii, a trecut ca fulgerul printre protestatari
- Cu jalba în proţap la... Udrea

Peste 50 de disponibilizaţi ai Combinatului Oltchim au pichetat, din nou, aşa cum promiseseră, joi, 18 septembrie, Prefectura Vâlcea. Ei au solicitat să aibă un dialog cu un reprezentant al Ministerului Muncii şi să se găsească soluţii pentru plata salariilor compensatorii promise la disponibilizarea lor. Culmea este că, în timp ce aşteptau în faţa Prefecturii, un fost ministru interimar al Muncii, controversatul ex-PDL, actual PMP Nicolae Ivăşchescu a trecut prin mulţime, s-a prefăcut pentru câteva secunde interesat de problemele protestatarilor, a promis că-şi va trimite aghiotantul să ia copii ale actelor disponibilizaţilor şi apoi a plecat liniştit. Totul s-a petrecut atât de rapid, încât, până să realizeze mulţimea ce se întâmplă şi cu cine are de-a face, ministeriabilul s-a făcut nevăzut. Ulterior, aveam să aflăm că acesta venise pentru o conferinţă la organizaţia Vâlcea a PMP.
Dacă, săptămâna trecută, disponibilizaţii ne declarau că şi-au dorit un dialog cu ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, de această dată ţintesc mai sus. „Am primit cinci dintre protestatari la discuţii. Am manifestat toată deschiderea pentru aceşti oameni, şi le înţeleg problema. Dumnealor au solicitat acum o întrevedere cu doamna Rovana Plumb, argumentând prin faptul că doamna ministru a fost parlamentar de Vâlcea şi cunoaşte situaţia economică a judeţului”, a declarat prefectul de Vâlcea, Dumitru Cornoiu.
O parte dintre cei prezenţi şi-au declarat intenţia de a nu mai participa la proteste din cauza lipsei de unitate şi solidaritate a celor care se consideră păcăliţi de un întreg sistem. „Cred că problema este la noi. Atâta timp cât nu reuşim să ne adunăm mai mult de 20, 30 de oameni, nu vom reuşi să ne luăm nici banii. Domnul prefect este dispus la dialog, dar numai atât. (...) Nu îi este nici dânsului uşor să stea cu noi pe cap. Dar, dacă pune problema şi nu-l aude nimeni, sau se face că nu-l aude nimeni, nu ni se rezolvă problema.”. „Bă, eu cu ce trăiesc? Soţia este operată şi pe coloană, şi disponibilizată, eu sunt disponibilizat... Ce fac? Nu mă mai gândesc la viaţă. Îmi dau foc aici!”. „Premierul i-a spus domnului Cîlea că nu are de unde să ne dea bani, dar noi nu vrem banii lui, vrem banii noştri. Au premeditat toată chestia asta cu disponibilizarea. (...) Eu nu mai vin decât atunci când voi  vedea la televizor că s-au strâns 200 – 300 de inşi”. „De ce numai cu victime se pot rezolva problemele?”. „Ideea este ce facem în continuare?”. „Trebuie să mergem să luăm autorizaţie de protest, să fim în regulă”. „Nici să vorbesc nu mai am dreptul? M-am săturat să tot dau buletinul”, au mai spus protestatarii, îndepărtându-se de Prefectură, supăraţi pe ei şi pe cei care ar fi putut să-i ajute. După întâlnirea cu reprezentantul Guvernului în teritoriu, protestatarii s-au îndreptat spre sediul Partidului Mişcarea Populară, unde sperau să dea peste... Elena Udrea, candidatul din partea PMP la alegerile prezidenţiale. Credeau că, dacă nu rezolvă nimic cu „puterea”, pot să-şi încerce norocul şi cu opoziţia. În timp ce reprezentanţii lor discutau cu prefectul, uneia dintre participantele la protest i s-a făcut rău. A venit ambulanţa şi, pentru că nu s-a putut face nimic pentru femeie, a  fost transportată la spital.
Reamintim că aceşti oameni au fost disponibilizaţi în iunie 2013, când li s-a promis plata unor salarii compensatorii trecute la masa credală.