Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #26260 Ponta, undercover la Oltchim

2014-09-11 07:04

 

Campanie la Oltchim, pe ascuns?!

Din câte ştim, este campanie. L-am avut în vizită de lucru în luna august pe candidatul PNL la preşedinţie, Klaus Iohannis. Şi-a anunţat înainte cu câteva zile vizita, chiar dacă nu a mai ajuns, domnul Tăriceanu, preşedintele Senatului şi cu siguranţă că vor mai urma şi alţii. Cu toţii ştim şi ne-am obişnuit să vedem cum startul campaniilor electorale este de câtiva ani furat, cu câteva luni înainte. Prin apariţii televizate, prin multitudinea de e-mailuri care curg zi de zi cu comunicate de presă, vizite în judeţe care-şi sărbătoresc, chipurile, nu ştiu ce sărbătoare a comunei sau a judeţului (de parcă nu în fiecare an au aceste sărbători, comunele şi judeţele), dar dacă nu sunt alegeri, nu vezi picior de politician.

Alesul social-democraţilor la preşedinţia României, Victor Viorel Ponta, nu are nevoie de campanie?

Poate nu! Că doar declara de curând că la primul tur de alegeri, domnia sa va sta în faţa televizorului, va bea suc şi va mânca popcorn. Sfidare! Dar, să revenim la subiectul nostru, vizita incognito a domnului Ponta.

De cine s-a ferit premierul României, luni 8 septembrie, în vizita fulger la Combinatul Oltchim?

Să se fi ferit de angajaţii societăţii? DA! Sigur de ei s-a ferit! Dar de ce? Ce ar fi putut salariaţii Oltchim să-i facă lui Ponta? Nimic ! Şi totuşi, ceva i-ar fi făcut…l-ar fi întrebat, când îşi primesc şi ei salariile sau de salariile compensatorii ale salariaţilor disponibilizaţi, când repornesc secţiile, când vine capitalul de lucru promis… Oamenii nu mai cred în promisiuni, banii pentru capitalul de lucru nu au venit şi sunt restanţe salariale. Situaţia combinatului este gravă, iar oamenii acuză că au fost şi sunt minţiţi în continuare.

Guvernul Ponta a promis privatizarea pentru acoperirea datoriilor societăţii, dar până în prezent nu s-a reuşit acest lucru, fie din cauza diletantismului reprezentanţilor Ministerului Economiei, fie tragerea de timp până la câştigarea alegerilor prezidenţiale. Si da ! Cu siguranţă privatizarea Oltchim din această cauză a tot fost amânată. Din cauza alegerilor prezidenţiale. Ca prim ministru a promis privatizarea Combinatului Oltchim şi nimic. Dacă va ieşi preşedintele României, ce va face atunci Victor Ponta cu Oltchimul, ne întrebăm…

Combinatul chimic Oltchim a repornit, la data de 2 septembrie, secţia de oxoalcooli. Repornirea secţiei are loc după ce aceasta a stat închisă trei ani.

Licitaţia pentru vânzarea Oltchim va fi reluată pe 15 decembrie, iar ofertele investitorilor sunt aşteptate până pe 12 decembrie. Operaţiunea a fost amânată de patru ori până acum. De Oltchim sunt interesate companiile chineze Baota Petrochemical Group & Junlun Petroleum, omul de afaceri Ştefan Vuza, dar, mai nou, şi proprietarul Uzinelor Sodice Govora (USG) – Ciech Chemical, potrivit declaraţiilor recente ale lui Bogdan Stănescu, administratorul special al societăţii vâlcene.

http://www.goldfmromania.ro/