Lipsa Timbrelor pentru psihologi=Prostitutie Intelectuala!

Stoian

/ #649 Anularea Hotararii 2/2010 a colegiului Psihologilor pentru absolventi: 3 ani cu un master si 4 ani

2014-05-29 10:44

Stimati colegi psihologi, readuc in atentia dumneavoastra practicile conducerii colegiului psihologilor, a comisiilor de schimbare treapta, practici, comportamente generale, ,,bazate" pe hotararea data in 2010 cu nr. 2, hotarare ce arunca in dizgratie, umilinta si discriminare orice psiholog cu buna credinta ce s-a inscris in colegiu dupa luna aprilie 2010, a fost multicotizant disciplinat, a sperat ca dupa parcurgere unor stadii complexe va ajunge la dezvoltare personala.
Pentru cei ce nu cunosc inca situatia, aceasta se prezinta asa: pana in luna aprilie 2010, accesul de la treapta de psiholog in supervizare la autonom se facea in baza unor criterii, suficiente consumatoare de energie psihica si fonduri transferate in contul colegiului:
- calitatea de membru al colegiului, taxe inscriere/ atestate - si mai important acordare increderii membrilor colegiului - supunere obligatorie
- cabinet conform cerintelor colegiului, cheltuieli dictate in contul colegiului , supunere obligatorie
- parcurgerea perioadei de 1 an de supervizare/raport supervizare - actualmente valoarea acestuia e transformata in hartie de sters de catre membrii colegiului, de vreme ce nu stim cota, valoarea  acordata de dumnealor acestui raport, facut de supervizorii dumnealor,- supunere obligatorie
- achitarea taxei anuale la zi - supunere obligatorie
- credite in nr. de 1o pe fiecare an/specialitate  pentru cei inscrisi inmainte de mai 2010/ 20 credite/specializare ulterior - supunere obligatorie
- achitare taxe examinare, cheltuieli deplasare la Bucuresti, stres asteptare, cheltuieli pentru deplasare din nou, ridicare atestate - supunere obligatorie
Suficiente obligatii, cheltuieli majore stabilite de ,,stapani". Orice psiholog absolvent de facultate in domeniu, cu durata de 3 sau 4 ani ( problema ce a creat discriminare), schimba treapta pe autonom dupa cheltuielile si investitiile de mai sus, avea sansa de a se dezvolta - rezultat foarte important - pentru a-si justifica investitiile financiare si emotionale, scopul dezvoltarii si al multumirii fata de activitatea depusa.
Hotararea 2/2010, agresiv pronuntata, invocata, cu putere de intimidare, de conducerea colegiului si membrii comisiilor, ne pune in inferioritate majora, pe noi cei care ,,am avut ghinionul" de a ne inscrie in colegiu, ulterior lunii aprilie-mai 2010.
Concret, situatia discriminatorie e comuna multor psihologi ce au investit incredere si resurse financiare in colegiu (eroarea consta in increderea acordata convertita in abuz, exces de zel), e reala si dramatica daca:

- v-ati inscris in colegiul psihologilor, dupa luna aprilie-mai 2010,

- daca ati facut 4-5 ani de facultate,

-daca ati urmat doar un master in psihologie,

-daca ati cheltuit mult cu taxele platite colegiului pentru deschiderea cabinetului,

- daca ati urmat multe cursuri de formare continua(in orice locatie stabilita de colegiu)cheltuieli in valoare de zeci de milioane de lei in contul colegiului,

- daca v-ati platit taxele anuale colegiului si ati cumparat timbre de la colegiu,

- daca v-ati platit supervizorii colegiului cu zeci de milioane si v-au facut un raport bun de recomandare,

- daca ati platit taxele pentru comisii si ati venit la Bucuresti din orice colt al tarii,...

... Atunci nu conteaza aceste eforturi, asteptati-va, sincer, sa plecati de la colegiu dezamagiti, umiliti, cu banii luati si foarte probabil descurajati cu motivatia secatuita in a mai continua aceasta profesie ,,de lux" - metafora-  pentru a forta justificarile exceselor ce vor urma in hotararile colegiului.
Daca ati urmat 4 sau 5 de facultate si nu ati urmat cate um master pe munca !!!, un master pe transporturi !!!, un master pe aparare !!!, luati-va gandul de la iesirea din supervizare, luati-va gandul de la banii dati colegiului - nu mai valorati in ochii conducerii si a comisiilor, nu aveti ,,forta justificarii" celor inscrisi in colegiu inainte de mai 2010 !!! nu sunteti ,,echivalenti", veti fi respinsi. Nu v-au spus profesorii dumneavoastra, sau v-au spus ca sunteti ok, cu 4-5 ani de facultate, supervizare si cursuri de formare, fiecare curs evaluat nu cu 10 ci cu 20 de credite/specializare, nu conteaza - veti fi victime ale copsi.

,,Cand v-ati inscris in colegiu..." e intrebarea si ,,justificarea legala" ca eforturile si banii dumneavoastra, platiti in conturile colegiului sa fie ,,papati", e ,,forta justificatoare" ca sa sa ,,bagati" bani in continuare, in aceleasi conturi, e ,, justificarea " pentru ,,noi vrem mai mult, niciodata nu e suficient", e justificarea stapanului fata de iobag.

Judecati singuri discriminarea introdusa de hotararea 2/2010, judecati-va singuri daca ati fost disciplinati si ati platit darile de mai sus in conturile colegiului si v-ati supus cu incredere deciziilor acestor ,,conducatori" ,,psihologi cu empatie suficient dezvoltata" ca doar sunt ,,doctori".
Asteptati-va la situatii neprevazute, asteptati-va cainformatiileati din facultate, obtinute de la supervizori, obtinute la cursurile lor, sa fie puse sub semnul intrebarii, al indoielii, cu sarcasm. Asteptati-va sa vi se spuna ca 3 ani de facultate sunt peste 4,daca sunteti membru dinainte de mai 2010, ca 4-5 ani sunt peste 6, daca v-ati inscris dupa mai 2010.
Modelul Bologna studii de scurta durata 3 ani, continuat cu 2 ani master pentru echivalare cu studiile de lunga durata a fost ,, fortat" speculat, scopul abuzului il deduceti fiecare.
Opiniile psihologilor practicieni confirma nemultumirile fata comportamentul membrilor colegiului, nemultumirile majore, multe la numar, sunt prezente la orice intalnire, in discutiile private ale psihologilor sunt adevaratele convingeri, nu cele propagate pentru mentinerea orgoliului si a puterii ce da ,,dreptul" la abuz asupra celorlalti in aceasta profesie.
Exteriorizarea acestor nemultumiri generale apare pe internet acolo unde este deschis un forum, petitie,:
- Razboiul timbrelor - comentarii de nemultumire fata de abuzurile multiple ale membrilor colegiului
- C-o fi, c-o pati, Copsi teapa la nivel inalt - comentarii de nemultumire fata de abuzurile multiple ale membrilor colegiului
- Lipsa timbrelor - prostitutie intelectuala - comentarii de nemultumire fata de abuzurile multiple ale membrilor colegiului

Noi psihologii, abuzati de exagerarile membrilor colegiului, avem caracteristici comune:
- ne-am inscris in colegiu cu buna credinta si speranta de dezvoltare personala
- am urmat disciplinat ,,solicitarile" conducerii colegiului in sensul ca: am platit in conturile colegiului, pentru ca ei sa o duca bine, sumele enorme aratate mai sus - taxe de formare la greu, am crezut ca supunerea noastra va fi in in folosul nostru, nu pentru manipularea noastra.Rezultatele: abuz, nemultumire aproape generala(excluzand membrii cu putere din colegiu), biruri fara rezultate  macar satisfgacatoare pentru noi cotizantii.
De ce nu suntem respectati, de ce puterea lor e dirijata impotriva noastra, de ce nu contam decat ca platitori de taxe, de ce suntem discriminati dupa bunul plac al membrilor colegiului, de ce daca am fost ,,disciplinati" fata de ei suntem abuzati?