Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

CRISTI

/ #4791 REALITATEA

2013-07-10 16:04

Stimati domni,
As vrea sa intervin in disputele dumneavoastra pe urmatoarele probleme:
1.Asa cum am mai scris in interventiile anterioare, nu este vina nimanui ca unii suntem TESA iar altii MUNCITORI. Fiecare a muncit in felul lui pentru a atinge un anumit nivel de pregatire si un statut social, dar acest lucru nu da dreptul nimanui sa-si bata joc de munca noastra, pentru ca toti avem acelasi tel: functionarea OLTCHIM-ARPECHIM-RAFINARIA ARPECHIM (actual proprietate zeroMV prin bunavointa PSD-Nastase). In aceste conditii trebuie sa fim uniti (TESA+MUNCITORI) si sa luptam pentru interzicerea distrugerii Petrochimiei Romanesti sau mai bine zis definitivarea planului PSD-ului sub aripa USL-lui de a distruge tot si sa devenim importatori de aceleasi produse prin firmele "lor", facand astfel buzunarele lor pline pana la glezne.
2.Nu trebuie uitat ca atat TESA cat si MUNCITORII au tinut aceste fabrici in functiune si nu se puteau pastra in felul in care sunt astazi decat cu efortul tuturor, fiecare cu aportul lui functie de postul pe care isi desfasura activitatea.Ce este clar pentru cei care gandesc rational este ca unii fara altii nu se poate.Ce au facut si fac toate sindicatele din OLTCHIM (Valcea si Pitesti) nu este decat dezbinarea salariatilor (salariati Oltchim-salariati Arpechim; salariati la un sindicat-salariati la alt sindicat; TESA-MUNCITORI, etc.), iar sefii sindicatelor primesc facilitati pentru aceste dezbinari de la adm.judiciari/speciali/ conducere,etc sau de la concurenta (zeroMV), sau liniste....
3.Imprumuturile facute de cei care spun ca au revigorat OLTCHIMUL sunt facute prin girarea la acele banci cu instalatiile de la Pitesti (care parca nu erau decat un morman de fiare vechi!!!), banii se investesc in partea functionala de la OLTCHIM (care o va prelua PCC), iar Pitestiul si parte din Oltchim va fi dat la fier vechi pentru recuperarea banilor sau a unei parti de bani de catre creditori.BUNA AFACERE,NU?
4.In alta ordine de idei s-a afirmat ca se disponibilizeaza personal ca sa se poata revigora Oltchim,si ca personalul ramas (cel putin la Pitesti) se va ocupa de conservarea instalatiilor conform adresei 10414/13.05.2013, insa acum se debalaseaza si de bruma de personal ramas.Oare vor raspunde in fata cuiva de ce instalatiile sunt, neconservate neavand personal suficient pentru executarea si urmarirea acestor lucrari datorita deciziei luate de acesti domni care se umplu de bani de pe urma insolventei???? Sub aceasta umbrela apar noii ciocoi si parveniti!!!
5.Stiu oare sindicatele ca dupa ce sub umbrela d-lui dr. Balan si a d-lui dr.Coclet s-au diminuat salariile pentru schimbarea din functie, dupa disponibilizarea celor cca 900 de salariati s-au diminuat iar salariile, dar pentru aceeasi functie fara sa se respecte legislatia in vigoare (L53/2011, CCM la nivel national si CCM-Oltchim)????Nici dl'Ponta nu a facut asa ceva , dar acesti domni sunt ca pe mosia dumnealor unde legile sunt facultative.
FITI UNITI SI NU VA MAI LASATI DEZBINATI!