Demiterea directorului juridic CPR pt. deservicii aduse profesiei


Musafir

#1151

2018-07-10 17:00

de data asta yo trebuie sa fiu total de acord cu.Dvs..!...
--..clar un nou colegiu al profesionistilor psihologi.
--..clar respectivul colegiu sa fie in arondismentul...Ministerului. Sanatatzii...
--..clar .#fac de psihologie#..trebe.sa se regaseasca in cadrul...Medicinei...
--..etc...in rest de acord cu tot ce sustzinetzi...succes.!

..este un deziderat incercat de generatzia mea sub comunism...prin anii "68...
Stiu ca...medicinistii ne-ar fi primit cu entuziasm...dar s-au prins la timp activistii. ..si-au bagat in secunda doi ...#psihologia la stiintzele educatziei dealaturea cu..logica..filozofia..istoria..unde vor unii s-o tzina impotmolita si azi...
Reforma..restart inseamna sa schimbi FUNDAMENTAL...lucruri. nu sa. schimbi portofelele ca sutzii de buzunare la cap.tramvai...14..


Musafir

#1152

2018-07-10 17:02

Din ce am inteles eu de pe grupurile de psihologie, lumea spirituala nu exista pt universitari... toti suntem masini, inclusiv ei. Cand o masina nu mai este productiva, este reparata si, daca nu este posibila reparatia, este data la casat sau fier vechi. Lumea spirituala nu exista pt universitari, nu? Masinile nu au sentimente, nu sunt conduse nici de niscai principii morale... sunt doar masini... in cazul lor, nu aduc beneficii, doar cheltuieli suplimentare. Ce beneficii aduce acest Colegiu? Sa platesc taxe pt a avea stapani? E un nonsens. Sau ar trebui sa platesc taxe pt a avea parte de o oarecare orientare si asistenta? Cam asta e imaginea pe care acesti ilustri domni si-au facut-o in ochii mei cumva naivi si curiosi. Poate ca am inteles gresit... nu exclud asta... dar cu siguranta refuz ca altcineva sa detina "telecomanda" vietii mele... imi pare ceva incredibil chiar si numai in a fi gandit.


Musafir

#1153

2018-07-10 17:03

Eu nu renunț la speranța că într-o bună zi vom avea reprezentare, orientare și asistență.


Musafir

#1154

2018-07-10 17:08

Am citit și răscitit ghiduri, propuneri, discuții, comentarii. Din ceea ce observ în ultimul timp( cu toate că mi-am promis să nu mai scriu nimic până nu se limpezește apa), noi plătim practic un fel de taxă de protecție. Încă nu reușesc să identific dacă plătim taxa de protecție golanului care ne protejează de el însuși, sau unui for care ne protejează de noi înșine (pentru că nu suntem demni de manifestare proprie). Ideal ar fi o variantă numărul 3, în care ni se protejează interesele, nu e protejată "profesia" de noi, sau ne protejăm noi spatele să nu luăm un șut dacă deranjăm. Optimismul altora mă face să mai privesc puțin peisajul poate poate va fi apa limpede și bună de scăldat. În mocirlă, se scladă cu succes pachidermele.( ca să nu fiu bănuită de metafore interpretabile explic: pachidermele au pielea tare groasă. )

iar îți vor fi luate bunele intenții de reglementare profesională si date dușmanilor (sau, in tradiție populară, la câini). Pai, tu îți dai seama cate trepte si specialități ies de aici!? Pilot de matura atestat transport pasageri, pilot categoria peste 20 de ștampila pe ora, pilot supersonic cu pila direct la CP sus, etc etc. Iar te joci cu visele noastre...

"Cateva directii prioritare pe care le vad eu prin prisma experientei si a cercetarii la care am avut acces.

1. Evitarea si franarea supra-reglementarii si supra-controlului. Reglementare simpla, flexibila si relevanta pentru piata.
In toate sistemele din afara pe care le laudam, de reglementare inalta, calitatea serviciilor nu este dovedita a fi crescut, calitatea vietii psihologilor a scazut constant, in domeniul clinic ajungand mult mai supraincarcati cu cazuri, cu paer-work si castigand spre 1/3 din cat castigau in anii 80-90, in timp ce apelul la medicatie si alte alternative a crescut constant.

2. Cresterea implicarii psihologilor de pe piata in reglementarea profesiei. Cand ai „pielea in joc”, vezi ceea ce colegii din „sferele inalte” tind sa scape. Construirea Comunitatii psihologilor si nu alimentarea nonimplicarii lor, ca pana acum.

3. Sprijinirea flexibilizarii ofertei de servicii si de moduri de a exercita profesa.
Suntem prea centrati pe clasicizatele categorii de servicii si, pentru ca nu suntem flexibili, ci autocentrati, ajungem sa vedem profesii cum folosesc mai bine cunostintele de psihologie in folosul unor clienti decat psihologii si le monetizeaza mai bine.
Sprijinirea inovarii in sfera serviciilor psihologice (inovare de piata, nu tehnici noi in categorii vechi).

4. Cresterea exigentelor, nu doar si nu atat pentru psihologi, cat pentru formarile profesionale universitare si extra-universitare, pentru ca acestea sa tinteasca dovedit asigurarea si cresterea eficacitatii asistarii, nu a unei prezumptive calitati definite tautologic de catre cei care o si masoara, ci legata direct de output, rezultatele la clienti, impactul social masurat, competenta dovedita etc.
Cercetarile aici arata un aport jalnic al diferitelor forme de educatie de pe piata.

5. Promovarea imaginii publice a profesiei:
- prin centrarea pe client, benefii la client, satisfactia clientului, experienta utilizatorului (UX precum in dezvoltarea de software) si prin efort sustinut de educare a consumatorilor, nu prin epoleti profesionali, centrarea pe scoli, standarde, cerinte fara relevanta dovedita;
- prin intarirea eticii profesionale afirmate, asumate, dovedite si taxate strict, aspru si fara rabat (daca e incalcata) si comunicarea mai buna a acesteia catre public, atat timp cat alternativele au o etica indoielnica;

- spijinirea psihologului sa „coboare de pe matura” in exercitarea profesiei si sublinierea granitelor fata de alte manifestari culturale, punand accent pe stiintific si pe beneficii la client, in diferentierea psihologului pe piata.

6. Criterii relevante de recunoastere a competentelor si calificarii profesionale, cu accent pe dovezi. Eliminarea „sitemelor piramidale” de recunoastere a progresului si evolutiei profesionale.
Lungimea formarii, nivelul academic obtinut, timpul petrecut analiza/dezvoltare personala, timpul petrecut in exercitarea profesiei NU coreleaza cu competenta, cu eficacitatea si calitatea serviciilor psihologice in studii. Asa incat invocarea acestora cu pretentii stiintifice in construirea de standarde rupte de rezultatele practicii profesiei imi lasa un gust extrem de amar."


Musafir

#1155

2018-07-10 17:12

Nici cu Dafinoiu nu ar mai trebui sa vorbim pentru ca nu are supervizarea facuta iar de dezvoltare personala ce sa mai vorbim...
In schimb, persoanele cu funcții de conducere o cer de la alții, ca deh, trebuie si maseaua lor sa mestece ceva. In rest, doar ifose, bășini si aere de superioritate.


Musafir

#1156

2018-07-11 08:34

Care cod deontologic? Care libertate sau demnitate? A achiziționa și utiliza teste neetalonate și nevalidate pe populațiile specifice nu înseamnă deontologie, așa cum a respecta normative trimise pe email de pe adrese fantomă înseamnă impostură!


Musafir

#1157

2018-07-12 11:34

am observat ca in Romania toata lumea trebuie sa fie incruntata, speriata de ceva, de orice... si sa existe unii care nu ii iau in serios, fac misto, pun intrebari, le stirbesc "autoritatea" creata cu atatea pupaturi in fund... greu.  


Musafir

#1158 Re:

2018-07-12 11:38

#1157: -  

Pai astea sunt mizerii regasite din plin in profesia noastra...Si daca din punct de vedere juridic ele nu pot fi solutionate, atunci cum e de facut cu aceasta profesie? Asta e "democratia" in care dorim sa profesam? 


Musafir

#1159 Inteligenta morala, judecata morala - COPSI - corigent

2018-07-16 11:51

Pana invatam care e treaba cu inteligenta morala in COPSI, ei ne forteaza sa repetam lectiile date de istorie.

Pana atunci...departe sau nu, mergatoarele din "structura de reglementare" COPSI doar isi REPREZINTA INTERERESELE PROPRII. 


Musafir

#1160 Bogdan Ion, universitar bagat la inaintare de catre universitari ca sa prosteasca ps.practicieni

2018-07-16 12:38

Se pregateste Conventia - puciul universitarilor - asupra Colegiului practicienilor si desfiintarea multor cabinete individuale de psihologie.

Bogda Ion a fost ales contraspion, trimis cu propaganda in media pentru prostirea psihologilor practicieni, tratati de universitarii vicleni ca masa de "rang" inferior, masa de manevra si sacrificiu, manipulati ca votanti la urmatoarele alegeri ale colegiului.

Majoritatea psihologilor practicieni sunt psihologi "fara experienta de viata" si "au nevoie" sa fie "convinsi"(prostiti)= mentalitate universitara pentru perpetuarea intereselor proprii ascunse ale universitarilor (normele la catedrele universitare si vanzarea obligatorie a manualelor scrise de "dumnezeii psihologiei"),  pozitie exprimata prin gura lui Bogdan Ion.

Bogdan Ion declara ca ii sustine pe universitari la viitoarele alegeri - si pe reprezentantul universitarilor, pe Dafinoiu - "aparent retras si tacut"...conform proverbelor: "mutu tace dar le face si mutu f...e pamantul" si le recomanda "fara interes" practicienilor sa ii VOTEZE la urmatoarea Conventie a CPR doar pe universitari si manualele lor "unicii competenti ai profesiei de psiholog practician"

Cine ii sustine la vot la Conventia Nationala pe reprezentantii practicienilor, ps. practicieni neuniversitari, pentru comisiile din Colegiul Psihologilor?

Ca ps.practicieni dorim sa fim reprezentati in comisii de ps.practicieni si nu de DOCTORI sau UNIVERSITARI, neevaluati psihologic, fara experienta practica in cabinet! Acestia universitari, neevaluati psihologic periodic, unii cu accentuari si vizibile tulburari psihologice, aroganti si violenti, mandri si vicleni,  NU STIU SI  NU II INTERESEAZA, ce paine se mananca din practicarea psihologiei, au intepenita in cap mentalitatea gresita ca psihologul practician trebuie obligat sa cheltuiasca cu formarea sa obligatorie si la sa stea drepti la cheremul, mofturile, abuzurile titularilor catedrelor,  slugi inrolate la studii pana la moarte! Pastrarea catedrelor universitare, vanzarea manualelelor obligatorii si a testelor ps. sunt scopurile absolut mentinut prin prin obligatii fortate, calcarea pe cadavre  pentru impunerea acestor obligatii practicienilor, cinic, totul pe cheltuiala ps. practicieni. Sclavie universitara pentru ps.practicieni, pana la moarte!

Bogdan Ion ii clasifica pe repr. ps. practicieni ca fiind de nivel doi, un fel de incopetenti profesional, nevrednici de a face parte din viitoarele comisii ale colegiului.

Bodan Ion cere recunoasterea eforturilor universitarilor: "Universitaria a facut eforturi de cand are puterea in colegiu"!?

"Eforturi" in interesul cui?

Realitatea ultimelor luni a demonstrat  ca "eforturile"  universitaria, facute prin actiunile vicleane ale universitarilor din CPR, au fost ascunse ps.practicieni, manifestarea excesului de putere a universitarilor s-a facut prin actiuni SOC, contra intereselor si fara stirea psihologilor practicieni vazut in mentalitatea universitara in contiunuare ca vaci de muls, cheltuitori si chinuitori ai propriilor familii pana la moarte! Totul in interesul si pentru fericirea lor si a familiilor universitarilor.

Universitarii sunt interesati doar de atingerea scopurilor universitare = sa-si pastreze normele didactice din universitati pe spatele si cheltuiala ps.practicieni, cer amagitor practicienilor sa le fie recunoscute la viitoarele alegeri asa zisele lor "eforturi", ASCUNSE, facute in ultimul an contra intereselor psihologilor practicieni tocmai ca dupa obtinerea puterii vicleni cum sunt sa reglementeze desfiintarea anilor munca si a eforturilor anterioare psihologilor practicieni!? Eforturile facute de psihologi pna acum vor deveni gunoi, COPSI nu le va mai recunoaste! Antecedentele de nercunoastere a eforturilor psihologilor a fost si se va intari ca practica discriminatorie a CPR0-reglementata prin lege, abuzul nu va fi decat spre disperarea si neputinta practicienilor. Cine ne va mai apara ca CPR va reglementa exclusiv in interesul universitarilor de asi mentine posturile la catedra. PPs. practicieni vor deveni slugi ale universitarilor, pe cheltuiala noastra, pana la moarte.Nici o institutie nu ii va apara. Cei ce vor ramane pe piata va muri practicand profesia saraci, cu manualele si legea universitarilor in mana!

Tot Bogdan Ion sugereaza "nevinovat si neinteresat" psihologilor practicieni votanti sa aleaga prin vot la urmatoarea Conventie un grup de interese"competent", format exclusiv tot din universitari, sa aiba si dintii lor ce mesteca si aiba cu sa-si vanda cartile lor de psihologie!? Noi contam doar ca platitori de cotizatii si taxe, pna la moarte. Doar binele universitarilor primeaza. Vor arunca firimitori ca sa va insele ca interesul lor in cpr include si ps. practicieni. Viclenie! Odata ajunsi la putere vor urma 4 ani de orgii universitare, efectele se vor resimti ani multi, astrfel  ca nu vor mai conta urmatoarele alegeri. Profesia va fi deja vanduta universitarilor si Ministerului Educatiei.

Pai nu e si Bogdan Ion universitar? 

Votati echipa universitarilor daca sunteti psihologi practicieni  "fara experienta de viata" si aveti nevoie "sa fiti convinsi" de universitarul Bogdan Ion!

Dupa instaurarea domniei universitarilor urmeaza: examene nationale platite pentru ps.practicieni, manifestari si actiuni vizibil interesate de respingere la aceste examene a psihologilor practicieni de catre universitari, cu scopul incasarii repetate a taxelor, practica frecvent exersata a universitarilor, obligarea la cumpararea si memorarea ca animalele a cartilor "ilustrilor"dr. universitari, discriminarea practicienilor ce nu se supun neconditionat metodelor abuzive ale universitarilor, dispret si injosire din partea lor, scoaterea de pe piata a cabinetelor unor psihologi practicieni, nerecunoasterea anilor anteriori de eforturi financiare si psihice in profesie, intoarcerea repetata, la nesfarsit pentru evaluare a ps. practicieni la facultatile de stat preferate ale universitarilor, sclavie universitara aplicata psihologilor practicieni pana la moarte!

Dumnezeu cel viu e singurul ce va ajuta ps. practicieni in lupta dusa cu dusmanii -universitarii si vanzatorii- profesiei de psiholog practician.


Musafir

#1161

2018-07-16 13:43

Bogdan Ion=Fereastra Overton.


Musafir

#1162 Mentinerea posturilor universitarilor bugetari va fi platita scump de catre psihologii practicieni

2018-07-16 16:28

Se pregateste Conventia - puciul universitarilor - asupra Colegiului practicienilor si desfiintarea multor cabinete individuale de psihologie.

Bogda Ion a fost ales contraspion, trimis cu propaganda in media pentru prostirea psihologilor practicieni prvati, tratati de universitarii vicleni ca masa de "rang" inferior, masa de manevra si sacrificiu, manipulati ca votanti la urmatoarele alegeri ale colegiului.

Majoritatea psihologilor practicieni sunt  "fara experienta de viata" si "au nevoie" sa fie "convinsi"(=prostiti)= mentalitate universitara pentru perpetuarea intereselor proprii ascunse ale universitarilor (protejarea normelor la catedrele universitare si vanzarea obligatorie a manualelor scrise de "dumnezeii psihologiei"),  pozitie exprimata prin gura lui Bogdan Ion.

Bogdan Ion declara ca ii sustine la viitoarele alegeri pe universitari si pe reprezentantul universitarilor, pe Dafinoiu - "aparent retras si tacut"...conform proverbelor: "mutu tace dar le face si mutu f...e pamantul" si le recomanda "fara interes propriu"ps. practicieni sa ii VOTEZE la urmatoarea Conventie a CPR doar pe universitari si manualele lor "unicii competenti ai profesiei de psiholog practician"

Cine ii sustine la vot la Conventia Nationala pe reprezentantii ps.practicieni privati neuniversitari, pentru comisiile din Colegiul Psihologilor?

Ps.practicieni privati au interesul sa fie reprezentati in comisii ps.practicieni si nu de doctori universitari, bugetari neevaluati psihologic, fara experienta practica in cabinet, deveniti dusmanii ps.practicieni!

Pe acesti universitari, neevaluati psihologic periodic, unii cu accentuari si vizibile tulburari psihologice, aroganti si violenti, mandri si vicleni,  NU STIU SI  NU II INTERESEAZA, ce paine se mananca din practicarea privata a psihologiei, au intepenita in cap mentalitatea gresita ca psihologul privat trebuie obligat/fortat sa cheltuiasca miliarde de lei cu formarea la universitatile lor de stat, sa stea drepti si oricand la cheremul lor, sa le suporte toate mofturile si abuzurile titularilor catedrelor , sa devina slugi inrolate la studii universitare pana la moarte! Pastrarea catedrelor universitare, vanzarea manualelelor obligatorii si a testelor ps. sunt scopurile absolute ce vor fi impuse obligatoriu/fortat, calcand pe cadavre , cinic, totul pe cheltuiala ps.practician.

Bogdan Ion bugetarul ii considera pe reprezentantii ps. practicieni ca fiind de nivel doi, neimportanti pentru colegiu, un fel de incompetenti profesional, nevrednici de a face parte din viitoarele comisii ale colegiului. Doar e universitar bugetar!

Mentinerea catedrelor si a posturilor universitarilor bugetari va fi platita scump de psihologii practicieni! Asta e scopul universitarilor bugetari, in conditiile micsorarii drastice a nr. de studenti la buget. Efectele saracirii tarii vor fi resimtite dublu de psihologii practicieni ce vor fi aruncati leilor universitari pentru a fi devorati, saturandu-se pe ei si famillile lor.

Bodan Ion cere recunoasterea eforturilor universitarilor: "Universitaria a facut eforturi de cand are puterea in colegiu"!?

"Eforturi" in interesul cui?

Realitatea ultimelor luni a demonstrat  ca "eforturile"  universitaria, facute prin actiunile viclene ale universitarilor din CPR, au fost ascunse ps.practicieni, manifestarea excesului de putere a universitarilor s-a facut prin actiuni SOC, contra intereselor si fara stirea psihologilor practicieni vazuti in mentalitatea universitaria in contiunuare ca vaci de muls, cheltuitori si chinuitori ai propriilor familii pana la moarte! Totul in interesul si pentru fericirea lor si a familiilor universitarilor. 

Mentinerea posturilor/catedrelor universitarilor bugetari, e platita pe spatele si cheltuiala ps.practicieni. Eforturile facute de psihologii practicieni pana acum vor deveni gunoi, Universitarii COPSI nu le vor mai recunoaste! Antecedente de nerecunoastere a eforturilor psihologilor practicieni au fost in exces, se va intari ca practica discriminatorie a CPR- universitarii vor reglementa exclusiv in interesul lor pentru asi mentine posturile la catedra si asi vinde testele si manualele. Ps. practicieni vor deveni slugi ale universitarilor, pe cheltuiala lor, pana la moarte.Nici o institutie nu ii va apara. Cei ce vor ramane pe piata vor muri practicand profesia saraci, cu manualele si legea universitarilor in mana!

Tot Bogdan Ion sugereaza "nevinovat si neinteresat" psihologilor practicieni votanti sa aleaga prin vot la urmatoarea Conventie un grup de interese"competent", format exclusiv tot din universitari, Pentru ei universitarii ps. practicieni conteaza doar ca platitori de cotizatii si taxe, pana la moarte. Vor reglementa doar binele universitarilor.Vor arunca firimitori ca sa va insele ca interesele lor in cpr fara ai include si interesele ps. practicieni. Cu viclenie! Odata ajunsi din nou la putere vor urma 4 ani de orgii universitare, efectele se vor resimti ani multi asupra ps, astrfel  ca n.practicieni. Nu vor mai conta urmatoarele alegeri. peste 4 ani. Profesia va fi deja vanduta universitarilor si Ministerului Educatiei.

Pai nu e si Bogdan Ion universitar? 

Votati echipa universitarilor daca sunteti psihologi practicieni  "fara experienta de viata" si aveti nevoie "sa fiti convinsi" de universitarul Bogdan Ion despre "bunele intentii" ale universitarilor!

Dupa instaurarea domniei universitarilor in cpr urmeaza: examene nationale platite pentru ps.practicieni, manifestari si actiuni vizibil interesate de respingere la aceste examene a psihologilor practicieni de catre universitari cu scopul incasarii repetate a taxelor, practica frecvent exersata a universitarilor bugetari, obligarea la cumpararea si memorarea ca animalele a cartilor "ilustrilor"dr. universitari, discriminarea practicienilor ce nu se supun neconditionat metodelor abuzive ale universitarilor, dispret si injosire a ps.practicieni din partea universitarilor, scoaterea de pe piata a cabinetelor unor psihologi practicieni, nerecunoasterea anilor anteriori de eforturi financiare si ,psihice in profesie a ps.practicieni, intoarcerea repetata, la nesfarsit pentru evaluare a ps. practicieni la facultatile de stat ,preferatele universitarilor bugetari, reglementari si iar reglementari fara drepturi, sclavie universitara impusa asupra psihologilor practicieni pana la moarte!

Dumnezeu cel viu e singurul ce va ajuta ps. practicieni in lupta dusa cu dusmanii -universitarii bugetari si vanzatorii- profesiei de psiholog practician.


Musafir

#1163 Manipularea pentru to(n)ți sau Fereastra Overton

2018-07-16 16:49

Manipularea pentru to(n)ți sau Fereastra Overton

 

Cred că am pomenit de mai multe ori un banc despre homosexualitate, dar îndrăznesc să-l mai repet.

Un bătrân, abia ținându-se pe picioare, vine grăbit la serviciul pașapoarte.
– Vreau pașaport în regim de urgență, ca să plec cât mai repede din țară.
– Păi n-aveți nevoie de pașaport în Europa.
– Europa e prea aproape… vreau să mă duc la capătul lumii.
– Da’ de ce?
– Nu sunt de acord cu politica față de homosexuali!
– Cum așa?
– Pe vremea lui Antonescu îi împușcau. Gheorghiu-Dej îi băga la pușcărie. Ceaușescu îi închidea la balamuc. Acum, după revoluție, i-au lăsat în pace și le-au dat drepturi.
– Și-atunci?
– Mi-e teamă să nu devină OBLIGATORIU…

Nu o dată mi-a trecut prin minte gândul că e PREA adevărat ca să nu aibă și un substrat teoretic.
Zilele trecute l-am auzit pe celebrul regizor și actor rus Nikita Mihalkov, prezentând în emisiunea lui, Besogon TV, teoria FERESTREI OVERTON, considerată prototipul tehnologiei manipulării opiniei publice. Teorie care îmi confirma bănuiala despre substratul bancului de mai sus.

Iată, în continuare, o traducere, cu unele adaptări pentru limba română.

V-am promis să vă prezint tehnologia folosită pentru a face lumea să se obișnuiască cu ceea ce, în mod normal, e IMPOSIBIL să poată accepta. Tehnologia „sădirii” în conștiința umană a ceea ce, aparent, nu poate fi inclus. Din păcate… se poate.

Se numește FEREASTRA OVERTON.

Joseph P. Overton (1960-2003), prim vice-președinte al Centrului pentru Politici Publice (la Mackinac Center), a formulat această teorie, care i-a primit numele postum, în urma unei catastrofe aviatice.

În conformitate cu FEREASTRA OVERTON, pentru fiecare idee sau problemă, în societate există o așa-numită fereastră de oportunități. În cadrul acestei ferestre, ideea poate (sau nu) să fie discutată pe larg, susținută deschis, promovată, se poate încerca legalizarea ei. Fereastra e mutată, schimbând paleta posibilităților de la o fază de NECONCEPUT, complet străină moralei publice, total respinsă, până la faza de POLITICĂ CURENTĂ, care e deja discutată pe larg și adoptată de conștiința populară și susținută prin lege.
Nu e o spălare a creierului ca atare, ci o acțiune mult mai subtilă…

Să abordăm ceva cu totul de neînchipuit.
Să ne imaginăm, de exemplu, legalizarea canibalismului, dreptul oamenilor de a se mânca reciproc. Destul de dur, nu?
E evident că în prezent, în 2014, nu e posibilă desfășurarea unei propagande pro-canibalism, deoarece societatea ar exploda. Asta înseamnă că problema legalizării canibalismului se află la stadiul de oportunitate ZERO a ferestrei.

Acum vom simula modul în care ideea de NECONCEPUT va fi implementată, trecând prin toate etapele ferestrei de oportunități.
Astfel, subiectul va deveni nu doar acceptabil, ci chiar obligatoriu.

Tema canibalismului e încă dezgustătoare și absolut inacceptabilă în societate. A discuta acest subiect în presă sau într-o companie decentă e indezirabil. Ca atare, prima mișcare a FERESTREI OVERTON e mutarea subiectului canibalism din domeniul de NECONCEPUT în cel RADICAL.

Ne bucurăm de libertatea de exprimare, nu-i așa? Avem democrație… De ce să nu vorbim despre canibalism? Oamenii de știință, în principiu, au dreptul să vorbească despre orice – pentru ei nu există subiecte interzise, ei trebuie să studieze toate temele. Și dacă așa stau lucrurile, atunci putem organiza un simpozion etnologic cu tema „Ritualuri exotice ale triburilor din Polinezia”. Vom aborda istoria subiectului, îl vom introduce în circuitul științific și vom obține opinii autorizate despre canibalism.
Putem, deci, discuta despre canibalism și rămâne, în același timp, în limitele respectabilității științifice.

FEREASTRA OVERTON s-a mutat. A fost deja determinată revizuirea pozițiilor, asigurând astfel trecerea de la atitudinea intransigentă, de respingere, a societății, la o atitudine mai pozitivă.
Concomitent cu discuția pseudo-științifică, TREBUIE să apară undeva „Societatea Canibalilor Radicali”. Chiar dacă vor fi prezenți doar pe internet, „Canibalii Radicali” vor fi observați și menționați de toate mass-media relevante.

Rezultatul primei mișcări a FERESTREI OVERTON:
– tema inacceptabilă a fost introdusă în circulație, tabu-ul a fost „desacralizat”, a fost distrus caracterul univoc al problemei și s-au creat „tonuri de gri”.

Următorul pas al FERESTREI OVERTON mută tema canibalismului din domeniul RADICAL în cel POSIBIL. În acest stadiu continuăm să cităm „oamenii de știință”. Nu ne putem permite respingerea cunoștințelor despre canibalism… Oricine ar refuza să discute această temă, ar trebui înfierat drept bigot și ipocrit.
Condamnând bigotismul, trebuie să găsim un nume elegant canibalismului.
Nu mai există canibalism! Acum se numește, de exemplu, „antropofagie”. Dar termenul în cauză va fi, curând, înlocuit din nou, considerând această definiție drept jignitoare. Scopul inventării noilor denumiri e devierea problemei de la esența ei, ruperea formei de conținut, privarea adversarilor ideologici de cuvânt. Canibalismul se transformă în „antropofagie” și apoi în „antropofilie”, la fel cum un criminal își schimbă numele și pașapoartele.

În paralel cu jocul numelor, are loc crearea unui precedent de referință – istoric, mitologic, contemporan sau pur și simplu inventat, dar cel mai important – legitimant.

Obiectivul principal al acestei etape, cel puțin parțial, e de a scoate mâncarea cărnii de om de sub incidența penalului. Eventual, prin găsirea unui exemplu în istorie. După ce a fost găsit precedentul legitim, apare posibilitatea de a muta FEREASTRA OVERTON din spațiul POSIBIL în domeniul RAȚIONAL.

„Dorința de a mânca carne de om e înscrisă în genele omului și e, deci, naturală”
„Uneori, să mănânci un om e necesar, există circumstanțe determinante”
„Există oameni care doresc să fie mâncați”
„Antropofilii au fost provocați”
„Gustul fructului oprit e mereu dulce”
„Omul are libertatea de a-și rezolva singur problemele”
„Nu ascundeți informațiile, astfel ca fiecare să poată decide dacă e antropofag sau antropofil”
„Are antropofilia aspecte negative? Există vreo dovadă?”
ș.a.m.d.

(Observați cum decurge procesul și suprapuneți-l peste evenimentele pe care le-ați trăit în ultimii 30, 20 sau 10 ani…)

În conștiința comunității se creează în mod artificial „câmpul de luptă” pentru această problemă.
(Acum se trece de la RAȚIONAL la POPULAR.)
În scopul popularizării temei canibalismului, ea trebuie să fie susținută de mesaje populare, „asezonată” cu personalități istorice și mitologice, și dacă e posibil, cu personalități media contemporane. Antropofilia pătrunde masiv la știri și în talk-show-uri. Oamenii sunt mâncați în filme de largă distribuție, în versurile cântecelor și în clipuri video.

Una din tehnicile folosite se numește „Uită-te în jur”:
– „n-ați știut că unul dintre cei mai cunoscuți compozitori e …antropofil???”
– „unul dintre cei mai celebri scenariști polonezi a fost toată viața antropofil, a fost chiar cercetat pentru asta. Unde e democrația?”
– „câți au zăcut prin balamucuri?”
– „câte milioane au fost deportați și li s-a retras cetățenia?”
– „ce părere aveți despre clipul „Eat me baby” al lui Lady Gaga?” 

Tema aflată în prelucrare se aduce în top și începe să fie reprodusă în mod autonom în mass-media, show-business și politică.

Pentru justificarea subiectului, suporterii legalizării uzează de imaginea umanizată a criminalilor, creându-le o aparență pozitivă, prin intermediul argumentelor care bagatelizează faptele lor criminale.
De exemplu:
– „doar sunt oameni care creează… ce dacă au mâncat?”
– „ei își iubesc sincer victimele – mănâncă, deci iubește”
– „antropofilii sunt victime ei înșiși – viața i-a obligat, așa au fost educați”
– etc., etc.

Asta, pe de altă parte, e „sarea și piperul” manipulatorilor din talk-show-uri:
– „Vă vom povesti despre o tragică poveste de dragoste – el voia s-o mănânce, iar ea dorea doar să fie mâncată. Cine suntem noi, să-i judecăm? Poate că asta e adevărata dragoste. Cine vă credeți, ca să vă opuneți iubirii?”

Începe să vă „sune” cunoscut?

Trecerea la etapa a cincea se face atunci când tema s-a „încins” și se poate muta din categoria POPULARĂ în cea a POLITICii CURENTE.
Începe pregătirea bazei legislative. Grupuri de lobby, aflate în preajma puterii, se consolidează și ies din umbră. Sunt publicate sondaje care, chipurile, confirmă marele procentaj al susținătorilor legalizării canibalismului. În conștiința publică se introduce o nouă dogmă – „interdicția interzicerii canibalismului”. E un simbol al liberalismului – toleranța ca o interdicție a interzicerii tabu-urilor, interzicerea prevenirii și corecțiilor abaterilor dăunătoare pentru societate.

În timpul acestei ultime etape, societatea e deja „zdrobită”.
Se adoptă legi care schimbă (distrug) normele existenței umane. Tema se „rostogolește” inevitabil către școli și grădinițe. Asta înseamnă că următoarele generații vor crește lipsite complet de șanse de supraviețuire.

Așa s-a întâmplat și cu legalizarea pederastiei – acum „ei” pretind să fie numiți GAY.
Acum, sub ochii noștri, Europa încearcă legalizarea incestului și a eutanasierii copiilor.

FEREASTRA de oportunități descrisă de OVERTON se „mișcă” mai ușor într-o societate tolerantă. Într-o astfel de societate fără idealuri, nu există o delimitare clară între bine și rău.

– Vreți să vorbiți despre faptul că mama dumneavoastră e o târâtură?
– Vreți să publicați un articol despre asta?
– Să cântați un cântec?
– Să demonstrați, la urma urmei, că a fi târâtură e normal și chiar necesar?
E exact tehnologia descrisă mai sus și se sprijină pe libertinaj.

Dacă nu există tabu-uri, nu există nimic sacru.
Există așa-numita libertate de exprimare, transformată în libertatea de dezumanizare. Sub ochii noștri se elimină ultimele obstacole ce protejează societatea de auto-distrugere. Acum, calea e deschisă.

Crezi că nu vei reuși să schimbi nimic de unul singur? Ai perfectă dreptate. Singur, omul nu poate nimic…
Dar, personal, ești obligat să rămâi Om. OMUL e capabil să găsească o soluție oricărei probleme. Și ceea ce nu vei putea de unul singur, vor reuși oamenii uniți de o idee comună.

Uită-te în jur…


Musafir

#1164 Re: Manipularea pentru to(n)ți sau Fereastra Overton

2018-07-16 16:59

#1163: - Manipularea pentru to(n)ți sau Fereastra Overton 

Sub ochii noștri se elimină ultimele obstacole ce protejează societatea de auto-distrugere. Acum, calea e deschisă. Singur, fara Dumnezeu, omul nu poate nimic…Dar, personal, ești obligat să rămâi Om. 


Musafir

#1165 Nebunul zice in sinea lui: Nu exista Dumnezeu!

2018-07-16 17:07

Iata la ce duce cand nebunul, om inteligent dar fara credinta in Dumnezeu, are putere de decizie intr-un stat.

Canada a legalizat relațiile sexuale între oameni și animale!!!

Actele sexuale cu animale sunt legale în Canada, atâta vreme cât nu există penetrare între cele două părți, a decis Curtea Supremă a acestui stat, informează The Independent. (Potrivit ActiveNews.ro).Decizia a venit ca urmare a unui caz în care un bărbat fusese condamnat pentru 13 acuzații de molestare sexuală a fiicelor sale vitrege. Între acestea era și acuzația că a încercat să-și forțeze câinele să întrețină relații sexuale cu una dintre fiice, dar a eșuat.

Reprezentanții legali ai bărbatului au argumentat că “bestialitatea”( zoofilia) se referă direct la cazurile în care există penetrare între om și animal și că nu definește toate legăturile sexuale cu patrupedele.

Musafir

#1166 Re: Nebunul zice in sinea lui: Nu exista Dumnezeu!

2018-07-16 17:12

#1165: - Nebunul zice in sinea lui: Nu exista Dumnezeu! 

 Judecatorii respectivi sunt niste animale, in cazul in care nu sunt doar niste ex-pacienti ai vreunui ospiciu…


Musafir

#1167 Urmeaza sa fim ,,educati" ca homosexualitatea si pedofilia sunt normalitati dupa modelul APA si occ

2018-07-16 17:21

De ce tine universitaria sa preia controlul total asupra ps.practicieni?   Daca universitarii vor obtinputerea in cpr urmeaza sa ne ,,educe" ca homosexualitatea si pedofilia sunt normalitati, dupa modelul APA si cel occidental?"

"Folosind aceleași tactici ale activiștilor pentru drepturile homosexualilor, pedofilii au început să caute un statut similar, argumentând că atracția lor pentru copii nu este o orientare sexuală diferită de cea heterosexuală sau homosexuală.În 1973, Asociația Americană de Psihiatrie (APA) a declasificat homosexualitatea de pe lista tulburărilor mintale. În 1998, APA a emis un raport în care susținea că „«potențialul negativ» al sexului dintre un adult și un copil a fost «supraevaluat» și că «marea majoritate a bărbaților și femeilor nu au raportat niciun efect sexual negativ în urma experiențelor de abuz sexual din copilarie».”

La începutul acestui an, doi psihologi din Canada au declarat că pedofilia este o orientare sexuală, la fel ca și homosexualitatea sau heterosexualitatea.
Van Gijseghem, psiholog și fost profesor la Universitatea din Montreal, a declarat membrilor Parlamentului că „pedofilii nu sunt pur și simplu oameni care comit o infracțiune minoră din când în când, ci mai degrabă ei se confruntă cu ceea ce este echivalentul unei orientări sexuale, așa cum o altă persoană se confruntă poate cu heterosexualitatea sau chiar homosexualitatea.” El a adăugat că „pedofilii adevărați au o preferință exclusivă pentru copii, care este la fel ca orice orientare sexuală. Nu puteți schimba orientarea sexuală a acestei persoane. El poate, cu toate acestea, să rămână abstinent.”
Atunci când a fost întrebat dacă ar trebui să fie comparaţi pedofilii cu homosexualii, Van Gijseghem a răspuns: „Dacă, de exemplu, aţi trăi într-o societate în care heterosexualitatea este proscris sau interzisă și vi s-ar spune că trebuie urmaţi o terapie pentru a vă schimba orientarea sexuală, probabil că aţi spune că acesta e o nebunie. Cu alte cuvinte, nu aţi accepta deloc. Eu folosesc această analogie pentru a spune că da, într-adevăr, pedofilii nu-și schimbă orientarea sexuală.”

Dr. Quinsey, profesor emerit de psihologie la Universitatea Queens din Kingston (Ontario) s-a declarat de acord cu Van Gijseghem. Quinsey a susţinut interesul sexual al pedofililor este faţă de copii și că „nu există nicio dovadă că acest tip de preferință poate fi schimbat, printr-un tratament sau prin orice altceva. "
 
Linda Harvey, președintele „Mission America” (n.r. - o organizaţie americană creștină), a declarat că presiunile făcute, ca pedofilii să aibă drepturi egale, vor deveni din ce în ce mai frecvente, pe măsură ce grupurile LGBT vor continua să se afirme. „Totul face parte dintr-un plan ce vizează introducerea sexului pentru copii, de la vârste din ce în ce mai mici (n.r. – introducerea educaţiei sexuale în școli este parte a acestui plan); pentru a-i convinge că prietenia normală este de fapt o atracție sexuală."
 
Milton Diamond, profesor la Universitatea din Hawaii și director al „Pacific Center for Sex and Society”, a declarat că pornografia infantilă ar putea fi benefică pentru societate, deoarece „potenţialii delincvenți sexuali folosesc pornografia infantilă ca un substitut pentru sexul cu copii.” Diamond este un eminent conferenţiar al „Institute for the Advanced Study of Human Sexuality” (IASHS) din San Francisco, care a pledat deschis pentru abrogarea legii ce interzice homosexualilor să se înroleze în armată (n.r. – legea a fost abrogată de Obama în septembrie 2011). 
 
 
www.activenews.ro Ofensiva pedofililor: vor același drepturi ca și homosexualii și luptă pentru ele, pas cu pas, urmându-le modelul. Cum scapă pedofilii de pușcărie în România
 
Celebrele conferințe TEDx sunt criticate masiv după ce, în luna mai, în cadrul unui eveniment TEDx, o studentă la medicină a ținut o prelegere despre „schimbarea percepției societății asupra pedofiliei”.
 
Mai precis, pe 5 mai la Wurzburg, în Germania, Mirjam Heine, o studentă la medicină, a vorbit asistenței despre „schimbarea percepției societății asupra pedofiliei”. 
 
Ca studentă la medicină și cu studii în psihologie simt că este răspunderea mea să-i ajut pe alții să scape de stigmatizarea greșită și să aibă un impact asupra societății viitorului, prin schimbarea percepției noastre asupra pedofiliei.
 
In 2013, principala asociație care luptă pentru homosexualitate în România, Accept, l-a invitat pe profesorul l homosexual Gert Hekma să vorbească la Facultatea de Sociologie a Universității București. Hekma predă „studii gay” la a Departamentul de Sociologie și Antropologie al Universității din Amsterdam, susține teza departajării legale a pedofiliei de „efebofilie”, argumentând că pedofilia privește doar copiii sub 12 ani iar „efebofilia”, adică sexul adulților cu copii de peste 12 ani, este o stare de normalitate."
 
www.activenews.ro/externe/Stupefiant! Pledoarie pentru „schimbarea percepției societății asupra PEDOFILIEI” la celebrele conferințe TEDx: Pedofilia este o orientare sexuală naturală, neschimbabilă, ca și heterosexualitatea"
 
 

Musafir

#1168 ISI IMPART MILIOANE DE EURO SI PLATESC VANZATORI DE PROFESIE PENTRU PUTERE

2018-07-16 20:05

Dupa alungarea lui Anitei si a lui ILS din CPR majoritatea psihologilor de rand asteptam raspunsuri despre milioanele de euro incasati de colegiu de la psihologi.

Unde sunt raspunsurile actualului alegercipr.ro, presedinte, Consiliu, CD la intrebarile eterne cerute de catre psihologii de rand: ce s-a facut cu acesti bani, cate persoane si i-au insusit, cate zeci de mii de euro au primit, cine? cati bani a sustras alegericpr.ro din conturile cpr, cati bani a incasat in ultimul an, pe cine si cu cat a platit, pentru ce?

Suntem pacaliti si fraieriti, luati de prosti de catre alegericpr.ro. Ne manipuleaza cu viclenie prin tacere si actiuni de punere a psihologilor de rand in fata faptelor implinite fara voia si acceptul lor.

Universitarul Anitei si ILS au fost inlocuiti cu alti universitari muti, surzi, partinitori, vicleni si ascunzatori de golanii ca si Anitei,  ILS si anteriorul CD.

Corb la corb nu-si scoate ochii!

Noii pupatori de cururi ce se dau mari explicatori ai psihologiei si aparatori ai actualului alegeri.cpr ne fac tampiti si cauta sa ne manipuleze in directia lor convinsi ca ne pot duce ca boii si vacile la taiat la abator. Ii anuntam ca majoritatea nu suntem tampiti si ca oricat ar avea impresia ca "isi fac datoria onest" in slujba psihologilor de rand le tranmitem ca sunt repetenti si mincinosi in relatiille cu "colegii".

OMISIUNEA E MINCIUNA.

Raman vesnic intrebarile psihologilor de rand strigate catre actuala alegericpr.ro:

CATE MILIOANE DE EURO S-AU INCASAT DIN PLATA OBLIGATIILOR PSIHOLOGILOR CATRE COLEGIU PE TIMPUL LUI ANITEI SI ILS

CINE A SUBSTITUIT MILIOANELE DE EURO PLATITI COLEGIULUI, LUI ANITEI SI ILS DE CATRE PSIHOLOGII DE RAND

CATE MILIOANE DE EURO A GASIT IN CONTURI ALEGERICPR.RO

CATE MILIOANE DE EURO A "PRADUIT" ALERGERICPR.RO, DUPA PRELUAREA PUTERII, CINE SUNT INDIVIZII PLATITI DIN BANII PSIHOLOGILOR DE RAND, CE AU FACUT OBSCURII IN INTERESUL PSIHOLOGILOR DE RAND CA SA FIE PLATITI CU SUME MARI DE BANI

CATE MILIOANE DE EURO S-AU PLATIT PENTRU SUSTINEREA MODIFICARII LEGII213, A HG DE MODIFICARE A VECHIULUI HG IN INTERESUL UNIVERSITARILOR

CATI PSIHOLOGI VANZATORI AU FOST PLATITI DIN BANII PROSTILOR DE RAND, SA TRADEZE PROFESIA IN FAVOAREA UNIVERSITARILOR LA URMATOAREA CONVENTIE NATIONALA 

CA SA FITI ALESI ATI PROMIS CA FACETI LUMINA CU PRIVIRE LA MILIOANELE DE EURO DIN CONTURILE CPR, INCASARILE SI CHELTUIELILE ALEGERICPR.RO. NU V-ATI TNUT DE CAVANTUL DAT MIILOR DE PSIHOLOGI DE RAND CE V-AU CREZUT MINCIUNILE ELECTORALE

SE CONTUREAZA CONVINGEREA CA ALEGERILE ANTERIOARE AU FOST TIP LOVITURA DE COLEGIU PENTRU PRELUAREA PUTERII DE CATRE UNIVERSITARI SI VANZATORI AI PROFESIEI

SE SE CONTUREAZA CONVINGEREA CA PSIHOLOGII VOR FI MAI EXPLOATATI PRIN OBLIGATII DECAT PANA ACUM

ALEGERICPR.RO ATI MINTIT PSIHOLOGII DE RAND SI II MINTITI IN CONTINUARE.

GRESITI MULT, INTRUCAT MINTITI 22000 DE PSIHOLOGI DE RAND, CU EXCEPTIA CATORVA TRADATORI.

SA STRIGAM CATRE DUMNEZEU NEDREPTATEA FACUTA PSIHOLOGILOR DE RAND DE CEI DIN ALEGERICPR.RO:

DOAMNE, IN NUMELE LUI ISUS HRISTOS, SCAPA-NE DE VICLENIA UNIVERSITARILOR SI TRADAREA PSIHOLOGILOR VANZATORI.


Musafir

#1169

2018-07-16 21:24

Profesez aceasta meserie de aproape 20 de ani si nu a fost usor deloc deoarece orice participare la aceasta formare continua ce este necesara, a fost anevoioasa datorita unor costuri fantasmagorice, platibile dintr-un salariu de mizerie. Nu eram departe de o infirmiera sau o femeie de serviciu, am fost sustinuta de parinti si sotul meu pentru a realiza totul pana in prezent. Mi se pare ca in loc sa ne ajutam si sa ne sustinem unii pe altii nu facem decat sa ne ingreunam situatia cu si mai multe examene care nu sunt neaparat obiective deoarece experienta este esentiala si practic ea te formeaza ca profesionist. Oricum, orice formare si master se incheie cu un examen iar pe parcursul lor sustii o serie de examene, lucrari, etc. Nu mai suntem in facultate, ar fi normal sa evoluam si sa ne recunoastem experienta. Ar fi nevoie de o sutinere si de o colaborare mai stransa intre noi deoarece in toti anii de practica nu am primit ajutor si sustinere din partea nimanui si am cautat sa ma perfectionez, sa fac rost de materiale singura deoarece colegii carora le ceream ajutorul aveau un singur raspuns: nu stiu, nu am, imi pare rau. Sunt multe de spus: de la salariile mizerabile, la lipsa de apreciere a activitatii, la costuri uriase pentru orice curs, conferinta, etc. 


Musafir

#1170

2018-07-16 21:28

 Psihopatia a devenit normalitate... e in grafic adica. Mmmm... si cica tine de evolutie, cum s-ar zice supravietuieste cel care este mai puternic. Asa imi debitau delirau unii savanti universitari, probabil ca scuza pt manifestarea propriei lor psihopatii.


Musafir

#1171

2018-07-16 21:47

Am primit un feedback de la persoane din afara profesiei, care au criticat modul in care se comunica si se gestioneaza un conflict intern, intre cpr si psihologi... 


Musafir

#1172

2018-07-16 22:01

Informarea este cel mai bun vaccin contra inducerii in eroare. Comunicarea transparenta este cel mai bun vaccin impotriva suspiciunii SI a abuzului.

De vreme ce nu le aplica in relatia cu psihologii, universitarii din colegiu ar trebui obligati sa urmeze cursuri intensive de reeducare de lunga durata, platite din buzunarul lor.


Musafir

#1173

2018-07-17 06:44

REMEMBER: MODELELE VIOLENȚEI ÎN PSIHOLOGIE

Din luna noiembrie 2016 până aproximativ în luna martie 2018, în breasla psihologiei a fost utilizată violența verbală extremă, prin limbajul scris sau verbal al unor membri ai acesteia, menit să intimideze, să umilească și să ofenseze alți psihologi, pentru a le suprima încrederea în sine și sentimentul propriei demnități personale și profesionale. Ceea ce rămâne șocant este că în acest caz agresorii au fost chiar cadre didactice din domeniul psihologiei, militari sau funcționari, transformați prin comportament în adevărați huligani. Psihologilor abuzați de către așa-zișii colegi li s-au inventat porecle umilitoare pentru a-i dezechilibra emoțional, aceștia fiind presați să cedeze și învinuiți permanent, fără nici un motiv întemeiat. Singura lor vinovăție era aceea că nu cedau, continuând să rămână solidari și fermi cu privire la respectarea legii, neacceptând agresiunea și violența din partea unor agresori care doreau cu orice preț puterea. Au fost utilizate aproape toate tehnicile de dezinformare și manipulare specifice războiului informațional, participând activ mulți tineri, studenți sau membri. Mulți psihologi erau prezentați de către indivizi dubioși autointitulați “psihologi” drept incompetenți sau ratați, fiindu-le atacate valorile și rezultatele profesionale, precum și realizările personale. Psihologii agresați erau prezentați zilnic pe mai multe pagini de Facebook fără nici o calitate pozitivă și fără merite profesionale, fiindu-le monitorizată și comentată negativ continuu activitatea profesională. Agresorii se poziționau prin discursurile lor vulgare și violente pe o treaptă superioară, înjosind permanent victimele, care tindeau să se disocieze și să se autoizoleze, renunțând treptat la pozițiile adoptate anterior, la relațiile profesionale și sociale, dar și la compania altor colegi. Aproape în fiecare zi erau prezentate interviuri prin care indivizi agresivi instigau la nesupunere civică sau la preluarea prin violență, în mod ilegal, a sediului organizației profesionale. Majoritatea agresorilor conduc sau activează în instituții publice, mulți dintre aceștia fiind militari, funcționari cu statut special sau cadre didactice. Practic, în perioada 2016-2018, întreaga breaslă a psihologiei a asistat, a tolerat și, parțial, a participat la primul experiment social al utilizării violenței pentru acapararea prin teroare a controlului într-o profesie liberă. Astăzi, când profesia a fost aruncată în haos, mulți dintre cei care au recurs la acest tip de agresiune violentă, cu efecte negative asupra imaginii profesiei de psiholog, dar și asupra sănătății psihice și fizice a multor psihologi, neagă cu aceeași violentă atitudinea lipsită de respect față de colegi, denigrarea și vulgaritatea prin care au hărțuit o întreagă breaslă. O mică parte a colegilor nu a răspuns sugestiilor agresorilor și nu a dat curs instigărilor la violență verbală, manifestând solidaritate cu victimele violenței, dovedind că au conștiință, demnitate și respect pentru valorile umane comune!

DESCHIDE-ȚI MINTEA!


Musafir

#1174

2018-07-17 06:47

...cind de vreo douajdaani.va tot dau pa goarna ca leaderii lumii contemporane. .sint majoritatea la limita retardului...repetentului celui mai repetent...

Revin cu pedigri"ul..acestor dilii...cu mare deranj in cutia de viteze a capului..d-lorlor...!!!))).. ...

-- majoritatea pirtzi vopsitzi. ...

-- betzivi calificatzi. ...-- curvari.. ...

--- coruptzi/spagagii ordinari /la comision...! ...

-- tradatori..etc...

Daca trebuia sa-i examinez psihologic ...never vreunu sa.obtzina calificativ de trecere....apt..


Musafir

#1175 Re:

2018-07-17 06:48

#1173: -  

E greu să îți închipui că acești oameni pot avea empatie măcar cu proprii copii...