Patrimoniul istoric national între profesionism si amatorism

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Patrimoniul istoric national între profesionism si amatorism


Musafir

#326 Re: Rusine pentru cei care spun minciuni si lovesc colege.

2014-02-15 16:25

#322: Sa Se Faca Dreptate. - Rusine pentru cei care spun minciuni si lovesc colege.

Iauzi bre! Iaca ai gasit un terorist! Cine sa faca dreptate?  Seful tau pe care il pupi in cur? Sau oi fi chiar sefu care se pupua singur in cur!

Popescu Marin

#327 Un mare arheolog in viata..Florin Ridiche

2014-02-15 17:16

Acest individ a fost promovat pe ușa din dos,de către Marele Fifor si ai lui..pentru a-si scutura scrumul de tigara,intr-un vas antic,pe care il folosește ca pe o scrumiera ordinara. Cine iti permite colegule Ridiche,sa faci asta???probabil mai marii tai din parlament..te dai mare învățat si tu știi cel mai bine cum ai promovat examenele..o sa te dau in gât cu dovezi,lichea ce esti..
P.S Astia sunt arheologii cu staif..
Ene

#328 Impotriva unei petitii false

2014-02-15 17:34

Sunt unul dintre cetatenii acestei tari care s-ar alatura oricand semnatarului unei petitii ce vizeaza un demers onest.
Sunt in putinul meu timp liber si detectorist amator,posesor al unui detector de metale onest,pe care cei mai multi detectoristi il detin si care identifica un obiect metalic la maxim 30 cm.in sol,in cazul unei tinte marisoare.
Comunitatea pasionatilor de detectie legala si autorizata s-a constituit in jurul unui forum care ulterior din cazuza unor interese neimpartasite de toti forumistii s-a scindat in trei.
Marea majoritate a iubitorilor de detectie sunt si pasionati de istorie si chiar patrioti.
Regulile care stau la baza acestor forumuri vizeaza respectarea legislatiei,detectia departe de zonele reperate si protejate arheologic,predarea eventualelor artefacte gasite,de multe ori identificate ca artefacte prin afisarea pe forum.Eu sunt membru pe forumul initial dar si al celorlalte doua si posesor de detector de aproape doi ani.Alaturi de ceilalti membri am fost martori ai filmului descoperirii tezaurelor descoperite de colegi ai nostri,cel mai mediatizat fiind al colegului Iulian.Va rog sa retineti,au fost gasite MAI MULTE TEZAURE,PREDATE autoritatilor,acestea fiind facute publice pe forumuri,fotografiate si catalogate INAINTE de a intra pe mana unora ca semnatarul acestei petitii.In ultimii ani nu doar tezaure,ci artefacte de o valoare inestimabila au fost descoperite si predate legal,descoperitorii lor impartasind cu noi etapele descoperirii si predarii lor.
MAREA MAJORITATE A ARTEFACTELOR AU FOST GASITE IN PADURI,acolo unde arheologii nu ar cauta in principiu niciodata,nefiind locatia unui eventual sit si detectoristul neavand posibilitatea sa stie ce se ascunde acolo pana nu este scos afara,in general obiecte pierdute la vanatoare,in batalii,in refugiu.
In momentul in care am citit petitia domnului Teodor am avut un sentiment de revolta fata de un om frustrat care a insailat o sumedenie de minciuni si a aruncat cu noroi in munca,entuziasmul si cinstea unor oameni.
Ii rog pe eventualii semnatari ai petitiei sau chiar si pe cei care au semnat deja petitia sa acceseze aceste forumuri de detectie si sa traga propriile concluzii cu privire la aceasta activitate.
Ceea ce pot sa va spun este ca "tagma"detectoristilor legali,autorizati lupta impotriva braconajului arheologic practicat de detectoristi ilegali si arheologi vanduti intereselor tarii sau propriilor interese.

Musafir

#329 Re:

2014-02-15 17:46

#13: Anticomunistul -

Da culti mai sunteti! Si scoliti pe la facultati de istorie. Ati avut si profesori de "dialectica socialista".  Deci sunteti niste absolventi de scoli inalte cu  studii de istorie camuflati intr-o "o mana de oameni" pasionati de istorie cu detectoare. De ce va adresati colegului vostru din MNIR daca nu va declinati identitatea? Ce pseudonim v-ati ales? Comunismul s-a dus de mult. Au ramas doar naravurile lui. In care va invit sa va recunoasteti. Umili si penibili servitori cu pretentii de justitiari si inca o data penibili la adapostul anonimatului.

 


Musafir

#330 Re: Re:

2014-02-15 18:02

#329: - Re:

La cine va referiti acum : la arheo sau la detectoristi?nu am prins legatura>>


Musafir

#331 Re: UN AIURIT

2014-02-15 18:02

#305: BEBE - UN AIURIT

Nu sunt domnul Teodor. Sunt doar coleg cu el si cu tine, draga Bebita. De ce nu esti barbat Bebe? Priveste-ti opozantii in fata si zi-le ce ai de spus direct. Ai curajul sa spui aceste lucruri in fata lui Silviu Teodor si a directorului Paul Damian cand ii intalnesti pe scarile institutiei? Nu vrei tu, draga Bebita, sa slujesti dosul Directorului Suprem intr-un cadru mai intim decat spatiul on-line!


Musafir

#332 Re: Re: UN AIURIT

2014-02-15 18:25

#331: - Re: UN AIURIT

Foarte tare, din culisele MNIR.

audit

#333 comisie de control

2014-02-15 18:32

Mi-a soptit o pasarika ca o sa aveti parte in luna martie de un control pe toate linile facut de Corpul de control al ministrului.Cica o sa fie mai ceva ca un audit extern asa ca mai aveti timp sa puneti in ordine hartoagele ca sa bata cu ce aveti pe rafturi(numismatica atentie)Cica se pune si de o comisie de etica asa scurt, atentie cateva capete trebuie sa cada neaparat ca nu mai merge faza aia :"vai de ce frumos si bine lucrati,bravo"
P.S. mare atentie se verifica si declaratiile de avere dar nu scriptic ci pe teren asa aviz baietilor care au facilitat cate una alta sa isi ia concediu medical.
adevarul doare

#334 Lume lume se inchide petitia maine dimineata!!!!

2014-02-15 18:52

Imposibil dar adevarat o "doamna" scria pe pagina de FB "perspective arheologice" ca:
"Reactiile / comentariile / discursurile anonime sunt violente pentru ca DERANJEAZA. S-AU SPUS ADEVARURI CARE DOR. Dar e absolut in puterea noastra sa organizam o masa rotunda (poate la sesiunea nationala de rapoarte) si sa prezentam autoritatilor un punct de vedere."
Adica ei sa se reuneasca, sa studieze si sa ia decizia de a raporta autoritatilor concluzile LOR.Penibil adica numai ei, stapanii si atotcunoscatorii, dadatorii de viata si lumina, intelectualii vopsiti.Si stiti care e cea mai tare faza se inchide petitia DE CE ??va spun eu nu ca maram sunt comenturi violente si vulgare cum s-ar vrea sa se creada din partea dl T ci din cauza ca ies la iveala niste probleme si lucruri despre colegi si arheologia romaneasca actuala care nu se vor a fii stiute de publicul larg.Nici o problema dragilor mediul virtual este infinit si publicitatea calitatilor catorva colegi de ai dvs va fi gratuita.Veti ramane in istoria arheologiei romanesti ca reper privind dezgroparea unor "scheleti demult ingropati in curtea din spate" a acesteia.
Va doresc mult succes in incercarea de a interzice detectia de metale.

Musafir

#335 Re: Re: Re:

2014-02-15 18:55

#330: - Re: Re:

Ma refer la pupincuristi care nu sunt nici detectoristi nici arheologi. Cu legatura e mai greu. Cere logica.


Musafir

#336 Re: Re: Re: Re:

2014-02-15 18:56


Musafir

#337 Re: Re: Re: Re:

2014-02-15 18:57

#335: - Re: Re: Re:

gata gata s-a aprins lampa si la mine este posibil sa fie asa


Musafir

#338 Re: Lume lume se inchide petitia maine dimineata!!!!

2014-02-15 19:19

#334: adevarul doare - Lume lume se inchide petitia maine dimineata!!!!

Draga Adevar! Sau draga care invoci adevarul pe care zici ca il detii! Care "ei" papusica mica si sprintara a adevarului? "Ei"sunt profesionisti indrituiti sa dezbata problemele legate de situatia arheologiei care se confrunta cu detectorul. O fi el detectorul bun, dar sa faca treaba fara sa strice. E problema lor, adica a arheologilor si a folositorilor de detectoare. Nu a ta papusica. Sunt desigur mai cunoscatori decat tine care esti angajat la Muzeul National din zona crepusculara. Oricum nonarheologica. Eu iti doresc mult spor in a pupaciuni duioase pe obrajii sefului suprem  (frontali si dorsali). Dar lasa profesionistii sa isi vada de treaba.  Iar tu poti sa fii util si altfel Patriei. Ca altfel te de bagi ca mussca-n lapte.

 

membru AR

#339 lume lume subiecte fierbinti atentie la maini !!!!

2014-02-15 19:23

Stau si ma gandesc intocmai ca gabditorul de la Hamangia, numai ca stau pe wc, la aceasta petitie si la semnatarii ei.Si imi amintesc ceva : oare unde era acest spirit al dreptatii la acesti ilustrii arheologi atunci cand venerabilul profesor doctor, nu dottore ca altii, Ioan Piso a fost demis abuziv din functia de director general al Muzeului National de Istorie a Transilvaniei in 2006???
Mmmmm nu se nascusera? ba da.Nu erau in tara?ba da.Erau bolnavi grav?Nu ,nu erau.Atunci de ce nu au facut o petitie, ceva, nu stiu un protest ca sa demonstreze ca sunt oameni cu coloana vertebrala, intelectuali, capabili sa ridice capul din nisip.Au fost lasi, domnilor, da LASI.Ca sa nu isi puna in pericol scaunele au preferat sa se faca ca ploua.Numai unii dintre ei au luat atitutide si asta in mediul virtual cand campania de denigrare a dl profesor era in toi, cand "colegi" erau trimisi sa ii caute nod in papura.Si stiti DE CE a fost demis ?PENTRU CA DOMNIA SA S-A IMPOTRIVIT CAMPANIEI ROSIA MONTANA.
Asa ca mai bine lasati vrajala si mai lucrati la integritatea dvs domnilor, cei care va stiti cu musca pe caciula.
papusica adevarului

#340 Re: Re: Lume lume se inchide petitia maine dimineata!!!!

2014-02-15 19:33

#338: - Re: Lume lume se inchide petitia maine dimineata!!!!

sunt o papusica a adevarului adevarat domnule si m-am referit la ei adica numai la ei arheologii, cel putin asa spunea frumoasa si rubensiana Ioana Bors care activa ca o marioneta prin 2003 in fruntea Archaeo-Terra la Rosia Montana pe cash ul RMGC-ului.Adika rubensiana domnita vrea ca la sesiunea nationala de rapoarte sa o puna de(pe) -o masa rotunda intre arheologi(atentie numai intre ei sa nu strice rasa) si sa se arda in notite care vor fii inaintate legiuitoriilor.

Aici papusica adevarului terminat.

Doru

#341 Atentie.

2014-02-15 19:33

Doresc sa atrag atentia domnilor arheologi ca toate obiectele predate/donate de detectoristi se afla in baze de date care vor putea servi la un moment dat la identificarea lor pe rafturile muzeelor.Deasemeni entuziasti ai istoriei si detectiei incearca refacerea unei baze de date cu privire la descoperiri,donatii,inventare, din publicatiile vremii,din marturii ale donatorilor,ale martorilor,ale sapatorilor si ale arheologilor cinstiti,datele din magazine istorice,publicatii ale muzeelor,arhive,etc. si in spiritul relatarii istoriei adevarate ale acestei tari.
Domnul Teodor incearca sa rupa pisica in doua fara sa isi dea seama ca de fapt deschide cutia Pandorei.

Musafir

#342 Re:

2014-02-15 19:40

#310: -

Da de unde stii Bade Atotstiutorule ca nu isi face treaba. Ce instanta esti? Care stie si ce venituri are? Nu speli rufele in public dar ti le expui.


Musafir

#343 Re: Re: Re: Lume lume se inchide petitia maine dimineata!!!!

2014-02-15 19:43

papusica adevarului

#344 Re: Re: Re: Re: Lume lume se inchide petitia maine dimineata!!!!

2014-02-15 19:49

#343: - Re: Re: Re: Lume lume se inchide petitia maine dimineata!!!!

Deci ce?Daca aveti intrebari, nelamuriri, daca vreti sa stiti ce va rezerva astrele, intrebati-ma!!!!Sunt papusica adevarului care a cochetat pe coridoarele intunecate ale MNIR-ului fiind inghiontita adesea de baietandrii tomnateci, plinuti si barbosi DAR va spun din fata locului niciodata nu mi-au placut ochelaristii sunt f perversi nu vor nici asa nici asa....

papusica adevarului

#345 lume lume subiecte fierbinti atentie la maini !!!!

2014-02-15 20:07

Apropo de "perspective arheologice" si rubensienele de acolo printre alte ilustre numa am descoperit unul cu sonoritate mare da mare MARE MARE.Ia cititi atent ce va scriu aici:
DANIELA MARCU vi se pare cunoscut dl arheologi? Daca nu va spun eu
se facea ca in anul Domnului 2009 (cred ca deja a inghetat doamna ca abia s-a pitit dosarul in sertar) cetatea Ardudului fuse aleasa pentru restaurare.Dupa indelungi licitatii cu numeroase firme(1 sic!) iese castigatoare firma SC Damasus SRL incredibil patronata de p(m)atroana Daniela Marcu-Istrate, o arheoloagă cu mult talent dar, mai ales cu simţul gologanilor extrem de dezvoltat.Dupa indelungi sfatuiri MC dadu hrisov si aloca suma mica de 700.000 eur EURO pentru restaurare.(gurile rele spun ca s-a mai suplimentat oo leaca cu cateva zeci de mii de euroi ca sa fie bine)Deci restaurarea urmatoarelor :reabilitarea turnului, amenajarea unui muzeu, a puntei suspendate de acces, lucrări şi prospecţiuni arheologice, ridicarea unui gard şi diverse reparaţii.Se pare că şefa de şantier ar mai avea mult de învăţat atât în ale arheologiei cât şi în domeniul atât de frumos al istoriei artei. Specialista confundă (poate din oboseală, ca să nu fim prea răi cu neştiinţa acesteia), ghiulele de piatră cu nişte obiecte artistice. Mai mult decât atât, poate ar trebuii să mai răsfoiască şi un manual de istorie de clasa a VI-a, pentru a se dumirii asupra epocilor istorice. E jenant ca, un specialist în ale arheologiei şi istoriei medievale, să bage veacul al XVII-lea în rândul celor din epoca medievală!  “Mici” boacăne la Sesiunea de Comunicări a Muzeului Judeţean Satu Mare, ce a avut loc între 7 şi 9 octombrie. Şi, lucrul e consemnat, chiar aşa cum a fost rostit de “vârful de lance” al arheologiei medievale româneşti!
Deci revin dl ET cu astfel de oameni defilati dvs?
Aici papusica adevarului inca nu am terminat, m-ati provocat si rand pe rand o sa mai aduc cate un schelete din curtea din spate.Sa vada si cetateanul platitor de taxe si impozite ce "face" arheologii ai batrani dar si cei tineri(am o poveste incitanta despre cei tineri stati pe fir)


Musafir

#346 Re: Atentie.

2014-02-15 20:13

#341: Doru - Atentie.

Stai linistit  ca nu de detctoristi sau de patrimoniu i se rupe lui,

cu totul alta e miza, el...saracu' se contorsioneaza cum poate

ghidat de flexiunile degetului infipt in fund al papusarului-sef adjunct.

Daca e ceva putred tot la MNIR trebuie cautat.

 


Musafir

#347 Re: Tipic romanesc

2014-02-15 20:16

papusica adevarului

#348 Re: Re: Atentie.

2014-02-15 20:16

#346: - Re: Atentie.

Papusica adevarului a remarcat ca stie si despre dvs ceva domnule draga da mai dureaza un pic pana fac textul, stati pe faza si mai ales nu iesiti de pe aceasta pagina.

Papusica adevarului terminat


Musafir

#349 Re: Sa va fie rusine

2014-02-15 20:17

#8: p_min - Sa va fie rusine

Frustrat? Al doilea utilizator al acestui cuvant folosit la comanda


Musafir

#350 Re: Frustrare

2014-02-15 20:19

#11: Aragorn - Frustrare

Al treile utilizator de "Frustrat"