Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

CREANTELE OLTCHIM.

#34501 Re: Re: Re: PT. PROSTII SI INCONSTIENTII, LASII SI FRICOSII OLTCHIMULUI:

2015-02-23 16:18

#34490: - Re: Re: PT. PROSTII SI INCONSTIENTII, LASII SI FRICOSII OLTCHIMULUI: 

 NE MINT SINDICATELE SI EI ASTIA DINTRE DISPONIBILIZATI, VA MINTITI VOI IN SECTII SI PRIN COMBINAT..., BAAAA....LASATI-O..., E DEMULT IN COTET SI NU MAI GROIE, E ....

disponibilizat pitesti

#34502 Re: mobilizare

2015-02-23 16:24

#34464: - mobilizare 

 ceva concret ? un numar de telefon , persoana de contact ? vrea si Pitestiul sa va sustina...

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-02-23 16:24



Musafir

#34504 Re: Re: mobilizare

2015-02-23 16:38

#34502: disponibilizat pitesti - Re: mobilizare 

 ia frate telefonul meu;0742120726

CREANTELE OLTCHIM.

#34505 Re: Re: CREANTELE OLTCHIM. => E. PROGRAMUL DE PLATI DIN PLANUL DE REORGANIZARE:

2015-02-23 16:50

#34476: CREANTELE OLTCHIM. - Re: CREANTELE OLTCHIM. => E. PROGRAMUL DE PLATI DIN PLANUL DE REORGANIZARE: 

 Plan de Reorganizare S.C. OLTCHIM S.A. Ramnicu

Alte ipoteze:

Tabelul de mai jos centralizeaza, anual, soldul datoriilor curente, astfel:

Sold Datorii nete acumulate in insolventa - SCENARIUL A

MII EURO  Luna 1-12 Luna 13-24 Luna 25-36

Participatie RCS-RDS 1,429  572 -

Dobanzi Credite Banci 5,824 5,824 5,824

Furnizori interni si externi,Clienti in avans interni si externi, Salarii nete fara taxe, Platile compensatorii catre salariatii disponibilizati    45,616  45,760  42,726

Bugetul de stat 3,745 245 -

Bugetul local 1,535 1,535 1,535

TOTAL DATORII 58,148 53,935 50,085

Sursa: Analiza pe baza informatiilor furnizate de catre societatea debitoare

Page 86 of 315

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-02-23 17:13


CREANTELE OLTCHIM.

#34507 Plan pentru salvarea de la faliment a doua companii esentiale

2015-02-23 17:40

Plan pentru salvarea de la faliment a doua companii esentiale

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, a declarat, luni, ca statul incearca sa salveze de la faliment complexurile energetice Oltenia si Hunedoara.

"Suntem intr-o situatie ingrata. La Complexul Energetic Hunedoara este o noua conducere, putem spune ca si un nou Consiliu de Aministratie, care sper sa gaseasca solutii. Eu sunt un pic optimist din fire, sper ca intr-o luna sa avem o linie, sa salvam aceste doua entitati esentiale (complexurile Oltenia si Hunedoara - n.red.) pentru sistemul energetic", a spus Gerea la o conferinta de presa, potrivit Mediafax.

Ponta critica FMI: Nu vom pune in pericol sistemul energetic si locurile de munca!

De asemenea, el a prezentat si planul pe care il are cu Complexul Energetic Oltenia.

"Incercam sa impuscam doi iepuri deodata, sa vedem cum o anumita parte ineficienta poate capata valoare in alta zona, adica minele de la Berbesti sa fuzioneze cu CET Govora, astfel Complexul Energetic Oltenia scapa de presiunea mare legata de problema de personal.

Aceste mine produc o pierdere apreciabila, dar CET Govora va putea sa asigure caldura la Oltchim si la Ramnicu-Valcea, totul conform unui program stabilit de CET Govora si Complexul Energetic Oltenia. La Complexul Energetic Oltenia raman probleme de eficientizare, investitii", a spus Gerea.

Pe de alta parte, ministrul a transmis ca Complexul Energetic Hunedoara este necompetitiv, asa ca nu poate face cerintelor de pe piata, cu toate ca este esential pentru securitatea sistemului energetic national.

Situatia celor doua companii a fost un punct nevralgic in discutiile purtate in aceasta luna de delegatia creditorilor internationali si Guvernul Romaniei.

Potrivit premierului Victor Ponta, Fondul Monetar International a propus lichidarea lor, insa el a refuzat. De asemenea, expertii FMI au cerut si implementarea calendarului de liberalizare la gaze, care ar fi adus o crestere a pretului de la 53,3 lei MWh la 62 lei MWh, incepand cu 1 aprilie.

Marul discordiei intre Guvern si FMI: Creste sau nu creste pretul gazelor naturale?

CREANTELE OLTCHIM.

#34508 CONFERINŢA ZF - Gerea: Încercăm să salvăm de la faliment complexurile energetice Oltenia şi Hunedoar

2015-02-23 17:42

CONFERINŢA ZF - Gerea: Încercăm să salvăm de la faliment complexurile energetice Oltenia şi Hunedoara

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, a declarat luni că statul încearcă să salveze de la faliment complexurile energetice Oltenia şi Hunedoara, aflate într-o situaţie dificilă.

"Suntem într-o situaţie ingrată. La Complexul Energetic Hunedoara este o nouă conducere, putem spune că şi un nou Consiliu de Aministraţie care sper să găsească soluţii. Eu sunt un pic optimist din fire, sper ca într-o lună să avem o linie, să salvăm aceste două entităţi esenţiale (complexurile Oltenia şi Hunedoara – n.r.) pentru sistemul energetic", a spus Gerea la conferinţa ZF Power Summit.

Potrivit acestuia, în cazul Complexului Energetic Oltenia Ministerul Energiei încearcă să "împuşte doi iepuri dintr-o lovitură", respectiv adică să transfere minele de la Berbeşti către CET Govora.

"Încercăm să împuşcăm doi iepuri deodată, să vedem cum o anumită parte ineficientă poate căpăta valoare în altă zonă, adică minele de la Berbeşti să fuzioneze cu CET Govora, astel Complexul Energetic Oltenia scapă de presiunea mare legată de problema de personal. Aceste mine produc o pierdere apreciabilă, dar CET Govora va putea să asigure căldură la Oltchim şi la Râmnicu-Vâlcea, totul conform unui program stabilit de CET Govora şi Complexul Energetic Oltenia. La Complexul Energetic Oltenia rămân probleme de eficientizare, investiţii", a spus Gerea.

Ministrul a adăugat că deşi este esenţial pentru securitatea sistemului energetic naţional, Complexul Energetic Hunedoara este necompetitiv şi nu poate face faţă cerinţelor economiei de piaţă.

"Putem identifica unele cauze pentru care Complexul Energetic Hunedoara este ineficient. Dar nu putem lua măsuri radicale fără o analiză serioasă privind posibilităţi de salvare. Este simplu să spui hai să le închidem, dar ce pui în loc?", a continuat Gerea.

Totodată, el a afirmat că a transmis FMI că populaţia nu poate suporta o creştere abruptă a preţului gazelor naturale, aşa cum a cerut Fondul, şi că autorităţile române au propus ca viitoare majorare, mai mică decât cea solicitată de FMI,să aibă loc la 1 iunie sau 1 iulie.

"Legat de problema gazelor pentru populaţie, lucrurile sunt oarecum destul de clare. Noi am spus că populaţia nu poate suporta creşteri foarte mari şi imediate aşa cum ne-au fost solicitate. Am propus de la 1 iunie sau 1 iulie un preţ cu mult sub cel cerut de FMI, de la care nu cred că vom putea da înapoi, deci nu întrevăd nicio altă variantă de înţelegere în afară de cea propusă de noi deja", a menţionat Gerea.

Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, Niculae Havrileţ, spunea în urmă cu o săptămână că preţul gazelor naturale destinate consumului populaţiei ar putea creşte în acest an cu 7%, posibil de la 1 aprilie sau 1 iulie, în funcţie de decizia Guvernului de a anula sau nu decizia prin care a suspendat calendarul de liberalizare a preţului.

Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Comisia Europeană (CE) au cerut Guvernului să crească de la 1 aprilie pentru populaţie şi centrale de energie termică (CET-uri) de la 53,3 lei MWh la 62 lei MWh.

Executivul a respins solicitarea, considerând-o nesustenabilă, cu argumentul că populaţia şi CET-urile nu pot suporta o astfel de creştere din aprilie, iar astfel s-ar acumula noi datorii. Refuzul de a creşte preţul la gaze a fost unul dintre motivele pentru care nu a fost încheiată o nouă scrisoare de intenţie la acordul cu cu FMI.

Piaţa de gaze a fost liberalizată pentru companii în 1 ianuarie 2014, astfel că în prezent doar populaţia mai primeşte gaze la preţuri reglementate.

CREANTELE OLTCHIM.

#34509 Gerea: Statul încearcă să salveze de la faliment CE Oltenia și CE Hunedoara

2015-02-23 17:44

Gerea: Statul încearcă să salveze de la faliment CE Oltenia și CE Hunedoara

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, a declarat luni că statul încearcă să salveze de la faliment complexurile energetice Oltenia și Huneadoara, informează Mediafax

"Suntem într-o situație ingrată. La Complexul Energetic Hunedoara este o nouă conducere, putem spune că și un nou Consiliu de Aministrație care sper să găsească soluții. Eu sunt un pic optimist din fire, sper ca într-o lună să avem o linie, să salvăm aceste două entități esențiale (complexurile Oltenia și Hunedoara – n.r.) pentru sistemul energetic", a spus Gerea la conferința ZF Power Summit.

Potrivit acestuia, în cazul Complexului Energetic Oltenia Ministerul Energiei încearcă să "împuște doi iepuri dintr-o lovitură", respectiv adică să transfere minele de la Berbești către CET Govora.

"Încercăm să împușcăm doi iepuri deodată, să vedem cum o anumită parte ineficientă poate căpăta valoare în altă zonă, adică minele de la Berbești să fuzioneze cu CET Govora, astel Complexul Energetic Oltenia scapă de presiunea mare legată de problema de personal. Aceste mine produc o pierdere apreciabilă, dar CET Govora va putea să asigure căldură la Oltchim și la Râmnicu-Vâlcea, totul conform unui program stabilit de CET Govora și Complexul Energetic Oltenia. La Complexul Energetic Oltenia rămân probleme de eficientizare, investiții", a spus Gerea.

Ministrul a adăugat că deși este esențial pentru securitatea sistemului energetic național, Complexul Energetic Hunedoara este necompetitiv și nu poate face față cerințelor economiei de piață.

"Putem identifica unele cauze pentru care Complexul Energetic Hunedoara este ineficient. Dar nu putem lua măsuri radicale fără o analiză serioasă privind posibilități de salvare. Este simplu să spui hai să le închidem, dar ce pui în loc?", a continuat Gerea.

Totodată, el a afirmat că a transmis FMI că populația nu poate suporta o creștere abruptă a prețului gazelor naturale, așa cum a cerut Fondul, şi că autoritățile române au propus ca viitoare majorare, mai mică decât cea solicitată de FMI,să aibă loc la 1 iunie sau 1 iulie.

"Legat de problema gazelor pentru populație, lucrurile sunt oarecum destul de clare. Noi am spus că populația nu poate suporta creșteri foarte mari și imediate așa cum ne-au fost solicitate. Am propus de la 1 iunie sau 1 iulie un preț cu mult sub cel cerut de FMI, de la care nu cred că vom putea da înapoi, deci nu întrevăd nicio altă variantă de înțelegere în afară de cea propusă de noi deja", a menţionat Gerea.

Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, Niculae Havrileţ, spunea în urmă cu o săptămână că preţul gazelor naturale destinate consumului populaţiei ar putea creşte în acest an cu 7%, posibil de la 1 aprilie sau 1 iulie, în funcţie de decizia Guvernului de a anula sau nu decizia prin care a suspendat calendarul de liberalizare a preţului.

Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Comisia Europeană (CE) au cerut Guvernului să crească de la 1 aprilie pentru populaţie şi centrale de energie termică (CET-uri) de la 53,3 lei MWh la 62 lei MWh.

Executivul a respins solicitarea, considerând-o nesustenabilă, cu argumentul că populaţia şi CET-urile nu pot suporta o astfel de creştere din aprilie, iar astfel s-ar acumula noi datorii. Refuzul de a creşte preţul la gaze a fost unul dintre motivele pentru care nu a fost încheiată o nouă scrisoare de intenţie la acordul cu cu FMI.

Piaţa de gaze a fost liberalizată pentru companii în 1 ianuarie 2014, astfel că în prezent doar populaţia mai primeşte gaze la preţuri reglementate.

CREANTELE OLTCHIM.

#34510 ZF Power Summit. Ministrul Energiei: Încercăm să salvăm de la faliment complexurile energetice Olten

2015-02-23 17:45

ZF Power Summit. Ministrul Energiei: Încercăm să salvăm de la faliment complexurile energetice Oltenia şi Huneadoara

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, a declarat luni că statul încearcă să salveze de la faliment complexurile energetice Oltenia şi Huneadoara, aflate într-o situaţie dificilă.

"Suntem într-o situaţie ingrată. La Complexul Energetic Hunedoara este o nouă conducere, putem spune că şi un nou Consiliu de Aministraţie care sper să găsească soluţii. Eu sunt un pic optimist din fire, sper ca într-o lună să avem o linie, să salvăm aceste două entităţi esenţiale (complexurile Oltenia şi Hunedoara – n.r.) pentru sistemul energetic", a spus Gerea la conferinţa ZF Power Summit.

 

Potrivit acestuia, în cazul Complexului Energetic Oltenia Ministerul Energiei încearcă să "împuşte doi iepuri dintr-o lovitură", respectiv adică să transfere minele de la Berbeşti către CET Govora.

 

"Încercăm să împuşcăm doi iepuri deodată, să vedem cum o anumită parte ineficientă poate căpăta valoare în altă zonă, adică minele de la Berbeşti să fuzioneze cu CET Govora, astel Complexul Energetic Oltenia scapă de presiunea mare legată de problema de personal. Aceste mine produc o pierdere apreciabilă, dar CET Govora va putea să asigure căldură la Oltchim şi la Râmnicu-Vâlcea, totul conform unui program stabilit de CET Govora şi Complexul Energetic Oltenia. La Complexul Energetic Oltenia rămân probleme de eficientizare, investiţii", a spus Gerea.

 

Ministrul a adăugat că deşi este esenţial pentru securitatea sistemului energetic naţional, Complexul Energetic Hunedoara este necompetitiv şi nu poate face faţă cerinţelor economiei de piaţă.

 

"Putem identifica unele cauze pentru care Complexul Energetic Hunedoara este ineficient. Dar nu putem lua măsuri radicale fără o analiză serioasă privind posibilităţi de salvare. Este simplu să spui hai să le închidem, dar ce pui în loc?", a continuat Gerea.

 

Totodată, el a afirmat că a transmis FMI că populaţia nu poate suporta o creştere abruptă a preţului gazelor naturale, aşa cum a cerut Fondul, şi că autorităţile române au propus ca viitoare majorare, mai mică decât cea solicitată de FMI,să aibă loc la 1 iunie sau 1 iulie.

 

"Legat de problema gazelor pentru populaţie, lucrurile sunt oarecum destul de clare. Noi am spus că populaţia nu poate suporta creşteri foarte mari şi imediate aşa cum ne-au fost solicitate. Am propus de la 1 iunie sau 1 iulie un preţ cu mult sub cel cerut de FMI, de la care nu cred că vom putea da înapoi, deci nu întrevăd nicio altă variantă de înţelegere în afară de cea propusă de noi deja", a menţionat Gerea.

 

Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, Niculae Havrileţ, spunea în urmă cu o săptămână că preţul gazelor naturale destinate consumului populaţiei ar putea creşte în acest an cu 7%, posibil de la 1 aprilie sau 1 iulie, în funcţie de decizia Guvernului de a anula sau nu decizia prin care a suspendat calendarul de liberalizare a preţului.

 

Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Comisia Europeană (CE) au cerut Guvernului să crească de la 1 aprilie pentru populaţie şi centrale de energie termică (CET-uri) de la 53,3 lei MWh la 62 lei MWh.

 

Executivul a respins solicitarea, considerând-o nesustenabilă, cu argumentul că populaţia şi CET-urile nu pot suporta o astfel de creştere din aprilie, iar astfel s-ar acumula noi datorii. Refuzul de a creşte preţul la gaze a fost unul dintre motivele pentru care nu a fost încheiată o nouă scrisoare de intenţie la acordul cu cu FMI.

 

Piaţa de gaze a fost liberalizată pentru companii în 1 ianuarie 2014, astfel că în prezent doar populaţia mai primeşte gaze la preţuri reglementate.

 

BREAKING NEWS OLTCHIM:

#34511 Veste de ultima ora de la Oltchim: Ce plan exista pentru combinat

2015-02-23 17:49

 

Planul de reorganizare al combinatului Oltchim, aflat in insolventa, cuprinde si vanzarea catre "un cumparator eligibil".

Informatia apare intr-un comunicat transmis, marti, Bursei de Valori Bucuresti.

"Strategia de reorganizare care va fi supusa aprobarii creditorilor presupune imbunatatirea in continuare a rezultatelor economico - financiare, consolidarea si pastrarea echilibrului financiar al OLTCHIM precum si vanzarea OLTCHIM SA catre un cumparator eligibil", arata compania, intr-un comunicat transmis Bursei.

Mai mult, conducerea combinatului are de gand sa realizeze investitii in partea tehnologica, care sa duca la reducerea consumului de energie.

Totodata, daca va face rost de noi surse de finantare, Oltchim va reporni noi instalatii.

Oltchim, in faliment? Anuntul facut de ministrul Economiei

Recent, Ministrul Economiei Mihai Tudose a sustinut ca prioritara este reorganizarea Oltchim inainte de privatizare, pentru cresterea interesului unui cumparator capabil sa sustina activitatea combinatului.

"Evolutia financiara din ultimul an ne arata ca exista premise pozitive pentru o reorganizare rentabila a societatii, iar ipoteza falimentului este exclusa", a spus oficialul.

Administratorii judiciari ai Oltchim au aratat ca cifra de afaceri a societatii a crescut de la intrarea in insolventa (februarie 2013), de la 5,4 milioane de euro pe luna la 16 milioane de euro pe luna in ultimele luni din 2014, inregistrand, pentru prima data in ultimii trei ani, un profit brut din exploatare cumulat de circa 580.000 de euro in lunile octombrie si noiembrie ale anului trecut.

Combinatul este de doi ani in insolventa, iar statul a incercat de mai multe ori sa il privatizeze, dar fara succes. La cea mai recenta tentativa, niciunul dintre cei patru investitori care s-au aratat interesati de preluarea Oltchim nu a depus oferta pana la termenul limita de 12 decembrie.

Soarta combinatului se va decide in 10 martie 2015, cand Comitetul Creditorilor va vota planul de reorganizare elaborat de administratorul judiciar.

ziare.com

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-02-23 18:32



Musafir

#34513 Re: CREANTELE OLTCHIM:

2015-02-23 20:47

#34472: CREANTELE OLTCHIM. - CREANTELE OLTCHIM: 

 nu vreau sa mai comentez pentru ca acum te stiu cine esti si te respect ca om dar asta nu inseamna ca sunt de acord cu tine si cu ceea ce scrii. Putem comenta pana dimineata si asa capos cum te stiu nu vei ceda niciodata cu toate ca undeva in constientul tau poate imi dai dreptate, dar nu vrei sa recunosti pentru ca asta e felul tau de a fi.

Nu uita ca Piperea a dat multe comunicate de care nu s-a tinut niciodata. Nu uita ca Piperea te-a escrocat , ca te-a umilit prin nerespectare legilor acestei tari si ca te va umilii in continuare fara sa aiba nici cea mai mica remuscare.

Oare uiti ca traim in tara lui Ponta, Basescu, Hrebenciuc, Nastase , Udrea, Tariceanu ,Ciorbea, si multi altii ca ei?

Te salut si te respect (ca om).

Daca vreodata ne-am interferat pe aceasta petitie si ne-am mai aruncat cuvinte care nu poate -sigur nu erau cele mai potrivite imi cer scuze, dar si pentru mine si pentru tine exista circumstante atenuante datorita vremurilor pe care le traim.

Oricum timpul ne va da unuia dintre noi dreptate , numai sa avem taria sa recunoastem ca am gresit. eu unul voi avea.

Stima Domnule N


Musafir

#34514 Re:

2015-02-23 21:07

#34512: -  

 Nu e de vina nici Ghioca , nici Cornescu, nici Bica, poate dor Diculoiu ca presedinte al sindicatului reprezentativ . Ei nu sunt decat niste prosti acolo care au profitat atata cat au putut ei de prostia si naivitatea celorlalti. 

Nu cred ca a avut si nici nu cred ca ar putea avea Ghioca , Bica, Cornescu un muiercea amarat puterea de convingere asupra nimanui care are catusi de putin scaun la cap.

Singurii vinovati sunt cei care au semnat ca prostii si ca lasii planul de reorganizare , semnandu-si astfel sentinta atat a lor cat si a colegilor si ex-colegilor lor.

Sa va fie rusine imbecili dracului, v-ati semnat sentinta la mizerie si moarte.


Musafir

#34515 Re: ALTCEVA NU TE A INVATAT CERNEV SI MULTII STIM ASTA

2015-02-23 21:42

#34512: -  

 NU AI FACUT SI NU ATI FACUT ALTCEVA DE PESTE 2 ANI DECIT SA MINTITI SI SA DENIGRATI OAMENII,SA INCERCATI SA DEVIATI DISCUTIILE DESPRE SALVAREA OLTCHIMULUI PE CARE VOI L ATI PROMIS CERNEVISTI NENOROCITII,VOI SALVATORI DE PESTE NOAPTE,VOI JEGURILOR IMPUTITE,VOI TRADATORILOR CA ATI LINS IN FUND POLITICUL SI L ATI SLAVIT,ATI UITAT VAD SI ACUM SUNTETI INGERII PAZITORI AI OAMENILOR,NU VA IERTAM NEMERNICILOR SI SUNTEM MULTIIIIII.  APROPO DE MATA, STI TU SOBOLAN JEGOS CE PATESTI IARA CU MATA CA AI SCRIS FOTA,STI NU?


Musafir

#34516 SI NU O MAI DATI CU DICULOIU CA ATI FURAT O RAU CERNEVISTILOR

2015-02-23 22:06

#34514: - Re:  

 IA ZICETI NEMERNICILOR CARE SUNTETI,VOI SOBOLANILOR CERNEVISTII,ACUM TOT DICULOIU E DE VINA PT. TOT CE S A INTIMPLAT IN OLTCHIM?  IA ZI MA GAOZARULE, ZICETI SCIRBELOR IMPUTITE.


Musafir

#34517 Re: SI NU O MAI DATI CU DICULOIU CA ATI FURAT O RAU CERNEVISTILOR

2015-02-23 22:12

#34516: - SI NU O MAI DATI CU DICULOIU CA ATI FURAT O RAU CERNEVISTILOR 

 DUMITRULE DE LA PITESTI,SA TRAIESTI FRATE CA AI REUSIT CU PAPAGALII CERNEVISTIIII[HA]SA DEZBINATI OAMENIII SI IAR AJUNGEM LA BANI SI ZLOTII.  ASTA E PT. UN PUMN DE ZLOTII, V ATI TRADAT SEMENII.

CREANTELE OLTCHIM.

#34518 Re: Re: CREANTELE OLTCHIM:

2015-02-23 23:20

#34513: - Re: CREANTELE OLTCHIM: 

 Nu sunt N de la Nastase..., insa,  asta este imbucurator, pentru ca inseamna ca suntem foarte multi care gandim la fel si sustinem adevarul, nu ca unii dintre voi care dezamagiti continuu prin ceea ce lasati peste tot in urma voastra total  gresit... Eu te-am respectat si va respect pana la un punct si fac tot efortul sa va respect, v-am mai spus si va mai repet chestia asta, iar, daca nu intelegeti ca a fi respectat este un drept de a fi castigat si nu a mi-l impune mie, nu reusiti in nimic. In ceea ce  priveste comunicatele lui Piperea pana de curand sunt deacord cu tine, ai perfecta dreptate, numai ca acest avocat la vorbe ne-a facut cum spui tu si pe nestiinta si nepriceperea multora din noi/voi, iar in justitie ne-a jucat prin lipsa, absenta, sau greseli elementare de aparare...etc., noi nu existam si nici sindicatele, iar cand a fost  vorba de legi, acte, decizii,..., si iata de cand asteptam noi planul real de reorganizare se indeplineste curand sa fie si pus in aplicare, fi sigur, fi sigur si foarte sigur  cu asa ceva nu glumeste si nici nu mai face declaratii in van, mereu si-a lasat drumul deschis si spre surprize care  pot aparea, nu si acum pana la aprobarea de catre judecatorul-sindic a planului de reorganizare, care este batutut in cui si respectat conform procedurii. Imi cer scuze ca fiind in contre pe aceasta petitie si  ne-am contract intr-adevar la limita si de multe ori prea dur, insa trebuie sa intelegi termenul de creante salariale  este foarte corect in spriinul nostru al tuturor si peste tot trebuie sa-ti sustii/ sustinem creantele salariale plati compensatorii, este foarte important asta si mai este ceva foarte important, nu mai rastalmacii, devia, interpreta,extrage cuvinte dintr-un intreg...s.a.m.d, este groaznic pentru un judecator sa observe atata naivitate si dusa la prostie, iar avocatii care trebuiau sa-si faca treaba alaturi  de noi disponibilizatii.., au fost de toata jena ...nu mai continuam a detalia. Timpul nu se imparte intre mine si tine, intre noi, timpul se imparte intre sistemul dus de ei pe procedura de insolventa si noi cu creantele... si necazurile pe care le avem, observi, aici gresesti si gresiti toti, nu exista batalia noastra pentru ca nu suntem in razboi si ma refer la salariati fost si actuali Oltchim, multi mergeti in continuare pe ideea asta gresita si altii au profitat din plin de situatie...., ai inteles ce iti scriu eu aici..., societatea combinatului chimic Oltchim prin oamenii sai n-au intampinat niciodata perioade de genul asta, ne-a luat pe toti pe nepregatite si  in schimb a lovit brutal in oameni ......, prin niste golaniade  si alte fapte petrecute in vazul tuturor. Acum e important sa ni se achite creantele salarii plati compensatorii.

Salut.

S-A DAT START LA OLTCHIM:

link directional => Bursa de Valori Bucuresti, in data de 20 ianuarie:

 5 februarie 2015 - propunerea planului de reorganizare si depunerea acestuia;

9 februarie 2015- publicarea in Buletinul Procedurilor de Insolventa a anuntului referitor la planul de reorganizare;

2 - 10 martie 2015- votarea planului in cadrul adunarii creditorilor;

in termen de 15 zile de la depunerea la tribunal a procesului-verbal al adunarii creditorilor, prin care planul a fost aprobat, judecatorul sindic trebuie sa se pronunte asupra confirmarii acestuia.

 

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

BREAKING NEWS OLTCHIM:

#34519 Oltchim se reorganizează tot prin vânzarea către un investitor BURSA 24.02.2015

2015-02-23 23:41


BURSA 24.02.2015

*  Zaremba, PCC: "Administratorii nu au venit cu nimic nou şi nu oferă nicio viziune asupra evoluţiei companiei"
       Planul de reorganizare a combinatului vâlcean Oltchim are ca punct central tot identificarea unui investitor care să preia (total sau parţial) societatea, precum şi conversia parţială a datoriilor companiei în acţiuni, potrivit documentului consultat de ziarul BURSA.
     Oltchim a intrat în insolvenţă la finele lunii ianuarie a anului 2013, după o tentativă eşuată de privatizare în septembrie 2012. În timpul insolvenţei, administratorii au organizat licitaţi pentru vânzarea combinatului, care au suferit repetate amânări (la cererea investitorilor după cum au spus aceştia) până în decembrie 2014, când procedura a fost anulată din lipsă de cumpărători.
     Întrebat ce va face diferenţa în planul de reorganizare, avocatul Gheorghe Piperea, unul dintre administratorii combinatului, ne-a declarat: "În primul rând, nu mai suntem sub presiunea timpului. Avem trei ani la dispoziţie pentru reorganizare. În al doilea rând, compania cunoaşte o evoluţie mult mai bună decât în urmă cu un an. Oltchim are un profit operaţional EBITDA (înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare) de circa 750.000 de euro la nivelul lunii ianuarie a acestui an. Tot în ianuarie, Oltchim avea depozite de 5 milioane de lei. Vânzarea se poate face în alte condiţii şi ne va permite, estimăm noi, să obţinem şi finanţare pentru majorarea producţiei".
     Wojciech Zaremba, reprezentantul PCC în România (acţionar minoritar semnificativ al Oltchim), ne-a declarat, ieri: "Acest plan de reorganizare nu aduce nimic nou pentru Oltchim, reiterând ideea de vânzare printr-un SPV (vehicul special investiţional). Tentativele de vânzare au eşuat până acum şi eu cred că administratorii merg într-o direcţie greşită. Se continuă situaţia actuală, iar planul nu arată clar care sunt noile idei de business, ce activităţi vor fi continuate, la ce se renunţă, cum vor finanţa investiţiile de care combinatul are nevoie şi câţi muncitori mai rămân. Administratorii nu specifică în plan ce alternative au dacă nu vor reuşi să vândă Oltchim".
     Domnia sa susţine că suma de 307 milioane de euro propusă, până acum, ca preţ de pornire pentru vânzarea combinatului curăţat de datorii este prea mare, mai ales că societatea a continuat să cumuleze datorii în perioada insolvenţei şi nu are o direcţie de eficientizare şi dezvoltare.
     Planul de reorganizare stipulează: "Valorificarea patrimoniului societăţii debitoare către un investitor, interesat de continuarea activităţii Oltchim, se va putea realiza prin: transferul afacerii şi patrimoniului Oltchim SA către o persoană juridică română (Oltchim SPV SRL) cu asociat unic Oltchim SA; conversia creanţelor creditorilor garantaţi şi bugetari în acţiuni ale Oltchim, parţial sau integral, cu respectarea proporţiilor şi valorilor incluse în programul de plăţi; darea în plată a bunurilor imobile terenuri şi clădiri către creditorii bugetari, în contul creanţelor pe care aceştia le au faţă de averea debitorului. Darea în plata a bunurilor debitorului către creditorii va putea fi efectuată doar cu condiţia prealabilă a acordului scris al acestora cu privire la această modalitate de stingere a creanţei lor şi cu condiţia aprobării de către adunarea creditorilor".
     Gheorghe Piperea ne-a spus că darea în plată nu vizează active productive şi că reorganizarea va apela la acest instrument şi la conversia creanţelor dacă va fi cerere din partea creditorilor.
     Wojciech Zaremba ne-a spus că este puţin probabil ca administratorii să obţină finanţare pentru creşterea producţiei cu acest plan, din care nu reiese o direcţie clară de dezvoltare.
     Oltchim a raportat o pierdere cu 46% mai mică în 2014, de 509,4 milioane lei (114,6 milioane euro), în contextul utilizării a 24,3% din capacitatea de producţie, faţă de 20,6% în urmă cu un an, potrivit raportului preliminar pe 2014.
     Veniturile totale au crescut cu aproape 10%, la 654,8 milioane de lei, comparativ cu 598 milioane de lei în 2013, iar cheltuielile au scăzut cu 26%, la 1,6 miliarde de lei. Totodată, cheltuielile cu personalul au scăzut cu 80 de milioane de lei, pe fondul disponibilizării a 918 de angajaţi în iunie 2013.
     Creşterea cifrei de afaceri din 2014 a fost determinată de avansul exporturilor cu 44,7%, la 444 milioane de lei, în timp ce vânzările pe piaţa internă s-au diminuat cu 4%, la 183 de milioane de lei, potrivit reprezentanţilor companiei. 

BREAKING NEWS OLTCHIM:

#34520 Satul de vacanţă al Oltchim se degradează în aşteptarea unui investitor

2015-02-23 23:43

Satul de vacanţă al Oltchim se degradează în aşteptarea unui investitor

Satul de vacanţă al Oltchim, situat pe malul râului Olt, în comuna Dăeşti, cândva un campus exclusivist, unde salariaţii de la combinat beneficiau de concedii în case de odihnă, cu terenuri sportive, ştrand şi alte facilităţi, a ajuns în prezent să fie o ruină, aşteptându-se un investitor care ar putea revitaliza zona.

 

 

 

"Acolo sunt 4.065 de metri pătraţi de teren care aparţin în prezent Oltchim iar activele sunt ale sindicatului. Din păcate criza prin care trece combinatul şi-a pus amprenta şi asupra acestui sat de vacanţă. Noi, ca sindicat, ne-am dori să se găsească un investitor care să cumpere acest teren care este evaluat la 50.000 de euro şi în urma unui parteneriat cu noi să refacem această zonă. Dar nu a venit nimeni până în prezent", a declarat liderul sindicatului liber Oltchim, Mihai Diculoiu.

 

 

 

Şi primăria din Dăeşti ar fi interesată de cumpărarea acestui spaţiu, numai că oferta administraţiei a fost refuzată de proprietari.

 

 

 

Satul de vancanţă al Oltchim a fost construit în anii 80 şi timp de peste 20 de ani a fost o zonă de agrement cu circuit închis pentru angajaţii combinatului.

 

 

 

Situat la 3 kilometri de Râmnicu Vâlcea, satul de vacanţă se află pe malul stâng al Oltului, într-o pădure şi avea în vremurile bune case de vacanţă, restaurant, piscină, terenuri de sport şi de joacă pentru copii.

 

 

În ultimii ani, acesta a fost abandonat iar de doi ani, de când combinatul se află în insolvenţă, singurele activităţi care se desfăşoară aici sunt doar tunsul ierbii şi toaletarea copacilor.

http://www.ramnic.ro/

BREAKING NEWS OLTCHIM:

#34521 S-a gândit cineva că poate Oltchim a fost victima spionajului economic?

2015-02-23 23:49

S-a gândit cineva că poate Oltchim a fost victima spionajului economic?

Cu fiecare zi care trece, speranţele legate de rezolvarea situaţiei Oltchim par din ce în ce mai îndepărtate. S-au scris sute sau chiar mii de articole pe această temă, au fost făcute zeci de interpelări parlamentare şi au avut loc nenumărate întâlniri între reprezentanţii statului, cei ai sindicatelor dar şi ai potenţialilor investitori. Să nu uităm de mascarada pusă la cale în 2012 de Dan Diaconescu, cel care se plimba cu sacii de bani, proclamând salvarea Oltchim. În tot acest timp, sute de oameni şi-au aşteptat în zadar plăţile compensatorii. Unii dintre ei au rămas fără apartamentele pe care le-au luat băncile în contul creditelor neplătite, alţii s-au îmbolnăvit de amărăciune. Autorităţile vâlcene s-au arătat neputincioase iar guvernul a amânat lucrurile nejustificat de mult. Oamenilor le-au fost vândute speranţe şi promisiuni, li s-au vânturat prin faţa ochilor numele unor firme care, vezi Doamne, ar fi fost interesate să cumpere Oltchim. Cele mai discutate au fost numele unor firme din China, ba chiar au fost primite la Consiliul Judeţean şi delegaţii ale acestora. Bănuiala noastră este că totul nu a fost decât un joc din care doar România a avut de pierdut. Chiar dacă pentru unii teoria conspiraţiei în cazul Oltchim nu funcţionează, din punctul nostru de vedere este posibil să se fi petrecut lucruri mai grave decât au dorit autorităţile să lase să se înţeleagă. Firmele chineze sunt recunoscute pentru abilitatea lor de a se “inspira”. Toată lumea ştie că produsele chinezeşti sunt de cele mai multe ori clone după unele de brand. De ce nu am putea vorbi chiar despre un adevărat spionaj economic în cazul Oltchim? Poate că, de fapt, aşa-zişii investitori cu ochii oblici nu au dorit altceva decât să vadă cu ochii lor ceea ce se întâmplă cu combinatul vâlcean. Au avut ocazia să vadă cifre, rezultate economice, capacităţi de producţie. În război şi în economie, a-ţi cunoaşte adversarul este cel mai important lucru. Te dai interesat de lucruri constructive, afişezi o atitudine pozitivă şi în tot acest timp poţi afla tot ceea ce te interesează. A mai auzit cineva de chinezi? Bineînţeles că nu, au aflat ce îi interesa iar acum îşi văd de treburile lor. Până când statul român nu se apleacă cu cea mai mare atenţie asupra rezolvării problemei Oltchim, judeţul Vâlcea nu va ieşi din situaţia gravă în care se află de ani de zile. Lucrurile merg din rău în mai rău, nu avem investitori, nu avem industrie, nu avem locuri de muncă. Salariile din Vâlcea se situează la un nivel îngrijorător, avându-i ca vecini de clasament pe vasluieni. Atât de rău am ajuns, încât ne comparăm cu cele mai sărace judeţe din Moldova la nivelul de trai. Motorul economic al judeţului s-a oprit iar dacă nu se depun toate eforturile pentru repornirea lui, şansele de a reveni sunt minime. Deocamdată nu există alternative la platforma chimică, firmele străine nu arată prea mare interes pentru această zonă a Olteniei. Am ajuns să ne agăţăm de o firmă ca Faurecia, care ne promite că în maxim doi ani ne vor pune la dispoziţie circa o mie cinci sute de locuri de muncă. De la vorbă la faptă este însă cale lungă. Francezii nici nu s-au apucat încă de construirea fabricii iar noi visăm cu ochii deschişi.

BREAKING NEWS OLTCHIM:

#34522 Ministrul Gerea continuă să-şi facă planuri pentru CET Govora şi Oltchim

2015-02-24 00:11

Ministrul Gerea continuă să-şi facă planuri pentru CET Govora şi Oltchim

Optimism şi siguranţă în declaraţiile ministrului Energiei, Amdrei Gerea, care face în continuu planuri de salvare a combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea. Sigur, este bine ştiut că Gerea şi-a mai arătat optimismul şi în trecut, când era ministrul Economie, dar, până la urmă, nu a rezolvat nimic.

Cu toate acestea, luni, 23 februarie 2015, Andrei Gerea a declarat că statul încearcă să salveze de la faliment Oltchim-ul, iar „piesa de rezistenţă" este tot CET Govora.

Iată ce spune ministrul Energiei, Andrei Gerea: „Încercăm să împuşcăm doi iepuri deodată, să vedem cum o anumită parte ineficientă poate căpăta valoare în altă zonă, adică minele de la Berbeşti să fuzioneze cu CET Govora, astfel Complexul Energetic Oltenia scapă de presiunea mare legata de problema de personal. Aceste mine produc o pierdere apreciabila, dar CET Govora va putea să asigure căldura la Oltchim şi la Râmnicu Vâlcea, totul conform unui program stabilit de CET Govora şi Complexul Energetic Oltenia. La Complexul Energetic Oltenia rămân probleme de eficientizare, investiţii".


Musafir

#34523

2015-02-24 07:05

este destul de clar, s-a terminat cu proiectul integrat, mai ales ca si cel care, cica, il sustinea, adica nenea diculoiu, nu il mai vrea, ne vrea pe toti afara, cei din petrochimie, continua lucrarea lui cernev. E o vorba , numai prostii mai spera ! cu toata aceasta clasa politica, speranta este moarta ca purceaua in cotet !

BREAKING NEWS OLTCHIM:

#34524 Disponibilizaţii de la Oltchim cer "capul lui Ponta" în faţa Guvernului

2015-02-24 07:36

Sătui de promisiunile primite din partea reprezentanţilor administratorilor judiciari şi a conducerii de la Oltchim, muncitorii disponibilizaţi de la SC Oltchim acum mai bine de un an şi jumătate vor merge la Bucureşti pentru a protesta în faţa Guvernului României. Foştii chimişti au fost şi la finalul săptămânii trecute în faţa Pavilionului Central de la combinatul chimic pentru a le cere socoteală administratorilor judiciari. Au sperat să fie primiţi de Piperea şi Bălan sau aceştia nu i-au onorat cu prezenţa nici de această dată. A venit, în schimb, un reprezentant al celor doi avocaţi dar şi administratorul special, Bogdan Stănescu. Discuţiile au fost unele foarte tensionate, cu forţele de ordine la uşă dar şi cu jandarmi în civil infiltraţi printre protestatari. "Săptămâna trecută ne-au pus să semnăm pe nişte liste, chipurile pentru a avea întâietate să primim salariile compensatorii. Apoi ne-au spus foştii colegi din Oltchim că au mers cu listele prin secţii şi le-au spus că noi am semnat că suntem de acord cu planul de reorganizare. Am venit să ne dea tabelele să le rupem dar nu vor. Ne mint pe fiecare zi, şi administratorii şi prefectul şi toată lumea", au spus oamenii. La un moment dat s-a apelat şi serviciul de urgenţă 112 de frică să nu degenereze lucrurile. Până la urmă nu s-a recurs la violenţe dar foştii salariaţi au ieşit tot nemulţumiţi după mai bine de trei ore de negocieri. "Acum măcar au fost cinstiţi, ne-au spus că pentru salariile noastre nu sunt bani", au concluzionat foştii chimişti. Până la urmă, în rândul disponibilizaţilor s-a ajuns la un consens pentru mutarea protestelor la Bucureşti, în faţa Guvernului României. Oamenii se vor întâlni din nou joi, tot în faţa sediului Oltchim de unde vor pleca spre Bucureşti pentru un marş de protest finalizat cu un miting în faţa Palatului Victoria. Încă nu s-a luat decizia dacă se va recurge şi la intrarea în greva foamei.

http://www.voceavalcii.ro/


Musafir

#34525 Re: Re: SI NU O MAI DATI CU DICULOIU CA ATI FURAT O RAU CERNEVISTILOR

2015-02-24 09:29

#34517: - Re: SI NU O MAI DATI CU DICULOIU CA ATI FURAT O RAU CERNEVISTILOR 

 Iar va dus dumitru cu presul. sa semnati ca sinteti de acord cu planul lui piperea.

V-a facut inca odata. Cati dintre voi ati citit planul? sa stiti ce ati semnat. sa-l comparati cu ce scrie in legea insolventei. sa vedeti inadvertentele. 

V-ati taiat singuri craca de sub picioare imputernicind pe piperea sa dispuna cum crede el de cuviinta sa faca cu banii vostri.  si nu cum spune legea insolventei,