Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Mihai Tudose, propus ministrul Economie
Musafir

#30976 BIOGRAFIE: Mihai Tudose, propus ministrul Economiei, este jurist şi, de 14 ani, deputat. Are 16 iniţ

2014-12-15 11:44

BIOGRAFIE: Mihai Tudose, propus ministrul Economiei, este jurist şi, de 14 ani, deputat. Are 16 iniţiative legislative, niciuna economică

Mihai Tudose, propus la Ministerul Economiei, a absolvit Facultatea de ştiinţe juridice, a deţinut funcţia de şef birou senatorial, a fost un an jurist la SC Farex SA Brăila şi consilier judeţean, din 2000 este deputat, iar în actuala legislatură e co-autor la 16 iniţiative, niciuna economică.

 

Tudose, în vârstă de 47 de ani, a terminat facultatea în 1994 şi a deţinut pe rând funcţia de şef birou senatorial, în perioada 1992-1999, apoi, timp de un an, a fost jurist la SC Farex SA Brăila şi consilier judeţean, iar din 2000 până în prezent a fost deputat.

După ce, în 2006 a urmat cursurile Colegiului Superior de Securitate Naţională, Serviciul Român de Informaţii, în 2007 a obţinut un master în Politici Economice Europene la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, iar în 2007 a devenit doctor al Academiei Naţionale de Informaţii.

Este membru al FDSN din 1992, apoi timp de patru ani a fost secretar organizatoric, preşedinte al filialei Brăila a PSD şi lider al organizaţiei municipale, fiind ales recent lider al filialei judeţene.

În actuala legislatură a fost co-autor la 16 iniţiative legislative, niciuna pe teme economice, 7 întrebări şi interpelări şi a avut 19 luări de cuvânt în plen. Cele 16 iniţiative se referă la educaţie, la organizarea Academiei Române, la înfiinţarea Muzeului Brâncuşi, la metodologia de aprobare, arborare şi folosire a steagurilor unităţilor administrative-teritoriale, la sistemul unitar de pensii publice, alocaţia de stat, practica elevilor şi studenţilor, legea antreprenorului social, legea audiovizualului, frontiera de stat şi organizarea jocurilor de noroc.

Tudose este preşedintele Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare a Camerei Deputaţilor.

Conform celei mai recente declaraţii de avere, din iunie 2014, are un apartament de 96 de metri pătraţi în Brăila şi două autoturisme Mercedes, achiziţionate în 2008 şi 2009.

Tudose are şi o colecţie filatelică de 30.000 de euro, achiziţionată în perioada 1980-1987. Are o datorie de 15.000 de euro la Constantin Vlase, scadentă în 2014.

El este asociat la SC 1001 Net România SRL, unde deţin 7 părţi sociale.

Întrebat, duminică, înainte de CExN, dacă va face faţă şi funcţiei de ministru în Guvernul Ponta 4, în condiţiile în care e şi deputat şi preşedinte al PSD Brăila, el a răspuns: "Un metru nouă’ş’opt, o sută de kile, cred că fac".

am cam belit-o

#30977 Re: BIOGRAFIE: Mihai Tudose, propus ministrul Economiei, este jurist şi, de 14 ani, deputat. Are 16

2014-12-15 12:22

#30976: - BIOGRAFIE: Mihai Tudose, propus ministrul Economiei, este jurist şi, de 14 ani, deputat. Are 16 iniţ 

 Ce misto. Asta a tetminat facultatea in 1994 (cam batranel), dar e sef birou senatorial din 1992 :)))))  Vai de curul nostru, va dati seama ce plopist e asta??? Numai nulitati, dar daca au oamenii obligatii, asta e, suferim noi. Pe de alta parte, sa fi aparut chitoiu sau aerianul ala de tariceanu la economie, iar un mare rahat....


Musafir

#30978 Privatizarea Oltchim eşuează pentru a patra oară în acest an

2014-12-15 12:47

Privatizarea Oltchim eşuează pentru a patra oară în acest an

Privatizarea Oltchim a eşuat pentru a patra oară în acest an. Niciun investitor nu a depus oferta până în data de 12 decembrie, termenul limită, informează Hotnews.

Ultima tentativă nereuşită de privatizare a avut loc pe 6 iunie. Anterior eşecului privatizării, ministrul economiei, Constantin Niţă, se arăta optimist în ceea ce priveşte creşterea sorţilor de izbândă a privatizării, într-un viitor incert:

"Dacă privatizarea nu reuşeşte pe 6 iunie, vom reuşi altă dată. Dacă nu vor fi oferte termenul va fi amânat pentru repornirea unor linii. Tot primesc semnale că Oltchim trebuie închis. Guvernul nu va închide niciodată Oltchim. Este important să nu mai facă pierderi şi să găsim finanţare pentru repunerea în funcţiune a unor linii de producţie. Sunt investitori care doresc să preia Oltchim la pachet cu Arpechim. Ne aflăm în negocieri cu Petrom pentru acest lucru", declara Niţă în iunie a.c., după ce nici la termenul anterior, din 28 martie investitorii nu s-au înghesuit să cumpere acţiunile deţinute de Oltchim SA la Oltchim SPV.

Tot în iunie, administratorul judiciar al Oltchim, Gheorghe Piperea, declara că prima opţiune de cumpărare a combinatului, în iarnă, o are consorţiul chinez Baota Petrochemical – Junlun Petroleum, care ar fi oferit o finanţare de 15 milioane de euro pentru combinat. Înţelegerea ar fi fost parafată la Ambasada României din Beijing şi urma sa fie transpusă într-un contract care va oferi părţii chineze un drept de preempţiune la achiziţionarea Oltchim, potrivit Realitatea.

Pentru a fi interesantă pentru chinezi, Oltchim urma să nu mai producă pierderi şi să îşi ridice capacitatea de funcţionare la 40%, faţă de la 27%.

„Sunt veşti bune din China. Am reuşit atragerea unei finanţări semnificative, de la partenerii chinezi, dar şi de la alţi parteneri, iar aceşti bani vor ajuta societatea să nu mai facă pierderi, într-un orizont de şase luni. Apoi, un Oltchim fără pierderi poate fi privatizat mult mai uşor. Putem să pregătim privatizarea fără presiunea termenelor fixe deasupra capului", declara în iunie Piperea.

Semnalizarea unui investitor numit şi promovat este contrar procedurilor şi în defavoarea unui proces de privatizare din care să se obţină maximum pentru statul român, atrage însă atenţia Marcel Hoară, senior partner în Hoară Capital şi fost responsabil de dezvoltare industrială, adăugând că în genere privatizarea Oltchim crează impresia că s-a lucrat "lăutăreşte", profund incompetent, fără respectare de proceduri şi viziune de atingere a scopului.

"Normativele spun că la exprimarea unei intenţii se demarează proceduri începând de la creare caiet de sarcini şi organizare licitaţie, până la promovare şi consultare comunitară şi multe altele. Ori, de când a venit guvernul Ponta, în nici una din procedurile de privatizare nici măcar consulatele economice nu au fost informate pentru diligenţă şi promovare sau discuţii cu marii operatori în domeniu," a mai adăugat Marcel Hoară.

Reamintim în context că Guvernul Ponta pare să-şi fi făcut un obicei din semnalizarea unui investitor numit şi promovat. Acesta a fost cazul licitaţiei pentru construcţia reactoarele nucleare 3 şi 4 de la Cernavodă, unde Nuclearelectrica a ales ca investitor (în urma unui proces de selecţie desfăşurat cu o repeziciune uluitoare şi de o manieră care dă de gândit) compania chineză China General Nuclear Power Corporation, companie cu care autorităţile române semnaseră, încă din noiembrie 2013, o scrisoare de intenţie pentru realizarea celor doua reactoare.

Şi în ceea ce priveşte construcţia Centralei Hidroelectrice cu Acumulare prin Pompaj (CHEAP) Tarniţa – Lăpusteşti a fost semnată deja o scrisoare de confort între compania de proiect Hidro-Tarniţa şi compania chineză Sinohydro, după care urmează şi o licitaţie.

De altfel, nici un compromis nu pare prea mare pentru Guvernul Ponta în relaţie cu China, investitorilor chinezi promiţându-li-se numeroase facilitaţi pentru a prelua cam tot ce înseamnă proiect energetic major în România, în condiţiile în care independenţa energetică este o problemă de siguranţă naţională, opinia cvasi-generală fiind că centralele nucleare, rezervele de gaz şi ţiţei trebuie exploatate de companii româneşti ori provenind din statele aliate, respectiv UE şi NATO.


Musafir

#30979 Constantin Niţă: În noiembrie am avut exporturi record de 4,9 miliarde euro Informaţiile publicate

2014-12-15 12:50

Constantin Niţă: În noiembrie am avut exporturi record de 4,9 miliarde euro

 

Ministrul Economiei, Constantin Niţă, a făcut, luni, un bilanţ la încheierea mandatului, anunţând pentru luna noiembrie exporturi record de 4,9 milioane euro, cu previziunea de încheiere a anului 2014 cu un volum de vânzări pe pieţele externe de peste 50 miliarde euro.
 

'Cred că am reuşit să pun baze solide în minister, atât ca programe de investiţii, cât şi în ceea ce priveşte cadrul legislativ. Am înregistrat un record la exporturi, în noiembrie, de 4,9 milioane de euro. Sunt convins că volumul exporturilor va depăşi anul acesta 50 de miliarde de euro. A realizat proiectul de înfiinţare a Institutului Român de Comerţ Exterior, pe baza căruia se vor relua proiectele de creare a unor centre de promovare pentru comerţ exterior, proiecte care sunt deja în lucru. Trebuie să avem o activitate mult mai agresivă în proiectele de promovare externă. Acum avem o pondere de 60% în exporturile cu ţările din Uniunea Europeană şi restul cu ţările non-UE. Vrem să creştem ponderea exporturilor pe pieţele non-UE', a spus Niţă, care a precizat că a discutat această strategie cu succesorul său desemnat la portofoliul Economiei, Mihai Tudose.

Niţă a precizat că în mandatul său a fost finalizată şi strategia de industrializare.

'Ceea ce avem în momentul de faţă ca industrie necesită o retehnologizare puternică', a subliniat Constantin Niţă.

Acesta a mai spus că situaţia combinatului Oltchim este bună, cu o cifră de afaceri de 16 milioane de euro lunar, în 2014, faţă de 5 milioane euro în 2013.

'Oltchim a avut un profit operaţional de un milion de euro. În condiţiile în care nu vine niciun investitor, sunt soluţii de transformare a datoriilor Oltchim în acţiuni ale Statului. Nu se pune problema ca această companie să fie dată la fier vechi, să fie falimentată. În ceea ce priveşte Cuprumin, este în lucru un proiect de înfiinţare a unei Companii Naţionale de Cupru, care să includă Cuprumin, Moldomin şi Minvest Deva. Am încercat să stimulez programul Prima maşină, am încercat să mişcăm industria aeronautică, mai avem probleme la Romaero şi Avioane Craiova. Activitatea acestora nu acoperă pierderile pe care le-au acumulat', a explicat Niţă, precizând că acestea sunt lucrurile pe care a încercat să le rezolve în cele 10 luni de mandat la ME.

Fostul ministru a precizat, de asemenea, că este aproape finalizat proiectul de lege a industriei de apărare şi că, el consideră că 'există posibilitatea ca industria de apărare să producă echipamente care sunt cerute de piaţa internaţională'.

'Volumul total al contractelor încheiate de industria de apărare a fost de 252 milioane dolari, din care 91 milioane dolari au fost livrări la 1 decembrie 2014', a spus Niţă.

Acesta nu a explicat cauzele remanierii sale.

'Nu aş putea să vă spun din ce cauză plec. Explicaţia v-o poate da primul ministru. Eu sunt om politic. Fiind parlamentar şi politician de o lungă perioadă, am acceptat aceste luări de decizie', a arătat Niţă.


Informaţiile publicate de ECONOMICA.net pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. http://www.economica.net/

Musafir

#30980 Re: Re: Re:

2014-12-15 13:45

#30975: - 

 E foarte corect ce spune musafirul, asa e : ti-a dat seviciu pt 20 de ani si a ingropat orasul pentru urmatorii 200. Trtebuie sa fii prea destupat ca sa pricepi lucrurile astea, nu e cazul tau autorule care corectezi orice abatere de la sustinerea neconditionata a fostei conduceri. Tu refuzi, pur si simplu, sa te ridici cu gandirea ceva mai sus de increngatura capusarelilor inventate de ei. Principiul e vesnic acelasi: las' sa fure, da' sa ne dea si noua.

Amin.


Musafir

#30981 Re: Re: BIOGRAFIE: Mihai Tudose, propus ministrul Economiei, este jurist şi, de 14 ani, deputat. Are

2014-12-15 13:46

#30977: am cam belit-o - Re: BIOGRAFIE: Mihai Tudose, propus ministrul Economiei, este jurist şi, de 14 ani, deputat. Are 16  

 Cred ca mai bine il puneau naiba tot pe Gerea. macar ala nu o lua de la zero.... ci doar o trecea prin zero. :)))))

Am si pierdut sirul. Asta al catelea e sub guvernuponta, in doi ani?

SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.
Musafir

#30982 Re: Re: Re: Re: cocalaruleeeeee,macar D L ROIBU ti a dat serviciu peste 20 de ani,acum ce mai ai?

2014-12-15 13:52

#30980: - Re: Re: Re: cocalaruleeeeee,macar D L ROIBU ti a dat serviciu peste 20 de ani,acum ce mai ai? 

 Salvatorii si eroii se declarau PONTA, PIPEREA  SI TOTI CIUMPALACII CARE SUNT DIN AUGUST 2012  SI L-AU INCHIS ATUNCI PRIN OPRIRE TOTALA ..., PANA AZI  SI CURAND INTRAM IN 2015.

INGROPAREA OLTCHIM O FAC CEI CARE DE CAND AU PRELUAT SE CREDEAU CEEA CE IN INEPTIA SI PROSTIA LOR, RAUTATEA SI CRETINISMUL CARE O ACCENTUEAZA PERMAMENT SI NU CONCEP NICI ACUM CA DEMOLEAZA SI DISTRUG EI DIN AUGUST 2012, NU ALTII.

SA NU UITAM CA PERIOADA NASTASE, TARICEANU, BOC, MRU, PONTA I, II, III, IV, TREBUIE INGROPAT PENTRU A CREDE EI CA NOI UITAM CAT AU FURAT SI FURA SI AZI, ACUM.

Asta ai inteles tu musafirule si multi altii ca tine, poate si tu esti un HOT, in Oltchim nu toti sunt hoti, din contra sunt extraordinar de multi oameni cinstiti si onesti prea multi, hotii si betii nu au fost tolerati li se desfacea CIM din CCM PE LOC CONFORM LEGII, foarte bine pregatiti si harnici, buni meseriasi, rar sa ai parte de oameni asa bine pregatiti  si corecti..., mare parte din acestia, firesc padure fara uscaturi si multe din aceste uscaturi bagate fortat de politic anapoda in combinat, facand rau prin otravirea acestui colos industrial si muuult rau, doar pentru ca sunt pilele polticienilor hoti sau a hotilor..., cum nici in judetul Valcea si Arges nu sunt toti hoti, mergi pe ideea asta si esti singurul care sustii praduitorii care din AUGUST 2012 pana in DECEMBRIE 2014 SI CONTINUA IN 2015, AU FURAT CAT ALTII IN 25 DE ANI.

ALILUIA SI AMIN.

p.s. Tu nu te uita ca noi ne mai injuram sau mai bine spus unii din noi, mare  parte incercam sa nu o facem, evitam asa ceva..., suntem in familie si ne permitem, ne trece repede si finalul este al tuturor, sub acelasi brand OLTCHIM.

SUNTEM FOARTE CAPOSI PENTRU CA NOI AM FACUT PERFORMANTA CU OLTCHIM DE NE STIE TOATA TERRA SI INCA SE VORBESTE DE NOI IN LUME, NU ASTIA DE SUNT LIPITORI, SUGATORI...ETC. CARE INFILTRATI DE CEVA VREME PANA  AZI IN OLTCHIM SI NU NE REPREZINTA, NICI NU NE-AU REPREZENTAT VREODATA, CALCAND IN PICIOARE BRAND-UL OLTCHIM SI TOATA ISTORIA SA.

 UNDE NU ESTE CARTE VAI DE DECIZII, PIPEREA SI BORZA AU PICAT EXAMENUL IN FATA DL. BLANCULESCU

#30994 Re: Re: Cum este domnii Piperea si Borza, strambati din nas domnului Blanculescu la TVR1

 

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #30008 (TOATE INCLUS SI VINCEA ) SI STATUL ROMAN#30014 SUNT IN CULPA.

#30926 SARLATAN GHEORGHE PIPEREA CU ASOCIATII & CO.

SARLATAN GHEORGHE PIPEREA CU ASOCIATII & CO.http://oltchim.ro/

OLTCHIM si ARPECHIM! INCHIS.


Musafir

#30983 Adevar sau provocare? Povestea continua: chinezii sunt interesati de preluarea Oltchim.

2014-12-15 13:59

#30978: - Privatizarea Oltchim eşuează pentru a patra oară în acest an 

 "La Ministerul Economiei există o ofertă din partea unei companii chineze interesată de preluarea Oltchim. Deocamdată s-a cerut prelungirea termenului de ofertare. Există o parte foarte bună că Oltchim a intrat pe profit operaţional. Sunt datorii de 700 de milioane de lei, ceea ce este o sumă, dar vrem să transformăm aceste datorii în acţiuni, să facem conversia, iar pe baza acestui lucru, fără datorii, ea să fie bancabilă şi împreună cu un investitor vom putea să rezolvăm această situaţie", a spus Mihai Tudose, întrebat despre interesul companiilor chineze pentru Oltchim, la audierile în comisiile reunite de specialitate din Parlament.

Acesta a afirmat că nu crede va avea opoziţie din partea Comisiei Europene în ceea ce priveşte conversia datoriilor în acţiuni.



Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/


Musafir

#30984 PDL-stilor

2014-12-15 14:00

Dolana,Ivanescule ne dati ceva de sarbatori s-au va facem cu mana-pa pa pa pa

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-12-15 14:05



Musafir

#30986 „Victor Ponta ne-a adus în această situaţie"!

2014-12-15 14:08

#30983: - Adevar sau provocare? Povestea continua: chinezii sunt interesati de preluarea Oltchim. 

 http://www.voceavalcii.ro/

 Economie

Mihai Diculoiu despre Oltchim: „Victor Ponta ne-a adus în această situaţie"

• Liderul de sindicat de la combinat spune că premierul a dat dovadă de lipsă de fermitate şi intervenţie.

În luna iunie a acestui an, administratorul Gheorghe Piperea anunţa sus şi tare că sunt trei investitori puternici care vor să preia SC Oltchim Râmnicu Vâlcea dar că mai au nevoie de încă o jumătate de an pentru a-şi pune la punct dosarele şi strategia de licitaţie. După şase luni, toţi cei trei investitori "fantomă" au dispărut şi nu s-a depus nici măcar o ofertă. Liderul de sindicat de la combinatul chimic, Mihai Diculoiu, spune că s-a ajuns în această situaţie din cauza lipsei de fermitate şi decizie a premierului Victor Ponta. Sindicalistul încă mai speră la salvarea Oltchimului şi explică de ce încercările de privatizare au eşuat.

"Cum să cumperi ceva ce nu există încă?"

Rep.: Domnule Diculoiu, a patra încercare eşuată de privatizare...
Mihai Diculoiu: Aşa este. E a patra oară când s-a stabilit termenul de depunere a ofertelor angajante din partea investitorilor, conform unui program de reorganizare stabilit de Adunarea Creditorilor în data de 3 decembrie 2013 când în baza propunerii administratorilor judiciari s-a stabilit să se înfiinţeze o nouă societate, Oltchim SPV, care să conţină activele viabile din SC Oltchim şi aceasta să fie scoasă la vânzare.

Rep.: În acest moment Oltchim SPV există?
M.D.: Nu, nici până în momentul de faţă Oltchim SPV nu este făcută.
Nu s-a prezentat nimeni la depunerea de oferte, este simplu de ce. Nimeni nu putea să vină la un asemenea proiect, imposibil de pus în practică. Adică să te prezinţi, să depui o garanţie de 10 milioane de euro, conform caietului de sarcini şi să cumperi ceva ce nu există şi care este posbil să se facă peste 6-12 luni.


"Ponta a venit nepregătit la Oltchim"

Rep.: În aceste condiţii, ce se poate face? Ce se mai poate face?
M.D.: Problema este foarte complicată. Gândiţi-vă că în ianuarie împlinim doi ani din momentul în care am intrat în procedură de insolvenţă. Nu s-a elaborat un plan de reorganizare, nu s-a stabilit o strategie clară de funcţionare la capacitate mare şi de privatizare. Această situaţie este din cauza lipsei de fermitate şi intervenţie a guvernului, personal a premierului Ponta. A venit, ce-i drept pe 8 septembrie la noi, dar fără să aibă alături consilieri şi specialişti şi fără să deţină un program de relansare a combinatului. A spus că o să revină când va avea soluţii... Suntem în ceasul al 13-lea, nu s-a prezentat nimeni cu o ofertă, ar trebui ca domnul Victor Ponta să ia legătura de urgenţă cu Ministerul Economiei, cu administratorii judiciari şi cu cel special şi cred că singura soluţie este să se decidă politic sau de guvern o strategie de salvare a SC Oltchim.

"Oltchim e un cartof fierbinte aruncat de guvern în mâinile administratorului special"

Rep.: Oltchim ajunge la fier vechi?
M.D.: Am ajuns să fim la mâna acţionarilor minoritari de la PCC care datorită solicitării lor din 11 decembrie 2014 a avut loc Adunarea Generală a Acţionarilor. Singurul punct de pe ordinea de zi a fost că la solicitarea lor trebuie să se elaboreze un plan de reorganizare de către debitori şi administratorii speciali, mandataţi de către AGA.
Am rămas surprins de mandatul pe care l-a avut reprezentantul Ministerului Economiei în calitate de acţionar principal la Oltchim, cu 54,8% în care menţiona că având în vedere că există în derulare un plan de reorganizare a administratorilor judiciari şi că există o adresă a administratorului special în care se scuza că nu poate să elaboreze acest nou plan de reorganizare pentru că nu are specialişti la nivel de Oltchim.
I-am spus un singur lucru că dacă un administrator special a constatat după 2 ani de zile că în societate sunt oameni incapabili este o mare eroare. Ministerul trebuia să-l demită pe administratorul special şi să trimită mandat ferm pentru elaborarea planului de reorganiuare.
Oltchim este în acest moment un cartof fierbinte pe care guvernul, respectiv premierul Victor Ponta nu vrea să pună mâna pe el. L-a aruncat în braţele administratorului special care are comision şi la faliment şi aceasta este situaţia clară.
Trebuie să atragem atenţia că noi nu vrem falimentul. Oltchim trebuie salvat!

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-12-15 14:09



Musafir

#30988 Re: Re: Re: Re: cocalaruleeeeee,macar D L ROIBU ti a dat serviciu peste 20 de ani,acum ce mai ai?

2014-12-15 14:19

#30980: - Re: Re: Re: cocalaruleeeeee,macar D L ROIBU ti a dat serviciu peste 20 de ani,acum ce mai ai? 

 Dar tu unde ai fost in acesti 20 de ani? Ti-a placut cand iti intrau pe card salariile marite? De ce nu ai spus stop. De ce nu te-ai ridicat, la nivelul gandirii pe care zici ca o ai, returnand surplusul de salariu? 
 Principiul e vesnic: "la placinte inainte, la razboi inapoi"!

Iti raspun eu: "dupa razboi multi viteji se arata"!

Sa stii ca cei care au spus ca "ti-a dat serviciu pt 20 de ani" au avut dreptate.
Adu-ti aminte de CIPA si vezi ce a mai ramas din CIPA.
Adu-ti aminte de Giurgiu, Ocna Mures, Tarnaveni sau Drobeta Turnu Severin si vezi ce a insemnat in aceste orase "stingere" marilor combinate chimice.

Ce ai fi fost tu, ce am fi fost noi fara Oltchimul care a trait, dupa revolutie - din ambitia unui om, inca 20 de ani?

 


Musafir

#30989 Re: Re: Re: Re: cocalaruleeeeee,macar D L ROIBU ti a dat serviciu peste 20 de ani,acum ce mai ai?

2014-12-15 14:50

#30980: - Re: Re: Re: cocalaruleeeeee,macar D L ROIBU ti a dat serviciu peste 20 de ani,acum ce mai ai? 

Tu nu intelegi sau nu vrei sa intelegi? Este foarte simplu daca te uiti pe cifre:
- 600 de miloane euro - datorii in 20 de ani de "epoca Roibu";
- 200 de milioane euro - datorii in 3 luni de "epoca Balan, Spiru, Cocleti, Talpasanu" fara a investi nimic in combinat, fara a reinnoi autorizatii de mediu, ISCIR, etc.;
- 220 de milioane de euro - pierderi intr-un an de "epoca Piperea, Spiru, Talpasanu" (anul 2013 - primul an de insolventa a Oltchim), fara a reinnoi autorizatii de mediu, ISCIR, etc. dar disponibilizand 1.000 de salariati.


Unde-i performanta?
"Cine-i om si cine-i caine"?

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-12-15 14:54


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-12-15 14:56


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-12-15 15:07



Musafir

#30993 cocalaruleeeeee,macar D L ROIBU ti a dat serviciu peste 20 de ani,acum ce mai ai?

2014-12-15 15:19

#30989: - cocalaruleeeeee,macar D L ROIBU ti a dat serviciu peste 20 de ani,acum ce mai ai? 

 Daca aduni "la datorii":
200 de milioane euro - datorii in 3 luni de "epoca Balan, Spiru, Cocleti, Talpasanu";
- 45 de milioane euro - datorii in in anul 2013 din "epoca Piperea & Balan, Spiru, Talpasanu";
- 9 de milioane euro - datorii in in anul 2014 / 9 luni din "epoca Piperea & Balan, Spiru, Talpasanu".
----
rezulta 254 milioane de euro - datorii in 2 ani de zile (septembrie 2012 - septembrie 2014).

Fiecare este liber sa gandeasca si sa analizeze dar sa nu faci nimic si sa faci numai datorii (254 milioane de euro - se pot studia situatiile financiare de pe site-ul Oltchim), sa trimiti oamenii in somaj (chipurile ca faci economii) este strigator la cer!

UNDE NU ESTE CARTE VAI DE DECIZII, PIPEREA SI BORZA AU PICAT EXAMENUL IN FATA DL. BLANCULESCU

#30994 Re: Re: Cum este domnii Piperea si Borza, strambati din nas domnului Blanculescu la TVR1

2014-12-15 15:31

#29868: SINDICATELE SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA !!!!! - Re: Cum este domnii Piperea si Borza, strambati din nas domnului Blanculescu la TVR1 

 

8 mai 2013

Lichidatorii judiciari Gheorghe Piperea şi Remus Borza, precum şi consilierul onorific al premierului, Ionel Blănculescu, au dezbătut subiectul la "Prim Plan".

http://stiri.tvr.ro/

Manualul de management al restructurarii.

Reorganizare:

1. La nivel operational

2. La nivel financiar

3. La nivel contabil

4. La nivel comercial

5. La nivel legal

si

6.  La nivel resurse umane [ DISPONIBILIZARI , mimand dupa ca vaneaza vinovati... si firesc evitandu-se pe ei si hotiile lor...]

Blanculescu la TVR1.

 

 Manualul Piperea la tvr:

8 mai 2013

1.Finantarea  capitalului de lucru la minim 30 milioane euro

2. Oltchim II infintare

3. Pregatirea unui contract cu acest investitor (care sunt mai multi...), pentru a putea sa primeasca o obtiune de privatizare in septembrie sau octombrie 2013,  cand se va vota planul de reorganizare.

Piperea la TVR 1.

 

 SINDICATELE MUCLES, AU JUCAT CU EI, NICI NU S-AU APROPIAT DE PROCESUL INSOLVENTEI PE LEGEA 85/2006 DOSAR Nr. unic (nr. format vechi) : 887/90/2013, ACCEPTAND FINALUL CARE IL TRAIM AZI. PIPEREA CU ASOCIATII &CO SI SINDICATELE AU INCEPUT CU PUNCTUL 6. DIN MANUAL INVERS SI AU SPUS STOP DE ACUM E LIBER..., RESTUL SE STIE........., NICIUNA NE FIIND INDEPLINITA DIN VORBELE LUI PIPEREA DECLARATE SI SUSTINUTE SI DE ALTII..., DIN CONTRA SITUATIA  S-A DETELIORAT SI SPOLIAT CONTINUU ..., CONTINUAND SUB FORMA AGRAVANTA SI INCALCAND LEGILE PRIN SPOLIERE.

Creatia marca Piperea cu asociatii & co:

 " Reducerea de personal vizează 929 de salariaţi (602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) şi are ca scop realizarea unei economii lunare de aproximativ 1.200.000 euro (14,4 milioane euro anual). Demn de remarcat este procentul mare (peste 60%) de salariaţi care au solicitat benevol să fie acceptaţi pe listele de disponibilizări. "

http://www.rominsolv.ro/

UNDE NU ESTE CARTE VAI DE DECIZII, PIPEREA SI BORZA AU PICAT EXAMENUL IN FATA DL. BLANCULESCU , LI  S-A EXPLICAT CA LA MANUAL, EI AU JUCAT PRECUM SACALII SI HIENELE LA UN CADAVRU VIU OLTCHIM VALCEA SI FOARTE SANATOS ADUS PRIN INVESTITII MASIVE SI RETEHNOLOGIZARE CU ACHIZITIONAREA DIRECŢIEI PETROCHIMICE BRADU ARGES SI ACEASTA LA RANDUL SAU RETEHNOLOGIZAT SI REMODERNIZAT CU INVESTITII MASIVE, DE AICI REZULTAND SI SUMELE CARE SE VEHICULEAZA INAINTE DE AUGUST 2012, TOATE ACESTEA PENTRU CA OLTCHIM SA AIBE CONTINUITATE..., INSA OLTCHIM....INDATORAT DE BOALA IMPUSA DE ALTII DIN AUGUST 2012, HOTIA SI MANCAREA, UMFLAREA BURTILOR SI CONTURILOR FIINDULE LEGE SI DUPA EI POTOPUL SI HAOSU, PE DOUA JUDETE VALCEA SI ARGES.

SARLATANIE PRIN SPOLIERE SI NEMERNICIE MARCA PIPEREA LA OLTCHIM.

SARLATAN GHEORGHE PIPEREA CU ASOCIATII & CO.oltchim.ro

SPOLIÉRE s.f. Acțiunea de a spolia și rezultatul ei; jefuire, prădare; înșelare; spoliație. [Pron. -li-e-. / < spolia].
Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #30008 (TOATE INCLUS SI VINCEA ) SI STATUL ROMAN#30014 SUNT IN CULPA.

 

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-12-15 18:02



Musafir

#30996 Re:

2014-12-15 18:11

#30995: ponta -  <=  Nu inghitim minciuni.

 Nu inghitim minciuni.

SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#30997 SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

2014-12-15 19:55

#30881: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA. - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 

https://www.youtube.com/watch?v=wtng11JJaac La Piovra SC. OLTCHIM SA.

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #30008 (TOATE INCLUS SI VINCEA, CARTEL ALFA) SI STATUL ROMAN#30014 SUNT IN CULPA.

CREANTE SALARIALE LEGEA INSOLVENTEI 85/2006

#29828 DECIZIE DE INCETARE A CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA DISPONIBILIZAT OLTCHIM : 

#29829 CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM )

#29830 CE SPUNE CODUL FISCAL DESPRE VENITURI SALARIALE?

#29832 Tribunalul Vâlcea a decis intrarea "Oltchim" în insolvenţă

#29834 STOP CENZURA !!!!!!!!!!! SINDICATELE SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA !!!!!

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #30008 (TOATE INCLUS SI VINCEA ) SI STATUL ROMAN#30014 SUNT IN CULPA.

 ACTIVITATI DE SERVIRE A BAUTURILOR, MASA SI DANSUL OLTCHIM:

Culmea tupeului şi nesimţirii la Oltchim: în timp ce muncitorii îşi primesc salariile mizerabile cu întârziere, armata de directori şi şefi nu are nici o remuşcare să-şi ridice salariile grase de circa 100 milioane lei vechi net/lună.

Nu am fi avut nimic împotriva ideii ca oamenii care aduc performanţă într-o companie să fie remuneraţi pe măsură, însă Oltchim se află într-o situaţie dramatică, este în insolvenţă din ianuarie 2013, are pierderi şi datorii uriaşe

şi funcţionează la mai puţin de 20% din capacitate.

Dăm câteva exemple care în 2013 au ridicat de la Oltchim în total venituri de aproape 1 miliard de lei vechi:

- Popescu Valentin - director Directie Energetica - Mecanica
- Mihail Tălpăşanu – director Direcţia Producţie,
- Marius Pîrvu – fost director general,
- Spiru Ciobescu Laurentiu Armand – director Direcţia Comercială,
- Marinescu Norocel Lucian – director Direcţia Tehnică Calitate-Mediu,
- Ion Hancu Dumitru – şef Divizia Clorosodice-Produse Oxo,
- Mihai Pavel Dumitru – şef Divizia Materiale pentru Construcţii,
- Marian Tapu – şef Sector Marketing DMC,
- Victor Avram – director general adjunct-
- Spiru Ciobescu Elena Felicia – şef Divizia Financiară,

etc.

La toţi aceştia un „sincer”: huuuooooo!

ziaruldevalcea.ro

Management:
Mihai Bălan - Director General
Elena Felicia Spiru-Ciobescu - Director Financiar
Mihail Dumitru Tălpăşanu - Director Operaţional
Laurenţiu Armand Spiru-Ciobescu - Director Marketing
Ion Coclet - Director Resurse Umane

La toţi aceştia un „sincer”: huuuooooo!

Conducerea societatii

Consortiul alcatuit din

  • ROMINSOLV S.P.R.L., reprezentată prin Partener Coordonator Gheorghe Piperea si
  • BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., reprezentata prin Partener Coordonator Niculae Balan    Administrator Judiciar

Stanescu Nicolae Bogdan Codrut  Administrator Special

Avram Danut-Victor     Director General Adjunct

Talpasanu Mihail        Director Directia Productie

Spiru-Ciobescu Laurentiu-Armand  Director Directia Comerciala

Smeu Alin-Ion         Director Directia Economica

Munteanu Dana Maria  Director Directia Resurse Umane

Pirvu Marius*  Director Directia Petrochimica Bradu

* incepand cu data de 25 iulie 2014 este detasat la Aministratia Bazinala de Apa Arges-Vedea, pe o perioada de 6 luni

oltchim.ro

impreuna cu MIRCEA DEACONU si FLORIAN MATEITA

si toti care  contribuiti la DEMOLARE

La toţi aceştia un „sincer”: huuuooooo!

zf.ro

Oltchim Râmnicu Vâlcea (simbol bursier OLT), aflată în insolvenţă de anul trecut,  îşi va extinde businessul în mai multe domenii noi, inclusiv cultivarea plantelor şi fabricarea ambalajelor din lemn, în condiţiile în care fabricaţia produselor chimice se desfăşoară la mai puţin de un sfert din capacitatea combinatului chimic.
 
Administratorii judiciari ai companiei vâlcene au convocat o adunare extraordinară a acţionarilor pentru a aproba completarea obiectului de activitate cu mai multe activităţi, printre care fabricarea de instrumente medicale şi stomatologice, şi lucrări de demolare a construcţiilor.
 
Noile domenii vor spori diversitatea activităţilor Oltchim, care, pe lângă petrochimie, mai numără şi comerţul cu ridicata al florilor, activităţi de servire a băuturilor şi repararea calculatoarelor şi a echipamentelor de comunicaţii, potrivit unui comunicat trimis Bursei de Valori.

S-A SCURS SECUNDA SI TIMPUL. AI FOST MINTIT LA SECUNDA DE CATRE SINDICATE SI STATUL ROMAN.

SINDICATELE TREBUIAU SA FIE CU  AVOCATI SI SA LUPTE LA BAIONETA CU STATUL ROMAN PE ACEST PROCES AL INLSOLVENTEI, INSA EI AU FACUT PACT CU EI SI DIVERSE HARTII SEMNATE INTRE EI, INTALNIRI DE TAINA LA PREFECTURA SAU MAI STI TU PE UNDE..., EVITAND PROCESUL IN CARE ESTE OLTCHIM.  SINDICATELE  AU FOST IN RAZBOI CU ANGAJATII SI FOSTII SALARIATI * PLATITI DE ACESTIA PRIN COTIZATII SI INCASAND BANI DE LA NOI * SI IMBARLIGATORI CONTINUU......., DETURNATORI DE FAPTE SI EVENIMENTE, INSTIGATORI, RAU VOITORI SI DIVERSIONISTI CONTINUU...

#28378 CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM )la nivel de S.C. OLTCHIM S.A, LEGE JUDECATOREASCA

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata 2010 ABROGATA

#28378 CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM )la nivel de S.C. OLTCHIM S.A, LEGE JUDECATOREASCA

portal.just.ro

Portal  > Tribunalul VÂLCEA  > Informaţii dosar   

Informaţii generale

Nr. unic (nr. format vechi) : 887/90/2013
Data inregistrarii 25.01.2013
Data ultimei modificari: 30.07.2014
Sectie: a II a CIVILA
Materie: Faliment
Obiect: cererea debitorului - L85/2006 art.27 alin.5
Stadiu procesual: Fond

Musafir

#30998

2014-12-15 20:04

Noua structură a Guvernului Ponta 4: 

Liviu Dragnea, PSD - ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice
Gabriel Oprea, UNPR - ministru de Interne, viceprim-ministru
Daniel Constantin, PC - ministrul Agriculturii
Rovana Plumb, PSD - Ministerul Muncii
Nicolae Bănicioiu, PSD - Ministerul Sănătăţii
Mihai Tudose, PSD - Ministerul Economiei
Darius Vâlcov, PSD - ministru al Finanţelor
Robert Cazanciuc, PSD - Ministerul Justiţiei 
Eugen Teodorovici, PSD - ministru al Fondurilor europene
Ioan Rus, PSD - Ministerul Transporturilor 
Ionuţ Vulpescu, PSD - ministru al Culturii
Bogdan Aurescu, independent - Ministerul de Externe
Mircea Duşa, PSD - Ministerul Apărării
Gabriela Szabo, PSD - Sport şi Tineret
Sorin Grindeanu, PSD - ministru al Comunicaţiilor 
Adrian Anghel, PSD - ministru pentru Diaspora
Eugen Nicolicea, UNPR - ministru pentru relaţia cu Parlamentul
Sorin Cîmpeanu, PC - Ministerul Educaţiei 
Andrei Gerea, PLR - Ministerul pentru Energie şi IMM
Graţiela Gavrilescu, PLR - Ministerul Mediului
Liviu Pop, PSD - ministru pentru Dialog Social

Angel Tîlvăr- ministru delegat pentru Românii de pretutindeni 


Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/


Musafir

#30999 Re: SCAPAM DE TOATE ACESTE MIZERII,MAXIM 2016,PT CA LUMEA E SATURATA.

2014-12-15 22:37

Ceausescu

#31000

2014-12-16 07:44

Cica Doar Ponta si-a facut campanie din banii disponibilizatilor Oltchim ,se comenteaza pe pagina de facebook a premierului.Asa sa fie oare ?