Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#23676 bandistismul din Oltchim

2014-07-10 15:15

Nu mai vorbiti de Valentin, va fac tiganii.

Musafir

#23677 Re: Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

2014-07-10 15:21


Musafir

#23678 Re: Re: BANII PLATILOR COMPENSATORII NU SUNT LA MASA CREDALA(PUNCT).

2014-07-10 15:27

#23620: - Re: BANII PLATILOR COMPENSATORII NU SUNT LA MASA CREDALA(PUNCT).

http://i.imgur.com/lysYAZn.jpg...

Cine MINTE???? BANII NU SUNT LA MASA CREDALA. BANII PLATILOR COMPENSATORII ALE DISPONIBILIZATILOR NU SUNT LA MASA CREDALA(PUNCT). JUDECATORUL-SINDIC  A SPUS ESTE OBLIGATIE DE ACHITARE LA ZI CONFORM LEGII INSOLVENTEI. CCM , ITM SI TUTUROR LEGILOR. MINISTRUL ESTE HABARNIST SAU MINTIT.

inregistrarea video-audio: " Ministrul Economiei vorbeşte despre soarta Oltchim, reindustrializarea României şi negocierile cu China

http://adevarul.ro/economie/stiri-economice/ministrul-economiei-vorbeste-adevarul-live-despre-soarta-oltchim-reindustrializarea-romaniei-negocierile-china--8_53bb9dc40d133766a83cfd58/index.html "

#23479 Re: Re: Re: Re: Oltchim Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective

#23506 Re: Re: Daune interese = despăgubire bănească pentru repararea unui prejudiciu.

#23507 Re: Re: ACESTA ESTE RASPUNSUL ADEVARAT Legea 85/2006 , CEL MAI CIVILIZAT RASPUNS:

Decizia din data de 15.05.2013

Dispozitiile art.86 alin.6 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolventei coroborat cu art.65 si 66 din Codul Muncii - republicat si art. 36 din Contractul Colectiv de Munca la nivelul S.C. Oltchim S.A.

Prevederile art.60 alin.2 din Codul Muncii- republicat si art.44 alin 2 din Contractul Colectiv de Munca la nivelul S.C. Oltchim S.A.

DECIDE:

Art. 6 - Prezenta decizie isi produce efectele de la data comunicarii sale

MINISTRUL INCURCA BORCANELE INTENTIONAT????? SUNT ALTE SUME CARE EXISTA DAR NU NE INTERESEZA ACUM ACEI BANI DE LA MASA CREDALA. NOI CEREM  PLATILE COMPENSATORII DE LA DATA deciziei din15.05.2013 ( incetarea CCM 14.06.2013),  NU DE  LA DATA INTRARII IN ISOLVENTA S.C.OLTCHIM S.A. 30-31.01.2013 LA CARE AU INTRAT ( DESCHIS) MASA CREDALA CU ALTE SUME CONFORM INSOLVENTEI.

BANIII .........DATI-NE BANIIIIIIIIIII........., ADUCETI DAUNE TUTUROR, LA SECUNDA, LA MINUT, LA ZI, LA AN.... CONFORM LEGII SI LEGII INSOLVENTEI.

http://i.imgur.com/TpzlU7k.jpg...

http://www.rominsolv.ro/comunicat-concediere-colectiva-oltchim/

"Reducerea de personal vizează 929 de salariaţi (602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) şi are ca scop realizarea unei economii lunare de aproximativ 1.200.000 euro (14,4 milioane euro anual). Demn de remarcat este procentul mare (peste 60%) de salariaţi care au solicitat benevol să fie acceptaţi pe listele de disponibilizări.

p.s. Castigul Oltchim 14,4 milioane euro anual, noi avem de luat ~(cu aproximatie ) 10 milioane euro, banii conform CCM, noi suntem in 2014 si disponibilizarea facandu-se in 2013. Peste  5 milioane euro raman in OLTCHIM, STATUL ROMAN.

Decizia din data de 15.05.2013

Dispozitiile art.86 alin.6 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolventei coroborat cu art.65 si 66 din Codul Muncii - republicat si art. 36 din Contractul Colectiv de Munca la nivelul S.C. Oltchim S.A.

Prevederile art.60 alin.2 din Codul Muncii- republicat si art.44 alin 2 din Contractul Colectiv de Munca la nivelul S.C. Oltchim S.A.

DECIDE:

Art. 6 - Prezenta decizie isi produce efectele de la data comunicarii sale.

CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA:

Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.

Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

ATENTIE! PLATILE SALARIALE ALE TUTUROR, SALARIATI SI DISPONIBILIZATI (PLATI SALARIALE COMPENSATORII) = > CREDITORI PRIVILEGIATI.  ANGAJATORUL ACHITA URGENT!!!

Art. 39

Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Ceea  ce a comunicat si ITM la solicitarea noastra:

".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."

CONFORM SI LEGII INSOLVENTEI CARE SPUNE ACHITA SI MINIMIZEAZA DATORIILE CATRE CREDITORI, ACHITA URGENT!!!!!!!!

Legea insolventei: instrument de responsabilizare a debitorului si ajutor in continuarea activitatii


#22892 Legea insolventei: instrument de responsabilizare a debitorului si ajutor in continuarea activitatii

CU ACEEASI STIMA:

TIC-TAC PENTRU OLTCHIM

AI ACI http://m.bursa.ro/s=companii_afaceri&articol=240278.html , CONFIRMAREA CELOR DECLARATE CU PRECIZIE AZI IN TEXT 23.06.2014

"De asemenea, în 2-3 săptămâni, este posibil să fie aprobat şi tabelul final al creanţelor, după care va fi supus avizării şi planul de reorganizare"."

SI ATUNCI 18.06.2014, DUPA IESIREA DIN SALA DE JUDECATA, NU INAINTE http://www.economica.net/piperea-din-august-va-exista-un-plan-de-reorganizare-la-oltchim_82305.html

A SPUS https://www.youtube.com/watch?v=R5G53xM9ty0 =>PIPEREA - 18 iunie 2014 SI SECUNDA.

Piperea:Referitor la banii pe care îi so:licită disponibilizaţii de la Oltchim, avocatul Piperea spune că 'în secunda în care vor fi 9 milioane de euro în conturile societăţii, eventual din vânzarea Oltchim SPV, vor fi plătite sumele disponibilizaţilor'.

Secunda Piperea, SA NE DEA DREPTURILE NOASTRE. OBLIGATIE.

http://i.imgur.com/URfMkHQ.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Judecatorul-sindic Ramnicu Valcea ORDIN: ACHITATI BANII SI VENITI CU PLANUL DE REORGANIZARE.

De data asta are clepsidra domnul Piperea, pana acum a stat. Timpul curge...

SECUNDA LUI PIPEREA:

http://4.bp.blogspot.com/-W2INCJXiPCo/UBEs-MxII6I/AAAAAAAAAF8/WcPhMRZaB0o/s400/c...


Musafir

#23679 Re: Re: Re: Re: Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

2014-07-10 16:11

#23509: Musafir - Trebuie cu tot ceea ce s-a prezentat, sa se

http://i.imgur.com/lysYAZn.jpg...

aduca la cunostinta autoritatilor, institutiilor si toti care  sunt implicati in aplicarea legii cat si conducerii Oltchim.

1. Legea insolventei cu paragrafele aferente si legea in sine care spune tot si PUNE PRIN PRIN ACHITARE LA ZI CREDITORIL, SALARIATII SI DISPONIBILIZATII FIIND PRIVILEGIATI.

Atentie! Procesele incepute inainte de intrarea in vigoare a noii legi raman supuse legii aplicabile anterior acestei date.
#23533 Legea nr. 85/2014 - procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa

SECTIUNEA a 2-a
Definitii  Art. 5         12. contract de compensare bilaterala reprezinta oricare dintre urmatoarele:
A. orice contract sau clauza cuprinsa intr-un contract incheiat intre institutia de credit debitoare si orice alta entitate, inclusiv persoane fizice, avand ca obiect operatiuni cu instrumente financiare derivate realizate pe pietele reglementate, pietele asimilate ori pe pietele la buna intelegere, prin care se stipuleaza compensarea unor obligatii de plata sau obligatii de a face, prezente ori viitoare, decurgand din sau avand legatura cu unul ori mai multe astfel de contracte, inclusiv orice garantie accesorie ori avand legatura cu acestea; sau
B. orice contract sau clauza, de natura celor prevazute la lit.A, prin care se stipuleaza compensarea unor obligatii de plata sau obligatii de a face, prezente ori viitoare, decurgand din unul sau mai multe contracte de compensare bilaterala, inclusiv orice garantie accesorie ori avand legatura cu acestea, in temeiul carora compensarea bilaterala contractuala se poate realiza prin una sau mai multe dintre urmatoarele modalitati:
a) stingerea si/sau devansarea scadentei oricarei obligatii de plata ori obligatii de a face decurgand din unul sau mai multe contracte din categoria celor prevazute mai sus;
b) calcularea sau estimarea unei valori de compensare, valori de piata, valori de lichidare ori valori de inlocuire a oricarei obligatii care a fost stinsa sau a carei scadenta a fost devansata potrivit prevederilor lit. a);
c) conversia intr-o singura moneda a oricarei valori calculate potrivit prevederilor lit. b);
d) compensarea, pana la obtinerea unei sume nete, a oricaror valori calculate potrivit prevederilor lit. b), asa cum au fost convertite potrivit prevederilor lit. c);
e) lichidarea bunurilor si drepturilor din averea institutiei de credit debitoare;
13. coordonarea procedurala reprezinta setul de masuri menite sa coreleze procedurile de insolventa deschise impotriva membrilor unui grup de societati, cu scopul de a asigura celeritatea si armonizarea procedurilor, precum si minimizarea costurilor;

#23470 Legea 85/2006 privind procedura insolventei

http://www.dreptonline.ro/legislatie/lege_procedura_insolventei.php

#23465: -Legea 85/2006   Art. 3. 20. reorganizarea judiciara este procedura ce se aplica debitorului, persoana juridica, in vederea achitarii datoriilor acestuia, conform programului de plata a creantelor. Procedura de reorganizare presupune intocmirea, aprobarea, implementarea si respectarea unui plan, numit plan de reorganizare, care poate sa prevada, impreuna sau separat:
a) restructurarea operationala si/sau financiara a debitorului;
b) restructurarea corporativa prin modificarea structurii de capital social; c) restrangerea activitatii prin lichidarea unor bunuri din averea debitorului;

EXCLUSIV: Gata cu OLTCHIM! Combinatul se vinde la fier vechi (FOTO)

vezi link: http://www.voceavalcii.ro/2014060721862/EXCLUSIV-Gata-cu-OLTCHIM-Combinatul-se-vinde-la-fier-vechi-FOTO.html

[ DISPONIBILIZATII NU SI-AU PRIMIT BANII ]

Art. 105
(1) Daca debitorul nu se conformeaza planului sau desfasurarea activitatii aduce pierderi averii sale, administratorul judiciar, comitetul creditorilor sau oricare dintre creditori, precum si administratorul special poate solicita oricand judecatorului-sindic sa aprobe intrarea in faliment, in conditiile art.107 si urmatoarele.
(2) Inregistrarea cererii mentionate la alin.(1) nu suspenda continuarea activitatii debitorului pana cand judecatorul-sindic nu hotaraste asupra ei, prin incheiere.

Art. 106
(1) Debitorul, prin administratorul special, sau, dupa caz, administratorul judiciar va trebui sa prezinte, trimestrial, rapoarte comitetului creditorilor asupra situatiei financiare a averii debitorului.
Ulterior aprobarii de catre comitetul creditorilor, rapoartele vor fi inregistrate la grefa tribunalului, iar debitorul sau, dupa caz, administratorul judiciar va notifica aceasta tuturor creditorilor, in vederea consultarii rapoartelor.
(2) De asemenea, administratorul judiciar va prezenta si situatia cheltuielilor efectuate pentru bunul mers al activitatii, in vederea recuperarii acestora, potrivit art.102 alin.(4), care va fi avizata de catre comitetul creditorilor.
(3) In termen de 5 zile de la sedinta comitetului creditorilor mentionata la alin.(1), comitetul creditorilor va putea convoca adunarea creditorilor pentru a prezenta masurile luate de debitor si/sau administratorul judiciar, precum si efectele acestora si sa propuna motivat si alte masuri.

Sectiunea 7 - Falimentul "

[ DISPONIBILIZATII NU SI-AU PRIMIT BANII ]

2. Auditul  cu actele respective si publicarea in articolul din presa.

#23501 Re: Re: Re: Re: SA VEDEM CE INSEAMNA OLTCHIMUL IN INSOLVENTA ... OLTCHIMUL LUI PIPEREA!

#23500 Re: Re: Re: Re: SA VEDEM CE INSEAMNA OLTCHIMUL IN INSOLVENTA ... OLTCHIMUL LUI PIPEREA!

#23505 Re: Re: Re: Re: Re: SA VEDEM CE INSEAMNA OLTCHIMUL IN INSOLVENTA ... OLTCHIMUL LUI PIPEREA!

http://www.impactreal.ro/2014061517061/Pierderile-firmelor-la-care-Oltchim-detine-actiuni-au-afectat-rezultatele-financiare-consolidate.html

3.  Comunicatul rominsolv privind concedierea colectiva.

"Reducerea de personal vizează 929 de salariaţi (602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) şi are ca scop realizarea unei economii lunare de aproximativ 1.200.000 euro (14,4 milioane euro anual). Demn de remarcat este procentul mare (peste 60%) de salariaţi care au solicitat benevol să fie acceptaţi pe listele de disponibilizări.

p.s. Castigul Oltchim 14,4 milioane euro anual, noi avem de luat ~(cu aproximatie ) 10 milioane euro, banii conform CCM, noi suntem in 2014 si disponibilizarea facandu-se in 2013. Peste  5 milioane euro raman in OLTCHIM, STATUL ROMAN.

http://www.rominsolv.ro/comunicat-concediere-colectiva-oltchim/

4. Contractul Colectiv de Munca.
Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.

Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

ATENTIE! PLATILE SALARIALE ALE TUTUROR, SALARIATI SI DISPONIBILIZATI (PLATI SALARIALE COMPENSATORII SI TOATE DREPTURILE LOR NEACHITATE) = > CREDITORI PRIVILEGIATI.  ANGAJATORUL ACHITA URGENT!!!

Art. 39

Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

5.  ITM raspuns primit de toti la cererea noastra.

".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."

6.  Adeverintele ANAF si Pilonul II pensii private.

http://www.indiscret.ro/articol-oltchim-suspiciuni-de-fals-cu-salarii-compensatorii

28 Mai 2014

- Petitia trimisa de Oltchim impreuna cu disponibilizatii.

23506 Re: Re: Daune interese = despăgubire bănească pentru repararea unui prejudiciu.

7. Numarul de inregistrare la DIICOT.

Salariile compensatorii de la Oltchim intră în atenţia DIICOT

http://www.indiscret.ro/articol-salariile-compensatorii-de-la-oltchim-intra-in-atentia-diicot

29 Mai 2014

Salariile compensatorii de la Oltchim, cercetate de DIICOT

http://www.indiscret.ro/articol-salariile-compensatorii-de-la-oltchim-cercetate-de-diicot

4 Iunie 2014

ZAT ca mirositi

#23680

2014-07-10 16:42

Nu v-ati saturat de minciunile lui Cilea, asta nu mai stie ce sa minta "ma leg cu lanturile de poarta Oltchimului",iar el a ajuns sa fuga din sediul Consiliului Judetean cand vin disponibilizati de la combinat sa intrebe de soarta lor si a judetului, un ordinar comunist, un imputit mincinos.Ca de altfel toata situatia actuala a judetului si mai ales a COMBINATULUI, se balaceste in mocirla mediocritati instalate la conducerea Oltchimului si face planuri de transhumanta si conversie in turism.
MUCO-SOV-BDO sa c_c pe ei

#23681

2014-07-10 16:54

Oameni buni va zbateti de pomana,ATI FOST MINTITI SI PACALITI asta este situatia in tara asta, cu aceasta guvernare numai de asa o sa avem parte si tare mie teama ca asta este inceputul.Au trecut aproape doi ani de la MAREA SCHIMBARE si care sant realizarile ,DE RAHAT,pornim si aducem combinatul la peste 50% din capacitate(oameni profesionisti realizeaza dimensiunea minciuni)pana in decembrie cu 1,5 milione de euro si ? nu stie nimeni ce suma de finantare si de unde(sa fim seriosi),numai MINCIUNA SI ZVONURI,relitatea este alta si este cruda,sant oameni mintiti batjocoriti si mai nou amenintati, daca sta este normalitate sa va duce-ti dracului astia care ati vrut asa ceva.

Musafir

#23682 Un pic de tămâie la capul mortului, Oltchim!

2014-07-10 17:13

http://www.criterii.ro/index.php/en/valcea/10288-un-pic-de-tamaie-la-capul-mortului-oltchim

Comisia Judeţeană de Dialog Social s-a întrunit, astăzi, la o săptămână după o altă şedinţă dedicată viitorului combinatului chimic. De această dată, presa vâlceană n-a mai avut acces la discuţii decât primele cinci minute, ,,pentru poză”.

Sub pretextul că sunt doar discuţii tehnice legate de soarta Oltchimului, prefectul de Vâlcea, Dumitru-Nicu Cornoiu, a convocat o parte din Comisia Judeţeană de Dialog Social, în timp ce în faţa instituţiei se aflau peste 50 de foşti angajaţi ai combinatului. De cealaltă parte, doar jumătate dintre invitaţi au răspuns solicitării, nemotivându-şi în nici un fel absenţa. Considerând că de fiecare dată când presa este de faţă, discuţiile iau altă turnură, reprezentatul Guvernului în teritoriu a adoptat politica ,,uşilor închise”.

Un pic de tămâie la capul mortului, Oltchim!

După aproape două ore de discuţii, la care a asistat atât conducerea combinatului, cât şi administratorii judiciari şi sindicaliştii, singurul câştig a fost o promisiune de stabilire a strategiei de redresare a combinatului. Chiar şi în ceasul al 12-lea, sindicaliştii nu acceptă în ruptul capului să spună că a fost o pierdere de timp şi că doar s-a bătut apa-n piuă, pentru că stategia ar fi trebuit să existe încă de la numirea administatorului judiciar. ,,Am stabilit să transmitem un document premierului Victor Ponta, în care să cerem constituirea unei echipe de specialişti, care să elaboreze stategia de redresare a combinatului”, a explicat Mihai Diculoiu, în timp ce colegul său de structură sindicală, Ionel Vâncea, a fost mai categoric: ,,N-a fost nici o pierdere de timp, eu nu ştiu de ce se grăbeşte presa cu privatizarea!”.

Afară, foştii angajaţi de la Oltchim îşi pierduseră şi ei răbdarea, considerând că atât timp cât nu se întâmplă nimic la Oltchim, întâlnirile de acest fel nu sunt altceva decât praf în ochi. Sau un pic de tămâie la capul mortului!

Musafir

#23683

2014-07-10 17:14

http://vtv.ro/live/ LIVE acum " VORBE,VORBE,VORBE.... ", BOGDAN STANESCU

=======================================================================================

#23259: - Dă în clocot Oltchim ? Confruntări administrație-sindicate



http://www.criterii.ro/index.php/en/valcea/10115-da-in-clocot-oltchim-confruntari-administratie-sindicate

 

http://www.criterii.ro/plugins/content/jumultithumb/img/img.php?src=Li4vLi4vLi4v...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Păruială pe cadavrul OLTCHIM-ului! (Înregistrări video incendiare!)

Detalii Publicat Tuesday, 01 July 2014 14:17

http://www.criterii.ro/index.php/en/valcea/10122-paruiala-pe-cadavrul-oltchim-ului-inregistrari-video-incendiare

 


Administratorul special Bogdan Stănescu şi trei dintre administratorii judiciari de la Oltchim s-au întâlnit, astăzi, cu prefectul de Vâlcea şi cu sindicaliştii, în cadrul şedinţei extraordinare a Comisiei de Dialog Social.

Oltchimul este în comă, legat la aparatul de oxigen, iar copiii îşi împart pumni şi se fac unii pe alţii ,,hoţi”, în gura mare! Acesta a fost sentimentul pe care l-am avut, după participarea la şedinţa Comisiei de Dialog Social, unde combatanţii s-au aflat faţă în faţă. Pe de o parte sindicaliştii lui Mihai Diculoiu, pe de altă parte conducerea combinatului chimic şi administratorii judiciari şi cel special.

Primul care a avut cuvântul a fost liderul Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu, care a îmbinat dubla postură, de lider de sindicat, cu declaraţiile cu substrat politic. Nici şeful său de confederaţie, Ionel Vâlcea, nu s-a lăsat mai prejos, acuzând clasa politică pentru situaţia în care a ajuns combinatul. ,,Incompetenţă”, ,,cârdăşie cu judecătorii”, ,,declaraţii mincinoase” au fost doar câteva dintre acuzele pe care sindicaliştii le-au adus administratorilor judiciari şi celui special.

De cealaltă parte, atât conducerea combinatului, cât şi administratorul special, Bodgan Stănescu, au prezentat cifre care să le susţină afirmaţia că Oltchimul este pe drumul cel bun. A mişcorat cheltuielile, chiar dacă pentru asta a fost nevoie să disponibilizeze peste 900 de angajaţi, va deschide, în curând o nouă secţie.

Pentru că liderul Mihai Diculoiu îi făcea pe administratorii judiciari, la fiecare frază ,,mincinoşi”, puţin a lipsit ca întâlnirea să nu degenereze. Noroc cu calmul englezesc al prefectului de Vâlcea, Dumitru-Nicu Cornoiu, pentru că altfel, şedinţa s-ar fi terminat cu o păruială în toată regula.

Întâlnirea se va relua peste câteva zile, mai precis joi, 3 iulie.

 

LINK-URI VIDEO:

VIDEO 1 https://www.youtube.com/watch?v=F85NmgXpwSU

VIDEO 2 https://www.youtube.com/watch?v=ADmwnT0Joxc

VIDEO 3 https://www.youtube.com/watch?v=ci71g76kVOI

VIDEO 4 https://www.youtube.com/watch?v=k05dmUXK6u8

VIDEO 5 https://www.youtube.com/watch?v=OFg-CqRTIUs

 


Musafir

#23684 PROCESUL ABSURD AL SECOLULUI. STATUL CONTRA ROIBU (III)

2014-07-10 18:25

http://www.criterii.ro/index.php/en/valcea/10198-procesul-absurd-al-secolului-statul-contra-roibu-iii

Detalii
Publicat Sunday, 06 July 2014 14:57

Rezumatul articolelor anterioare.

Fiindcă nu a reuşit să redreseze Oltchim şi nici să îl privetizeze, administratorul judiciar Gheorghe Piperea, reprezentantu lstatului, l-a dat în judecată pe fostul director general Constantin Roibu, împreună cu echipa sa de directori, pentru recuperarea unui prejudiciu de o jumătate de miliard de euro.

Evident că acest demers este unul manipulator, menit să găsească un acar Paun.

Vom publica în continuare o serie de documente care fac arată că demersul dlui Piperea este unul absurd.

Statul a luat toate măsurile de care este acum acuzat Roibu.

Statul ar putea, eventual, să se dea în judecată pe el însuşi.

MEMORANDUM (Aprobat de premierul Emil Boc şi de către miniştrii Adriean Videanu şi Gheorghe Pogea)

Tema: Posibile măsuri de sprijin financiar pentru S.C. OLTCHIM S.A. Râmnicu- Vâlcea, în vederea restabilirii viabilitatii economice

Societatea comercială OLTCHIM S.A., Râmnicu-Vâlcea, activează în domeniul petrochimiei, realizând în principal proiectarea şi producţia de produse clorosodice, mase plastice, oxoalcooli, solvenţi cloruraţi, pesticide, produse petrochimice, energie termică, alte produse chimice, produse alimentare de origine animală şi vegetală, inclusiv servicii şi asistenţă tehnică şi comercializarea acestora pe piaţa internă şi externă.

S.C. OLTCHIM S.A., Râmnicu-Vâlcea este o societate cu capital majoritar de stat (54,790539 %), care în anul 2008 a realizat o cifră de afaceri de aprox. 528 mil. euro, obţinută în proporţie de 77% din activităţi de export. Conform prevederilor HG nr. 1720/2008, societatea se află în portofoliul Ministerului Economiei, iar AVAS este principalul creditor al acesteia.

În perioada 1994-2008 societatea a realizat un amplu program de investiţii, în valoare de peste 371 mil. EUR, în vederea retehnologizării, creşterii eficienţei economice şi consolidării poziţiei pe piaţa regională şi pe piaţa mondială, inclusiv investiţii de mediu. Din aceasta sumă, numai 87,7 mil. EUR şi respectiv 59,7 mil. USD au fost finanţate prin credite externe, obţinute cu garanţia statului, restul fiind contribuţia societăţii. Din creditele cu garanţia statului, au fost rambursate de către statul român, prin Ministerul Finanţelor Publice (MFP), în calitate de garant 39,9 mil. USD si 73,8 mil. EUR, restul fiind plătite de societate. În prezent, sumele plătite de către statul român, la care s-au adăugat dobânzi si penalităţi, au dus la o creanţa, în sumă totală de circa 134,5 mil. Euro, ce se află în portofoliul AVAS fiind cesionate de MFP în vederea recuperării, în conformitate cu prevederile OUG nr. 29/2002 privind stabilirea unor măsuri pentru diminuarea datoriei publice.

În perioada 2003-2006, AVAS a iniţiat procedura de majorare a capitalului social prin transformarea creanţelor AVAS în acţiuni, cu scopul privatizării ulterioare a societăţii (conform OUG 45/2006), procedură care nu a fost finalizată, fiind contestată în justiţie de către acţionarii minoritari.

În 19 noiembrie 2008 a fost aprobată OUG 163/2008 – în prezent aflată în procedură de validare la Parlament. Actul normativ abrogă prevederile OUG 45/2006 privind unele măsuri pentru privatizarea SC Oltchim SA, reglementând totodată valorificarea creanţei deţinute de AVAS prin mecanismul stabilit de OUG 51/1998 privind valorificarea unor active ale statului.

Incertitudinea asupra situaţiei capitalului social al societatii, care dureaza inca din anul 2003, a creat dificultăţi societăţii în asigurarea finanţărilor necesare desfăşurării activităţii in condiţii optime. Ca urmare a diminuării capitalului social în noiembrie 2007, ca efect al aplicării OUG 45/2006, cheltuielile financiare au crescut mai mult, societatea fiind încadrată într-o clasă de risc mai mare. Toate aceste aspecte au avut ca efect înregistrarea de pierderi de către societate, ca urmare în special a cheltuielilor financiare, deşi activitatea operaţională este rentabilă, indicatorul EBIDTA fiind în mod constant pozitiv.

La această situaţie s-au adăugat dificultăţile apărute ca urmare a creşterii costurilor legate de finanţarea activităţii în contextul crizei economice internaţionale, şi a deteriorării pieţei de desfacere ca urmare a scăderii cererii de produse derivate din clor, a consumului de PVC, polieteri şi polioli. Precizăm că, în anul 2008, compania a înregistrat o pierdere de aprox. 61,0 mil. euro, din care: pierderi financiare circa 41,0 mil. euro şi circa 20,0 mil. euro din activitatea de exploatare.

În acest context, societatea solicită sprijinul Guvernului în vederea identificării unei soluţii pentru depăşirea situaţiei de criză şi restabilirii echilibrului economico-financiar, care să-i permită viabilizarea activităţii .

Deteriorarea în continuare a situaţiei-economico financiare a societăţii, implică riscul ieşirii de pe piaţă a acestui operator economic (care realizează circa 65% din cifra de afaceri a judeţului Vâlcea) cu efecte sociale negative, (societatea fiind unul din cei mai importanţi angajatori în zonă - 3800 angajaţi) şi riscul nerecuperării creanţei AVAS în cazul lichidării societăţii (valoarea de lichidare determinată de ROMCONTROL SA în septembrie 2008 fiind negativă, respectiv “- 270 mil. EUR”, din procesul de lichidare ar rămâne creanţe neacoperite în valoare de 270 mil. EUR), cu costuri suplimentare generate de activitatea de conservare a instalaţiilor până la momentul vânzării acestora.

Necesarul estimat de conducerea societăţii pentru realizarea programului propus se ridică la suma de 620,6 mil. EUR, pe următoarele componente:

Pentru realizarea unora dintre măsurile propuse mai sus, societatea solicită acordarea unui sprijin financiar din partea statului, cu respectarea criteriilor şi condiţiilor legislaţiei în materia ajutorului de stat, respectiv:

a.majorarea capitalului social al SC Oltchim SA prin conversia în acţiuni a creanţei AVAS faţă de societate, în valoare de 134.584.135 EUR;

b.acordarea unei garanţii EximBank, în valoare de 49,6 mil. EUR, necesară pentru obţinerea unui credit în valoare de 62 mil. EUR, care va fi utilizat pentru:

(i)achiziţia de la Petrom SA a activelor aferente unităţii de petrochimie din cadrul Arpechim – Piteşti;

(ii)revizie în vederea repornirii unităţii de petrochimie;

(iii)capital de lucru.

c.acordarea unor garanţii ale statului, în valoare de 339,2 mil. EUR, necesare angajării unor credite bancare (în valoare de 424 mil. EUR) pentru realizarea programului de investiţii prezentat mai sus, astfel:

(i)acordarea unor garanţii in valoare de 120,4 mil. EUR în anul 2009;

(ii)acordarea unor garanţii în valoare de 218,8 mil. EUR în anul 2010;

Faţă de cele prezentate, având în vedere volumul mare al programului de investiţii, cât şi al ajutorului de stat, propunem parcurgerea următorilor paşi:

(1)întocmirea şi transmiterea către Comisia Europeană a pre-notificării pentru garanţia de 49,6 mil. EUR, cu respectarea Cadrului Temporar adoptat de Comisia Europeană în vederea susţinerii agenţilor economici pentru depăşirea efectelor crizei economice şi financiare;

(i)în situaţia în care Comisia Europeană acceptă notificarea garanţiei EximBank conform Cadrului comunitar temporar pentru măsurile de ajutor de stat de sprijinire a accesului la finanţare în contextual actualei crize financiare şi economice, depunerea pre-notificării pentru următoarele măsuri, respectiv conversia în acţiuni a creanţei AVAS şi garanţiile Ministerului Finanţelor Publice, ca măsuri care îndeplinesc testul investitorului privat prudent;

(ii)în situaţia în care Comisia Europeană nu acceptă notificarea garanţiei EximBank conform Cadrului comunitar temporar pentru măsurile de ajutor de stat de sprijinire a accesului la finanţare în contextual actualei crize financiare şi economice, se va întocmi notificarea acesteia pentru ajutor de stat pentru salvare şi, ulterior notificarea tuturor măsurilor ca ajutor de restructurare*.

(2)în situaţia definitivării elementelor de sprijin financiar acordat de stat pentru SC Oltchim SA, se va întocmi proiectul final de act normativ, anexă la notificare.
________________________

*în situaţia în care se va ajunge la notificare pentru un ajutor de stat de restructurare, garanţia Ministerului Finanţelor Publice va fi acordată în concordanţă cu nivelul contribuţiei proprii a SC Oltchim SA în cadrul programului de restructurare



I N T E R P E L A R E

AdresataDomnului Emil Boc

Prim-ministru al Guvernului Romaniei



De cotre: Senator Serban Valeca Circumscriptia nr 3, Argeş

Grup: PSD+PC



Sedinţa Senatului din data de: 13.12.2010 Obiectul interpelarii• Situatia Arpechim Pitesti

Domnule Prim-ministru.

In ultima perioada de timp apar tot mai des informatii conform carora Rafinaria Arpechim Pitesti va fi inchisa. lntr-o declaratie recenta, directorul Petrom Mariana Gheorghe spunea: ,,Asa cum am comunicat Petrom a decis fie externalizarea prin vanzare a rafinariei Arpechim, fie inchiderea el in caz de esec al vanzarii. Am contactat potentiali cumparatori si avem toate informatiile pregatite pentru a discuta si negocia cu un potential cumparator Din pacate, la aceasta ora, nu avem un potential cumparator cu planuri si resurse serioase de operare a Rafinariei Arpechim . Vom continua acest process si in 201 1 Pana atunci, Rafinaria Arpechim este operata door atunci cand are sens din punct de vedere comercial. In prezent asa cum stiti, este oprita. In cazul in care vanzarea nu va fi posibila, in a doua jumatate a anului 201 1 vom trece la inchidereo formala a rafinariei. "

De asemenea, in presa locale a aparut informatia conform careia directorul general al Arpechim, a avut o discutie cu Wolfgang Ruttenstorfer, pre$edintele grupului austriac al OMV, care define actiuni Petrom. In cadrul intalnirii respective se pare ca reprezentantul OMV a afirmat ca. daca OMV nu goseşte cumparator pentru Arpechim panein vara anului viitor, va inchide combinatul definitiv

Avand in vedere faptul ca statul s-a implicat corect in salvarea instalatiilor de petrochimie de la Arpechim pentru asigurarea materiei prime combinatului Oltchim de la Rm Valcea, va solicit, domnule prim-ministru, sa prezentati masurile pe care le veti lua pentru a preintimpina inchiderea Arpechim Pitesti precum si ministerele responsabile cu negocierile pe care le veti demara pentru a stopa demontarea instalatiilor si vinderea lor ca tier vechi.

Vreau să subliniez faptul ca inchiderea rafinariei de la Arpechim, pe langa faptul ca ar lasa pe drumuri sute de oameni, or face inutile preluarea partii de petrochimie de catre Oltchim deoarece rafinaria produce materia prima pentru petrochimie. Asadar, pe cale de consecinta, inchiderea rafinariei de la Arpechim ar face ca investitiile statului roman din ultimii ani so fie inutile.

Solicit raspuns scris.

Cu multumiri anticipate,

Senator, Serban Valeca

În ediţia print a ziarului din ziua de miercuri, 9 iulie a.c., veţi găsi toate documentele revelatoare. Ele demonstrează fără dubii că dacă Oltchim Rm. Vâlcea este în situaţia în care este a da întreaga vină pe Constantin Roibu este dăunător, manipulator şi incorect.















Ion Radulescu

#23685 VIN BANI LA OLTCHIM

2014-07-10 18:40

http://vtv.ro/25-de-milioane-de-euro-vin-la-oltchim/

Combinatul Oltchim ar putea pune in functiune inca doua sectii pana la privatizare. Creditorii societatii comerciale au aprobat, până la urmă, contractarea unui credit de 25 milioane de euro de la consorţiul de companii chineze interesat să preia combinatul vâlcean, precum şi asocierea în participaţiune cu RCS&RDS, a declarat astazi Director General Adjunct Tehnic Producţie al Oltchim, Mihai Talpasanu.

Musafir

#23686 SUNTEM MARI! INTAI OTV ... ACUM "DIGI 24". "Oltchim va începe să transmită meciuri prin satelit?"

2014-07-10 18:44

#23682: - Un pic de tămâie la capul mortului, Oltchim!

Combinatul Oltchim va începe să transmită meciuri prin satelit?
Ne putem abona, domnu` Piperea?

Creditorii Oltchim au aprobat, până la urmă, contractarea unui credit de 15 milioane de euro de la consorţiul de companii chineze interesat să preia combinatul vâlcean, precum şi asocierea în participaţiune cu RCS&RDS, a declarat, pentru Bursa, avocatul Gheorghe Piperea.

Domnia sa a mai  precizat: "Oltchim va primi de la RCS&RDS suma de 1,5 milioane de euro şi, în schimb, vom încheia cu compania un acord de asociere în participaţiune ca să putem majora producţia combinatului. Vrem să redeschidem secţia de oxoalcooli. RCS&RDS îşi va recupera banii din încasările Oltchim".


Musafir

#23688 Re: Re: Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

2014-07-10 19:19

#23677: - Re: Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

"Pentru hoti si marlani asta le este soarta:"

 

Cat de fraier esti.


Musafir

#23689 Re: PROCESUL ABSURD AL SECOLULUI. STATUL CONTRA ROIBU (III)

2014-07-10 19:27

#23684: - PROCESUL ABSURD AL SECOLULUI. STATUL CONTRA ROIBU (III)

Vom publica în continuare o serie de documente care fac arată că demersul dlui Piperea este unul absurd.

 

mai baieti sunteti hazlii rau de tot. :-)) Dar raaaau. :-))


Musafir

#23690 Re: Re: Re: Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

2014-07-10 19:37

#23688: - Re: Re: Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Prisacare , sa-i spui tu lu nora-ta barem sa ne transmita si noua un raspuns scris cu rezolutia la proces ca s-a terminat. S-a terminat pentru unii dintre noi(dar urmeaza si pentru ceilalti) definitiv si irevocabil.

Nu inteleg de ce evita sa se intalneasca cu noi pentru ca la inceput pana ne-a lua banii se intalnea si de 10 ori pe zi daca era cazul. Acum nici la telefon nu mai raspund, nesimtitele dracului, hoate ordinare. Nu cumva tu ai invatat-o lepra ordinara? Tu, nemernicule pentru ca si tu ai mancat de pe noi vreo 20 de ani. Nu meriti bai ordinar ce esti (il depasesti si pe Cernev) decat atunci cand ne intalnim cu tine sa te scuipam intre ochi. Poate ma ordinarule norata sa cheltuie banii cu care ne-a pacalit. La copii ei cumpara ma ceva din banii aia. Nu aveti ma nici-un scrupul.

Cat de ordinar poti fi bai betivan ordinar de be-ai mai pricopsit si cu norata. Daca cineva ne-a facut cel mai mare rau , nu e nici Cernev , nici Diculoiu ci e ea cu colega ei Dinu.

Aceste eminente au reusit sa piarda(dar nu intamplator) un proces pe care il putea castiga si un elev de clasa a 10-a daca ii dadeai materialele de pe care sa il sustina.

Nemernicele astea nu au oare si ele un Dumnezeu? Nu au copii acasa? Nu le e frica , ca poate intr-o buna zi se vor intoarce toate astea impotriva lor sau poate nu a lor si a altora nevinovati?

Ordinarule , daca intr-o buna zi te voi intalnii , sigur o sa-ti trag o flegma intre ochi de o sa se scurga pe nasul ala rosu si borcanat.

Nu ai fost bai nemernicule atentionat de viata ?


Musafir

#23691 Re: Re: Re: Re: Re: Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

2014-07-10 19:49

#23679: - Re: Re: Re: Re: Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

"ATENTIE! PLATILE SALARIALE ALE TUTUROR, SALARIATI SI DISPONIBILIZATI (PLATI SALARIALE COMPENSATORII SI TOATE DREPTURILE LOR NEACHITATE) = > CREDITORI PRIVILEGIATI.  ANGAJATORUL ACHITA URGENT!!!"

Mare naiv esti daca nici pana azi nu ai aflat ca o parte din procese s-au incheiat deja , definitiv si irevocabil si nu in favoarea noastra dar tu continui sa postezi niste tampenii de parca te-ar lua cineva pe tine un prost in seama.

Asta au facut cele doua distinse doamne Prisacaru si Dinu , nu numai ca au pierdut un proces care se vroia castigat chiar inainte de a incepe, dar ne-au facut in ultimul hal. Nemernicele au mers la doua capete. Au luat banii prostilor si au rezolvat problema jmecherilor de Bucuresti iar tu te amagesti pe o scursura de petitie.

DISPONIBILIZATII NU SI-AU PRIMIT BANII

Nici nu o sa si-i primeasca la cat de prosti sunt, oricum tu mai incearca, speriei pe petitie ca fac astia pe ei de frica.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-07-10 20:52



Musafir

#23693 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

2014-07-10 20:54

#23691: - Re: Re: Re: Re: Re: Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

BAAAAAAAAAAA VEZI CA ESTI PROST SI CU BANII LUATI, PAI CE TREABA ARE UNA CU ALTA, DACA TU AI LUAT AVOCATI FACUTI LA APELUL BOCANCILOR, EU CE VINA AM???  CEEA CE TU PRIN SUPARAREA TA NU VEZI ESTE CA EU TI-AM DAT MURA-N-GURA SI CUM AI SPUS SI TU MAI SUS, EMINENTELE TALE TE-AU EXECUTAT RAPID. ASTA NU E VINA NIMANUI CA TU NU-TI ALEGI PE CINE TREBUIE SA TE REPREZINTE SI SA-TI CASTIGE INTERESELE IN FATA JUDECATORILOR.

 

STAI SA VEZI CA AU VENIT DERBEDEI DE CRAIOVA, SA VEZI.... TOTI O SA PLANGA DE CE O SA FACA ASTIA.

 

BANII PLATILOR COMPENSATORII, O SA-I PRIMEASCA TOTI DISPONIBILIZATII PENTRU CA STATUL ROMAN PRIN REPREZENTATII SAI AU STAMPILAT SI PARAFAT ACESTE HARTII, DE CARE AVOCATII VOSTRI IDIOTI NU TIN CONT SI AU GALUSTI IN GURA SA LE PREZINTE INSTANTELOR.  ASA SE PIERD PROCESE, PENTRU CA NU VA REPREZINTA.

http://portal.just.ro/ cautati dosarul aici si vezi raspuns

 

Atentie! Procesele incepute inainte de intrarea in vigoare a noii legi raman supuse legii aplicabile anterior acestei date.
1.
#23533 Legea nr. 85/2014 - procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa
Atentie! Procesele incepute inainte de intrarea in vigoare a noii legi raman supuse legii aplicabile anterior acestei date.

#23470 Legea 85/2006 privind procedura insolventei

http://www.dreptonline.ro/legislatie/lege_procedura_insolventei.php

2. Auditul  cu actele respective si publicarea in articolul din presa.

#23501 Re: Re: Re: Re: SA VEDEM CE INSEAMNA OLTCHIMUL IN INSOLVENTA ... OLTCHIMUL LUI PIPEREA!

#23500 Re: Re: Re: Re: SA VEDEM CE INSEAMNA OLTCHIMUL IN INSOLVENTA ... OLTCHIMUL LUI PIPEREA!

#23505 Re: Re: Re: Re: Re: SA VEDEM CE INSEAMNA OLTCHIMUL IN INSOLVENTA ... OLTCHIMUL LUI PIPEREA!

http://www.impactreal.ro/2014061517061/Pierderile-firmelor-la-care-Oltchim-detine-actiuni-au-afectat-rezultatele-financiare-consolidate.html

3.  Comunicatul rominsolv privind concedierea colectiva.

"Reducerea de personal vizează 929 de salariaţi (602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) şi are ca scop realizarea unei economii lunare de aproximativ 1.200.000 euro (14,4 milioane euro anual). Demn de remarcat este procentul mare (peste 60%) de salariaţi care au solicitat benevol să fie acceptaţi pe listele de disponibilizări.

p.s. Castigul Oltchim 14,4 milioane euro anual, noi avem de luat ~(cu aproximatie ) 10 milioane euro, banii conform CCM, noi suntem in 2014 si disponibilizarea facandu-se in 2013. Peste  5 milioane euro raman in OLTCHIM, STATUL ROMAN.

http://www.rominsolv.ro/comunicat-concediere-colectiva-oltchim/

4. Contractul Colectiv de Munca.
Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.

Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

ATENTIE! PLATILE SALARIALE ALE TUTUROR, SALARIATI SI DISPONIBILIZATI (PLATI SALARIALE COMPENSATORII SI TOATE DREPTURILE LOR NEACHITATE) = > CREDITORI PRIVILEGIATI.  ANGAJATORUL ACHITA URGENT!!!

Art. 39

Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

5.  ITM raspuns primit de toti la cererea noastra.

".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."

6.  Adeverintele ANAF si Pilonul II pensii private.

http://www.indiscret.ro/articol-oltchim-suspiciuni-de-fals-cu-salarii-compensatorii

28 Mai 2014

- Petitia trimisa de Oltchim impreuna cu disponibilizatii.

23506 Re: Re: Daune interese = despăgubire bănească pentru repararea unui prejudiciu.

7. Numarul de inregistrare la DIICOT.

Salariile compensatorii de la Oltchim intră în atenţia DIICOT

http://www.indiscret.ro/articol-salariile-compensatorii-de-la-oltchim-intra-in-atentia-diicot

29 Mai 2014

Salariile compensatorii de la Oltchim, cercetate de DIICOT

http://www.indiscret.ro/articol-salariile-compensatorii-de-la-oltchim-cercetate-de-diicot

4 Iunie 2014


Musafir

#23694 : Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

2014-07-10 21:42

1. Legea insolventei cu paragrafele aferente si legea in sine care spune tot si PUNE  PRIN ACHITARE LA ZI CREDITORIL, SALARIATII SI SALARIATI DISPONIBILIZATII FIIND PRIVILEGIATI.

Atentie! Procesele incepute inainte de intrarea in vigoare a noii legi raman supuse legii aplicabile anterior acestei date.
#23533 Legea nr. 85/2014 - procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa

SECTIUNEA a 2-a
Definitii  Art. 5         12. contract de compensare bilaterala reprezinta oricare dintre urmatoarele:
A. orice contract sau clauza cuprinsa intr-un contract incheiat intre institutia de credit debitoare si orice alta entitate, inclusiv persoane fizice, avand ca obiect operatiuni cu instrumente financiare derivate realizate pe pietele reglementate, pietele asimilate ori pe pietele la buna intelegere, prin care se stipuleaza compensarea unor obligatii de plata sau obligatii de a face, prezente ori viitoare, decurgand din sau avand legatura cu unul ori mai multe astfel de contracte, inclusiv orice garantie accesorie ori avand legatura cu acestea; sau
B. orice contract sau clauza, de natura celor prevazute la lit.A, prin care se stipuleaza compensarea unor obligatii de plata sau obligatii de a face, prezente ori viitoare, decurgand din unul sau mai multe contracte de compensare bilaterala, inclusiv orice garantie accesorie ori avand legatura cu acestea, in temeiul carora compensarea bilaterala contractuala se poate realiza prin una sau mai multe dintre urmatoarele modalitati:
a) stingerea si/sau devansarea scadentei oricarei obligatii de plata ori obligatii de a face decurgand din unul sau mai multe contracte din categoria celor prevazute mai sus;
b) calcularea sau estimarea unei valori de compensare, valori de piata, valori de lichidare ori valori de inlocuire a oricarei obligatii care a fost stinsa sau a carei scadenta a fost devansata potrivit prevederilor lit. a);
c) conversia intr-o singura moneda a oricarei valori calculate potrivit prevederilor lit. b);
d) compensarea, pana la obtinerea unei sume nete, a oricaror valori calculate potrivit prevederilor lit. b), asa cum au fost convertite potrivit prevederilor lit. c);
e) lichidarea bunurilor si drepturilor din averea institutiei de credit debitoare;
13. coordonarea procedurala reprezinta setul de masuri menite sa coreleze procedurile de insolventa deschise impotriva membrilor unui grup de societati, cu scopul de a asigura celeritatea si armonizarea procedurilor, precum si minimizarea costurilor;

#23470 Legea 85/2006 privind procedura insolventei

http://www.dreptonline.ro/legislatie/lege_procedura_insolventei.php

#23465: -Legea 85/2006   Art. 3. 20. reorganizarea judiciara este procedura ce se aplica debitorului, persoana juridica, in vederea achitarii datoriilor acestuia, conform programului de plata a creantelor. Procedura de reorganizare presupune intocmirea, aprobarea, implementarea si respectarea unui plan, numit plan de reorganizare, care poate sa prevada, impreuna sau separat:
a) restructurarea operationala si/sau financiara a debitorului;
b) restructurarea corporativa prin modificarea structurii de capital social; c) restrangerea activitatii prin lichidarea unor bunuri din averea debitorului;

EXCLUSIV: Gata cu OLTCHIM! Combinatul se vinde la fier vechi (FOTO)

vezi link: http://www.voceavalcii.ro/2014060721862/EXCLUSIV-Gata-cu-OLTCHIM-Combinatul-se-vinde-la-fier-vechi-FOTO.html

[ DISPONIBILIZATII NU SI-AU PRIMIT BANII ]

Art. 105
(1) Daca debitorul nu se conformeaza planului sau desfasurarea activitatii aduce pierderi averii sale, administratorul judiciar, comitetul creditorilor sau oricare dintre creditori, precum si administratorul special poate solicita oricand judecatorului-sindic sa aprobe intrarea in faliment, in conditiile art.107 si urmatoarele.
(2) Inregistrarea cererii mentionate la alin.(1) nu suspenda continuarea activitatii debitorului pana cand judecatorul-sindic nu hotaraste asupra ei, prin incheiere.

Art. 106
(1) Debitorul, prin administratorul special, sau, dupa caz, administratorul judiciar va trebui sa prezinte, trimestrial, rapoarte comitetului creditorilor asupra situatiei financiare a averii debitorului.
Ulterior aprobarii de catre comitetul creditorilor, rapoartele vor fi inregistrate la grefa tribunalului, iar debitorul sau, dupa caz, administratorul judiciar va notifica aceasta tuturor creditorilor, in vederea consultarii rapoartelor.
(2) De asemenea, administratorul judiciar va prezenta si situatia cheltuielilor efectuate pentru bunul mers al activitatii, in vederea recuperarii acestora, potrivit art.102 alin.(4), care va fi avizata de catre comitetul creditorilor.
(3) In termen de 5 zile de la sedinta comitetului creditorilor mentionata la alin.(1), comitetul creditorilor va putea convoca adunarea creditorilor pentru a prezenta masurile luate de debitor si/sau administratorul judiciar, precum si efectele acestora si sa propuna motivat si alte masuri.

Sectiunea 7 - Falimentul "

[ DISPONIBILIZATII NU SI-AU PRIMIT BANII ]

2. Auditul  cu actele respective si publicarea in articolul din presa.

#23501 Re: Re: Re: Re: SA VEDEM CE INSEAMNA OLTCHIMUL IN INSOLVENTA ... OLTCHIMUL LUI PIPEREA!

#23500 Re: Re: Re: Re: SA VEDEM CE INSEAMNA OLTCHIMUL IN INSOLVENTA ... OLTCHIMUL LUI PIPEREA!

#23505 Re: Re: Re: Re: Re: SA VEDEM CE INSEAMNA OLTCHIMUL IN INSOLVENTA ... OLTCHIMUL LUI PIPEREA!

http://www.impactreal.ro/2014061517061/Pierderile-firmelor-la-care-Oltchim-detine-actiuni-au-afectat-rezultatele-financiare-consolidate.html

3.  Comunicatul rominsolv privind concedierea colectiva.

"Reducerea de personal vizează 929 de salariaţi (602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) şi are ca scop realizarea unei economii lunare de aproximativ 1.200.000 euro (14,4 milioane euro anual). Demn de remarcat este procentul mare (peste 60%) de salariaţi care au solicitat benevol să fie acceptaţi pe listele de disponibilizări.

p.s. Castigul Oltchim 14,4 milioane euro anual, noi avem de luat ~(cu aproximatie ) 10 milioane euro, banii conform CCM, noi suntem in 2014 si disponibilizarea facandu-se in 2013. Peste  5 milioane euro raman in OLTCHIM, STATUL ROMAN.

http://www.rominsolv.ro/comunicat-concediere-colectiva-oltchim/

4. Contractul Colectiv de Munca.
Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.

Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

ATENTIE! PLATILE SALARIALE ALE TUTUROR, SALARIATI SI DISPONIBILIZATI (PLATI SALARIALE COMPENSATORII SI TOATE DREPTURILE LOR NEACHITATE) = > CREDITORI PRIVILEGIATI.  ANGAJATORUL ACHITA URGENT!!!

Art. 39

Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

5.  ITM raspuns primit de toti la cererea noastra.

".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."

6.  Adeverintele ANAF si Pilonul II pensii private.

http://www.indiscret.ro/articol-oltchim-suspiciuni-de-fals-cu-salarii-compensatorii

28 Mai 2014

- Petitia trimisa de Oltchim impreuna cu disponibilizatii.

23506 Re: Re: Daune interese = despăgubire bănească pentru repararea unui prejudiciu.

7. Numarul de inregistrare la DIICOT.

Salariile compensatorii de la Oltchim intră în atenţia DIICOT

http://www.indiscret.ro/articol-salariile-compensatorii-de-la-oltchim-intra-in-atentia-diicot

29 Mai 2014

Salariile compensatorii de la Oltchim, cercetate de DIICOT

http://www.indiscret.ro/articol-salariile-compensatorii-de-la-oltchim-cercetate-de-diicot

4 Iunie 2014

 


Musafir

#23695 Re: Re: Re: BANII PLATILOR COMPENSATORII NU SUNT LA MASA CREDALA(PUNCT).

2014-07-10 21:59

#23620: - Re: BANII PLATILOR COMPENSATORII NU SUNT LA MASA CREDALA(PUNCT).

http://i.imgur.com/lysYAZn.jpg...

Cine MINTE???? BANII NU SUNT LA MASA CREDALA. BANII PLATILOR COMPENSATORII ALE DISPONIBILIZATILOR NU SUNT LA MASA CREDALA(PUNCT). JUDECATORUL-SINDIC  A SPUS ESTE OBLIGATIE DE ACHITARE LA ZI CONFORM LEGII INSOLVENTEI. CCM , ITM SI TUTUROR LEGILOR. MINISTRUL ESTE HABARNIST SAU MINTIT.

inregistrarea video-audio: " Ministrul Economiei vorbeşte despre soarta Oltchim, reindustrializarea României şi negocierile cu China

http://adevarul.ro/economie/stiri-economice/ministrul-economiei-vorbeste-adevarul-live-despre-soarta-oltchim-reindustrializarea-romaniei-negocierile-china--8_53bb9dc40d133766a83cfd58/index.html "

#23479 Re: Re: Re: Re: Oltchim Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective

#23506 Re: Re: Daune interese = despăgubire bănească pentru repararea unui prejudiciu.

#23507 Re: Re: ACESTA ESTE RASPUNSUL ADEVARAT Legea 85/2006 , CEL MAI CIVILIZAT RASPUNS:

Decizia din data de 15.05.2013

Dispozitiile art.86 alin.6 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolventei coroborat cu art.65 si 66 din Codul Muncii - republicat si art. 36 din Contractul Colectiv de Munca la nivelul S.C. Oltchim S.A.

Prevederile art.60 alin.2 din Codul Muncii- republicat si art.44 alin 2 din Contractul Colectiv de Munca la nivelul S.C. Oltchim S.A.

DECIDE:

Art. 6 - Prezenta decizie isi produce efectele de la data comunicarii sale

MINISTRUL INCURCA BORCANELE INTENTIONAT????? SUNT ALTE SUME CARE EXISTA DAR NU NE INTERESEZA ACUM ACEI BANI DE LA MASA CREDALA. NOI CEREM  PLATILE COMPENSATORII DE LA DATA deciziei din15.05.2013 ( incetarea CCM 14.06.2013),  NU DE  LA DATA INTRARII IN ISOLVENTA S.C.OLTCHIM S.A. 30-31.01.2013 LA CARE AU INTRAT ( DESCHIS) MASA CREDALA CU ALTE SUME CONFORM INSOLVENTEI.#23479 BANIII .........DATI-NE BANIIIIIIIIIII........., ADUCETI DAUNE TUTUROR, LA SECUNDA, LA MINUT, LA ZI, LA AN.... CONFORM LEGII SI LEGII INSOLVENTEI.

http://i.imgur.com/TpzlU7k.jpg...

http://www.rominsolv.ro/comunicat-concediere-colectiva-oltchim/

"Reducerea de personal vizează 929 de salariaţi (602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) şi are ca scop realizarea unei economii lunare de aproximativ 1.200.000 euro (14,4 milioane euro anual). Demn de remarcat este procentul mare (peste 60%) de salariaţi care au solicitat benevol să fie acceptaţi pe listele de disponibilizări.

p.s. Castigul Oltchim 14,4 milioane euro anual, noi avem de luat ~(cu aproximatie ) 10 milioane euro, banii conform CCM, noi suntem in 2014 si disponibilizarea facandu-se in 2013. Peste  5 milioane euro raman in OLTCHIM, STATUL ROMAN.

Decizia din data de 15.05.2013

Dispozitiile art.86 alin.6 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolventei coroborat cu art.65 si 66 din Codul Muncii - republicat si art. 36 din Contractul Colectiv de Munca la nivelul S.C. Oltchim S.A.

Prevederile art.60 alin.2 din Codul Muncii- republicat si art.44 alin 2 din Contractul Colectiv de Munca la nivelul S.C. Oltchim S.A.

DECIDE:

Art. 6 - Prezenta decizie isi produce efectele de la data comunicarii sale.

CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA:

Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.

Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

ATENTIE! PLATILE SALARIALE ALE TUTUROR, SALARIATI SI DISPONIBILIZATI (PLATI SALARIALE COMPENSATORII) = > CREDITORI PRIVILEGIATI.  ANGAJATORUL ACHITA URGENT!!!

Art. 39

Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Ceea  ce a comunicat si ITM la solicitarea noastra:

".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."

CONFORM SI LEGII INSOLVENTEI CARE SPUNE ACHITA SI MINIMIZEAZA DATORIILE CATRE CREDITORI, ACHITA URGENT!!!!!!!!

Legea insolventei: instrument de responsabilizare a debitorului si ajutor in continuarea activitatii


#22892 Legea insolventei: instrument de responsabilizare a debitorului si ajutor in continuarea activitatii

CU ACEEASI STIMA:

TIC-TAC PENTRU OLTCHIM

AI ACI http://m.bursa.ro/s=companii_afaceri&articol=240278.html , CONFIRMAREA CELOR DECLARATE CU PRECIZIE AZI IN TEXT 23.06.2014

"De asemenea, în 2-3 săptămâni, este posibil să fie aprobat şi tabelul final al creanţelor, după care va fi supus avizării şi planul de reorganizare"."

SI ATUNCI 18.06.2014, DUPA IESIREA DIN SALA DE JUDECATA, NU INAINTE http://www.economica.net/piperea-din-august-va-exista-un-plan-de-reorganizare-la-oltchim_82305.html

A SPUS https://www.youtube.com/watch?v=R5G53xM9ty0 =>PIPEREA - 18 iunie 2014 SI SECUNDA.

Piperea:Referitor la banii pe care îi so:licită disponibilizaţii de la Oltchim, avocatul Piperea spune că 'în secunda în care vor fi 9 milioane de euro în conturile societăţii, eventual din vânzarea Oltchim SPV, vor fi plătite sumele disponibilizaţilor'.

Secunda Piperea, SA NE DEA DREPTURILE NOASTRE. OBLIGATIE.

http://i.imgur.com/URfMkHQ.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Judecatorul-sindic Ramnicu Valcea ORDIN: ACHITATI BANII SI VENITI CU PLANUL DE REORGANIZARE.

De data asta are clepsidra domnul Piperea, pana acum a stat. Timpul curge...

SECUNDA LUI PIPEREA:

http://4.bp.blogspot.com/-W2INCJXiPCo/UBEs-MxII6I/AAAAAAAAAF8/WcPhMRZaB0o/s400/c...

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-07-11 03:53


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-07-11 04:22


ZAT ca puti 23697

#23699

2014-07-11 05:32

Atentie mare la ala micu ,este Gaoaza, cei mai place sa suga la politic analfabetului si apropo cei din SVRO(R vine de la rahat) nu va recunoasteti cum va placea sa sugeti ca slugile la prohagul politicului.

Musafir

#23700

2014-07-11 05:35

23697,23698 Ma da prosti mai sante-ti,ce bine este acum, aveti macar bunul simt si taceti din gura ca si asa ne-ati umplut de rahat, sleahta de analfabeti.