Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#22676 OLTCHIM Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective

2014-06-23 10:06

#22668: - Re:

REDEFINESTE-TI POZITIA CONFORM ZIARULUI BURSA, NU CELOR ARATATE DE TINTE OFERITE DIN PRESA  VALCEA  SI RELATATE IN PRESA CENTRALA IN DOUA ETAPE DISTINCTE, CU DOUA INTELESURI.

AI ACI http://m.bursa.ro/s=companii_afaceri&articol=240278.html , CONFIRMAREA CELOR DECLARATE CU PRECIZIE AZI IN TEXT 23.06.2014

"De asemenea, în 2-3 săptămâni, este posibil să fie aprobat şi tabelul final al creanţelor, după care va fi supus avizării şi planul de reorganizare"."

 

SI ATUNCI 18.06.2014, DUPA IESIREA DIN SALA DE JUDECATA, NU INAINTE http://www.economica.net/piperea-din-august-va-exista-un-plan-de-reorganizare-la-oltchim_82305.html

Piperea:Referitor la banii pe care îi so:licită disponibilizaţii de la Oltchim, avocatul Piperea spune că 'în secunda în care vor fi 9 milioane de euro în conturile societăţii, eventual din vânzarea Oltchim SPV, vor fi plătite sumele disponibilizaţilor'.

 

Secunda Piperea, SA NE DEA DREPTURILE NOASTRE. OBLIGATIE.

http://ultramall.ro/poze/1287772/2/ceas-desteptator-nostalgic-cu-doua-clopotele-...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Judecatorul-sindic Ramnicu Valcea ORDIN: ACHITATI BANII SI VENITI CU PLANUL DE REORGANIZARE.

De data asta are clepsidra domnul Piperea, pana acum a stat. Timpul curge...

SECUNDA LUI PIPEREA:

http://4.bp.blogspot.com/-W2INCJXiPCo/UBEs-MxII6I/AAAAAAAAAF8/WcPhMRZaB0o/s400/c...


Musafir

#22677 Reprezentanții SOCAR spun că sunt în continuare interesaţi de preluarea Oltchim

2014-06-23 10:08

http://www.capital.ro/reprezentantii-socar-spun-ca-sunt-in-continuare-interesati-de-preluarea-oltchim-.html

http://www.capital.ro/image-605-388/2014-02/oltchim-02.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Compania petrolieră azeră de stat SOCAR este încă interesată de preluarea combinatului petrochimic Oltchim Râmnicu Vâlcea şi analizează această oportunitate, potrivit lui Hamza Karimov, şeful SOCAR România.

”Ne uităm cu interes la Oltchim, care este un proiect important pentru statul român. SOCAR în continuare analizează această oportunitate, dar nu există o opinie concretă în acest sens”, a spus reprezentantul companiei azere, în cadrul Forumului Energetic Regional FOREN 2014. Potrivit acestuia, citat de Agerpres, partea română şi filiala din Româna au trimis deja toate datele tehnice referitoare la Oltchim către compania-mamă, care va analiza oportunitatea şi va lua o decizie finală.

”Noi avem un alt combinat petrochimic în Turcia, Petchim, şi am planificat investiţii de 6-7 miliarde de euro într-o rafinărie în Turcia, tot pe partea de petrochimie. Avantajul Oltchim este că poate produce mai ieftin”, a precizat Karimov. Termenul pentru depunerea ofertelor de către investitorii interesaţi să cumpere Oltchim a fost 6 iunie 2014, dar niciun investitor interesat nu s-a înscris în cursă.

Guvernul nu va închide niciodată Oltchim, iar dacă niciun investitor nu va depune oferte până pe 6 iunie, procesul de privatizare va fi prelungit, a declarat, la începutul lunii iunie, Constantin Niţă, ministrul Economiei. ”Am un mesaj foarte clar: Guvernul nu va închide niciodată Oltchim. Este o companie viabilă, care are piaţă şi care trebuie restructurată, lucru care este posibil”, a spus Niţă.

Acesta menţiona atunci că Executivul are un plan B în cazul în care niciun investitor nu se înscrie în cursa pentru achiziţia combinatului.


Musafir

#22678

2014-06-23 10:28

http://www.economica.net/piperea-din-august-va-exista-un-plan-de-reorganizare-la-oltchim_82305.html

Piperea:Referitor la banii pe care îi solicită disponibilizaţii de la Oltchim, avocatul Piperea spune că 'în secunda în care vor fi 9 milioane de euro în conturile societăţii, eventual din vânzarea Oltchim SPV, vor fi plătite sumele disponibilizaţilor'.

"'Dacă disponibilizaţii ar cere falimentul Oltchim, ar fi o acţiune complet greşită deoarece falimentul înseamnă cel puţin un an jumătate până când se obţin nişte bani din vânzări şi, de asemeni, lichidarea nu se ştie cât ar dura. Dar ar trebui pus în balanţă, a aştepta 6-7 luni de zile până la privatizarea combinatului sau a aştepta doi ani de zile pentru lichidare, cu riscul de a intra în concurs cu creditorii. Şi ar trebui să ştie toată lumea că dacă se va ajunge la faliment, Piperea nu va fi lichidator. Dacă se va ajunge la faliment, în secunda următoare eu am plecat', a mai spus Piperea.

PAI FRATELE MEU PIPEREA SA NE FIE CLAR,ASTA PUTEAI SA O SPUI INAINTE SA DAI LUMEA AFARA,DADEAI LUMEA AFARA CUM ZICI IN SECUNDA IN CARE AVEAI BANI DE COMPENSATORII .NU VII ACU SI NE SPUI ASTA ,LA UN AN DE ZILE.

http://adevarul.ro/locale/ramnicu-valcea/avocatul-gheorghe-piperea-nu-garanta-oltchim-privatiza-data-12-decembrie-1_53a194590d133766a8afcf7f/index.html

Piperea:Administratorul judiciar al Oltchim a ţinut să precizeze, în faţa mai multor persoane concediate anul trecut de la combinat, că nu poate oferi garanţii nici măcar în ceea ce priveşte plata salariilor compensatorii, în cazul în care societatea se privatizează. „Nu le pot garanta acestor oameni că-şi vor primi banii după 12 decembrie."




JUDECATI SI VOI,DUPA MINTEA LOR ANUL ASTA DISPONIBILIZATII NU VOR VEDEA NICI UN BAN DIN COMPENSATORII.SCRIE MAI SUS CLAR SI CONCIS.CE ESTE DE FACUT?

TINETI MINTE,NE-O SPUN IN FATA:

ANUL ASTA NU SE DAU SALARIILE COMPENSATORII(scrie destul de clar mai sus)

DECIDETI VOI CAND II VOM LUA DE GULER!


Musafir

#22679 Re:

2014-06-23 10:37

#22678: -

http://m.bursa.ro/s=companii_afaceri&articol=240278.html

 

PIPEREA NU POATE GARANTA NICI CA SE OCUPA DE TABELUL FINAL AL  CREANTELOR SI DE PLANUL DE REORGANIZARE, CARE L-A FACUT  PUBLIC CA IN MAXIM 2-3 SAPTAMANI ESTE GATA APROBAT, EL, TIE, MIE  SI NOUA NE POATE  SPUNE POVESTI SI SA NE SCRIE CARTI, DOMNULE, TU TREBUIE SA TE RAPORTEZI LA DECIZIA JUSTITIEI, NU LA CE DECLARA UN AVOCAT APARATOR OLTCHIM SI AL STATULUI ROMAN, CARE ACUM SPUNE UNA SI PESTE O SECUNDA ITI SPUNE ALTA SA TE LASE CU GURA CASCATA. IN PRIMUL RAND ACEST AVOCAT TREBUIE SA RASPUNDA DE BANII VIRATI CATRE DISPONIBILIZATI SI APAR IMPOZITATI ANAF SI PILONUL II PENSII, NU SI INACASATI DE NOI, NU TINE VRAJEALA LUI, CUM NU STA IN PICIOARE FAPTUL CA ALTII AU SCOS DE LA ANAF HARTII CU CIFRA ZERO, CARE ESTE IMPOSIBIL ATATA TIMP CAT AU AVUT INCASARI DE SALARIU RESPECTIVELE PERSOANE SI FIRESC LI SE LUA IMPOZIT PE SUMELE INCASATE PERSONAL, NU SI PE COPENSATORII CARE NU LE-AM PRIMIT... DUCI DISCUTIA IN ALTA DIRECTIE, OMUL AVOCAT PIPEREA TE POATE MINTII ATATA TIMP CAT ARE CU CINE, PANA AZI AM VAZUT CEEA CE A FACUT, A PROMIS CA IN SECUNDA CARE ARE BANII EL ESTE OM CINSTIT SI SE TINE DE PROMISIUNI, SA VEDEM CUM SE TINE DE ACESTE PROMISIUNI, DAR IN FATA JUDECATORULUI, NU A PRESEI.


Musafir

#22683

2014-06-23 10:53

CE AM SPUS EU, AVOCATUL NU POATE GARANTA, N-ARE CUVANT SI PROMISIUNILE LUI NU FAC UN CENT(BAN) IN FATA NOASTRA, DOAR INSTANTA IL POATE PUNE LA PUNCT.


Musafir

#22684

2014-06-23 10:54

http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/combinatul-oltchim-se-cumpara-singur-125231

 

Combinatul Oltchim se cumpără singur?!

Postat la: 22.06.2014

Gheorghe Piperea și Niculaie Bălan, administratorii judiciari ai Oltchim, vor să vândă pe bursă combinatul chimic printr-o altă firmă care, de fapt, nu există • Aceștia anunță că vând „acțiunile deținute de Oltchim SA la Oltchim SPV", însă această ultimă companie nu a fost înființată • Metoda folosită de cei doi administratori presupune vânzarea „la cent" a combinatului chimic vâlcean, dar specialiștii economici au avertizat, pentru ZIUAnews, că este o manipulare a bursei și că ei vând practic „pielea ursului din pădure" • ZIUAnews vă prezintă, în exclusivitate, informația din caietul de sarcini achiziționat de cinci potențiali cumpărători, din cauza căreia nu a fost depusă nicio ofertă pentru Oltchim

În ianuarie 2013, consorțiul format din Rominsolv SPRL - companie reprezentată de Gheorghe Piperea - și BDO Business Restructuring RPRL - reprezentată prin partener coordonator Niculaie Bălan - a fost numit administrator judiciar provizoriu al Oltchim. Au existat multiple tentative de privatizare a combinatului, însă toate s-au finalizat cu amânări, motivul invocat de administratorii judiciari fiind acela că mai mulți potențiali cumpărători au cerut o decalare a licitației.

Surse din rândul celor care au cumpărat caietul de sarcini pentru privatizarea combinatului au explicat, pentru ZIUAnews, care a fost motivul pentru care nu au depus nicio ofertă de preț: „În caietul de sarcini se precizează că se vinde de fapt o promisiune, aceea de a crea Oltchim SPV în termen de 7-9 luni de când noi depunem garanția. Garanția este în cuantumul a zece milioane de euro, care se depune într-un cont al Oltchim SA, iar noi nu putem avea siguranța că banii nu vor fi luați de unul dintre creditorii combinatului, pentru a-și acoperi datoria. În plus, cum să cumpărăm o promisiune? Și cine ne garantează nouă că administratorii judiciari vor înființa Oltchim SPV în termenul stabilit, când știm foarte bine că pentru a crea un nou combinat sunt necesare mai multe avize, care costă zeci de milioane de euro. De unde iau ei banii pentru avize și ce se întâmplă dacă nu le primesc?".

Oltchim se vinde pe bursă printr-o firmă inexistentă

Administratorii judiciari ai combinatului chimic vâlcean au informat Bursa de Valori București, printr-un comunicat oficial din martie 2014, cu privire la „depunerea de oferte angajante de cumpărare a acțiunilor deținute de Oltchim SA la Oltchim SPV". Numai că, această ultimă societate, prin care reprezentanții Oltchim doresc să vândă părțile viabile ale combinatului, evaluate la circa 305 milioane de euro, nu există, în ciuda faptului că Adunarea Creditorilor din cadrul Oltchim a aprobat înființarea ei încă din decembrie 2012. Mai mult, în anumite documente administratorii judiciari chiar îi atribuie noii societăți încadrare juridică, anume Societate cu Răspundere Limitată.

Începând cu 2013, opinia publică a fost informată că această nouă societate există, fiind înființată de Ministerul Economiei. Surse din cadrul Oltchim au confirmat, pentru ZIUAnews, că Oltchim SPV nu există încă și că va fi înființat după ce se va găsi un cumpărător.

Specialiștii economici au declarat, pentru ZIUAnews, că practica folosită de administratorii judiciari poate fi asemănată unei manipulări a acțiunilor de pe bursă, pe principiul vinderii pielii ursului din pădure. Totodată, aceștia ne-au spus că în condițiile în care Oltchim SPV nu există, toate încercările de privatizare vor eșua, iar finalul va fi unul sumbru, atât pentru cei 2.000 de angajați, cât și pentru industria din România: combinatul chimic vâlcean va fi lichidat, nimeni nu îl va cumpăra și va fi vândut la fier vechi.

Piperea recunoaște că nu există Oltchim SPV

Administratorul judiciar Gheorghe Piperea a recunoscut, în luna mai, că Oltchim SPV nu există, el motivând că se așteaptă avizul Consiliului Concurenței, instituție care dorește să se asigure că formarea noii societăți nu reprezintă ajutor de stat. „Termenul limită pentru depunerea ofertelor este, în prezent, 16 mai. Săptămâna viitoare, adunarea creditorilor va analiza propunerea AAAS (n.red. - Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului) pentru amânarea licitaţiei. AAAS susţine că este nevoie să aşteptăm avizul Consiliului Concurenţei pentru formarea acelui Oltchim 2, o societate de tip SPV care va prelua activele viabile din combinat şi va fi deţinută integral de Oltchim SA. Consiliul Concurenţei trebuie să constate că formarea acestui SPV nu este ajutor de stat", a declarat Gheorghe Piperea, pentru ziarul Bursa.
ZIUAnews a încercat în repetate rânduri să-l contacteze pe Gheorghe Piperea pentru a-l întreba de ce folosește sintagma „acțiunile deținute de Oltchim SA la Oltchim SPV", în condițiile în care această ultimă societate nu există. Totodată, am dorit să aflăm opinia administratorului judiciar cu privire la acuzațiile celor care au cumpărat caietul de sarcini, precum și care este motivul pentru care Oltchim SPV nu a fost înființată și în caietul de sarcini se vinde, practic, un angajament, o promisiune. Până la închiderea ediției nu am reușit să obținem punctul de vedere al lui Gheorghe Piperea.


Musafir

#22686 Re: Re: Re:

2014-06-23 10:59

#22676: - Re: Re:

http://m.bursa.ro/s=companii_afaceri&articol=240278.html

 

PIPEREA NU POATE GARANTA NICI CA SE OCUPA DE TABELUL FINAL AL  CREANTE SI DE PLANUL DE REORGANIZARE, CARE L-A FACUT  PUBLIC CA IN MAXIM 2-3 SAPTAMANI ESTE GATA APROBAT, EL, TIE, MIE  SI NOUA NE POATE  SPUNE POVESTI SI SA NE SCRIE CARTI, DOMNULE, TU TREBUIE SA TE RAPORTEZI LA DECIZIA JUSTITIEI, NU LA CE DECLARA UN AVOCAT APARATOR OLTCHIM SI  AL STATULUI  ROMAN, CARE ACUM SPUNE UNA SI PESTE O SECUNDA ITI SPUNE ALTA SA TE LASE CU GURA CASCATA. IN PRIMUL RAND ACEST AVOCAT TREBUIE SA RASPUNDA DE BANII VIRATI CATRE DISPONIBILIZATI SI APAR IMPOZITATI ANAF SI PILONUL II PENSII, NU SI INACASATI DE NOI, NU TINE VRAJEALA LUI, CUM NU STA IN PICIOARE FAPTUL CA ALTII AU SCOS DE LA ANAF HARTII CU CIFRA ZERO, CARE ESTE IMPOSIBIL ATATA TIMP CAT AU AVUT INCASARI DE SALARIU RESPECTIVELE PERSOANE SI FIRESC LI SE LUA IMPOZIT PE SUMELE INCASATE PERSONAL, NU SI PE COPENSATORII CARE NU LE-AM PRIMIT... DUCI DISCUTIA IN ALTA DIRECTIE, OMUL AVOCAT PIPEREA TE POATE MINTII ATATA TIMP CAT ARE CU CINE, PANA AZI AM VAZUT CEEA CE A FACUT, A PROMIS CA IN SECUNDA CARE ARE BANII EL ESTE OM CINSTIT SI SE TINE DE PROMISIUNI, SA VEDEM CUM SE TINE DE ACESTE PROMISIUNI, DAR IN FATA JUDECATORULUI, NU A PRESEI.

 

"REFORMULATI INTREBAREA, NU POT RASPUNDE, NU STIU, NU POT, NU CUNOSC, ALTA INTREBARE, ALTCEVA.... " PIPEREA
https://www.youtube.com/watch?v=R5G53xM9ty0   PIPEREA

REDEFINESTE-TI POZITIA CONFORM ZIARULUI BURSA, NU CELOR ARATATE DE TINTE OFERITE DIN PRESA  VALCEA  SI RELATATE IN PRESA CENTRALA IN DOUA ETAPE DISTINCTE, CU DOUA INTELESURI.

AI ACI http://m.bursa.ro/s=companii_afaceri&articol=240278.html , CONFIRMAREA CELOR DECLARATE CU PRECIZIE AZI IN TEXT 23.06.2014

"De asemenea, în 2-3 săptămâni, este posibil să fie aprobat şi tabelul final al creanţelor, după care va fi supus avizării şi planul de reorganizare"."

 

SI ATUNCI 18.06.2014, DUPA IESIREA DIN SALA DE JUDECATA, NU INAINTE http://www.economica.net/piperea-din-august-va-exista-un-plan-de-reorganizare-la-oltchim_82305.html

Piperea:Referitor la banii pe care îi so:licită disponibilizaţii de la Oltchim, avocatul Piperea spune că 'în secunda în care vor fi 9 milioane de euro în conturile societăţii, eventual din vânzarea Oltchim SPV, vor fi plătite sumele disponibilizaţilor'.

 

Secunda Piperea, SA NE DEA DREPTURILE NOASTRE. OBLIGATIE.

http://ultramall.ro/poze/1287772/2/ceas-desteptator-nostalgic-cu-doua-clopotele-...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Judecatorul-sindic Ramnicu Valcea ORDIN: ACHITATI BANII SI VENITI CU PLANUL DE REORGANIZARE.

De data asta are clepsidra domnul Piperea, pana acum a stat. Timpul curge...

SECUNDA LUI PIPEREA:

http://4.bp.blogspot.com/-W2INCJXiPCo/UBEs-MxII6I/AAAAAAAAAF8/WcPhMRZaB0o/s400/c...

 


Musafir

#22687 Re:

2014-06-23 11:03

#22685: -

http://m.bursa.ro/s=companii_afaceri&articol=240278.html

PIPEREA NU POATE GARANTA NICI CA SE OCUPA DE TABELUL FINAL AL  CREANTELOR SI DE PLANUL DE REORGANIZARE, CARE L-A FACUT  PUBLIC CA IN MAXIM 2-3 SAPTAMANI ESTE GATA APROBAT, EL, TIE, MIE  SI NOUA NE POATE  SPUNE POVESTI SI SA NE SCRIE CARTI, DOMNULE, TU TREBUIE SA TE RAPORTEZI LA DECIZIA JUSTITIEI, NU LA CE DECLARA UN AVOCAT APARATOR OLTCHIM SI AL STATULUI ROMAN, CARE ACUM SPUNE UNA SI PESTE O SECUNDA ITI SPUNE ALTA SA TE LASE CU GURA CASCATA. IN PRIMUL RAND ACEST AVOCAT TREBUIE SA RASPUNDA DE BANII VIRATI CATRE DISPONIBILIZATI SI APAR IMPOZITATI ANAF SI PILONUL II PENSII, NU SI INACASATI DE NOI, NU TINE VRAJEALA LUI, CUM NU STA IN PICIOARE FAPTUL CA ALTII AU SCOS DE LA ANAF HARTII CU CIFRA ZERO, CARE ESTE IMPOSIBIL ATATA TIMP CAT AU AVUT INCASARI DE SALARIU RESPECTIVELE PERSOANE SI FIRESC LI SE LUA IMPOZIT PE SUMELE INCASATE PERSONAL, NU SI PE COPENSATORII CARE NU LE-AM PRIMIT... DUCI DISCUTIA IN ALTA DIRECTIE, OMUL AVOCAT PIPEREA TE POATE MINTII ATATA TIMP CAT ARE CU CINE, PANA AZI AM VAZUT CEEA CE A FACUT, A PROMIS CA IN SECUNDA CARE ARE BANII EL ESTE OM CINSTIT SI SE TINE DE PROMISIUNI, SA VEDEM CUM SE TINE DE ACESTE PROMISIUNI, DAR IN FATA JUDECATORULUI, NU A PRESEI.

 

ACEL SPV CARE NU EXISTA. NU PROMITE NIMIC DOMNUL PIPEREA PENTRU ALTCINEVA. " NU CUNAOSTE SITUATIA...ETC." PIPEREA

https://www.youtube.com/watch?v=R5G53xM9ty0


Musafir

#22688

2014-06-23 11:03

http://www.economica.net/piperea-din-august-va-exista-un-plan-de-reorganizare-la-oltchim_82305.html

Piperea:Referitor la banii pe care îi solicită disponibilizaţii de la Oltchim, avocatul Piperea spune că 'în secunda în care vor fi 9 milioane de euro în conturile societăţii, eventual din vânzarea Oltchim SPV, vor fi plătite sumele disponibilizaţilor'.

"'Dacă disponibilizaţii ar cere falimentul Oltchim, ar fi o acţiune complet greşită deoarece falimentul înseamnă cel puţin un an jumătate până când se obţin nişte bani din vânzări şi, de asemeni, lichidarea nu se ştie cât ar dura. Dar ar trebui pus în balanţă, a aştepta 6-7 luni de zile până la privatizarea combinatului sau a aştepta doi ani de zile pentru lichidare, cu riscul de a intra în concurs cu creditorii. Şi ar trebui să ştie toată lumea că dacă se va ajunge la faliment, Piperea nu va fi lichidator. Dacă se va ajunge la faliment, în secunda următoare eu am plecat', a mai spus Piperea.

PAI FRATELE MEU PIPEREA SA NE FIE CLAR,ASTA PUTEAI SA O SPUI INAINTE SA DAI LUMEA AFARA,DADEAI LUMEA AFARA CUM ZICI IN SECUNDA IN CARE AVEAI BANI DE COMPENSATORII .NU VII ACU SI NE SPUI ASTA ,LA UN AN DE ZILE.

http://adevarul.ro/locale/ramnicu-valcea/avocatul-gheorghe-piperea-nu-garanta-oltchim-privatiza-data-12-decembrie-1_53a194590d133766a8afcf7f/index.html

Piperea:Administratorul judiciar al Oltchim a ţinut să precizeze, în faţa mai multor persoane concediate anul trecut de la combinat, că nu poate oferi garanţii nici măcar în ceea ce priveşte plata salariilor compensatorii, în cazul în care societatea se privatizează. „Nu le pot garanta acestor oameni că-şi vor primi banii după 12 decembrie."




JUDECATI SI VOI,DUPA MINTEA LOR ANUL ASTA DISPONIBILIZATII NU VOR VEDEA NICI UN BAN DIN COMPENSATORII.SCRIE MAI SUS CLAR SI CONCIS.CE ESTE DE FACUT?

TINETI MINTE,NE-O SPUN IN FATA:

ANUL ASTA NU SE DAU SALARIILE COMPENSATORII(scrie destul de clar mai sus)

DECIDETI VOI CAND II VOM LUA DE GULER!


Musafir

#22690 COMUNICAT CONCEDIERE COLECTIVĂ OLTCHIM

2014-06-23 11:30

http://www.rominsolv.ro/comunicat-concediere-colectiva-oltchim/

15.05.2013

C O M U N I C A T

Obiectivul principal al consorţiului de administratori judiciari este reorganizarea activităţii Oltchim SA pe principii de performanţă şi productivitate, concomitent cu menţinerea în stare funcţională a activelor neutilizate. Pentru secţiile şi fabricile oprite (de ex. Arpechim este închis de 4 ani, Monomer de 4 ani, PVC de 2 ani etc), am decis revenirea la normalitate, respectiv păstrarea exclusiv a personalului necesar conservării.

Reducerea de personal vizează 929 de salariaţi (602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) şi are ca scop realizarea unei economii lunare de aproximativ 1.200.000 euro (14,4 milioane euro anual). Demn de remarcat este procentul mare (peste 60%) de salariaţi care au solicitat benevol să fie acceptaţi pe listele de disponibilizări.

Atenuarea impactului social al planului de disponibilizare se realizează prin dispozițiile legale în vigoare și prevederile Contractului Colectiv de Muncă al S.C. OLTCHIM S.A, iar criteriile de concediere sunt stabilite prin CCM Oltchim, Codul Muncii și Legea 85/2006 – privind procedura insolventei.

În ceea ce privește măsurile de protecție socială acestea se referă, în principal, la indemnizația de șomaj, venitul lunar de completare și nivelul salariilor compensatorii acordate conform Contractului Colectiv de Muncă Oltchim.

Conform art. 39 din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca indemnizaţia de şomaj se acordă şomerilor pe perioade stabilite diferenţiat, în funcţie de stagiul de cotizare, după cum urmează:

a) 6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an;

b) 9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 5 ani;

c) 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.



Conform art. 8, al. 2 din Ordonanţa de Urgenţă 36/2013, venitul de completare se acordă lunar pe perioade stabilite diferenţiat, în funcţie de vechimea în muncă a persoanelor concediate, după cum urmează:

- 12 luni, pentru persoanele care au o vechime in munca intre 3 ani si pana la 10 ani;

- 20 de luni, pentru persoanele care au o vechime in munca intre 10 ani si pana la 15 ani;

- 22 de luni, pentru salariatii care au o vechime in munca intre 15 ani si pana la 25 de ani;

- 24 de luni, pentru salariatii care au o vechime in munca de cel putin 25 de ani;



De asemenea, conform art. 38, alin. b din Contractului Colectiv de Munca al S.C. OLTCHIM S.A. salariatii concediati vor beneficia de o indemnizatie de concediere in functie de vechime, astfel:

1. 17.106 lei pentru o vechime intre 0 – 5 ani, reprezentând o suma netă echivalentă cu 6 salarii medii brute existente în S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
2. 34.212 lei pentru o vechime intre 5 – 15 ani, reprezentând o suma netă echivalentă cu 12 salarii medii brute existente în S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
3. 51.318 lei pentru o vechime mai mare de 15 ani, reprezentând o sumă netă echivalentă cu 18 salarii medii brute existente în S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;



De exemplu, un salariat Oltchim cu un salariu de 1.500 lei net şi 20 de ani vechime, va beneficia cu titlu de protecţie socială în urma concedierii colective, de următoarele facilităţi:

Primele 12 luni va avea un venit lunar de 1.500 de lei compus din indemnizaţie de şomaj în valoare de 525 lei şi venit de completare de 975 lei,
Următoarele 10 luni va avea un venit lunar de completare de 975 lei,
La care se adaugă 51.318 lei reprezentând salarii compensatorii.


Musafir

#22691 Re: FMI nu vrea ca statul să preia Arpechim pentru privatizarea Oltchim

2014-06-23 11:42

#22663: - FMI nu vrea ca statul să preia Arpechim pentru privatizarea Oltchim

 

 

"Mâine, creditorii Oltchim se vor reuni pentru a aproba amânarea cu aproximativ şase luni, până pe 12 decembrie, a licitaţiei pentru vânzarea combinatului. Tot mâine, conform surselor citate, creditorii vor trebui să aprobe şi împrumutul de 15 milioane de euro obţinut de administratorii judiciari de la companiile chineze care curtează Oltchim de anul trecut, dar nu s-au hotărât să participe la licitaţie."

http://m.bursa.ro/s=companii_afaceri&articol=240278.html

 

MAINE 24.06.2014


ghici cine i la telefon?

#22692 Re: da ma ghica,dar acel fir,sa l lingi tu cu tacto cernev si talpasanu

2014-06-23 12:47

cerneveeeeeee,ba nemernicule,nu mai maninci nimic?

#22693 Re: Re: da ma ghica,dar acel fir,sa l lingi tu cu tacto cernev si talpasanu

2014-06-23 14:10


Musafir

#22695 DA DOMNULE,CHIAR NE MERITAM SOARTA,STIMA DE LA PICASSO

2014-06-23 15:11


Musafir

#22696 Gigantul SOCAR susţine că încă mai este interesat de preluarea Oltchim.

2014-06-23 15:13

Gigantul SOCAR susţine că încă mai este interesat de preluarea Oltchim. Azerii au deja în Turcia un alt combinat petrochimic, Petchim


http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2013/09/13/523324dac7b855ff567c7ff...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


http://adevarul.ro/economie/afaceri/gigantul-socar-sustine-inca-mai-interesat-preluarea-oltchim-azerii-turcia-alt-combinat-petrochimic-petchim-1_53a83ce30d133766a8d4dff1/index.html


Grupul azer de petrol şi gaze SOCAR, deţinut de către stat, este în continuare interesat de preluare combinatului Oltchim şi analizează această oportunitate, a declarat, azi, Hamza Karimov, şeful SOCAR România, în cadrul Forumului Energetic Regional FOREN 2014.

„Ne uităm cu interes la Oltchim, care este un proiect important pentru statul român. SOCAR în continuare analizează această oportunitate, dar nu există o opinie concretă în acest sens“, a spus reprezentantul companiei. Potrivit acestuia, partea română şi filiala din Româna au trimis deja toate datele tehnice referitoare la Oltchim către compania-mamă, care va analiza oportunitatea şi va lua o decizie finală. „Noi avem un alt combinat petrochimic în Turcia, Petchim, şi am planificat investiţii de 6-7 miliarde de euro într-o rafinărie în Turcia, tot pe partea de petrochimie. Avantajul Oltchim este că poate produce mai ieftin“, a precizat Karimov. Termenul pentru depunerea ofertelor de către investitorii interesaţi să cumpere Oltchim a fost 6 iunie 2014, dar niciun investitor interesat nu s-a înscris în cursă. Guvernul nu va închide niciodată Oltchim, iar dacă niciun investitor nu va depune oferte până pe 6 iunie, procesul de privatizare va fi prelungit, a declarat, la începutul lunii iunie, Constantin Niţă, ministrul Economiei. Ministerul Economiei trebuie să preia rafinăria Arpechim de la Petrom, pentru a vinde cele două unităţi la pachet. Autorităţile nu au reuşit, însă, să facă acest lucru. Oltchim se află în insolvenţă din luna ianuarie 2013. Statul a separat activele „viabile“ ale Oltchim, urmând ca acestea să fie vândute fără datorii, iar suma colectată va ajunge la creditori. Preţul la care au fost scoase la vânzare activele a fost de 305 milioane de euro. Rafinăria Arpechim este în conservare. Anterior, consorţiul chinez format din Baota Petrochemical şi Junlun Petroleum s-a declarat interesat de achiziţia Oltchim la pachet cu Arpechim. Alături de aceta, mai este interesat SIF Transilvania, dar şi Chimcomplex Borzeşti, deţinută de omul de afaceri Ştefan Vuza. Acesta a participat şi la tentativa de privatizare a Oltchim din anul 2012.

Mai puteţi citi:

Citeste mai mult: adev.ro/n7mnxy
Unul caruia ii pasa

#22697 Functionare Arpechim

2014-06-23 15:17

Aceasta functionare a Petrochimiei fara Rafinarie s-a mai discutat si o serie de "specialisti" gen Blanculescu care dau sfaturi prin Guvern, au inteles pana la urma ca nu merge una fara alta (fara investitii majore si adoptate alte tehnologii care sa proceseze produsele care plecau din Petrochimie in Rafinarie).Aceasta Petrocimie a fost legata de Rafinarie (oare de ce Piroliza-OMV de la Viena este parte componenta a Rafinariei??????), din considerente economice si de productie/prelucrare.Cei care spun ca merge si fara Rafinarie au in gura numai NAFTA. Da, la Nafta care este una dintre mp. pentru Piroliza (dar nu singura!) nu este problema dpdv al logisticii dar intervin alte probleme cu antrepozitul fiscal si cu justificarea produselor accizabile (care nu ar mai fi daca Rafinaria este a ta!), etc., insa ce te faci cu Fr.C4 hidrogenata si nehidrogenata,benzina component,N-C4 ca mp.,etc...
Cine stie si priveste in amanunt si nu din afara sistemului sau de la alte nivele cred ca-mi da dreptate.
Se vede foarte clar ca FMI actioneaza la interesele obscure ale OMV si PCC care vor sa-si inlature concurenta de pe piata.A nu se uita ca OMV face in Rafinariile pe care le are instalatii pe care nu a putut sa le ia de la Pitesti!

Musafir

#22698

2014-06-23 15:32

http://lupuldacicblogg.wordpress.com/2014/06/23/ilie-serbanescu-despre-situatia-de-la-oltchim-sunt-niste-banditisme/

Ilie Șerbănescu despre situația de la Oltchim: „Sunt niște banditisme”

 

 

Fostul ministru Ilie Șerbănescu a explicat, pentru ZIUAnews, că procedura folosită de administratorii judiciari ai Oltchim – anume de a utiliza expresia „acțiunile deținute de Oltchim SA la Oltchim SPV”, în condițiile în care Oltchim SPV nu a fost înființată – este permisă, însă este asemănătoare expresiei „a vinde pielea ursului din pădure”.

Totul este posibil ca urmare a reglementărilor existente pe Bursă, unde ai voie să vinzi un angajament, chiar dacă în acest fel se poate manipula valoarea acțiunilor unei companii. Aceste practici „sunt niște banditisme”, ne-a spus Ilie Șerbănescu, asemănându-le cauzelor care au condus la izbucnirea crizei economice.

ZIUAnews vă prezintă explicația oferită de analistul economic, care a precizat însă că opinia dumnealui nu este cea mai avizată, comparativ cu cea a unui specialist în reglementările bursiere.

„Bursa e cazino. În toate bursele din lume se fac niște lucruri abominabile. În România nu prea avem de-a face cu aceste lucruri, pentru că este o piață rudimentară din punct de vedere financiar. Ar trebui să vă adresați unui specialist în burse, ca să vă răspundă la întrebarea dacă e voie să faci chestia asta sau să n-o faci. Eu nu am această competență să vă spun când anume e voie și când nu e voie. Asta depinde de reglementările fiecărei burse. Cine știe ce au făcut ei … un acord prealabil … sunt povești de genul ăsta, adică, repet, nu e un sfat avizat și nu e un răspuns avizat, dar poți să antamezi, cum ar fi, niște acțiuni la termen, ca proiect, și să-ți revină în momentul când fuziunea se face. Probabil ai angajat niște bani, ăla le folosește, cel care pune la bătaie acțiunile, că de fapt despre asta e vorba. Tu vii cu banii, ăla pune la bătaie acțiunile și termenul de plată poate fi și un credit. Deci ăla folosește și ia banul mai târziu. Folosește banul ăsta pe care i l-ai pasat tu, poate să fie doar de principiu, poate fi o garanție pentru un credit bancar pe care îl ei. Tu te pui gaj la povestea asta. Sunt niște, eu la numesc, banditisme, dar, mă rog, ele sunt permise din punct de vedere financiar, în funcție de reglementările fiecărei burse.

Asta e criza despre care vorbim din 2007. S-au dat credite fără niciun fel de șansă, lucru care se cunoștea că se vor putea obține banii înapoi, s-au angajat ipoteci în baza acestui fapt, de exemplu e vorba de niște credite ipotecare, de niște credite imobiliare, ca să spun așa, cu ipoteca aferentă. Ipoteca aferentă a fost, deci, o deținea banca, banca le-a spus: „domne, eu nu pot, ce să fac eu cu ipoteca asta pe 30 de ani”, și a vândut-o cu 20% unuia care a dat din 100 de lei, 20. Banca folosește cei 20 și pe piață îi apar ăia 20 și suta, suta nu dispare, dar nu mai are nicio acoperire. Ipoteca asta vândută poate să fie pusă în bursă și negociată, deci ajunge la altcineva, cu alt preț, și, la un moment dat, omul care are casa nu mai poate plăti, lucru care se știa că nu poate plăti, că era fără șanse de a putea rambursa ceea ce ai împrumutat. Și atunci începe și se derulează înapoi toată rotisăraia asta. Ăla vede că nu poate să-i mai dea lu`ălălalt și așa mai departe și în SUA s-a ajuns bineînețeles la cele două rotițe mari care erau cu garanții de stat și a dat banul contribuabilului. Și așa s-a întâmplat și în Europa, numai că acolo e mai simplu, mai puțin complex acest angrenaj și a trebuit să intervină statul, pe bază de datorie publică. Statul Germaniei este chintesența problemei, nu poate fi acuzat nici de destrăbălare financiară, dimpotrivă, e dat ca exemplu de cumpătare financiară și de diciplină așa mai departe și statul a rămas pur și simplu după cinci ani de criză cu o datorie publică cu 20 de puncte procentuale mai mare. În 2009 statul german se supunea normelor de la Mastricht cu sub 60% din PIB și acum are 85%. Unde s-au dus banii? Păi asta este pe capul contribuabilului și s-au dus în bănci ca să salveze sistemul ăsta de cazino. Despre asta este vorba.

http://www.ziuanews.ro/static/images/bursa_interiorch.jpg...

În România, foarte exact: statul român nu avea nicio datorie, era 10% din PIB datoria publică. Ne-a pus să luăm creditul de la FMI și a sărit la 40, în sensul că ne-a pus pe noi să împrumutăm, noi am dat prin intermediul băncii naționale banii băncilor străine, astea s-au salvat, niciun fel de problemă, n-a dat niciuna faliment. 40 au intrat în criză în 2009, 40 sunt și acum. Și, cine plătește? Poporul român care are acum o datorie care a crescut de 2,5 ori. Banii ăia de la FMI s-au regăsit în datorie publică. Ăsta este mecanismul. Așa e și la statul german, atâta doar că statul german e bun, statul române e prost. Ăsta-i jegul. Pe când la noi e mult mai grav, pentru că noi am salvat niște bănci străine, pe când contribuabilul german a salvat niște bănci germane.

Habar n-am (n.red. – de exemplu de altă firmă care a recurs la aceeași practică, anume a transmite bursei că vinde acțiunile deținute de o companie la altă companie care nu există). N-am pentru că eu de dracu` fug mai puțin decât de Bursă. Asta este toată secțiunea de derivative a bursei. Vând pielea ursului din pădure. Se vând opțiuni, angajamente la termen, ipotetice raporturi între monede, ipotetice dobânzi. Eu fac acum tranzacția cu anticiparea asupra cursului sau asupra dobânzii peste trei luni. Văd că nu mă descurc, nu-i bine, o ia în altă direcție, după o lună jumate` anulez aia și fac alte tranzacții și așa mai departe. Pielea ursului din pădure … Este foarte curios cum nu sare în aer mai rău decât a sărit. Ce spuneți dvs, indiferent că e pe bursă sau nu, e voie. Deci eu am făcut un angajament și acum vând angajamentul, nu acțiunile. Că ăia nu și-au înființat compania, e foarte puțin important. Dacă mă crede vreun bou, e perfect”.