Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

S. MAX

#11426 Re: Re: Re: Oltchim – FATA SI REVERSUL | Partea 2. Abaddon Exterminatorul sau REVOLUTIA ? !

2013-11-10 20:48

#11425: S. MAX - Re: Re: Oltchim – FATA SI REVERSUL | Partea 2. Abaddon Exterminatorul sau REVOLUTIA ? !

CATRE COMITETUL  DE  SALVARE  AL  OLTCHIMULUI!

  • UNDE AVETI SEDIUL SI UNDE POT FI SEMNATE LISTELE?

sa te ia dracu

#11427 Re: AS

2013-11-10 21:13

#11383: - AS -Nemernicule

Bai nemernicule , cum poti sa generalizezi. Cum poti sa jignesti atatia oameni care probabil pana mai ieri au fost colegii tai. Cine dracului te crezi de iti dai cu parerea. Din cauza unora ca tine se afla tara in situatia aceasta. Sindicatul "victoria" , un sindicat de nemernici care in spatele luptei contra fostului sistem ascund de fapt interese personale si de grup cu ajutorul unor prosti ca tine si ca alti cativa de aceiasi teapa.


Musafir

#11428 RĂZBOI DESCHIS între sindicaliştii de la Oltchim şi Piperea

2013-11-11 08:00

http://www.voceavalcii.ro/2013111018209/R%C4%82ZBOI-DESCHIS-intre-sindicalistii-de-la-Oltchim-si-Piperea.html

http://www.voceavalcii.ro/media/k2/items/cache/aec33bce2e9926a1e0a230e6f2265091_...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

INCENDIAR. De câteva luni de zile, liderii Sindicatului Liber Oltchim şi autorităţile publice judeţene semnalează şi îşi strigă indignarea public faţă de atitudinea şi „mişmaşurile" administratorilor judiciari de la Oltchim. Ultima declaraţie a vicepreşedintelui sindical Mircea Prisăcaru l-a scos din sărite pe Gheorghe Piperea. Asta pentru că, sindicalistul a cerut intervenţia şi ancheta procurorilor DNA la combinatul chimic din Rm. Vâlcea, susţinând că sunt indicii clare că acolo se întâmplă „lucruri necurate". Ei bine, aici s-a declanşat războiul, pentru că Piperea a sărit ca ars la auzul acestor mărturisiri şi le-a trimis salariaţilor de la Oltchim o scrisoare deschisă în care se martirizează şi se preaslăveşte, minţind cu neruşinare că datorită lui combinatul nu este acum în faliment. Mai mult, Gheorghe Piperea îi ameninţă pe liderii Sindicatului Liber Oltchim că-i va da în judecată şi le va cere daune morale pentru că îi pătează imaginea. Sigur, vicepreşedintele sindical Prisăcaru i-a dat şi el replica administratorului judiciar, avertizându-l că are suficiente „documente incriminatorii" pentru a se război până la capăt.

http://www.voceavalcii.ro/images/editii/1192/19._RZBOI_DESCHIS_%C3%AEntre_sindic...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Replica sindicalistului Mircea Prisăcaru este foarte dură, iar Gheorghe Piperea ar trebui să bage capul la cutie şi să realizeze că „manevrele" au început să nu-i mai meargă. Liderii Sindicatului Liber Oltchim îi avertizează pe administratorii judiciari că nu vor sta cu mâinile în sân cât timp ei distrug combinatului. Tocmai de aceea, ei au făcut un bilanţ al „bravurilor" lui Piperea, constatând că în tot acest timp specialistul judiciar a condus Oltchim-ul spre dezastru. „Noi avem dreptul şi mai ales obligaţia de a vă atrage atenţia şi a vă trage la răspundere pentru «activitatea nemaipomenită» pe care o depuneţi cu «atâta trudă» în detrimentul Societăţii Oltchim, în detrimentul salariaţilor Oltchim, dar mai ales în detrimentul STATULUI. Spuneţi că timp de 9 luni aţi depus un efort major (doar de Sindicatul Liber Oltchim neapreciat) «ÎN GESTIONAREA OLTCHIM ASIGURÂNDU-I SUPRAVIEŢUIREA". Vă spunem noi ce aţi făcut în cele 9 luni: aţi avut o cifra de afaceri la 6 luni (prezentată de dumneavoastră) de 48 de milioane de euro şi aţi înregistrat pierderi de 30 de milioane de euro; dacă la 31.08.2012 SC OLTCHIM SA funcţiona undeva la 40-45% din capacitate, în toată această perioadă nu a funcţionat mai mult de 10-15% (dumneavoastră tot timpul minţind în media că funcţionează la 25-35%); dacă până la 31.08.2012 salariile se dădeau cu 1-2 luni întârziere (pentru un număr de 3.400 salariaţi), în această perioadă salariile se dau cu 3 luni întârziere (pentru un număr de 2.300 salariaţi); dacă la 31.08.2012 OLTCHIM nu avea datorii nici măcar UN LEU la Bugetul de Stat, în toată această perioadă nu aţi achitat UN LEU la Bugetul de Stat. Deci, cu toate că fondul de salarii s-a diminuat cu 1 milion de euro lunar şi cu toate că timp de 3 luni salariile au fost achitate de A.J.O.F.M., dumneavoastră aveţi 3 luni întârzieri la salarii. Cu alte cuvinte, nu datorită «EFORTURILOR» dumneavoastră funcţionează SC OLTCHIM SA (chiar şi la acest 10-15%), ci din banii salariaţilor, «EI CREDITÂND PRODUCŢIA». Spuneţi că achitaţi lunar la C.E.T Govora energia electrică, dar cu bună-ştiinţă omiteţi să spuneţi că tot către C.E.T Govora aveţi de achitat lunar aproximativ 500.000 de euro pentru aburul tehnologic pe care nu l-aţi făcut în tot acest timp" – susţine liderul sindical Mircea Prisăcaru.

http://www.voceavalcii.ro/images/editii/1192/19._RZBOI_DESCHIS_%C3%AEntre_sindic...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


„Sunteţi de-a dreptul ipocrit, domnule Piperea"

Vicepreşedintele Sindicatului Liber Oltchim îl acuză pe Piperea că a încercat să vândă secţia Ramplast pe nimic. Mai mult, acesta mai spune că administratorii judiciari şi-au angajat pilele pe locuri călduţe în combinat, în timp ce dintre muncitori concediau pe rupte. „În ceea ce priveşte VÂNZAREA RAMPLAST sunteţi de-a dreptul ipocrit. Aţi simulat vânzarea unui activ, doar pentru a crea ideea că vă preocupă cu adevărat găsirea de fonduri, când ştiaţi foarte bine că activul RAMPLAST nu se poate vinde. Mai mult, vorbiţi de 7 milioane de euro pe care i-aţi fi obţinut din vânzare, când de fapt dumneavoastră aţi adjudecat ofertantul cu 3,75 milioane de euro, încălcând hotărârea Creditorilor care stabiliseră ca licitaţia să plece de la 6,5 milioane de euro şi, mai grav, aţi ţinut licitaţia doar cu un singur ofertant. Aţi avizat organigrama cu 21 directori/şefi de divizii cu salarii de 10.000 lei şi tot felul de ŞEFI şi ŞEFUŢI, maşini, telefoane, laptop-uri, tablete la dispoziţie pentru toţi, bunuri şi produse pentru protocol fără număr şi cât mai exotice, aţi angajat personal în posturi călduţe în timp ce dădeaţi afară 1.000 salariaţi etc., fapte pentru care i-aţi condamnat vehement pe ceilalţi" – mai spus Prisăcaru.

Prisăcaru către Piperea: „Avem documente care vă incriminează"

În final, Mircea Prisăcaru – vicepreşedintele Sindicatului Liber Oltchim, îl avertizează pe Piperea că are suficiente documente împotriva sa pentru a susţine acest război şi îl asigură că nu se sperie de câteva ameninţări. „Spuneţi în scrisoarea deschisă că «nu excludeţi posibilitatea» Sindicatului Liber Oltchim de a face acţiuni penale împotriva dumneavoastră. Noi vă transmitem ferm că vom face, pentru că deţinem documente suficiente care vă incriminează, dar mai ales pentru că dorim să stopăm această acţiune de falimentare a SC OLTCHIM SA, bine regizată şi interpretată de «băieţii deştepţi». Atât de deştepţi sunteţi încât în cele 9 luni aţi reuşit să găsiţi ŢAPUL ISPĂŞITOR care a dus la falimentarea SC OLTCHIM SA, cine altul decât Sindicatul Liber Oltchim. Sunteţi jalnic!!! Pentru toate aceste lucruri şi nu numai, ar trebui să daţi explicaţii măcar salariaţilor din SC OLTCHIM SA pentru care nu aveţi nici cel mai mic respect, nefăcând în cele 9 luni de zile nici măcar o vizită la sediul SC OLTCHIM SA. Vă temeţi oare de ceva? Sindicatul Liber Oltchim vă transmite că, prin această scrisoare deschisă nu aţi reuşit să impresionaţi pe nimeni şi că nu vă plânge nimeni de milă, iar pe noi nu aţi reuşit să ne speriaţi prin ameninţările făţişe" – a conchis Mircea Prisăcaru, vicepreşedintele Sindicatului Liber Oltchim.


Musafir

#11429 Sindicatul Oltchim nu se teme de Piperea

2013-11-11 08:05

http://www.viatavalcii.ro/index.php/component/content/article/51-slide/21044-sindicatul-oltchim-nu-se-teme-de-piperea.html

http://www.viatavalcii.ro/images/2013/mircea-prisacaru-11112013.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Către Administratorii Judiciari ai SC.OLTCHIM SA, în atenţia D-lui av. Prof. Gheorghe Piperea, Prin scrisoarea deschisă publicată în 07.11.2013 vă plângeţi, dar mai ales ţineţi să ameninţaţi voalat Sindicatul Liber Oltchim pentru că are tupeul şi obrăznicia de a vă critica şi a spune lucrurilor pe nume. Dacă dumneavoastră consideraţi că Sindicatul Liber Oltchim o să va pupe undeva şi o să vă stea preş la picioare v-aţi înşelat amarnic. Noi nu suntem ca “ceilalţi” de care vă folosiţi în toate ieşirile în mass-media, care vă perie şi vă laudă, numai pentru a-şi atinge anumite scopuri meschine. Noi avem dreptul şi mai ales obligaţia de a vă atrage atenţia şi a vă trage la răspundere pentru ”activitatea nemaipomenită” pe care o depuneţi cu “atâta trudă” în detrimentul Societăţii Oltchim, în detrimentul salariaţilor Oltchim, dar mai ales în detrimentul STATULUI. Spuneţi că timp de 9 luni aţi depus un efort major (doar de Sindicatul Liber Oltchim neapreciat) “ÎN GESTIONAREA OLTCHIM ASIGURÂNDU-I SUPRAVIEŢUIREA”. Vă spunem noi ce aţi făcut în cele 9 luni: - aţi avut o cifra de afaceri la 6 luni (prezentata de dumneavoastră) de 48 mil Euro şi aţi înregistrat pierderi de 30 mil. Euro; - dacă la 31.08.2012 SC OLTCHIM SA funcţiona undeva la 40-45% din capacitate în toată această perioadă nu a funcţionat mai mult de 10-15% (dumneavoastră tot timpul minţind în media că funcţionează la 25-35%); - dacă până la 31.08.2012 salariile se dădeau cu 1-2 luni întârziere (pentru un număr de 3.400 salariaţi), în această perioadă salariile se dau cu 3 luni întârziere (pentru un număr de 2.300 salariaţi); ţinând cont că fondul de salarii lunar pentru 3.400 de salariaţi era de 3,2 mil. Euro, iar acum fondul de salarii lunar pentru 2.300 de salariaţi este de numai 2,2 mil. Euro; - dacă la 31.08.2012 OLTCHIM nu avea datorii nici măcar UN LEU la Bugetul de Stat, în toată această perioadă d-stră nu aţi achitat UN LEU la Bugetul de Stat. - deci, cu toate că fondul de salarii s-a diminuat cu 1 mil. Euro lunar (pentru că aţi concediat 1000 de salariaţi) şi cu toate că timp de 3 luni salariile au fost achitate de A.J.O.F.M. dumneavoastră aveţi 3 luni întârzieri la salarii; - cu alte cuvinte nu datorită “EFORTURILOR” dumneavoastră funcţionează SC OLTCHIM SA (chiar şi la acest 10-15%) ci din banii salariaţilor , ”EI CREDITÂND PRODUCŢIA“; - spuneţi că achitaţi lunar la C.E.T Govora energia electrică, dar cu bună ştiinţă omiteţi să spuneţi că tot către C.E.T Govora aveţi de achitat lunar aproximativ 500.000 Euro pentru aburul tehnologic pe care nu l-aţi făcut în tot acest timp; - în ceea ce priveşte VÂNZAREA RAMPLAST sunteţi de-a dreptul ipocrit. Aţi simulat vânzarea unui activ, doar pentru a crea ideea că vă preocupa cu adevărat găsirea de fonduri, când ştiaţi foarte bine că activul RAMPLAST nu se poate vinde. Mai mult vorbiţi de 7 mil. Euro pe care i-aţi fi obţinut din vânzare, când de fapt dumneavoastră aţi adjudecat ofertantul cu 3,75 mil. Euro, încălcând hotărârea Creditorilor care stabiliseră ca licitaţia să plece de la 6,5 mil. Euro şi, mai grav, aţi ţinut licitaţia doar cu un singur ofertant. - v-aţi angajat, chiar de la prima întâlnire cu creditorii, cu Ministrul Economiei, cu băncile, cu Sindicatul, că o să vă “zbateţi să obţineţi bani pentru funcţionare şi o să faceţi O PRIVATIZARE DIN INSOLVENŢĂ CU RĂSUNET PENTRU A RĂMANE ÎN ISTORIE”. Tot atunci v-aţi exprimat că sunteţi dispuşi şi chiar apreciaţi propunerile de sprijin financiar din partea oricărui creditor care doreşte să devină acţionar strategic. În schimb, în 9 luni nu aţi adus UN LEU, nu aţi adus UN INVESTITOR, nu aţi adus o umbră de speranţă salariaţilor. Nici măcar o supraveghere atentă cu cheltuielile, nu aţi fost în stare să o faceţi: - aţi avizat organigrama cu 21 Directori/Şefi Divizii cu salarii de 10.000 lei şi tot felul de ŞEFI şi ŞEFUŢI, maşini, telefoane, laptop-uri, tablete la dispoziţie pentru toţi (bineînţeles pe cheltuiala OLTCHIM), bunuri şi produse pentru protocol fără număr şi cât mai exotice, aţi angajat personal în posturi călduţe în timp ce dădeaţi afara 1000 salariaţi etc., fapte pentru care i-aţi condamnat vehement pe ceilalţi. - aţi angajat o firmă străină de evaluare cu 200000 Euro când aţi avut oferta românească cu 50.000 Euro doar după bunul plac al dumneavoastră sau din alte interese…. - v-aţi angajat în luna iulie 2013 la întâlnirea de la Consiliul Judeţean Vâlcea, la care a participat şi Ministrul Economiei că până la sfârşitul lunii septembrie 2013 veţi prezenta TABELUL CU CREDITORII şi că până la sfârşitul lunii octombrie 2013 veţi prezenta PROGRAMUL DE REORGANIZARE, lucru pe care nu l-aţi făcut nici până la această dată. Spuneţi în scrisoarea deschisă că “nu excludeţi posibilitatea“ Sindicatului Liber Oltchim de a face acţiuni penale împotriva dumneavoastră. Noi vă transmitem ferm că vom face, pentru că deţinem documente suficiente care să vă incrimineze, dar mai ales pentru că dorim să stopăm această acţiune de falimentare a SC OLTCHIM SA, bine regizată şi interpretată de Băieţii Deştepţi. Atât de deştepţi sunteţi încât în cele 9 luni aţi reuşit să găsiţi ŢAPUL ISPĂŞITOR care a dus la falimentarea SC OLTCHIM SA, cine altul decât Sindicatul Liber Oltchim. Sunteţi jalnic!!! Pentru toate aceste lucruri şi nu numai, ar trebui să daţi explicaţii măcar salariaţilor din SC OLTCHIM SA pentru care nu aveţi nici cel mai mic respect, nefăcând în cele 9 luni de zile nici măcar o vizită la sediul SC OLTCHIM SA. Vă temeţi oare de ceva? NOI TOTUŞI VĂ MAI AŞTEPTĂM, POATE TOTUŞI NE FACEŢI ONOAREA! Sindicatul Liber Oltchim vă transmite că, prin această scrisoare deschisă, nu aţi reuşit să impresionaţi pe nimeni şi că nu vă plânge nimeni de milă (poate doar câţiva libidinoşi), iar pe noi nu aţi reuşit să ne speriaţi prin ameninţările făţişe. Dacă vă preocupă atât de mult imaginea d-stră noi vă sugerăm să vă ÎNDEPLINIŢI CORECT ŞI ÎN BINELE STATULUI ROMÂN şi A CELOR CÂTEVA MII DE SALARIAŢI, sarcinile de Administrator Judiciar şi să lăsaţi actele de caritate în seama altora. Dacă totuşi vreţi să deveniţi un SAMARITEAN, faceţi-o pe banii dumneavoastră (pentru că tot primiţi 50.000 Euro lunar, deci aveţi de unde) şi nu pe banii pe care ar trebui Sindicatul Liber să vi-i dea prin Instanţă CĂ V-A TERFELIT IMAGINEA. Cele prezentate mai sus nu sunt calomnii, ci sunt fapte reale cunoscute şi împărtăşite de toţi salariaţii (cu mici excepţii) drept pentru care îmi asum cele scrise. Vicepreşedinte S.L.O. Mircea Prisăcaru


Musafir

#11430 Ministrul Economiei este aşteptat la Oltchim

2013-11-11 08:42

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Economie/Stiri/Ministrul+Economiei+este+asteptat+la+Oltchim

Ministrul Economiei va veni astăzi la combinatul din Râmnicu Vâlcea, pentru a discuta cu directorii combinatului, dar şi cu sindicaliştii. Surse din cadrul combinatului susţin că ministrul Andrei Gerea va anunţa data privatizării combinatului Oltchim.

Potrivit sindicaliştilor, ministrul va prezenta noul combinat fără datorii. Se încearcă repornirea unei a doua secţii din combinat şi preluarea a 150 dintre angajaţii Mentchim, societate falimentară care a asigurat până acum mentenanţa la Oltchim.

De asemenea, sindicaliştii cer ministrului rezolvarea problemelor legate de plata salariilor şi metode pentru reducerea cheltuielilor.

Până acum, doar firma rusă Oli Gas Trade s-a arătat interesată să cumpere combinatului Oltchim, care are peste 800 milioane de euro datorii şi funcţionează la capacitate redusă de mai bine de un an, după ce anul trecut a făcut obiectul unei tentative eşuate de privatizare.

Musafir

#11431 Ofertele angajante pentru Oltchim, în 10 ianuarie BURSA 11.11.2013

2013-11-11 08:52

http://www.bursa.ro/ofertele-angajante-pentru-oltchim-in-10-ianuarie-221612&s=companii_afaceri&articol=221612.html

 

http://www.bursa.ro/_img/articole/221612.gif...

Administratorii Oltchim şi oficialii Ministerului Economiei au finalizat strategia de reorganizare a combinatului vâlcean, potrivit unor surse apropiate situaţiei. Astfel, conform acestor surse, este posibil ca ministrul Economiei, Andrei Gerea, să anunţe chiar astăzi, cu ocazia unei vizite la Oltchim, că 10 ianuarie 2014 este data limită de depunere a ofertelor angajante de către investitorii interesaţi.
Iniţial, planul administratorilor societăţii era ca această dată să fie stabilită pentru prima jumătate a lunii decembrie, dar Ministerul Economiei doreşte să atragă companii mari în cursa preluării Oltchim.
Conform acestei strategii de reorganizare, creditorii Oltchim ar urma să fie convocaţi peste trei săptămâni ca să aprobe evaluarea Oltchim şi constituirea unui "Oltchim 2" (societate tip special purpose vehicle), curăţat de datorii, care va fi vândut unui investitor privat.
În graficul invocat de sursele noastre urmează să fie definitivat tabelul definitiv al creanţelor, iar la finele lunii februarie - confirmarea planului de reorganizare, respectiv preluarea combinatului de către investitorul selectat de administratori şi minister şi aprobat de creditori.
Sursele noastre ne-au mai declarat că evaluarea combinatului vâlcean indică o valoare de lichidare de 170 de milioane de euro şi o valoare de vânzare de 290 milioane de euro în cadrul reorganizării.
La finele lunii trecute, Andrei Gerea a anunţat că privatizarea Oltchim se va finaliza în februarie 2014 dacă nu se va găsi capital de lucru (n.r. societatea este în această situaţie) sau în iunie 2014, dacă fondurile necesare vor fi găsite. Domnia sa a mai spus că identificarea unor investitori serioşi cere timp şi speră să atragă în cursa privatizării şi companii chineze, dar şi pe SOCAR, companie petrolieră deţinută de statul azer.
Recent, o delegaţie chineză a vizitat platforma Oltchim, a evaluat combinatul din punct de vedere tehnic şi a făcut şi o primă estimare a investiţiilor necesare. Potrivit mai multor surse din combinat, chinezii s-au declarat încântaţi de starea tehnică a Oltchim şi au estimat necesarul investiţional la circa jumătate de miliard de euro în eventualitatea în care vor prelua combinatul la pachet cu rafinăria Arpechim. Sursele noastre afirmă că suma include şi finanţarea necesară pentru modernizare şi capitalul de lucru pentru început.
Din delegaţia chineză au făcut parte reprezentanţi şi specialişti de la companiile BAOTA Petrochemical Group şi JUNLUN Petroleum Co Ltd, precum şi oficiali ai ambasadei Chinei în România. Săptămâna trecută, în combinat au apărut zvonuri că fondul chinez care deţine competitorul ungar al Oltchim (Borsodchem) şi care a prospectat, rapid, societatea în vară, ar fi interesat, până la urmă, de preluarea combinatului.
Autorităţile noastre le-au explicat în detaliu oficialilor chinezi ce înseamnă procedura insolvenţei la Oltchim şi faptul că va trebui să participe la o procedură transparentă pentru preluarea combinatului, în speranţa că vor mai reuşi să atragă o ofertă angajantă în timp util.
Până în prezent, de Oltchim sunt interesate consorţiile PCC - Fortissimo Capital, Chimcomplex Borzeşti (societate controlată de Ştefan Vuza) - SIF-uri, dar şi compania rusească Oil Gas Trade. Potrivit unor surse din combinat, cei trei investitori au solicitat, recent, urgentarea negocierilor pentru preluarea Oltchim.


Musafir

#11432 Vâlcea: Gerea consideră că situaţia economică de la Oltchim este stabilă

2013-11-11 11:41

http://www.agerpres.ro/media/index.php/economic/item/236705-Valcea-Gerea-considera-ca-situatia-economica-de-la-Oltchim-este-stabila.html

 

Ministrul Economiei, Andrei Gerea, a declarat, luni, la Râmnicu Vâlcea, după ce a vizitat combinatul Oltchim, că situaţia economică a societăţii este una stabilă.


http://www.agerpres.ro/media/images/2013-11/11111313432437598.jpg...


(Foto: AGERPRES FLUX / ANGELO BREZOIANU)

"În prezent situaţia economică este stabilă. Am prezentat următoarele etape de parcurs în cazul combinatului. Astfel pe 20 noiembrie se va aproba înfiinţarea Societăţii Oltchim SPV, pe 17 ianuarie va avea loc depunerea de oferte angajante pentru preluarea combinatului, pe 20 ianuarie se vor deschide ofertele, iar pe 23 ianuarie se va începe negocierea cu oferta cea mai bună'', a spus Gerea, după discuţiile cu conducerea combinatului, autorităţile locale şi judeţene şi parlamentari vâlceni.

El a menţionat că, în acelaşi timp, se caută soluţii pentru finanţarea capitalului de lucru pentru a mări capacitatea de producţie a combinatului. AGERPRES/(AS - operator: Gabriela Ciucă, autor: Liviu Popescu, editor: Adrian Drăguţ)


Musafir

#11433 Ministrul Andrei Dominic Gerea s-a întâlnit cu conducerea companiei Oltchim

2013-11-11 12:39

http://www.amosnews.ro/ministrul-andrei-dominic-gerea-s-intalnit-cu-conducerea-companiei-oltchim-2013-11-11

http://www.amosnews.ro/sites/default/files/imagecache/400xY/pictures/Teaser/Sigl...


Ministrul Economiei, Andrei Dominic Gerea, s-a întâlnit luni, la Combinatul Oltchim din Râmnicu Valcea, cu managementul companiei, administratorii judiciari, administratorul special, reprezentaţii sindicatelor şi administraţiei publice locale.

La intalnire, prima din seria de acest gen, au participat si Ion Cilea, presedintele Consiliului Judetean Valcea, Cristian Soare, prefectul jud. Arges si Constantin Polexe, vicepresedinte al Consiliului Judetean Arges.

Ministrul Gerea a facut o trecere in revista a demersurilor intreprinse pana acum in ceea ce priveste imbunatatirea situatiei Oltchim si atragerea de investitori puternici in privatizarea societatii, amintind ultimele discutii avute cu factori de decizie din Austria, Germania, China, Israel si Azerbaidjan.

Totodata, ministrul economiei a anuntat etapele care vor urma pe linia de privatizare si procedura de insolventa. Astfel, pana la sfarsitul lunii ianuarie, anul viitor, urmeaza sa se finalizeze planul de reoganizare a combinatului.

In context, directorul general al companiei a anuntat ca, in ultimele 3 luni, Oltchim a avut o cifra de afaceri constanta, ajungand la un grad de utilizare a capacitatii de productie de 24% si, la acest nivel de productie, combinatul a reusit contractarea productiei pentru intreg anul 2014. Pentru o companie aflata in insolventa, acest lucru este un pas important in demersul redresarii, directorul general facand apel la colaborarea constructiva a tuturor actorilor implicati. Eforturile Ministerului Ecoomiei si ale conducerii combinatului sunt concentrate acum pe asigurarea capitalului de lucru care sa creasca gradul de utilizare a capacitatilor de productie la 37%, nivel ce asigura profitabilitatea companiei.

In opinia administratorilor judiciari, prezenti la intalnire, strategia vizeaza obtinerea unui pret bun intr-un timp rezonabil, pe baza raportului de evaluare, care a fost deja finalizat si urmeaza sa fie supus aprobarii creditorilor.

Totodata, acestia au apreciat echipa manageriala, care a reusit, intr-un termen scurt, stabilizarea capacitatii de productie, reducerea pierderilor pe luna septembrie comparativ cu luna august 2013, confirmand astfel premisele ca, intr-un termen apropiat, sa se repuna in functiune inca o sectie de productie, care va creste cifra de afaceri a combinatului.
De asemenea, in opinia administratorilor judiciari, crearea SPV si selectia investitorilor se vor face in paralel pana la jumatatea lunii februarie 2014.

Reprezentantii salariatilor au expus problemele cu care se confrunta, amintind, in acest cadru, concedierile efectuate in primavara acestui an, necesitatea reducerii posturilor de conducere, pentru realizarea de economii, acordarea atentiei cuvenite posibililor investitori care sunt interesati de privatizarea Oltchim, recuperarea restantelor la plata salariilor, exprimandu-si increderea ca aspectele prezentate isi vor gasi rezolvarea intr-un timp cat mai scurt.

De asemenea, reprezentantii sindicatelor au apreciat pasii facuti pana acum, considerand ca un aport de capital este absolut necesar pentru continuarea activitatii combinatului si sustinand functionarea integrata Oltchim-Arpechim.

Presedintele CJ Valcea, Ion Cilea, a apreciat, la randul sau, implicarea managementului Oltchim in functionarea combinatului, precizand ca sunt inca probleme care necesita rezolvare rapida, cum ar fi reducerea restantelor salariale, urgentarea demersurilor in ceea ce priveste privatizarea societatii si asigurarea unui capital de lucru.


Musafir

#11434 Reorganizarea Oltchim Râmnicu Vâlcea se va finaliza până sfârşitul lui ianuarie

2013-11-11 12:45

http://www.gds.ro/Economie/2013-11-11/Reorganizarea+Oltchim+Ramnicu+Valcea+se+va+finaliza+pana+sfarsitul+lui+ianuarie

Ministrul Economiei, Andrei Dominic Gerea, s-a întâlnit astăzi, la Combinatul Oltchim din Râmnicu Vâlcea, cu managementul companiei, administratorii judiciari, administratorul special, reprezentaţii sindicatelor şi administraţiei publice locale.
La întâlnire, prima din seria de acest gen, au participat şi Ion Cîlea, preşedintele Consiliului Judeţean Valcea, Cristian Soare, prefectul jud. Argeş şi Constantin Polexe, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş.
Ministrul Gerea a făcut o trecere în revistă a demersurilor întreprinse până acum în ceea ce priveşte îmbunătăţirea situaţiei Oltchim şi atragerea de investitori puternici în privatizarea societăţii, amintind ultimele discuţii avute cu factori de decizie din Austria, Germania, China, Israel şi Azerbaidjan.
Totodată, ministrul economiei a anunţat etapele care vor urma pe linia de privatizare şi procedura de insolvenţă. Astfel, până la sfârşitul lunii ianuarie, anul viitor, urmează să se finalizeze planul de reoganizare a combinatului.
În context, directorul general al companiei a anunţat că, în ultimele 3 luni, Oltchim a avut o cifră de afaceri constantă, ajungând la un grad de utilizare a capacităţii de producţie de 24% şi, la acest nivel de producţie, combinatul a reuşit contractarea producţiei pentru întreg anul 2014. Pentru o companie aflată în insolvenţă, acest lucru este un pas important în demersul redresării, directorul general făcând apel la colaborarea constructivă a tuturor actorilor implicaţi. Eforturile Ministerului Economiei şi ale conducerii combinatului sunt concentrate acum pe asigurarea capitalului de lucru care să crească gradul de utilizare a capacităţilor de productie la 37%, nivel ce asigură profitabilitatea companiei.
În opinia administratorilor judiciari, prezenţi la întâlnire, strategia vizează obţinerea unui preţ bun într-un timp rezonabil, pe baza raportului de evaluare, care a fost deja finalizat şi urmează să fie supus aprobării creditorilor.
Totodată, aceştia au apreciat echipa managerială, care a reuşit, într-un termen scurt, stabilizarea capacităţii de producţie, reducerea pierderilor pe luna septembrie comparativ cu luna august 2013, confirmând astfel premisele ca, într-un termen apropiat, să se repună în funcţiune încă o secţie de producţie, care va creşte cifra de afaceri a combinatului.
De asemenea, în opinia administratorilor judiciari, crearea SPV şi selecţia investitorilor se vor face în paralel până la jumătatea lunii februarie 2014.
Reprezentanţii salariaţilor au expus problemele cu care se confruntă, amintind, în acest cadru, concedierile efectuate în primăvara acestui an, necesitatea reducerii posturilor de conducere, pentru realizarea de economii, acordarea atenţiei cuvenite posibililor investitori care sunt interesaţi de privatizarea Oltchim, recuperarea restanţelor la plata salariilor, exprimându-şi încrederea că aspectele prezentate îşi vor găsi rezolvarea într-un timp cât mai scurt.
De asemenea, reprezentanţii sindicatelor au apreciat paşii făcuţi până acum, considerând că un aport de capital este absolut necesar pentru continuarea activităţii combinatului şi susţinând funcţionarea integrată Oltchim-Arpechim.
Preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea, a apreciat, la rândul său, implicarea managementului Oltchim în functionarea combinatului, precizând că sunt încă probleme care necesită rezolvare rapidă, cum ar fi reducerea restanţelor salariale, urgentarea demersurilor în ceea ce priveşte privatizarea societăţii şi asigurarea unui capital de lucru.
S. MAX

#11435 Re: Ministrul Andrei Dominic Gerea s-a întâlnit cu conducerea companiei Oltchim

2013-11-11 13:05

#11433: - Ministrul Andrei Dominic Gerea s-a întâlnit cu conducerea companiei Oltchim

NOI STRIGAM SA SE REDUCA NUMARUL DIRECTORILOR, EI SE JOACA CU NERVII NOSTRI. NOI STRIGAM SA MAI LASE MASINILE LA GARAJ, EI FAC....PROTOCOL...CU MASINUTA COMBINATULUI. SA FACEM ECONOMIE PE SPINAREA PROSTILOR.


Domnule Ministru,
Domnule Director General,

Daca s-ar fi redus numarul directorilor / sefi divizie - de la 21 la 8 - si s-ar fi realizat si economii din salariile acestora si din cheltuielile suplimentare cu autoturismele de serviciu, cu secretariatele, etc.

Haideti sa facem un simplu calcul: un director / sef divizie ne costa pe putin 25.000 de lei / brut pe luna (salariu + taxe, impozite, etc. - aferente salariului de baza + autoturism + secretariat).

Rezulta ca un director / sef divizie ne costa pe putin 300.000 de lei / an (25.000 de lei / brut pe luna X 12 luni).

Concluzie: daca s-ar fi redus numarul directorilor / sefi divizie - de la 21 la 8 - s-ar fi realizat o economie de cel putin 3.900.000 lei / an (300.000 de lei / an X 13 directori / sefi de divizie - potential redusi) adica, aproximativ 900.000 de euro.

Ce se putea face cu 900.000 de euro?
Se putea plati un avans (prima chenzina) celor 2.300 de salariati aflati in prezent pe statele de plata la oLTCHIM.
Se puteau plati salarile restante (mai putin salarile compensatorii) - avans (prima chenzina) luna ianuarie 2013, transport luna decembrie 2012, CO / 2013 - celor cca. 960 de salariati disponibilizati de la oLTCHIM.

Dar nu! Ei tin de scaune - scaune in care au ajuns (cu mici exceptii) nu pe criterii de competenta ci pe criterii de apartenenta politica. Tin cu dintii de privilegii (unii care nici nu visau sa aiba la scara o masina de lux acum se plimba cu doua / familie, dotate si cu scaune pentru copil).

Daca numarul salariatilor din Oltchim a fost redus cu o treime iar productia combinatului este de maxim 10% din capacitate (nu mai sustineti acest 24% - pentru ca este fals), numarul directorilor executivi a crescut cu 50% (de la 6 la 9). Pentru ce si pentru cine?

Sper ca, cat mai rapid - inainte de infintarea Oltchimului SPV, sa se indrepte aceste anomalii si sa se puna lucrurile pe fagasul lor normal!


Musafir

#11436 Gerea: Investitorii interesaţi de Oltchim care doresc şi rafinăria Arpechim au uşa deschisă la OMV

2013-11-11 13:24

http://www.agerpres.ro/media/index.php/economic/item/236748-Gerea-Investitorii-interesati-de-Oltchim-care-doresc-si-rafinaria-Arpechim-au-usa-deschisa-la-OMV.html

Ministrul Economiei, Andrei Gerea, a declarat luni, la Râmnicu Vâlcea, că investitorii interesaţi de preluarea Oltchim şi care ar dori să preia şi rafinăria Arpechim Piteşti "au uşa deschisă" la conducerea grupului OMV, proprietarul rafinăriei.

http://www.agerpres.ro/media/images/2013-11/11111455438593004.jpg...



Foto: AGERPRES FLUX / ANGELO BREZOIANU

"Discuţiile care s-au făcut cu cei care ar dori preluarea combinatului s-au făcut pe direcţia preluării Oltchim şi divizia de petrochimie de la Bradu, fără rafinăria ARPECHIM. Sunt investitori interesaţi şi de rafinărie. Această parte a discuţiilor legate de rafinărie nu am s-o dezvolt ca urmare a unei înţelegeri pe cae am avut-o cu cei de la OMV, există însă deschidere, cine va dori să cuprindă în planurile sale rafinăria, are uşa deschisă, dar trebuie să discute asta cu conducerea OMW. Rafinăria nu e a noastră, e a OMV-ului, cine doreşte o afacere nu de 200 de milioane de euro, ci una de un miliard de euro, va dori şi rafinăria", a afirmat Gerea.

El a afirmat că la Oltchim în prezent este asigurată aprovizionarea pentru desfăşurarea activităţii, fiind chiar o cerere în creştere pentru produsele combinatului, adăugând că se doreşte şi plata restanţelor salariale. "Ne dorim în plus o linişte şi un confort pentru cei care lucrează în combinat şi plata unor restanţe salariale. Sunt discuţii iniţiate cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, cu mediul bancar, cu diverse fonduri de investiţii pentru o finanţare (...) Sindicatele au înţeles situaţia cu restanţele salariale şi nu vor pune pe noi o presiune, deşi nu e vina lor pentru că lucrurile s-au degradat în ultimii ani în combinat, problema salarială rămâne pe primul plan", a menţionat ministrul Economiei.

Iar în ceea ce priveşte scoaterea subiectului privatizării Oltchim din negocierile cu FMI, Gerea a spus că "a dispărut presiunea ca aceasta să se producă până la sfârşitul anului plus alte eventuale sancţiuni şi că prin această scoatere se oferă posibilitatea unor soluţii alternative".

Ministrul Andrei Gerea a fost prezent luni la Râmnicu Vâlcea, unde a avut o rundă de discuţii cu autorităţile locale şi judeţene, cu reprezentanţii combinatului, prezentând totodată şi calendarul pe care societatea vâlceană îl va urma până la privatizarea preconizată a se produce la sfârşitul lunii ianuarie. AGERPRES (AS - autor: Liviu Popescu, editor: Marius Frăţilă)


Musafir

#11437 pr proasta puli zis nagitu[ionut],sa mi sugi mina cu cernev,ia l si pe ghio

2013-11-11 13:43


Musafir

#11438 Combinatul Oltchim va fi scos la privatizare în ianuarie 2014

2013-11-11 13:46

http://adevarul.ro/locale/ramnicu-valcea/video-combinatul-oltchim-scos-privatizare-ianuarie-2014-1_5280d78ec7b855ff56e263cd/index.html

format pdf http://adevarul.ro/locale/ramnicu-valcea/video-combinatul-oltchim-scos-privatizare-ianuarie-2014-1_5280d78ec7b855ff56e263cd/index.pdf

Ministrul Economiei, Andrei Gerea, a anunţat astăzi, în timpul vizitei pe platforma chimică din Râmnicu Vâlcea, calendarul privatizării Oltchim. Negocierile pentru vânzarea Oltchim încep în data de 23 ianuarie cu investitorul care va avea cea mai bună ofertă.

Intenţia Ministerului Economiei este de a vinde la pachet combinatul Oltchim cu Divizia Petrochimică Bradu. Procedurile privind vânzarea Oltchim încep în data de 17 ianuarie când se depun ofertele angajante. „Data deschiderii ofertelor angajante este 20 ianuarie, iar data de supraofertare este 23 ianuarie. Selectarea investitorului şi a ofertei angajante în baza căreia va fi întocmit planul de reorganizare şi programul de plată a creanţelor este 23 ianuarie 2014. Discuţiile care s-au făcut cu toţi investitorii interesaţi au presupus vânzare integrată a combinatului Oltchim cu Divizia Petrochimică Bradu. Sunt investitori interesaţi şi de Rafinăria de la Piteşti. Cine va dori să cuprindă în planul său şi Rafinăria, va putea să o facă, are uşa deschisă la Petrom”, a declarat ministrul Andrei Gerea. Planul de reorganizare va fi supus aprobării Adunării Creditorilor în luna februarie a anului viitor. Andrei Gerea: „Situaţie e stabilă la Oltchim” Ministrul Andrei Gerea a afirmat că situaţia de la Oltchim este stabilă în acest moment, dar cu „perspective de îmbunătăţire” nu foarte mari. “Situaţia, în momentul de faţă, nu diferă foarte mult faţă de cea pe care o ştiţi dumneavoastră, din ultima perioadă. Aş descrie-o ca fiind stabilă, lucru foarte important pentru noi, cu perspective de îmbunătăţire nu foarte mari din punct de vedere al reducerilor pierderilor lunare, dar cu aprovizionare asigurată, cu contracte asigurate, cu o cerere crescândă pentru produsele Oltchim”, a mai spus Ministrul Economiei. Situaţia combinatului din Râmnicu Vâlcea s-ar putea îmbunătăţi dacă s-ar reuşi accesarea unui capital de lucru de până la 15 milioane de euro care ar permite creşterea capacităţii de producţie dat fiind faptul că, în acest moment, Oltchim funcţionează la mai puţin de 25 % din capacitate. „Ne dorim un plus, ne dorim să asigurăm o linişte şi un confort celor care lucrează aici şi plata unor restanţe salariale. Sunt discuţii pe care le avem în permanenţă atât eu cât şi administratorii judiciari cu mediul bancar şi cu reprezentanţi ai diverselor fonduri de investiţii, deocamdată nu s-au concretizat în mod pozitiv, dar nu avem ce face, nu depinde de noi”, a completat Andrei Gerea. Ministrul Economiei a dat asigurări că la Oltchim nu se vor mai face disponibilizări colective în următoarea perioadă. Se reia vânzarea Ramplast O soluţie pentru obţinerea unui capital de lucru este, în opinia administratorului judiciar de la Oltchim, vânzarea secţiei Ramplast. După procedura eşuată de acum câteva săptămâni, avocatul Gheorghe Piperea a anunţat că producătorul de profile PVC va fi scos din nou la licitaţie. Acesta ia în calcul şi posibilitatea ca offshorul din Cipru care are drept de gaj asupra activului să intervină din nou. „ Se poate întâmpla o surpriză neplăcută pentru toată lumea, în special pentru cei care s-au opus la această vânzare, în sensul că judecătorul sindic ar putea să accepte o cerere a creditorului să se ridice suspendarea, ceea ce înseamnă că se va vinde acest Ramplast dar banii nu se vor duce la Oltchim, ci la creditor. Cei care au fost avocatul acelui creditor, cred că şi-au făcut treaba foarte bine. În primul rând, sindicatul s-a opus vânzării Ramplast. Va fi o nouă licitaţie, iar suma va fi probabil chiar mai mică decât cea pe care o obţinusem noi- preţ de adjudecare 3, 75 milioane euro,plus o sumă adiacentă până la 7 milioane euro pentru că se vindea şi un stoc de marfă”, a precizat Gheorghe Piperea. În această lună, se va aproba înfiinţarea Oltchim SPV- combinatul fără datorii, iar întocmirea tabelului definitiv al creanţelor se va finaliza până la data de 24 ianuarie 2014.

Citeste mai mult: adev.ro/mw3pgt

http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2013/11/11/5280d827c7b855ff56e268d...

http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2013/11/11/5280d848c7b855ff56e2697...

http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2013/11/11/5280d87ac7b855ff56e26a6...

http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2013/11/11/5280d89cc7b855ff56e26b3...

http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2013/11/11/5280d865c7b855ff56e269f...


Musafir

#11439 Re: SOC

2013-11-11 13:52

#11414: CU SCUZE SI MULTUMIRI REMUS FOTA - SOC

sal  si tine o tot asa ca mine;remy,o sa ne o suga incetisor tambalagii


Musafir

#11440 Ion Cîlea: Datoria Oltchim către CET Govora se ridică la 170 de milioane lei

2013-11-11 14:06

http://www.ramnicuvalceaweek.ro/?p=2185#.UoDjN4jPGYY.facebook

http://www.ramnicuvalceaweek.ro/wp-content/uploads/2013/11/cilea.bmp...

Datoria Oltchim către CET Govora se ridică la 170 de milioane lei, după cum a declarat luni într-o conferinţă de presă la sediul combinatului, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea.

‘Datoria pe care o are Oltchim în prezent faţă de CET Govora se ridică la 170 de milioane lei, iar după intrarea în insolvenţă, pentru aburul industrial, Oltchim are de achitat 15 milioane lei. Potrivit legii insolvenţei, Oltchim este consumator captiv al CET Govora dar asta nu înseamnă că nu trebuie să plătească. Consiliul Judeţean Vâlcea a decis ca de la 1 octombrie combinatul să plătească aceste facturi la abur industrial, de aceea este importantă finanţarea procesului de producţie de la Oltchim. Nu putem pune în pericol o altă societate din judeţ, destul de mare prin neachitarea facturilor’, a precizat Ion Cîlea.

CET Govora este al doilea agent economic din judeţ, el se află în subordinea Consiliului Judeţean. CET Govora produce curent electric în Sistemul Naţional, abur industrial pentru Oltchim şi Uzinele Sodice Govora, apă caldă menajeră şi agent termic în regim centralizat pentru populaţia din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Ion Câlea a fost prezent luni la o întâlnire la sediul Oltchim din Râmnicu Vâlcea alături de ministrul Economiei Andrei Gerea şi de reprezentanţii combinatului vâlcean, întâlnire care a avut ca temă calendarul pe care îl are de urmat Oltchim în vederea privatizării AGERPRES


Musafir

#11441 Re: unde duce aroganta unui analfabet

2013-11-11 14:08

#11403: soferul - unde duce aroganta unui analfabet

da soferas frecate as;o sa l iert pe cernev si vreo 3 ,  4   cernevisti ,;;alupigus ,  numai cind o sa va vad cu mainile pe piept


Musafir

#11442 Următorul target pentru Oltchim: trecerea pe profit

2013-11-11 14:31

http://epitesti.ro/urmatorul-target-pentru-oltchim-trecerea-pe-profit/

http://epitesti.ro/wp-content/uploads/2011/08/oltchim.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andrei Gerea, ministrul Economiei, a fost astăzi la Oltchim, în Vâlcea. Ministrul s-a întâlnit cu managementul companiei, administratorii judiciari, administratorul special, cu liderii sindicali și reprezentanți ai administrației județene din Vâlcea și Argeș.

Din partea Argeșului, județ interesat în privatizarea la pachet a Oltchimului cu Arpechim Pitești, au participat prefectul Cristian Soare și Constantin Polexe, vicepreședinte al Consiliului Județean. Vâlcea a fost reprezentată de președintele Consiliului Județean, Ion Cîlea.

Gerea i-a informat pe cei prezenți despre discuțiile din ultima vreme pe care le-a avut cu oficiali din Austria, Germania, China și Azerbaidjan pe tema privatizării combinatului. Pe de altă parte, ministrul Economiei a anunțat că planul de reorganizare a Oltchimului va fi gata până la sfârșitul lunii ianuarie a anului viitor. La rândul ei, conducerea de la Oltchim a informat că unitatea a ajuns la o capacitate de producție în funcțiune de 24%, reușindu-se astfel contractarea producției pentru tot anul 2014. Targetul este acum ca Oltchim să urce la 37% capacitatea de producție în funcțiune. Este procentul care i-ar asigura combinatului profitabilitatea. În plus, se dorește ca într-un timp scurt să fie repusă în funcțiune încă o unitate de producție.

Administratorii judiciari au anunțat că selecția potențialilor investitori interesați să cumpere Oltchimul va fi făcută până la jumătatea lunii februarie a anului viitor.


Musafir

#11443 Gerea: "Am avut o discuţie cu premierul asupra unei variante de privatizare la Oltchim"

2013-11-11 15:13

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/gerea-am-avut-o-discutie-cu-premierul-asupra-unei-variante-de-privatizare-la-oltchim-188710.html

http://www.capital.ro/typo3temp/pics/Andrei_Gerea_05d2dc6f81.jpg...

Ministrul Economiei, Andrei Gerea, a declarat luni, într-o conferinţă de presă la sediul PNL din Râmnicu Vâlcea, că a avut la sfârşitul săptămânii trecute o discuţie cu premierul Victor Ponta despre o variantă nouă de privatizare în cazul Oltchim.

"Premierul poate să stea liniştit în privinţa Oltchim, având în vedere că la Ministerul Economiei există un ministru argeşean şi un secretar de stat vâlcean. Dar trebuie precizat că premierul Victor Ponta se preocupă de Oltchim pentru că nu mai departe de vineri seara am discutat cu premierul de o variantă pentru Oltchim. Această variantă s-a deschis in urma vizitei delegaţiei din China, nu pot da mai multe detalii acum pe această tema", a spus Gerea.


Pe de altă parte, ministrul Economiei a detaliat negocierile cu FM şi ţintele macroeconomice pentru anul următor. "Trebuie să înţelegem foarte bine că România, din momentul în care guvernarea PDL a semnat un angajament care a plasat ţara noastră la cel mai mic deficit bugetar la nivelul UE, nu a mai avut spaţiu de manevră. (...) Nu avem cum să susţinem plata datoriilor şi dezvoltarea fără a lărgi baza de impozitare. Anul 2013 a fost anul în care s-au achitat în mare măsură arieratele, a fost anul în care Guvernul României a plătit datoriile făcute de alţii. Însă trebuie să spunem că oamenii au fost obişnuiţi în anii trecuţi ca România să se împrumute cu sume masive de bani fără să simtă ceva palpabil în viaţa lor. Noi aplicăm altă politică, încercăm să luăm câte puţini de la cei mai mulţi pentru marile proiecte pe care România le are. Ţintele macro pentru anul viitor ar fi că vrem să consolidăm procesul de creştere economică de 2,2 % din PIB pe care l-am avut anul acesta, am stabilit un deficit de 2,2% cu cei de la FMI, deficit care va fi alocat investiţiilor care se vor ridica anul viitor la 6% din PIB. (...) Banii din impozitare vor creşte şi cofinanţarea statului român la proiectele europene", a precizat Gerea.

Acesta a mai spus că autostrada est-vest care va traversa România va fi în principal cea de la Sibiu la Braşov, dar că parlamentarii de Vâlcea şi Argeş vor insista ca şi tronsonul Sibiu-Piteşti să intre pe lista de priorităţi."Trebuie să fim pragmatici, este mai uşor de construit tronsonul Sibiu-Braşov, dar asta nu înseamnă că nu e luat în calcul şi tronsonul Sibiu-Piteşti. Parlamentarii din Vâlcea şi Argeş vor insista pentru această porţiune de autostradă. Oricum România va avea până în 2015 încă 500 de kilometri noi de autostradă, infrastructură cerută de investitori din Austria şi Germania", a spus Gerea.

Ministrul Economiei a efectuat luni o vizită la Râmnicu Vâlcea, în special pentru a prezenta în cadrul unei întâlniri la sediul societăţii Oltchim calendarul de privatizare a combinatului vâlcean.

Sursa: Agerpres


Musafir

#11444 Ministerul Economiei a găsit o bancă dispusă să crediteze Oltchim

2013-11-11 15:25

http://qmagazine.ro/actual/ministerul-economiei-a-gasit-o-banca-dispusa-sa-crediteze-oltchim/

de Mircea Sărărescu

http://qmagazine.ro/wp-content/uploads/2013/11/016048219_30300.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Astăzi a avut loc o nouă întâlnire, pe care ministerul Economiei a organizat-o pe tema Oltchim, de această dată la Vâlcea. Din câte se pare, a fost găsită o bancă dispusă să crediteze compania pentru repornirea unui nou flux de producţie. Contractul ar urma să fie semnat cel mai târziu în cursul săptămânii viitoare.

Se pare că este vorba despre aproximativ 15 milioane de euro. Ministrul Economiei Andrei Gerea a afirmat recent că, privatizarea companiei vâlcene se va finaliza în februarie 2014, dacă nu se va găsi capital de lucru sau în iunie 2015, dacă acesta va fi găsit.

“La Combinat se lucrează la aproximativ 24% din capacitate. Vinerea aceasta trebuia să se semneze un contract pentru o nouă sursă de finanţare. Din ce am înţeles, zilele acestea urmează să fie semnat contractul cu o bancă. Dacă acest capital de lucru se va concretiza, Oltchim va ajunge la o capacitate de producţie de 37% şi va trece pe plus, ceea ce reprezintă cu totul alte condiţii de discuţii cu investitorii care vor participa la procesul de privatizare”, a precizat pentru Q Magazine prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare, după întîlnirea de la Vâlcea.

Selecţia investitorilor şi crearea Oltchim 2 până la jumătatea lui februrie 2014

Ministrul Economiei a anunţat în cadrul şedinţei etapele care vor urma pe linia de privatizare şi procedura de insolvenţă. Astfel, până la sfârşitul lunii ianuarie, anul viitor, urmează să se finalizeze planul de reoganizare a combinatului.

În context, directorul general al companiei a anunţat că, în ultimele 3 luni, Oltchim a avut o cifră de afaceri constantă, ajungând la un grad de utilizare a capacităţii de producţie de 24% şi, la acest nivel de producţie, combinatul a reuşit contractarea producţiei pentru întreg anul 2014. Conform unui comuicat al Ministerului, eforturile sunt focalizate acum pe asigurarea capitalului de lucru care să crească gradul de utilizare a capacităţilor de producţie la 37%, nivel ce asigura profitabilitatea companiei.
Conform ministerului, în opinia administratorilor judiciari, crearea SPV (n.r.- Oltchim 2) şi selecţia investitorilor se vor face în paralel până la jumătatea lunii februarie 2014.

Reprezentanţii salariaţilor au expus problemele cu care se confruntă, amintind, în acest cadru, concedierile efectuate în primăvară acestui an, necesitatea reducerii posturilor de conducere pentru realizarea de economii şi recuperarea restanţelor la plata salariilor.
De asemenea, reprezentanţii sindicatelor au apreciat paşii făcuţi până acum, considerând că un aport de capital este absolut necesar pentru continuarea activităţii combinatului şi susţinând funcţionarea integrată Oltchim-Arpechim.


Musafir

#11445 Ministerul Economiei: Reorganizarea Oltchim, finalizată până în februarie 2014

2013-11-11 15:28

http://www.sursazilei.ro/ministerul-economiei-reorganizarea-oltchim-finalizata-pana-februarie-2014/

http://static.sursazilei.ro/wp-content/uploads/2013/05/oltchim.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Planul de reorganizare a combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea se va finaliza până la sfârșitul lunii ianuarie, anul viitor, potrivit ministrului Economiei, Dominic Gerea. În plus, administratorii judiciari spun că noua companie, dar și selecția investitorilor, se vor face în paralel până la jumătatea lunii februarie 2014.

”Ministrul Gerea a făcut o trecere în revistă a demersurilor întreprinse până acum în ceea ce privește îmbunătățirea situației Oltchim și atragerea de investitori puternici în privatizarea societății, amintind ultimele discuții avute cu factori de decizie din Austria, Germania, China, Israel și Azerbaidjan. Totodată, ministrul Economiei a anunțat etapele care vor urma pe linia de privatizare și procedura de insolvență. Astfel, până la sfârșitul lunii ianuarie, anul viitor, urmează să se finalizeze planul de reoganizare a combinatului”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Directorul general al Oltchim, Marian Pârvu, a anunțat că, în ultimele 3 luni, combinatul a avut o cifră de afaceri constantă, ajungând la un grad de utilizare a capacității de producție de 24%. La acest nivel, combinatul a reușit contractarea producției pentru întreg anul 2014.

În acest moment, autoritățile fac eforturi pentru asigurarea capitalului de lucru, care să crească gradul de utilizare a capacităților de producție la 37%, nivel ce asigură profitabilitatea companiei. În opinia administratorilor judiciari, strategia vizează obținerea unui preț bun într-un timp rezonabil, pe baza raportului de evaluare, care a fost deja finalizat și urmează să fie supus aprobării creditorilor.

La rândul lor, reprezentanții sindicatelor consideră că un aport de capital este absolut necesar pentru continuarea activității combinatului, susținând funcționarea integrată Oltchim-Arpechim. În luna iunie, peste 900 de salariaţi de la Oltchim – 605 de la Râmnicu Vâlcea şi 327 de la Divizia Petrochimică Bradu-Piteşti – au fost disponibilizaţi, numărul angajaţilor ajungând la 2.330.

Oltchim a avut în luna septembrie cele mai bune rezultate din acest an, întrucât cifra de afaceri s-a dublat la 11,43 milioane de euro, faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit administratorilor judiciari ai companiei.

Combinatul chimic a raportat pentru septembrie anul trecut o cifră de afaceri de 5,6 milioane de euro. Statul deţine, prin Ministerul Economiei, 54,7% din acţiunile Oltchim, şi a eşuat anul trecut în încercarea de a privatiza combinatul chimic, care a intrat în insolvenţă în luna ianuarie a acestui an.

Cosmina Croitoru


Musafir

#11446 Re: Combinatul Oltchim va fi scos la privatizare în ianuarie 2014

2013-11-11 15:50

#11438: - Combinatul Oltchim va fi scos la privatizare în ianuarie 2014

M-am uitat de zece ori la poze ,lipseste cineva,sau nu mai vad eu bine .Ma lamureste cineva?


Musafir

#11447 Andrei Gerea s-a intalnit cu reprezentantii Combinatului Oltchim din Ramnicu Valcea

2013-11-11 16:18

http://eurovalcea.ro/index.php/economic/item/1426-andrei-gerea-s-a-intalnit-cu-reprezentantii-combinatului-oltchim-din-ramnicu-valcea

http://eurovalcea.ro/media/k2/items/cache/ef2cbc28bb74bd18fb9aaefb55569150_M.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ministrul Economiei, Andrei Dominic Gerea, s-a întâlnit luni, 11 noiembrie 2013, la Combinatul Oltchim din Râmnicu Vâlcea, cu managementul companiei, administratorii judiciari, administratorul special, reprezentaţii sindicatelor şi administraţiei publice locale.

La întâlnire, prima din seria de acest gen, au participat şi Ion Cîlea, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Cristian Soare, prefectul județului Argeş şi Constantin Polexe, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş. Ministrul Gerea a făcut o trecere în revistă a demersurilor întreprinse până acum în ceea ce priveşte îmbunătăţirea situaţiei Oltchim şi atragerea de investitori puternici în privatizarea societăţii, amintind ultimele discuţii avute cu factori de decizie din Austria, Germania, China, Israel şi Azerbaidjan. Totodată, ministrul economiei a anunţat etapele care vor urma pe linia de privatizare şi procedura de insolventa. Astfel, până la sfârşitul lunii ianuarie, anul viitor, urmează să se finalizeze planul de reoganizare a combinatului.

În context, directorul general al companiei a anunţat că, în ultimele 3 luni, Oltchim a avut o cifră de afaceri constantă, ajungând la un grad de utilizare a capacităţii de producţie de 24% şi, la acest nivel de producţie, combinatul a reuşit contractarea producţiei pentru întreg anul 2014. Pentru o companie aflată în insolventa, acest lucru este un pas important în demersul redresării, directorul general făcând apel la colaborarea constructivă a tuturor actorilor implicaţi. Eforturile Ministerului Economiei şi ale conducerii combinatului sunt concentrate acum pe asigurarea capitalului de lucru care să crească gradul de utilizare a capacităţilor de producţie la 37%, nivel ce asigură profitabilitatea companiei.

În opinia administratorilor judiciari, prezenţi la întâlnire, strategia vizează obţinerea unui preţ bun într-un timp rezonabil, pe baza raportului de evaluare, care a fost deja finalizat şi urmează să fie supus aprobării creditorilor. Totodată, aceştia au apreciat echipa manageriala, care a reuşit, într-un termen scurt, stabilizarea capacităţii de producţie, reducerea pierderilor pe lună septembrie comparativ cu luna august 2013, confirmând astfel premisele că, într-un termen apropiat, să se repună în funcţiune încă o secţie de producţie, care va creşte cifra de afaceri a combinatului. De asemenea, în opinia administratorilor judiciari, crearea SPV şi selecţia investitorilor se vor face în paralel până la jumătatea lunii februarie 2014.

Reprezentanţii salariaţilor au expus problemele cu care se confruntă, amintind, în acest cadru, concedierile efectuate în primăvara acestui an, necesitatea reducerii posturilor de conducere, pentru realizarea de economii, acordarea atenţiei cuvenite posibililor investitori care sunt interesaţi de privatizarea Oltchim, recuperarea restantelor la plata salariilor, exprimându-şi încrederea că aspectele prezentate îşi vor găsi rezolvarea într-un timp cât mai scurt.

De asemenea, reprezentanţii sindicatelor au apreciat paşii făcuţi până acum, considerând că un aport de capital este absolut necesar pentru continuarea activităţii combinatului şi susţinând funcţionarea integrată Oltchim-Arpechim. Preşedintele Consiliului județan Vâlcea, Ion Cîlea, a apreciat, la rândul său, implicarea managementului Oltchim în funcţionarea combinatului, precizând că sunt încă probleme care necesită rezolvare rapidă, cum ar fi reducerea restantelor salariale, urgentarea demersurilor în ceea ce priveşte privatizarea societăţii şi asigurarea unui capital de lucru.

musafir

#11448 Re: Re: Combinatul Oltchim va fi scos la privatizare în ianuarie 2014

2013-11-11 16:20

#11446: - Re: Combinatul Oltchim va fi scos la privatizare în ianuarie 2014

Da, te lamuresc eu.Lipseste D-ul Cornelius Cernevus, care se afla pe cladirea Pavilion, filmeaza cam,ce ,cum, si de ce.Ai uitat ca lui il place sa stea numai acolo?


Musafir

#11449 Oltchim isi majoreaza productia la 37% din capacitate. Cand apare Oltchim 2

2013-11-11 16:50

http://www.proarges.ro/oltchim-isi-majoreaza-productia-la-37-din-capacitate-cand-apare-oltchim-2.html

http://www.proarges.ro/media/k2/items/cache/4553b18e449e5fa01a115e0bdc051916_L.j...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ministrul Economiei, Andrei Dominic Gerea, s-a intalnit astazi, la Combinatul Oltchim din Ramnicu Valcea, cu managementul companiei, administratorii judiciari, administratorul special, reprezentatii sindicatelor si administratiei publice locale.
La intalnire, prima din seria de acest gen, au participat si Ion Cilea, presedintele Consiliului Judetean Valcea, Cristian Soare, prefectul jud. Arges si Constantin Polexe, vicepresedinte al Consiliului Judetean Arges.

Din câte se pare, a fost găsită o bancă dispusă să crediteze compania pentru repornirea unui nou flux de producţie. Contractul ar urma să fie semnat cel mai târziu în cursul săptămânii viitoare.
Se pare că este vorba despre aproximativ 15 milioane de euro. “La Combinat se lucrează la aproximativ 24% din capacitate. Vinerea aceasta trebuia să se semneze un contract pentru o nouă sursă de finanţare. Din ce am înţeles, zilele acestea urmează să fie semnat contractul cu o bancă. Dacă acest capital de lucru se va concretiza, Oltchim va ajunge la o capacitate de producţie de 37% şi va trece pe plus, ceea ce reprezintă cu totul alte condiţii de discuţii cu investitorii care vor participa la procesul de privatizare”, a precizat prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare, după întîlnirea de la Vâlcea.


Ministrul Gerea a facut o trecere in revista a demersurilor intreprinse pana acum in ceea ce priveste imbunatatirea situatiei Oltchim si atragerea de investitori puternici in privatizarea societatii, amintind ultimele discutii avute cu factori de decizie din Austria, Germania, China, Israel si Azerbaidjan.

Totodata, ministrul economiei a anuntat etapele care vor urma pe linia de privatizare si procedura de insolventa. Astfel, pana la sfarsitul lunii ianuarie, anul viitor, urmeaza sa se finalizeze planul de reoganizare a combinatului.


In context, directorul general al companiei a anuntat ca, in ultimele 3 luni, Oltchim a avut o cifra de afaceri constanta, ajungand la un grad de utilizare a capacitatii de productie de 24% si, la acest nivel de productie, combinatul a reusit contractarea productiei pentru intreg anul 2014. Pentru o companie aflata in insolventa, acest lucru este un pas important in demersul redresarii, directorul general facand apel la colaborarea constructiva a tuturor actorilor implicati. Eforturile Ministerului Ecoomiei si ale conducerii combinatului sunt concentrate acum pe asigurarea capitalului de lucru care sa creasca gradul de utilizare a capacitatilor de productie la 37%, nivel ce asigura profitabilitatea companiei.


In opinia administratorilor judiciari, prezenti la intalnire, strategia vizeaza obtinerea unui pret bun intr-un timp rezonabil, pe baza raportului de evaluare, care a fost deja finalizat si urmeaza sa fie supus aprobarii creditorilor.

Totodata, acestia au apreciat echipa manageriala, care a reusit, intr-un termen scurt, stabilizarea capacitatii de productie, reducerea pierderilor pe luna septembrie comparativ cu luna august 2013, confirmand astfel premisele ca, intr-un termen apropiat, sa se repuna in functiune inca o sectie de productie, care va creste cifra de afaceri a combinatului.


De asemenea, in opinia administratorilor judiciari, crearea SPV si selectia investitorilor se vor face in paralel pana la jumatatea lunii februarie 2014.
Reprezentantii salariatilor au expus problemele cu care se confrunta, amintind, in acest cadru, concedierile efectuate in primavara acestui an, necesitatea reducerii posturilor de conducere, pentru realizarea de economii, acordarea atentiei cuvenite posibililor investitori care sunt interesati de privatizarea Oltchim, recuperarea restantelor la plata salariilor, exprimandu-si increderea ca aspectele prezentate isi vor gasi rezolvarea intr-un timp cat mai scurt.


De asemenea, reprezentantii sindicatelor au apreciat pasii facuti pana acum, considerand ca un aport de capital este absolut necesar pentru continuarea activitatii combinatului si sustinand functionarea integrata Oltchim-Arpechim.


Musafir

#11450

2013-11-11 17:01

Cind il vad pe Vincea acolo imi vine sa vomit.