Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Salvati OLTCHIM si ARPECHIM! / Anunțuri / Da Doamne oltchimistului mintea cea din urma! Mai bine mai tarziu decat niciodata. / Comentarii


Musafir

#1

2016-02-18 09:03

Ati inebunit cu totii!!!! Va apucati de infintare sindicate si pe cele existente, parca cinci la numar, le alimentati pentru a continua si exista asa cum sunt ele putrezite si sustinute chiar de voi. Mai bine puneti de inprospatare a sindicatelor existente, asta daca vreti sa demonstrati ca este ceva de voi. Aveti tot dreptul sa schimbati in actualele sindicate, decat de alte cardasii cu alt regim de sindicat pe principiul, MULTI si HOTI!

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#2 Avocat: Am găsit La Oltchim oameni care au rămas într-o companie condusă într-un mod stalinist.

2016-02-22 12:18

Avocat: Am găsit La Oltchim oameni care au rămas într-o companie condusă într-un mod stalinist. Cu ei facem profit


Florian Mateiță, partener RomInsolv, societatea care se ocupă de procesul de reorganizare al Oltchim, a declarat că se așteaptă ca societatea să realizeze în 2016 profit contabil, după ce în 2015, datorită anulării unor datorii a avut un profit net pe hârtie de 2,3 miliarde lei.

 
Combinatul Oltchim
 

Despre felul în care se realizează reorganizarea la Oltchim, Florian Mateiță spune că cel mai surprinzător activ al societății au fost oamenii care nu au părăsit compania.

"Am găsit aici oameni care au stat într-o companie condusă într-un mod stalinist, dar care au reușit să-și asume o conduită de piață. I-am susținut să producă pentru o piață extrem de competitivă, să participe la târguri internaționale. Un colectiv care pierdea 4,2 milioane de euro pe lună a reușit să reducă pierderea la 700.000 de euro după șase luni, iar la un an, EBIDTA este pozitiv".

Toate acestea însă au fost posibile cu orice altfel de finanțări decât cele bancare, inexistente în 2015. “Trei salarii neplătite angajaților au fost transformate în linie de credit pentru capital de lucru. Contractele externe ale societății cesionate către creditori, asigurările de risc financiar de neplată încheiate și creditul furnizor de 60 de zile al unuia dintre furnizorii societății au fost finanțările care au ajutat la continuarea și redresarea activității Oltchim”, spune Mateiță.

Indicatorul EBITDA a fost pozitiv în 2015, de 42,8 milioane lei, față de perioada 2013-2014, când a înregistrat valori negative. Cifra de afaceri preliminată a Oltchim a crescut anul trecut cu 18%, la 742,39 milioane lei, de la 627,53 milioane lei în anul 2014. Pentru 2016, cei care se ocupă de reorganizarea "Oltchim" așteaptă ca societatea să realizeze profit contabil.


Informaţiile publicate de ECONOMICA.net pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. http://www.economica.net/
CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#3 Fiscul a scos la licitatie un imobil al Sindicatului Liber Oltchim

2016-02-22 16:56

Fiscul a scos la licitatie un imobil al Sindicatului Liber Oltchim

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vâlcea va organiza, în temeiul Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, în data de 1 martie 2016, prima licitaţie publică pentru vânzarea proprietăţii imobiliare care aparţine debitorului Sindicatul Liber din cadrul SC Oltchim SA, în dosarul de executare nr. 38. Se va vinde la licitaţie o clădire în suprafaţă de 203,62 mp, compusă din parter - 82,12 mp, etaj - 82,12 mp şi mansardă - 39,38 mp, construită din beton armat şi cărămidă în anul 1998, situată în comuna Dăeşti, sat Fedeleşoiu, judeţul Vâlcea. Clădirea se află pe terenul proprietate a SC Oltchim SA. Această construcţie are utilitate de casă de vacanţă şi nu este intabulată în cartea funciară, dar este amplasată pe terenul înscris în cartea funciara nr. 791 a unităţii administrativ-teritoriale Dăeşti, sub nr. cadastral 933. Preţul de pornire a licitaţiei este de 142.700 de lei (fără TVA). Finanţele Publice invită pe cei care pretind vreun drept asupra acestor bunuri să înştiinţeze despre aceasta organul de executare, înainte de data stabilită pentru licitaţie. Operaţiunile de vânzare intră sub incidenţa art. 292 din Legea 227/2015, privind Codul fiscal, din punct de vedere al TVA. Intabularea, respectiv toate costurile referitoare la această operaţiune cad în sarcina cumpărătorului. Cei interesaţi de cumpărarea bunului sunt invitaţi să prezinte, până în ziua precedentă termenului de licitaţie, 29 februarie 2016, ofertele de cumpărare însoţite de certificatele fiscale din care să rezulte că nu au datorii la bugetul local şi bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetul asigurărilor de şomaj şi bugetul asigurărilor de sănătate. De asemenea, ofertanţii trebuie să depună dovada achitării taxei de participare, reprezentând 10% din preţul de pornire al licitaţiei (exclusiv TVA) în contul AJFP Vâlcea (răspunderea creditării contului indicat până la data ţinerii licitaţiei cu suma reprezentând taxa de participare revine ofertanţilor). Ofertanţii pot constitui şi garanţii, în condiţiile legii, sub formă de scrisori de garanţie bancară. Se poate depune împuternicirea persoanei care îl reprezintă pe ofertant (prin procură specială autentică), pentru persoanele juridice - copie a certificatului unic de înregistrare eliberat de ORC Vâlcea, iar pentru persoanele fizice - copie a actului de identitate, precum şi declaraţie pe proprie răspundere a ofertantului prin care certifică că nu este persoana interpusă a debitorilor. Potrivit dispoziţiilor Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, când urmează să se ia măsuri de executare silită nu este obligatorie audierea contribuabilului. Pe baza documentelor solicitate, ofertanţii urmează să se prezinte la data stabilită pentru licitaţie, la locul fixat în acest scop.

http://www.impactreal.ro/2016022221334/Fiscul