Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Votati pentru mentinerea religiei in scoli


Musafir

#1301

2014-11-21 08:29

Normal ca este bine pt copii Romaniei sa aiba ora de religie in scoala,eu fiind elev pe timpul lui ceausescu nu am avut
In afara ca religia Crestina invata elevii si copii in general numai de bine ca si comportament in viitorul lor sant si o gramada de lucruri interesante de stiut si sant sigur ca le va capta interesul

Musafir

#1302

2014-11-21 08:42

fara religie o sa fie o tara de inculti ,prostituate si homosexuali .vrem religia in scoli .am crescut cu semnul crucii inca de mica si asa vreau si copii mei sa creasa

Musafir

#1303 Re: religie

2014-11-21 09:08

#1292: Moromete - religie 

 Moromete, inca o data ne dovedesti ca ateii n-au trecut pe la ora de gramatica a limbii romane


Musafir

#1304

2014-11-21 09:22

Desi am votat pentru aceasta petitie, nu sunt neaparat de parere ca religia trebuie neaparat predata in scoala. Eu NU am invatat religie in scoala, in vremea comunista era un lucru aberant, dar educatia din familie a pus bazele credintei ortodoxe in sufletul meu. Exemplul personal al parintilor cred ca e de o mie de ori mai valoros decat oricate ore de religie in scoala. Trebuie sa nu uitam ca sistemul de invatamant din Romania nu este unul din cele mai bune (eu sunt de formatie profesor-dar am renuntat la aceasta profesie tocmai din dezamagirile provocate de sistemul romanesc) si ca impunerea unei discipline cu forta (sistem in care se dau note, competitie pentru cel mai bun, presiunile exterioare elevului si/sau profesorului) nu va avea efectul scontat. Religia este o problema de suflet si trebuie introdusa cu delicatete, fiecare om e sensibil intr-un anumit mod, intr-un anumit moment al vietii etc. Cred ca cel mai important rol il au parintii in viata elevilor, iar daca parintii nu au educatia religioasa adecvata nici un sistem educational nu va fi indeajuns de bun. As fi mai degraba inclinata sa accept o ora de educatie religioasa impartiala, de prezentare a faptelor, diferentelor intre religii, un gen de curs de cultura generala. Dar, din nou,acest curs va fi chiar periculos pentru elev, daca rolul parintilor nu este precumpanitor catre crestinism si daca ei nu incurajeaza elevul sa consulte un duhovnic bun de la varste din cele mai fragede (7-8 ani). Sa dea Dumnezeu sa fie un lucru bun pentru Romania si pentru viitorul ei si sa intoarca orice lucru negativ catre ceva bun si folositor sufletelor copiilor!

Musafir

#1305

2014-11-21 09:29

Da,sunt pentru mentinerea religiei in scoli!

Musafir

#1306

2014-11-21 09:40

Religia trebuie invatata in scoli....e un lucru bun...din cauza nepasarii si a celor care nu au frica de Dumnezeu sunt sute de copii pe cai gresite...religia i invata sa respecte cele 10 porunci...daca le respecta vor avea o viata buna,linistita si fericita

Musafir

#1307

2014-11-21 09:44

1. Este inacceptabil sa se prezinte in scoli teoria evolutionista care se stie ca este cusuta cu ata alba, fara cea creationista care este acceptata de incomparabil mai multi cetateni lucizi.
2. Prin scoaterea religiei din scoli riscam sa dezechilibram bagajul de cunostinte al elevilor.
3. Uitam ca scoala s-a nascut in BISERICA. Oricum suntem recunoscuti ca fiind un popor care ne ucidem propriile valori.
4. Pentru multi dintre elevi, profesorul de religie este cel mai bun consultant. Dumnezeu este REAL.

 
 

Musafir

#1308

2014-11-21 09:46

Dumnezeu sa ne ajute!

Musafir

#1309

2014-11-21 09:47

Fara credinta in Dumnezeu suntem pierduti . Copiii sunt educati gresit numai cu calculatorul, religia in scoli sa fie obligatore , la toate culturile legale , minim 2(doua) ore pe saptamana .

Musafir

#1310

2014-11-21 10:37

Persecutia Crestinilor in toata lumea. Daca nu ne trezim si in Romania.

Tinere creștine răpite din Siria și Irak, scoase la licitație

Ultimul oraș cucerit de Califatul Islamic (ISIS) în Siria este localitatea Kobani, din apropierea graniței cu Turcia. Asediat timp de o săptămână, orașul a fost ocupat de soldații jihadiști care au incendiat bisericile armeană și cea ortodoxă, școlile și spitalul din Kobani. O parte dintre locuitori au reușit să ia calea deșertului, însă multe familii nu au putut pleca, deoarece copiii lor au fost răpiți într-un raid rapid.

Conform ultimelor statistici, aproximativ o sută de copii creștini, dar și kurzi, cu vârste între 14 și 16 ani sunt ținuți ostatici în satul Manbij, la 55 de kilometri sud-vest de Kobani. După anumite surse prezentate de Al Jazeera.com, copiii sunt folosiți la munci fizice, dar și în scopul de a deveni scuturi umane în viitoarele atacuri inițiate de Califatul Islamic.

Copii creștini, răpiți în Siria

Mai multe canale media accesibile în Asia și Africa au postat, de luna trecută, anunțuri prin care erau scoase la licitație fete creștine răpite din Siria și Irak. Vârsta tinerelor răpite era cuprinsă între 9 și 16 ani, iar prețul cerut era de aproximativ 200 de dolari, așa cum notează jurnalistul Raymond Ibrahim pe pagina sa personală de internet.

Drama acestor tinere, multe dintre ele răpite în drum spre școală sau biserică, se accentuează prin faptul că ele sunt vândute sub numele de „sclave sexuale”. Veniturile realizate din vânzarea acestor tinere intră, așa cum informează IraqiNews.com, în conturile Califatului Islamic, cunoscut și sub numele de ISIS.

Un cunoscut cleric jihadist justifică într-un clip video această practică inumană, în logica susținerii războiului sacru: În numele lui Allah, cel mai milostiv și îndurător. Cererea de femei și de vite pe piață a crescut brusc. Luptele pe care le  ducem de mai mult de un an au afectat veniturile noastre, necesare la  finanțarea mujahedinilor în câmpul de luptă. Este voia lui Allah!”.

Condamnată la moarte pentru o gură de apă

 

De la zi la zi, situația creștinilor din Pakistan devine tot mai nesigură. Doar în ultimele luni ale anului 2014, două femei creștine au fost condamnate la moarte și imediat spânzurate. Asia News a prezentat cazul unei mame creștine din districtul Sheikhupura.

Femeia cu trei copii, aparținând Bisericii Caldeene, a fost acuzată de profanare a legilor sfinte ale islamului. Practic, singura vină a ei a fost legată de faptul că, aflându-se la cules de fructe de pădure, a băut apă din vasul femeilor islamice. Acuzată că a dorit intenționat să le spurce, femeile musulmane au legat-o și au dus-o în fața clericului șiit care, la rândul său, a predat-o autorităților sub acuzația de blasfemie și jignire adusă Legii Sharia.

Înalta Curte de la Lahore a semnat condamnarea la moarte, având susținerea întregii comunități șiite din Pakistan. De aproape o lună, aflată în detenție, Shehzad își așteaptă executarea. Singura ei speranță este legată de insistențele pe care Biserica Caldeeană le face asupra forurilor internaționale, care apără și garantează drepturile fundamentale ale fiecărui om.


Musafir

#1311

2014-11-21 10:42

Cit sa acceptam ca toti neavenitii sa denatureze traditia si bunul simt al acestui neam.

Musafir

#1312

2014-11-21 10:45

Pentru normalitate în România.

Musafir

#1314 Re:

2014-11-21 10:59

#1313: Mielul cu o nară -  

 Esti un stricat, un obsedat sexual, un psihopat plin de frustrari si ura. De altfel un ateu. Sinonim.


Musafir

#1315

2014-11-21 11:06

Creştinismul…
Se vede bine că omenirea nu-l mai acceptă pe Domnul Iisus Hristos. Cam pe nicăieri. E de neânchipuit.
Nu este vorba de o respingere oarecare, de o adversitate comună oricăror făpturi față de ceva respingător.
Nu. E vorba de o ură de moarte. Dar şi de o glorificare şi o îneroire a criminalior, de o demonică ,,înălțare” prin orce gest şi faptă menită dă hulească, să defăimeze, să chinuie în cel mai demonic fel cu putonță pe creştini, şi să-i ucidă.

Holocaustul a constituit o grozăvie.Dar de ce nu este acelaşi lucru şi poate chiar mai mult acest holocaust impotriva creştinilor, de la începuturi până azi ?.

Ura împotriva creştinilor are ceva aparte în componența ei, față de ura comună.
Nu este o ură împotriva unei (sau unor nedreptăți), a unor rele ce pun în primejdie viața socială sau liniştea personală ori a unei impuneri forțate asupra cuiva, ci ura împotriva unei PERSOANE care a adus un imens bine omenirii, a ridicat pe om din idolatrie, din închinarea la sine şi la organele ori patimile sale, deschizându-i cerul şi îndumnezeindu-i inima.
Civilizația creştină la ridicat pe om, la cele ce astăzi îi sunt noblețe şi glorie umană.
Însăsi umanismul din creştinism provine.
Nu mai dezvolt subiectul. Vreau doar să arăt că ura împotriva creştonilor, este ura împotriva unei persosne şi asupra a ceea ce a adus şi dăriuit omului. Ura asupra Vieții (creştine). Ura ucigaşa asupra tuturor celor ce aleg şi trăiesc creştinismul.
Nu numai evreii l-au răstignit pe Hristos Iisus, ci totate neamurile pământului.
Creştinii sunt răstigniți, decapitați, chinuiți, siliți să se lepede de credință.
DE CE??? NU SUNT OAMENI? NU AU DREPTUL LA AŞI ALEGE (ŞI AŞI TRĂI CE CRED) ???
Omul, nu-l vrea pe Dumnezeu. Pentru că DUMNEZEU a poruncit: SĂ NU UCIZI!, SĂ-L IUBEŞTI PE APROAPELE CA PE TINE ÎNSUȚI. Să se lepede de sine, (omul), să-şi iubească vrăjmaşii… Adică să nu mai fie tocmai ce este, o fiară, unvdemon întrupat, lacom de plăcere, avere, laudă şi putere, ci mai presus de acestea.
DAR OMUL NU-L VREA PE DUMNEZEU. VREA EL SĂ FIE DUMNEZEU. SĂ DECIDĂ EL.SĂ STĂPÂNEASCĂ EL.(ASEMENI LUI LUCIFER).
Ucigaşii şi răstignitorii, trăiesc bucuria uciderii. Bucuria de a fi om fiară, om demon, om uârtor de om, disprețuitor de om, siluitor şi violator de om, stăpân tiranic şi sângeros peste om.
De aici izvorăsc şi prind viață, putere şi concretețe, veninoasele şi demonicile atacuri asupra BOR.


Musafir

#1316

2014-11-21 11:07

La ora de religie, mai mult decat la orice alta ora, se face educatie morala. Copiii au nevoie de aceasta, deoarece in familie nu prea se mai face asta. Parintii uita de sufletul copiilor, preocupati de bunastarea materiala a acestora. Consider ca este bine sa ramana religia in scoala, in calitate de mama sunt sigura ca doar lucruri bune invata copiii mei la aceste ore.

Musafir

#1317

2014-11-21 11:29

In Africa, in Kenya, unde locuiesc acum sunt patru ore de religie pe saptamana pentru fiecare clasa din scoala primara si de liceu. Religia este si proba de examen obligatorie pentru Capacitate si Bacalaureat.

Musafir

#1318

2014-11-21 11:35

De acord intru totul cu predarea religiei in scoli

Musafir

#1319

2014-11-21 11:37

Pentru mentinerea religiei in scoli

Musafir

#1320 Re:

2014-11-21 11:40

#1317: -  

 Si in Anglia ieri un copil a intrat cu cutitul si a omorat 2 elevi pentru ca nu i-au dat like pe pagina lui de facebook.


Musafir

#1321

2014-11-21 12:55

Votați și voi

Musafir

#1322

2014-11-21 13:03

Sa va fie rusine.. Vreti sa scoateti religia ?


Musafir

#1323

2014-11-21 13:29

sustin religia pentru predat in scoli

Musafir

#1324

2014-11-21 13:30

Fara Dumnezeu, fara lumina, viitorul tuturor este intunericul! Glorie Luminei, Glorie lui Dumnezeu si fiul lui! Pentru toate generatiile care urmeaza.

Musafir

#1325

2014-11-21 14:25

Religia trebuie sa ramana in continuare obiect de studiu in scoala.