Impotriva fracturării hidraulice a gazelor de șist în ROMÂNIA

Impotriva fracturării hidraulice a gazelor de șist în ROMÂNIA / Anunțuri / Sustineti legea antifracking / Comentarii


Musafir

#76

2014-08-07 16:52

Nu doresc instalatii de fracturare hidraulica in Romania. Americanii sa-si scoata de pe pamanturile lor carburanti daca le trebuie. Noi avem pentru noi.

Musafir

#77

2014-08-07 17:32

Sunt un umil cetatean al acestei tari. Daca organizati manifestatii, luari de cuvant etc, scrieti si eu voi participa.
Haș

#78 Re:

2014-08-07 20:06

#15: -  

 Aveți mare dreptate! Ce putem face noi mai concret? Cred că o nouă și adevărată revoluție ar fi necesară dar,cu cine?Cu analfabeții care s-au înmulțit în ultimii,să zicem,15ani? Simt că nu există ieșire din această situație. UNDE EȘTI TU,ȚEPEȘ DOAMNE...???


Musafir

#79

2014-08-07 20:15

Dar cine-i vede pe acești aleși la față?Trebuie să-i căutăm prin cele țări străine căci pe-acasă nu mai trec de multă vreme.
Deci,mai concret,ce putem noi să facem?

Musafir

#80

2014-08-07 20:46

Cred ca este de datoria mea sa ATRAG ATENTIA factorilor de decizie ca si explorarile gazelor de sist sunt daunatoare, nu numai exploatarile lor. Dupa ce raul e facut, e mai greu de reparat ceva. degeaba ne luptam sa contracaram efectele daca nu stopam cauzele. In conculzie, APEL CATRE CEI ABILITATI SA INTERVINA-OPRITI VA ROG DE URGENTA ORICE EXPLORRAE a gazelor de sist in Romania

Musafir

#81

2014-08-08 08:17

Doresc sa cunosc textul proiectului de lege , date despre depunerea lui in vederea discutarii in Prlament si cine sint politicienii care il sustin.
Sint impotriva exploatarii gazelor de sist in Romania indifferent de tipul tehnologiei dar nu doresc sa ma trezesc ca semnind o petitie in acest sens , semnez si sustinerea vreunui politician "biped" sau nu.

Musafir

#82

2014-08-08 08:19

Deci dupa ce am discutat cu un inginer din Anglia am ajuns la un subiect comun! Si ei stau pe ganduri cu extractia de gaze de sist in Anglia. Ei sau gandit asa:

1. In nici un caz sa angajeze o companie americana, ei au un istoric fraudulos si cu consecinte grave in mediul inconjurator. Deci o vor face ei sau norvegienii sau francezii.

2. Numai in zone de parc national fara nici un locuitor. Sau daca sunt locuitori ii relocheaza cu despagubiri egale cu ce au locuitorii la acel timp.

3. Ei asteapta in timp sa vada ce se intampla deci vor fora incet. Un pic si asteapta si tot asa. Este un proces care i-a timp pentru a fi facut cat mai raspunzator de tot si toate.

4. Daca nu este absolut necesar pentru economia tarii atunci mai bine se uita despre gazele de sist.

Cu stima, Lucian S. Copenhaga.

P.S. Aceasi situatie este si in Danemarca unde ei au angajat o companie franceza.

Musafir

#83

2014-08-08 21:11

Subscriu la aceasta actiune. C. Ciocan

Musafir

#84

2014-08-09 03:42

cum sa sustinem?
Multumesc.

Musafir

#85

2014-08-09 11:11

Ne dorim cu toții,așa vreau să cred,o țară curată și nepoluată dar din câte îmi dau seama banii le-a luat judecata multora din parlamet și guvern nu mai spun și de președenție. Până nu se schimbă tot politicul nu se va schimba nimic

Musafir

#86

2014-08-09 17:04

cum suna textul noii legi anti-fraking?
Unde poate fi el consultat?

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2014-08-10 07:10


Doru

#88 NU gazelor de sist !...

2014-08-10 07:12

Energia,azi,poate fi si "curata" asa ca nu de gaze de sist e nevoie ci de acele solutii curate de-a obtine energie.

Doru

#89

2014-08-10 07:24

E un paradox aici.Zilele acestea s-a mediatizat stirea ca producem energie mai mult decat putem consuma,marii consumatori din industrie fiind "ucisi",nici nu e greu de inteles ca asa stau lucrurile si atunci ma intreb de ce goana aceasta absurda pentru alternative criminale?Ca avem o clasa politica "de tot rahatul" stim si tocmai de aceea trebuie sa o facem sa inteleaga ca nu pot hotara in numele binelui personal !!!

 


Musafir

#90

2014-08-10 18:12

Buna ziua,

Eu locuiesc in Galati si in anu 2013, cand se faceau forarile experimentale in N jud. Galati si in jud. Vaslui, simteam cutremure aproape zilnic.
Chiar in noiembrie 2013, dintr-o data, dupa o serie de astfel de cutremure nu se mai inchideau usile la balcon si sufragerie (usi din lemn). Aceasta din cauza tasarii blocului in urma acestor serii de cutremure. Am luat la randea usile sa le fac sa se inchida. Astea sunt in prima faza, consecinte reale simtite, ale fracturarii hidraulice de experimentare. Cum or fi cele de exploatare ??!!

Pe de alta parte pe litoralul Marii Negre, statiunile se aprovizioneaza cu apa potabila de la izvoarele din zona. Ce s-ar intampla daca se contamineaza apele acelor izvoare cu gaz de sist? Va trebui sa se inchda statiunile, dar nu toata lumea are posibilitatea sa plece la mare in strainatate !!

Sa se limiteze companiile la exploatarile din largul Marii Negre si sa nu mai distruga terenurile in zona Moldovei si Dobrogei !

Cu stima,
D. Talasman

Musafir

#91

2014-08-12 16:24

contati si pe mine
Dan

Musafir

#92

2014-08-13 10:53

Daca noi oamenii acestei tari nu dorim acest lucru, cred ca trebuie sa fim luati in considerare serios pentru ca noi traim aici nu cei care vin exploateaza si pleaca...

Musafir

#93

2014-08-14 00:02

In USA a fost interzisa fragmentarea hidraulica a gazelor de sist, dupa ce doar in urma explorarii a fost constatata o poluare accentuata a pamanturilor, panzei freatice si a raurilor cu substanze toxice, folosite la fracking (solventi organici, hidrocarburi, cloruri, saruri si acizi care raman in sol si apa).
Lobiistii americani care au negat poluarea, au fost poftiti sa bea un pahar cu apa luata dintr-o fantana contaminata. Aici nu au mai avut argumente, pentru ca nu au dorit sa guste macar aceasta apa otravita.
Astfel s-a stopat frackingul.

Doar politicienii nostrii ne vand pe noi, cu tot cu pamanturi, apa potabila si intreaga tara, gandindu-se doar la buzunarele si burdihanele proprii.
De parca ei ar trai pe luna, nu in Romania!
Dati-le si lor sa bea apa din fantanile poluate, sa vedem cat de viteji sunt!
Musafir

#94

2014-08-14 14:04

Fracturarea hidraulica poate avea consecinte pe termen scurt si lung daunatoare Romaniei. Semnez orice demers impotriva acestui tip de exploatare, fie ca este vorba de gaze de sist sau alte hidrocarburi neconventionale.

 

 


Musafir

#95

2014-08-14 14:41

Cind am vazut filmele din zonele cu asemenea exploatari barbare din America,am crezut ca am un cosmar.Animale fara dinti,vegetatia,paduri intregi uscate,apa de la robinet ia foc,locuitorii din regiuni intregi nu mai au apa potabila,nici macar pentru uz casnic,sint bolnavi,aproape pe moarte si cara apa cu masimi de la distamte mari,apa pe care o platesc din bani proprii.Exploatarea hidraulica este un dezastru incredibil .O asemenea barbarie este de neimaginat.Toata pinza freatica a Romaniei va fi otravita iremediabil.Un dezastru fara precedent.Stati romani,stati cu miinile in sin si nu veti mai avea ubde sa va ascundeti,veti trai intr-un pustiu fara apa.Doar 92 de comentarii? Sintem imbecili?Jos cu acesti politicieni mizerabili,slugile altor mizerabili care si-au pus in cap exterminarea vietii de pe planeta.Treziti-va romani!!!!

Musafir

#96

2014-08-15 16:18

Sustin adoptarea proiectului de lege privind interzicerea fracturarii hidraulice.

Musafir

#97

2014-08-15 18:11




STOP EXPLOATĂRII GAZELOR DE ȘIST ! SUNTEM IDIOȚII EUROPEI ?
GUVERNUL ESTE COMPLICE LA CRIMĂ ÎMPOTRIVA MEDIULUI ȘI A SĂNĂTĂȚII OAMENILOR !
CUM POȚI OTRĂVI PĂMÂNTUL DE UNDE OBȚII PÂINEA,APA PE CARE O BEI, AERUL PE CARE ÎL RESPIRI ȘI VEGETAȚIA, POMII CARE ÎȚI OFERĂ HRANA ȘI AERUL ?
Este ca și cum ți-ai otrăvi propria casă și preajmă, locul unde trăiești și pe care îl iubești !

CULMEA PROSTIEI LA ROMÂNI : Să introduci 260 de substanțe chimice toxice în pământ cu 4 - 28 milioane de litri de apă pentru fiecare puț forat, pentru A OTRĂVI PENTRU TOTDEAUNA SOLUL, APA FREATICĂ, AERUL, VEGETAȚIA !
Dacă metoda este atât de grozavă, de ce nu se aplică lângă un mare oraș cu granguri politici -București, Cluj,Timișoara,Iași , Galati ?
Ar fi mai ieftin și problema s-ar rezolva mult mai repede. Într-o săptămână va cădea guvernul după manifestațiile de protest din stradă !
Nu înțeleg cum poate intra în capul oamenilor politici atâta ipocrizie și goană după comisioane, bazându-se pe lipsa de informare și de reacție a populației !
Niciodată nu vor proceda astfel englezii, francezii, germanii sau elvețienii cu propria lor țară !
CUI VOR CERE SOCOTEALĂ URMAȘII NOȘTRI PENTRU SUTE DE MII DE HECTARE DE PĂMÂNT PÂRJOLIT ȘI PENTRU MEDIUL DISTRUS IREMEDIABIL PENTRU TOTDEAUNA ?
SUNTEM IDIOȚII EUROPEI ?



ION VASILE
Musafir

#98

2014-08-21 12:54

EXTRAGEREA GAZELOR DE SIST PRIN FRACTURARE HIDRAULICA ,REPREZINTA DIN START CEA MAI POLUANTA SI NOCIVA METODA EXTRACTIVA ,POLUAREA ESTE EVIDENTA ,PRIN MILIOANELE DE LITRI DE APA FOLOSITA , FARA A LUA IN DISCUTIE ,POLUAREA PANZELOR FREATICE SI ACCIDENTELE INDIFERENT DE TEHNOLOGIA SI MASURILE LUATE ,IN TIMP POLUAREA SI DEZASTRUL ECOLOGIC SUNT EMINENTE !!!!!!

NU EXISTA SI NU VA EXISTA MASURI 100% DE SIGURANTA ,LUPTA IMPOTRIVA EXPLOATARI PRIN FRACTURARE TREBUIE CONTINIUATA PANA LA INTERZICEREA TOTALA !!!


Musafir

#99

2014-08-26 07:31

Tineti-ma la curent, va rog, in legatura cu acest subiect.
Valentina Spataru
anonim

#100 Adopt, aprob

2014-08-27 13:37

Adopt, aprob, particip