Demiterea directorului juridic CPR pt. deservicii aduse profesiei

Quoted post

Mariana

#195 Citind !

2016-12-10 20:44

#185: Damian - Dupa cum spunea un personaj celebru,, scoala romaneasca scoate tampiti"...oare de ce ?... 

 

Dezastrul din educație pregătește dezastrul național

 .,,Școala românească a devenit un business, bazat pe încărcarea din ce în ce mai mare a copiilor cu manuale și culegeri alternative, cu activități suplimentare contra-cost. ,,

Eu sunt îngrozit de abjecția unei societăți care a ajuns să-și exploateze proprii copii pentru afacerea națională numită “învățământ”.

Însă capra moare de râioasă și tot cu coada pe sus. Să nu uităm că, deși învățământul românesc e cum e, profesorii noștri sunt foarte mândri de ei înșiși.,,

Opinii

Bogdan Vasile

>>,,Dezbaterea despre necesitatea de schimbare a scolii romanesti este inutila. Singura intrebare este cum si, mai ales, cat de repede!

Am plecat din tara de 3 luni cu 3 copii de 15, 10 si 8 ani. Am lasat in urma tot ce am acumulat social, material, profesional si am ales sa o luam d ela capat, la 45 de ani, in Australia.

Motivul principal si ireconciliabil a fost pierderea completa de incredere ca viitorul copiilor mei poate fi pozitiv daca ii las sa continue in sistemul de invatamant din Romania.

Dupa 3 luni la Mihai Viteazu in Bucuresti fata mea, stralucitoare la matematica in scoala generala, isi pierduse orice interes, curiozitate si dorinta de a merge la scoala. Ea si colegele ei ambitioase devenisera zombies in fiecare dimineata de la oboseala, stresul de a incerca sa faca fata unei cantitati uriase de informatie si munca.

Cealalta fata, in clasa-a a 4a era terifiata ca “Doamna se supara” daca vine cu temele nefacute. Care erau enorme. In clasa a 4-a muncea, cu tot cu scoala, 12 ore pe zi. A renuntat la orice balet, muzica, pictura etc sa poata sa faca fata. Toti adultii din casa muncea cot la cot cu ea. Cu stresul, chinul si cearta de rigoare.

Baiatul meu a avut “noroc” in clasa 0 si 1 de o invatatoare luminata care inca reusea sa ii tina interesati.

Suntem in Australia la scoala de 3 luni. Se duc cu ENTUZIASM la scoala. Vreti sa stiti de ce? Pentru ca se joaca, experimenteaza, interactioneaza. Invata pe computere, stau foarte mult afara in timpul orelor de scoala, fac sport, stau pe jos in curtea scolii. Fac fotografie, lectura, voluntariat. Sunt vii. Sunt interesati si activi. Ah da si fac si matematica, limba materna, geografie, istorie etc>>

Tase

>>Dupa ce copilul a intrat fara interventii la clasa dorita de la cel mai bun liceu din Arad , la prima sedinta unii parinti au pus problema refuzarii unui profesor(erau in cunostinta de cauza).Bineinteles ca nu s-a putut face nimic. Astazi -in clasa xii- baiatul are emotii ca are fizica si profesorul ii face loaze si tampiti si le da note proaste doar doar vor merge la el la meditatii.>>

Maria

>>.... La facultate, dezamagire totala (Universitatea Bucuresti), motiv pentru care dupa doi ani de bursa, am zis pas. Nivelul de educatie este foarte jos si cred ca subestimam copiii si le innabusim curiozitatea prea devreme cu rigoare sau indolenta.>> 

Lucas

>>Intamplator , fiica mea a fost la 3 scoli americane , diferite tari , pana in clasa a 3-a . Comparand , pot sa trag niste concluzii : scoala romaneasca e jalnica ! Cand o sa dispara aceste cataloage hidoase de pe vremea lui Caragiale , cand o sa fie inlocuite notele cu calificative, cand o sa fie eliminate bancile , atunci o sa inceapa reforma a sistemului de invatamant romanesc !
Acesti profesori care epuizeaza copii , fizic – punandu-i sa care ghiozdane de 14 kg – si psihic , dau teme pentru acasa teribil de grele , astfel incat trebuie platit un meditator .
Apoi , 30-35 de copii in clasa ??? Serios ?! Totul este mecanic , imaginatia si creativitatea nu este deloc incurajata . Din contra, cand fiica mea a avut cateva initiative a ajuns sa fie mustrata !
Copii sunt nefericiti … Nu am intalnit un copil care sa mearga cu drag la scoala … indiferent de clasa , sau scoala ,,.<<

http://www.petreanu.ro/educatia-dezastrului/ 

 

Raspunsuri

Veronica

#196 Re: Citind !

2016-12-14 10:24:23

#195: Mariana - Citind ! 

 Cum e mentalitatea in scolile din Romania asa e si mentalitatea majoritatii ce conduce cpr, aceeasi oameni, aceleasi mentalitati blocate in ideologia violenta a trecutului, o lume in care Dumnezeu cel viu nu are loc iar omul are doar valoarea animalului de prasila. Desi ,,marele" adjunct sprijinit indeaproape de batranul in bazaconiile impuse psihologilor se afiseaza crestin pe facebook - aroganta, invidia si lacomia lui au ajuns la cote alarmante. Cu asemenea gandire conservatoare, aroganta si tratamente murdare aplicate psihologilor nu se ajunge la progres. Fara schimbare adevarata, cu buna credinta, benefica psihologilor, o sa continuam  sa dam vina unii, pe ei nu o sa-i doara in partea dorsala iar noi o sa cotizam in continuare la bunastarea viitorilor conducatori si istoria se va repeta idem Ferma animalelor a lui Orwell.