Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post

Noi decizii cu privire la activele Oltchim. Cum încearcă Guvernul să-i ”scoată din schemă”

#49057 Noi decizii cu privire la activele Oltchim. Cum încearcă Guvernul să-i ”scoată din schemă”

2016-11-22 19:42

Noi decizii cu privire la activele Oltchim. Cum încearcă Guvernul să-i ”scoată din schemă” pe ceilalți creditori

Guvernul a aplicat noi modificări proiectului de ordonanță de urgență prin care Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), instituție aflată în subordinea Guvernului și în coordonarea Ministerului Economiei, primește posibilitatea legală de a prelua, prin dare în plată, active ale companiilor insolvente care îi datorează bani, în vederea stingerii datoriilor pe care acești agenți economici le au față de AAAS.

Măsura ar facilita vânzarea combinatului Oltchim, controlat de Ministerul Economiei, întrucât ar răspunde uneia dintre principalele obiecții ale Comisiei Europene cu privire la planurile de privatizare a combinatului aflat în insolvență, aceea că AAAS nu a făcut nimic pentru a-și recupera creanța de 1,2 miliarde asupra Oltchim, informează profit.ro.

Prin noile modificări, adunările creditorilor nu vor mai avea niciun cuvânt de spus în privința deciziilor AAAS de a stinge creanțele pe care le deține asupra companiilor insolvente care îi datorează bani prin preluarea activelor funcționale ale acestora, prin procedura dării în plată.

În variantă nouă a proiectului de OUG, indiferent de conținutul planurilor de reorganizare ale companiilor insolvente debitoare, pentru stingerea datoriilor către AAAS prin darea în plată a activelor va fi nevoie exclusiv de acordul scris al instituției în acest sens.

„Prezentul proiect este necesar a fi analizat, în procedură de urgență, având în vedere identificarea unor active/active funcționale care pot fi redresate pe baza strategiilor aprobate pentru operatori economici în patrimoniul cărora se regăsesc, pentru care procedura insolvenței este declanșată, urmând ca în imediata perioadă instanțele să decidă asupra procedurilor de reorganizare și orice întârziere poate face imposibilă atât salvarea unor active funcționale cu poziție importantă în anumite sectoare de activitate ale economiei naționale, cât și salvarea unui important număr de locuri de muncă, prin declanșarea procedurii falimentului. În această situație sunt o parte din societățile analizate de Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului împreună cu ministerele de ramură, respectiv: UCM Reșița SA, CNMPN REMIN, SNIF SA, iar o parte au în derulare planuri de reorganizare judiciară, respectiv: Fortus SA, Oltchim SA, Industrializarea Laptelui Harghita SA”, se arată în nota de fundamentare și în preambului variantei modificate a proiectului de OUG.

https://www.presalibera.net/noi-decizii-cu-privire

Raspunsuri

SA MI O SOOOOOGETIIIIIIIIIIII

#49058 FOTA CHIAR N MAI INTELEGE ROIBULEEEEEEEEEEEEEEEEEE,,,,,,,,

2016-11-22 20:16:26

#49057: Noi decizii cu privire la activele Oltchim. Cum încearcă Guvernul să-i ”scoată din schemă” - Noi decizii cu privire la activele Oltchim. Cum încearcă Guvernul să-i ”scoată din schemă”  

 roibuleeee,cine mata n kur te a invatat sa mai smenaresti niste bani furati  in a investi la arpechim si oltchim cind se stia de vinzarea rompetrol si conducta taiata din cauza nemernicului de adrian nastase,zi hotule de roibu cit ai furat cu boc ,boureanu,berceanu[PDL]etc?