Demiterea directorului juridic CPR pt. deservicii aduse profesiei

Quoted post


Musafir

#187

2016-11-17 12:55

Pentru majoritatea psihologilor absolventi de facultate ciclul I Bologna se cer master sau formari complementare pentru schimbare de treapta supervizare-autonom. Pentru unii psihologi nu e necesar, comisia de munca si transporturi le da repede schimbarea de treapta: doar sa fie absolventi de facultate de trei ani, sa aiba un an de supervizare...

si... mai trebuie sa aiba ,, trecere" la comisia de munca transporturi ,,potrivita", cum e cea de acum. 

S.C.A. actualmente B(S)C.A., din Arad, absolventa de facultate ciclul I in 2013, loco Universitatea Aurel Vlaicu din Arad.

La inscriere in CPR in 2013 primeste codul personal 14948. In data de  26.09.2013 primeste treapta de psiholog in supervizare in specialitatile munca si transporturi.

Cunoscut fiind ca masterul ce reprezinta ciclul II Bologna sau alte formari complementare se intind pe durata a 2 ani, daca ar fi inceput o astfel de formare dupa terminarea facultatii in 2013, ar fi finalizat formarea in iunie-iulie 2015.

Totusi in data de 21.11.2014 primeste de la Colegiu de la comisia de munca-transporturi schimbarea treptei de la psiholog in supervizare la psiholog autonom in specialitatile de mai sus, mai exact - dupa 1 an si o luna - de la data de 26.09.2013 cand a primit prima treapta de psiholog in supervizare.

Sunt asemenea situatii acceptate de comisia de munca si transporturi, dar nu pentru oricine!

Secretul acestei reputate comisii il stiu multi psihologi dar li se da cu Flit daca deschid gura ! 

Aceste informatii sunt publice si pot fi verificate pe site ul Colegiului in II M RUP 2013 SC TREAPTA site si in RUP Alfabetic General.

Oare nu cumva unii din comisia mts sunt din zona Arad-Timisoara?

Raspunsuri

Dana

#190 cmts - amr 3 luni

2016-12-10 11:52:36

#187: -  

 Cei 7 din cmts nu au auzit de principiile din codul deontologic al psihologului, de le incalca ?

Principiul cofraternitatii si colegialitatii profesionale a fost inlocuit de cei 7 cu "principiul demonstrativitatii"  prin depasirea atributiilor lor administrative: "va aratam cine suntem noi, cand o sa va verificam noi cunostintele voastre psihologilor, din facultate, de la master sau de la cursurile de formare continua si complementara" - acest aspect nefiind atributia celor 7. De nu te supui incalcarii atributiilor administrative de catre cei 7, psihologule esti "prost si nepregatit" si cei 7 iti dau ""respins" ca sa iti ia banii si nicidecum "amanat" ca doar tu psihologule nu iti stii drepturile si chiar daca prostestezi, nu ai dreptul, si e doar cum vor ei, adica dictatura celor 7.

Principiul nediscriminarii profesionale a fost inlocuit cu"principiul pilelor" - vezi 187.

Principiul "onestitatii profesionale" a fost inlocuit de cei 7 din cmts cu principiul ,,respins" pentru ca tu psihologule nu ai toate documentele la dosar - desi acest aspect trebuia verficat fiind in responsabilitatea secretarei de la filiala si a celei de la colegiu. Deh... e mai usor sa dai vina pe "fraierul" de psiholog si sa-i halesti 300-600 lei dupa ce acesta a strabatut tara in lung si in lat, alocand timpul si banii lui, ca sa ajunga la Bucuresti. Furt pe fata, fara drept de protest, ca doar  cei 7  ii hotarasc soarta psihologului  "respins".

De vreme ce psihologul vine la cmts, ca un beneficiar, platindindu-i gras pe cei 7, si pleaca de acolo frustrat, jignit, nemultumit, furat de timp, bani cheltuiti pe deplasare, taxe de verificare dosar, principiul remedierii relatiei psiholog-beneficiar e calcat in picioare de cei 7.

Toate aceste incalcari ale dreptulurilor psihologului si principiilor fara valoare din codul deontologic al psihologului sunt acoperite de sintagma "fara drept de contestatie".

Si de vei contesta incalcarea drepturilor tale psihologule, tine minte din start :"esti prost, esti nepregatit", nu ai drepturi in fata celor 7 "doctori",ei au intotdeauna dreptate absoluta si nu sunt nici pe departe cofratii sau colegii tai ci dusmanii tai, declarati din start pe fata, pentru ca tu psihologule sa nu iti faci iluzii.