Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#48834 PARVULE! DUMITRE! ACUM V-ATI TREZIT? ATI AVUT CONDUCEREA OLTCHIM, L-ATI AVUT PE GEREA SI ATI DORMIT.

2016-09-28 07:17

Angajaţii Oltchim de la Divizia Bradu vor să fie privatizaţi la pachet cu PVC

Directorul Marius Pîrvu susţine că activele argeşene incluse la pachet la privatizare cu secţia vâlceană ar putea vinde anual de 45 de milioane de euro

 

Reprezentanţii societăţii americane A.T. Kearney, angajată de administratorii judiciari ai Oltchim SA pentru consultanţă în tranzacţionarea combinatului, au vizitat luni, 26 septembrie, şi Divizia Petrochimică Bradu, în cadrul acţiunii de evaluare a societăţii aflate în insolvenţă. Directorul Direcţiei Petrochimice, ing. Marius Pârvu, susţine că vor mai fi şi alte analize făcute de americani. El a precizat că activele de la Bradu ar trebui incluse la privatizare într-un modul comun cu Oltchim-ul, sau măcar cu PVC-ul şi VCM-ul de la Vâlcea.

“Noi suntem la mijloc, între rafinărie şi Vâlcea. Aşa a fost gândit acest lanţ industrial, cu livrare de propilenă şi etilenă către Râmnicu Vâlcea. Altfel, ce pot face eu, în situaţia de acum, cu o parte din etilena pe care o produc, dacă nu o livrez către Vâlcea? Sigur s-ar putea găsi soluţii, dar asta înseamnă investiţii suplimentare, ceea ce, în contextul în care se doreşte privatizarea acum, nu este posibil. Dacă am lucra şi noi, ar mai fi vânzări de aproximativ 30 de milioane de euro pe lună de la Petrochimie, plus alte 15 milioane de la PVC, spre exemplu. Continui să cred cu tărie că Oltchim ar putea să aducă PIB-ului României câteva sute de milioane de euro pe an”, a declarat Pârvu.

Directorul diviziei Bradu a mai precizat că se doreşte o modificare a planului de reorganizare, iar firma consultantă încearcă să găsească o soluţie cât mai favorabilă pentru creditori, dar şi pentru salariaţi. “Nu sunt convins că 30 septembrie e termenul de depunere a ofertelor, poate că e mai mult o dorinţă, în acest moment”, a mai spus Pârvu.

Comisia Europeană a fost notificată despre modalitatea de privatizare propusă

Aflat, zilele trecute, în Vâlcea, cu prilejul inaugurării fabricii Faurecia de la Budeşti, ministrul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, Costin Borc, a fost mai realist în declaraţii, precizând că 30 septembrie ar trebui să fie data până la care investitorii să-şi manifeste interesul sub o formă oficială. “De la lansarea procesului de vânzare s-au făcut paşi importanţi de către Oltchim pentru a asigura un proces transparent şi nediscriminatoriu. În acest sens, au fost trimise la peste 160 de entităţi informaţii generale despre companie. Până la sfârşitul lunii, aceştia au timp să îşi exprime interesul de cumpărare pentru a intra în următoarea fază a procesului de vânzare. Până la finalul anului, cred că vom avea şi o ofertă angajantă de la un investitor, străin sau român. Climatul este foarte bun acum pentru găsirea unui investitor care să continue să dezvolte partea viabilă a Oltchim”, a spus viceprim-ministrul Borc. Costin Borc i-a informat pe cei prezenţi de faptul că reprezentanţii Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri dialoghează constant cu cei ai Comisiei Europene. “Guvernul oferă tot sprijinul administratorului judiciar pentru a maxima şansele de vânzare a Oltchimului, pentru a salva partea viabilă şi a păstra locurile de muncă. În acest sens, Comisia Europeană a fost notificată de către partea română cu privire la decizia modalităţii de vânzare şi a paşilor stabiliţi în proces”, a mai declarat Borc.

Raspunsuri


Musafir

#48849 Re: PARVULE! DUMITRE! ACUM V-ATI TREZIT? ATI AVUT CONDUCEREA OLTCHIM, L-ATI AVUT PE GEREA SI ATI DOR

2016-09-28 12:13:56

#48834: - PARVULE! DUMITRE! ACUM V-ATI TREZIT? ATI AVUT CONDUCEREA OLTCHIM, L-ATI AVUT PE GEREA SI ATI DORMIT. 

 Ba esti nebun ori fumezi etnobotanice. 

Aia de la  A.T. Kearney, stiu sigur ca rafinaria este deja moarta. si deja a primit acordul de mediu pentru demolare. 

Cum produci tu etilena pe care sa o livrezi la valcea daca nu ai materie prima ? Ori ai dormit pana acum un an in urma.  cand ati ras de diculoiu cu integrata lui,