Morometii la subiectul 3 la bac

Quoted post

Robert

#1494 Re: Re:

2016-07-05 18:10

#1476: Denisa - Re:  

 Şi aici intervin şi-ți spun, de ce se duce România pe apa Sâmbetei? Deoare exista idioți si retardați ca voi. Daca nici noi, locuitorii României nu ținem cu rasa noastră, atunci cine? Mentalitatea românului, de ce sa tinem cu rasa noastră, când nepromovând examenul de BAC', pleacă si muncesc in alte ţări. După acestea ministerul se intreabă de ce ne pleacaă românii noştri. Ăsta e raspunsul, impertinenența in România a ajuns la cotă maximă. 

Raspunsuri

D.

#1517 Re: Re: Re:

2016-07-05 19:11:24

#1494: Robert - Re: Re:  

 Cat patriotism. Hai sa promovam ineptia. Hai sa le dam punctaj, sa ii incurajam, ca peste 30 de ani sa avem la conducere oameni care cred ca treaba facuta prost "merge si asa", doar pentru ca nu au putut respecta o cerinta.

NU!!!

Problema nu e ca pleaca ei pentru ca e prea greu bacul. Problema e ca dificultatea bacului a scazut extraordinar in ultimii ani, astfel incat sa se faciliteze promovarea. Si totusi multi nu sunt in stare sa il ia. Cerinta a fost extrem de simpla si oferea multe posibilitati de abordare. La real se putea scrie oricare din romane, in afata de Morometii. Unul singur nu era, fix ala. In programa se specifica posibilitatea unui subiect pe baza perioadelor istorice. E clar ca daca eu ma apuc sa scriu un roman despre Evul Mediul, romanul meu nu e medieval, nu? Eu traiesc acum, in concluzie, e contemporan. Asa si cu Morometii astia.

Eu am terminat acum clasa a 12a, am dat luni bac-ul la romana. Desi nu am fost incantata de subiect, as fi preferat liric,m-am descurcat. Am abordat subiectul cerut. Nu am scris Morometii, am scris Ultima noapte. Poate nu iau cele 30 de puncte, poate iau 25. Asta este, nu trebuie sa aiba toti nota maxima. Inainte sa se comenteze aiurea, in necunostinta de cauza: nu mi-am petrecut anii de liceu invatand incontinuu, ba chiar deloc. Uram literatura romana si faptul ca mi se impune ce sa citesc. Iubesc sa citesc, dar nu ce vor altii, nu ma intelegeti gresit. Uram faptul ca bac-ul la romana nu iti stimuleaza gandirea logica, ci capacitatea de memorare. Nu am fost atenta la ore, pot spune ca din 10 ore am fost atenta la 2. Cu toate astea, am realizat ca se apropie bacul si am inceput sa invat. Nu cu mult timp inainte, acum doua saptamani m-am apucat. Si totusi m-am descurcat binisor, daca nu, chiar bine, pot spune. Eu am depus un minim de efort pentru romana. 

Nu mi s-ar parea normal sa se puncteze, oricum nu se va puncta, ar fi o alta ineptie. Dar de ce sa imi ia mie locul la facultate unul caruia daca ii ceri mere, el iti da pere? De ce?