Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#46874 Oltchim Trecut Prezent Viitor

2016-05-10 08:37

PENTRU CA PIPEREA SE LAUDA CU INVESTITORII SI, MAI ALES, CU MARELE PROFIT DIN 2016, UITAND DE CEA MAI "MARE REALIZARE" A SA - DISTRUGEREA IN MOD DIRECT A 1.300 DE FAMILII, REVIN SI INTREB - ACUM LA CEAS ANIVERSAR PENTRU OLTCHIM:

DOMNULE GHEORGHE PIPEREA,
DOMNULE NICULAIE BALAN,
DOMNULE BOGDAN STANESCU,
DOMNULE VICTOR AVRAM,

1. Cand se vor achita, cu adevarat (FAPTIC) nu doar scriptic (PE HARTIE) - salariile compensatorii, disponibilizatiilor de la OLTCHIM din primul val de disponibilizari (14 iunie 2013), avand in vedere ca promisiunea facuta de dumneavoastra in calitate de administratorul judiciar al OLTCHIM, in fata judecatorului sindic (dosar 349 / 90 / 2015, sedinta din data de 28 ianuarie 2015, sentinta 210 / 2015 - vezi pag. 3 din documentul aflat in discutie) citez "daca se va merge pe varianta unei reorganizari care sa nu duca la vanzarea SPV-ului, platile se voe face pana la sfarsitul anului 2015" s-a transformat intr-o MARE MINCIUNA, chichita avocateasca spun unii?
Retineti ca, mai nou (aici gura pacatosului adevar graieste si ii dau si eu dreptate) domnul Mateita, discipolul dumneavoastra in "arta" insolventei), a recunoscut ca banii neplatiti salariatilor (3 salarii restante zice el si eu completez: avansul lunii ianuarie 2013 trecut la masa credala, 3 salarii platite de AJOFM si datorate de OLTCHIM AJOFM, salarii compensatorii neplatite disponibilizatiilor, cotizatii si rate CAR - retinute salariatilor timp de 4 luni fara a fi virate la CAR, etc) au fost folositi - datorita incapacitatii dumneavoastra de-a atrage investitori - ca sursa de finantare a capitalului de lucru pentru functionarea OLTCHIM!
2. Cine v-a dat aprobarea pentru utilizarea drepturilor salariale ale disponibilizatiilor si salariatiilor OLTCHIM ca si CAPITAL DE LUCRU al OLTCHIM (lucru recunoscut de Florian Mateita - partener ROMINSOLV -http://saptamana.net/articol/9557-mateita-trei-salarii-) ?
Pentru ce trebuie sa sustina financiar disponibilizatii OLTCHIM - participand involuntar si abuziv la aportul de capital de lucru, pe cei care i-au trimis in somaj?
3. Onorariul (autofixat) datorat de Oltchim pentru cei trei ani de insolventa (perioada 30 ianuarie 2013 - 30 ianuarie 2016) care este de 1.800.000 euro (36 luni x 50.000 euro / luna) - a fost virat in conturile dumneavoastra, domnilor administratorilor judiciari?
4. Care este, pana la aceasta data, valoarea calculata si care este valoarea achitata dumneavoastra domnilor administratorilor judiciari, aferenta onorariului procentual (autofixat: 5% - pentru recuperarea datoriilor si 10% - pentru distribuirea sumelor recuperate) avand in vedere ca daca se ia in calcul numai suma de 530 milioane de euro sterse prin planul de reorganizare - ca suma recuperata, se ajunge la un comision fabulos de minim 26 de milioane de euro?
5. Cat mai dureaza procedura insolventei (reorganizarii judiciare) pentru ca din programul de reorganizare rezulta ca se are in vedere continuarea acesteia pana in anul 2018 cu posibilitatea prelungirii pana in anul 2019? Adica este vorba de inca 2,4 milioane de euro care trebuie sa intre in conturile dumneavoastra.
6. Care sunt masurile reale luate, la nivel de practica nu de teorie (si aici este vorba in primul rand despre gasirea capitalului de lucru necesar) pentru relansarea functionarii Oltchim la o capacitate de cel putin 70%?
7. Avand in vedere ca in cei trei ani de insolventa numarul locurilor de munca a fost redus prin cele doua valuri de disponibilizari (14 iunie 2013 si noiembrie 2015) cu cca. 1200 de salariati, respectiv cu cca. 35%, care este numarul de salariati preconizati a fi disponibilizati in perioada urmatoare?
8. De ce ati ales ca masura principala de reorganizare "stergerea datoriilor prin planul de reorganizare" si nu transformarea datoriilor in actiuni conform aprobarii UE (pentru AVAS) si solicitarile BCR, BT, ELECTRICA, MFC, etc.
Nu cumva prin aceasta masura ati protejat interesele PCC (care prin transformarea datoriilor in actiuni devene ceea ce a fost cand a intrat in OLTCHIM - respectiv un actionar cu 1-2%)?
Nu cumva, protejand interesele PCC (precizez ca valoarea nominala a actiunilror PCC la OLTCHIM este de cca. 2, 5 milioane de euro iar valoarea de piata de cca 10 milioane de euro), ati bagat adanc mana in buzunarul statului si ale privatului prin stergerea datoriilor (precizez ca este vorba despre cca. 520 milioane de euro)?
Ati salvat cele 2,5 milioane de euro ale PCC in detrimentul celor 520 milioane de euro ale noastre, ale tuturor.
9. Prin ce concurs sau prin ce concurs de imprejurari ati ajuns sa fiti numit ca administrator judiciar la OLTCHIM? A fost o numire politica a USL sau ati fost numit, asa la intamplare?
P.S.
Aveti si dumneavoastra dreptate, cazul acesta - insolventa OLTCHIM este demn de studiu la drept dar mai inai ar trebui cercetat de cei in drept de la DNA!
CE ZICETI DOMNULE GHEORGHE PIPEREA?
AVETI RASPUNSURI, AVETI SOLUTII SAU CAINII LATRA URSUL MERGE?
SAU DIN CICLUL, DISPONIBILIZATII INTREABA, PRECUM LUPII URLAND LA LUNA … !?!?!? ... ADMINISTRATORII NU AU SOLUTII, NU AU RASPUNSURI, SUNT MIELUSEI!
INTREBARI DIN PARTEA DISPONIBILIZATIILOR DE LA OLTCHIM PENTRU ADMINISTRATORII JUDICIARI SI ADMNINISTRATORUL SPECIAL DE LA OLTCHIM.

Raspunsuri

DR. BRATU,USL ACEASI MIZERIE,VA MAI ADUCE TI AMINTE?

#46875 Re:

2016-05-10 09:40:10

#46874: -  

 nu are mai frate raspuns muuuistul si BORFASUL de Piperea si sti de ce?...pt. ca ia supt o la unul FOTA CU UNII CA CERNEV,TALPASANU,MARDARE,BALAN[CET]ETC,zau imi pare rau de cei plecati in prima ordonanta,ZAU CA AM AVUT MULTIIII FRATIII .PACAT FRATILOR CA ACESTI NEMERNICI NE AU DECIMAT[OMORIT] EXAT CA IN CAZUL COLECTIV,SA I FOOUTEM IN GURITE PE PONTA SI ANTONESCU.