OPRITI LEGEA DARII IN PLATA ! TOT CONSUMATORUL VA PIERDE

Quoted post


Musafir

#6

2016-02-02 10:03

Pentru ca oprirea programului Prima Casa va aduce o scadere brusca a economiei si zeci de mii de someri.

Raspunsuri

Un cetatean

#122 Re:

2016-02-03 12:09:24

#6: -  

 Si care era diferenta intre Prima casa si celelalte credite, ma rog...., avansul? Asta cu prima casa oricum era marketing, ai fost la banca sa vezi ca ti spune ca nu te incadrezi la prima dar iti propune un credit normal cu ipoteca, din diferite motive, ex: nu mai sunt bani de la guvern,etc..... si asta doar ca tot pe tine te jecmanesc cu dobabnzile , iar banii care ii garanta statul nu puteau fi executati oricum...tot plateai o viata si dupa ce ramaneai fara casa. Hai sa fim seriosi...cine are bani de rate ...ia credit si cu cu 35% avans..erau alte banci care dadeau credit cu <15% avans si garantai creditul cu 118% ( alte proprietati sau cine mai stie ce voiau pe langa asigurari de viata, de locuinta , toate cesionate in favoarea lor ). Si asa preturile la locuinte sunt crescute artificial de agentii imobiliari...

Sunt deacord cu legea darii in plata, sa-si mai asume si bancile pierderi nu doar sa te oblige sa inghiti toate clauzele abuzive in contracte. Valoarea apartamentelor nu este corelata cu piata si suma creditului, asa ca sa te lase pe tine sa-ti vinzi casa, nu sa o execute ei prin licitatii trucate la 50%-75% din valoarea pietei,  iar mai apoi sa-ti prezinte factura ca mai ai de acoperit diferente si penalitati + plus taxele executorilor judecatoresti. Asa ca sa fim seriosi , asa cum merge la altii, trebuie sa mearga si la noi, nu doar sa omoram romanul cu taxe si impozite locale ...sa aiba guvernantii de pensii si bancile comisioane si dobanzi enorme.


Musafir

#241 Re:

2016-02-04 14:28:44

#6: -  

 Tu este clar ca ai scris doar de dragul de a te afla in treaba.Detaliaza problema ca odata cu adoptarea legii se va oprii programul prima casa care in opinia ta va duce la o scadere a economiei si va duce la disponibilizari masive.

De ce ???

TONI LUDOVIC

#406 Re:

2016-02-05 09:05:48

#6: -  

 VAI CE BINE TRAIESTI TU ACUM.... SCADE ECONOMIA   ESTI PATRIOT BRAVO  

ASTA INSEMNA PATRIOTISM SA LE SPUI ROMANILOR ADEVARUL

avantajele legii DIP pentru viitorii cumparatori de apartamente
- Pretul imobiliarelor va fi stabil, nu va mai fluctua. (exemplu Statele Unite, Texas chiar, ev. raportat la venit mediu )
- Vei putea cumpara apt. cu linistea sufleteasca ca daca cumva patesti ceva job, se schimba planurile in viata etc., poti da casa simplu si nu vei ramane cu datorii.
- Pretul va fi in sfarsit unul real, al pietei, nu umflat in urma creditelor.
- Pt. cei cu creditele existente - vor putea renogocia dobanda cu banca, urmand sa plateasca o rata corecta.
- Cei care chiar nu mai pot plati din diferite motive - medicale, somaj, etc. - vor putea intra intr-o insolventa simplifica si rapida, si, dupa vor ceda casa (pierzad si avansul si ratele platite timp de 8 ani bancii, vor putea incepe o noua viata, fara datorii.
- pentru o creditare responsabila.
- Avansul - in prezent la 25% nu va creste pentru persoanele cu un bun istoric, bancile fiind interesate sa le dea credit. In cazul unei usoare scaderi a preturilor apartamentelor - cumparatorii vor fi avantajati
- Prima casa va continua "in continuare"- si se va putea cumpara casa cu doar 5% avans si la o dobanda avantajoasa

Toate acestea sunt motive pentru care Legea DiP este buna pentru oameni. Si nu este dorita de pisicile grase - bancii si dezvoltatorii si rechinii imobiliari - pentru ca le-ar manca din profituri.

eu

#425 Re:

2016-02-05 10:58:03

#6: -  

 In frunte cu tine.... GUNOIULE