Pentru încetarea influenței Bisericii Ortodoxe Române în educație

Quoted post


Musafir

#293

2015-07-15 16:19

Scolile s-au infiintat pentru stiinte si nu pentru mituri si povesti!

Raspunsuri

Marius

#304 Re:

2015-07-22 14:32:43

#293: -  

1: Care sunt cele 10 prorunci si ce spune peste tot? Sa ierti, fii bun, sa iubesti, etc, se invata si lucruri bune.
In nici un caz sa faci bombe, arme chimice, modificari genetice (chimie+fizica+biologie), asa ca este mai buna decat altele despre care nici nu se pune problema sa fie optionale!

2: Cum vedem mai sus religia da credinta da moralitate si valori, principii, prin urmare, ca sa zicem asa este baza legilor, civilizatiei!

3: si ce daca au batice? In familie parintii nu va fac pomeni, nu se roaga, samd?!? Vedti asta dar nu sa cititi proverbul "cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia"! Tipic romanesc sa se uite la paiul din ochiul vecinului sa rada de el, si sa arate ce tare si bun si inteligent este el cu barna in ochi si prostia cat barna ca nu a invatat intai sa se evalueze, intrebe pe el..daca nu greseste, cum ar fi in locul celuilalt, etc, apoi sa caute la altul greseli.

4: as vrea sa va vad cum NU serbati Pastele, Craciunul, sarbatori de nume, etc!
Plini de demogogi si mincinosi care sebeaza zile de nume ale Sfintilor, respecta sarbatorile, se casatoresc la biserica, boteaza copii, se duc la cimitir, etc, dar..nu vor religie.

5: povesti, mituri, fantezie, etc, erau considerate de catre inapoiati si avioanele-zborul, telefoane-vb fara fir, masinile..lucruri care acum sunt logice, normale. Deci sa crezi ca se poate si exista doar ce vezi arata un infinit grad de prostie si limitare!

Ti se face sila de asa caractere, asa "umanitate".."fiinta cea mai evoluata", cei care avem sufelt si spirit!!!