Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#38209 Cum răspunde un angajator pentru faptele sale faţă de salariat?

2015-05-20 12:11

 http://www.ramnic.ro/articole/cum-raspunde-un-angajator
 Mierc_uri, 20 mai 2015

Raspunderea penala a angajatorilor a existat de multa vreme in legislatie, in cazul unor fapte considerate mai grave. Insa, odata cu modificarile din 2011 aduse Codului Muncii, aceasta raspundere a fost extinsa si in alte situatii, nereglementate pana atunci, inclusiv in cazul muncii „la negru”. Din punct de vedere penal, raspunderea angajatorilor poate consta in obligatia de plata a unei amenzi penale (in cea mai usoara situatie), dar si in pedeapsa inchisorii (in cazul celor mai grave fapte). Pentru reprezentantii legali ai angajatorilor (de regula, administratorii), cunoasterea situatiilor care ar putea atrage raspunderea penala a angajatorului este esentiala, deoarece ei sunt primii pasibili de inchisoare in cazul savarsirii anumitor fapte penale de catre angajator.Vezi mai jos pentru ce fapte si cum raspund penal angajatorii care nu se conformeaza reglementarilor Codului Muncii. Desigur ca, in afara sanctiunilor penale care pot fi aplicate angajatorilor in temeiul Codului Muncii, exista si o serie de alte sanctiuni penale aplicabile angajatorilor in cazul incalcarii legislatiei muncii, reglementate prin acte normative speciale. Pentru ce fapte raspund penal angajatorii?Codul Muncii califica mai multe fapte drept infractiuni, carora le atribuie sanctiuni mai usoare sau mai grele, in functie de gravitatea lor. 

Iata care sunt acestea - Click: http://i.imgur.com/Jr4dL6F.jpg?1

AtentieCodul Muncii sanctioneaza munca „la negru” (adica primirea persoanelor la munca fara incheierea unui contract de munca) si mai sanctioneaza stabilirea salariilor sub minimul pe economie, insa nu sanctioneaza si fenomenul muncii „la gri” (adica primirea la munca a unui salariat, in baza unui contract de munca, in schimbul acordarii unui salariu real mai mare decat salariul „declarat oficial” in contractul de munca). In cazul descoperirii muncii la gri, angajatorul poate fi totusi sanctionat in baza legislatiei fiscale si obligat la plata unei amenzi, cat si la plata taxelor, impozitelor si penalitatilor aferente intregii sume platite in realitate de angajator salariatului. Cum intervene raspunderea angajatorului? In functie de tipul infractiunii, raspunderea angajatorului poate interveni in doua moduri:
(1) Numai daca s-a facut o plangere prealabila impotriva sa de catre persoana vatamata (pentru infractiunile de la punctele 1 si 2 de mai sus); in aceste cazuri, daca partile se impaca, raspunderea angajatorului este inlaturata;
(2) La punerea in miscare a actiunii penale din oficiu, de catre autoritatile competente (pentru toate infractiunile cu privire la care actiunea penala se pune in miscare din oficiu, si nu la cererea partii vatamate).

Articol scris de avocat Coltuc Marius Vicentiu

Raspunsuri

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.

#38210 Re: Cum răspunde un angajator pentru faptele sale faţă de salariat?

2015-05-20 12:20:51

#38209: - Cum răspunde un angajator pentru faptele sale faţă de salariat? 

 RESTITUIE IN INTEGRUM ( RESTITUTIO IN INTEGRUM ) CU PENALIZARILE SI DAUNE-INTERESE TOT

1. DE LA FAPTA COMISA IMPOTRIVA MEA SI FARA ACORDUL MEU VOIT SI IMPLICIT PRIN DETURNAREA  CREATA, INSUSIREA DE FOLOASE NECUVENITE, INSUSIREA DE SEMNATURI, ALTE FAPTE COMISE SI IN CONTINUITATE., IMPREUNA CU TOATE ASPECTELE COMISE SI LUATE IN VIZORUL LEGILOR PE LEGI.. LEGEA  SI LEGIUTORUL, SPECIFICA FOARTE CLAR, SE  EXECUTA INCEPEREA  SI  URMARIREA PENALA PRIN  EXECUTAREA DE LA DATA RESPECTIVELOR INTAMPLARI CU URMARILE PE DESFASURARE  A PROCEDURILOR DE EXECUTARE..

2. ANULAREA ACESTOR ILEGALITATI REVIN LA LITERA LEGII RESPECTIVE SI SE REIA DE LA DATA INCEPERII ACELOR  PROCEDURI CARE AU FOST INCALCATE SI IN ILEGALITATE,  FARA SA AFECTEZE PE CEL CARE A FOST PAGUBIT SAU PRADUIT, ORI ALTE FAPTE COMISE IMPOTRIVA SA.

3. HOTARILE JUDECATORESTI DEVIN NULE CELE CARE AU FOST URMATE DE LA DATA INCEPERII INFRACTIUNII SI SE  RESTITUIE IN INTEGRUM ( RESTITUTIO IN INTEGRUM ) CU PENALIZARILE SI DAUNE-INTERESE TOT SI TUTUROR CELOR CARE AU FOST VICTMELE ACTELOR SI INFRACTIUNILOR COMISE IMPOTRIVA LOR, CEI VINOVATI DEVIN TRASI LA RASPUNDERE DE LEGIUTOR SI CONDAMNATI PE LITERA LEGILOR SI COMITEREA TUTUROR ILEGALITATILOR SI ILICITELOR PRODUSE.

TOATE CELELALTE RASPUNSURI LE VOM DEZBATE  CU AUTORITATILE COMPETENTE SI IN MASURA SA ELUCIDEZE PE LEGI TOT CE S-A COMIS ILEGAL SI ILICIT, FAPTE PENALE.

 UNDE SUNT BANII????

PANA AZI 2015........

UNDE SUNT BANII DE LA  OLTCHIM?????

 Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie:

Art. 13
Fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.

LEGEA 656/2002 REPUBLICATA 2012 PENTRU PREVENIREA SI SANCTIONAREA SPALARII BANILIOR, PRECUM SI PENTRU INSTITUIREA UNOR MASURI DE PREVENIRE SI COMBATERE A FINANTARII ACTELOR DE TERORISM

#37295 CODUL CIVIL (Legea nr. 287/2009) - Republicat si Actalizat 2015

LEGEA CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA OLTCHIM!

LEGEA CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM )SC OLTCHIM SA RM VALCEA 2011-2014

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata ABROGATA

#28417 Legea nr. 53 din 2003 - Codul Muncii (republicat si actualizat 2013)

 #28418 OUG nr. 36/2013 - aplicarea in perioada 2013-2018

#28419 Re: Re: H.G. 241/08.05.2013

#28421 Re: Re: CE SPUNE CODUL FISCAL DESPRE VENITURI SALARIALE

 

Creantele salariale in cazul insolventei angajatorului

 Principala modificare adusa textelor legale, cu un impact deosebit, consta in trecerea creantelor ,,salariale" intr-un rang de prioritate superior.

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013 SI TOATE DREPTURILE SALARIALE !!!

UNDE SUNT BANII???? OLTCHIM A DISPONIBILIZAT 929 CONFORM COMUNICATULUI DAT DE ROMNISOLV SI PUBLICAT PE SITE-UL OLTCHIM.

SALARIILE:

DNA S.O.S. OLTCHIM RAMNICU VALCEA

 DNA S.O.S. OLTCHIM RAMNICU VALCEA 

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM

DNA, HAI LA VALCEA IN OLTCHIM!!!!!!!!!!!!!!

UNDE SUNT BANII???? 

SUNTEM PRADUITI!!!!!!    

INSOLVENTA OLTCHIM 30.01.2013

 

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE (TOATE INCLUS SI  IONEL VINCEA DE LA CARTEL ALFA SI FOST MENTCHIM FALIMENT ) SI STATUL ROMAN  SUNT IN CULPA.

N-AM IMPUTERNICIT PE NIMENI SA SE FACA PE SUSTA PROTOCOALE IN DEFAVOAREA ALTOR CREANTE SALARIALE DISPONIBILIZATII 2013 SI ORICE FEL DE PROTOCOL IN DEFAVOAREA ALTORA...!!!!!! Alt aspect, NIMENI, ABSOLUT NIMENI NU ARE VOIE PE LEGE SA DECIDA IN NUMELE ALTEI CREANTE SAU ALTOR DREPTURI CREANTE DIN ACTELE PE CARE LE DETINE / DETINEM, CEEA CE S-A INTAMPLAT....

PENTRU A FI MANDADAT PE CREANTELE SALARIALE TREBUIA UN JURIST SAU AVOCAT SA CONCEAPA O FORMA LEGALA IN CARE INDIVIDUAL ( DECI FIECARE IN PARTE, NU TABELAR ) ACEA PERSOANA MANDATA ALTA ENTITATE ( EX:SINDICATE )   SAU PERSOANA  ( AVOCATI, JURISTI..S.A.M.D) SA LE REPREZINTE CREANTELE SALARIALE, CEEA CE NU S-A INTAMPLAT, DIN CONTRA S-AU PRONUNTAT SALARIATII ANGAJATI PE SUME ALE SALARIATILOR FOSTI SALARIATI.  http://www.docdroid.net/

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA