Pentru încetarea influenței Bisericii Ortodoxe Române în educație

Quoted post

nume

#123 Re: Re: Re:

2015-02-26 20:59

#74: anonim - Re: Re:  

suna bine asta cu "obligati sa..." unge penelu lu' tovarasu, dar oare cum pot fi niste oameni in toata firea "obligati"? Poate omul ia cererea si sanatate!

Stiti unde e buba? ca majoritatea celor care au facut religia pana acum sunt OBLIGATI sa depuna cerere daca vor sa continue, iar scolile nu pot inregistra in timp util toate cererile, motiv pentru care ele sunt distribuite prin diriginti.

E logic si reprezinta un mod rapid de organizare interna a scolii.

Poate nu stiti, dar cererile trebuie SCANATE bucata cu bucata sin introduse in sistem pana pe 6 martie. Apoi, saptamana asta au inceput si inscrierile la Pregatitoare. Deci cum se vede acum treaba cu "obligatu"? Se numeste INFORMARE, intrucat hotararea a venit tam-nesam in mijlocul anului. Poate unii parinti sunt plecati doua saptamani din localitate. Pe aceia cine ii instiinteaza? Poate nu au internet sa descarce un formular. Poate nu au cum sa il trimita din afara tarii in 3 zile... dar daca copilul vrea sa faca Religie si nu il lasa parintii... aici, da, e ofsaid la tovarasu!

in rest...

Brava lu tovarasu! noteaza, dom'le, noteaza...

Raspunsuri


Musafir

#197 Re: Re: Re: Re:

2015-03-04 04:32:31

#123: nume - Re: Re: Re:  

 „Oricine mă va mărturisi pe Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi şi Eu pentru el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri. Iar de cel ce se va lepăda de Mine înaintea oamenilor şi Eu Mă voi lepăda de el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri”. (Matei 10, 32-33) 

Prin înverşunarea cu care unii dau „reject” la orice înseamnă Dumnezeu, cu care spun NU inclusiv unor simple informaţii la şcoală, este o lepădare de credinţă.

Pentru că până şi imaginea lui Dumnezeu îi revoltă.

DAR DE CE ÎI URĂSC PE CEI CE VOR SĂ FACĂ RELIGIE? De ce se bucură că este îngrădită, şi mâine scoasă din şcoală?

Mâine pot urma şi alte materii. Căci dacă îi întrebi pe elevi, sunt terorizaţi de matematică, de istorie, de limba română.