Pentru încetarea influenței Bisericii Ortodoxe Române în educație

Quoted post


Musafir

#73 Re: Re:

2015-02-25 14:44

mars la biserica, ce cauti la scoala?

Raspunsuri


Musafir

#138 Re: Re: Re:

2015-02-26 23:31:00

#73: - Re: Re:  

Scrisoare de mulţumire domnului profesor Emil Moise 

Mulţumim din inimă domnului profesor Emil Moise pentru succesul repurtat de învăţământul românesc. Înţeleg că aţi fost ajutat şi sprijinit de fiica dumneavoastră, şi ea v-a fost sfătuitor în demersul care l-aţi făcut

Dacă nu aţi fi existat dvs. şi alţi asemenea, azi nu s-ar fi printat două milioane de cereri pentru a ajunge cât mai repede la părinţii elevilor minori şi la elevii majori pentru a fi semnate. Altfel, dacă orele de religie mai continuau, Curtea de Conturi, DNA, Tribunalul, ar fi fost imediat sesizate de Dvs. şi asociaţiile pentru libertatea conştiinţei, şi, nu-i aşa, dosarele penale trebuiau să apară. Iar profesorii de religie, colegii dvs., trebuiau să dea banii înapoi pentru orele prestate după 9 martie! Ce mai!

La început nici dvs. n-aţi înţeles bine ce se spunea în Decizia Curţii Constituţionale referitor la cele 45 de zile de graţie, şi i-aţi ameninţat, aşa cum bine meritau, cu stimabila Curte de Conturi.

E parcă bine, frumos şi educativ să faci dosare penale colegilor şi să-i reclami.

Au ce învăţa şi elevii şi profesorii!

Şi ne prăpădim de râs când îi vedem cum se agită să completeze cererile. Eu cred că ar fi bine să nu le mai completeze. ŞI CE DACĂ SUNT CREŞTINI, ŞI CE DACĂ VOR SĂ FACĂ RELIGIE?

Este bine că nu o suportaţi în şcoli! Afară cu ea. Afară cu moralitatea, afară cu formarea caracterului, afară cu visul celor martirizaţi pentru credinţă! Afară cu ingenuitatea elevilor, cu toleranţa şi cu drepturile constituţionale.

E bine că aţi creat război şi în şcoală, între elevi, între elevi şi profesori, între elevi şi părinţi. Aşa stă bine unui învăţământ dintr-o ţară europeană!

Apropo, am auzit că vreo 25 de ţări europene au educaţia religioasă în şcoli. În şcolile de stat. Unii chiar au 2 ore de religie pe săptămână. La unii nici măcar nu este opţională ora de religie. Ce încuiaţi! Ar fi bine să ne ducem noi să-i învăţăm să nu mai studieze spiritualitatea creştină, că se îndobitocesc de tot!

Există un singur drept: al libertăţii de conştiinţă al celor ce nu-l vor pe Dumnezeu în viaţa lor.

Iar Biserica (Ortodoxă Română, pentru că numai ea ne supără, deşi nu prea o cunoaştem) e bine să tacă, să se ascundă.

Chiar dacă o mulţime de părinţi şi profesori au strigat din 12 noiembrie încoace: DE CE Biserica nu iese în apărarea noastră, a celor care suntem umiliţi de această decizie?

Iar când a scos şi Biserica, prin reprezentanţii ei, primul sunet în apărarea unui drept constituţional, bineînţeles că dvs. şi asociaţiile aţi strigat din toţi rărunchi: TERTIPURI!, Biserica face presiune, vai! Din câte ştiu eu 86% din români sunt creştini ortodocşi, iar religia are caracter confesional. Aşa se fac şi cererile.

Păi, evident, creştinii aştia nu trebuie să-şi apere libertatea lor de conştiinţă şi de exprimare. Iar reprezentanţii BOR, care îi reprezintă şi pe ei,(aşa cum dvs. îi reprezentaţi pe cei 0,2% necredincioşi, dar şi pe unii care nu au avut posibilitatea să afle ce sunt), o fac pentru ei. Numai dvs. aveţi dreptul să daţi în judecată, numai remus cernea are voie să propună legislativului scoaterea religiei din şcoli. Creştinii şi BOR nu au voie să vorbească. Pentru că ei nu sunt cetăţenii acestei ţări, iar din BOR fac parte numai 86% din populaţia acestei ţări.

 Şi ce mai contează că alin 19 din Decizie CCR 669/2014 spune: Curtea constată că Legea fundamentală garantează părinţilor dreptul la îngrijirea şi educarea copiilor lor şi cuprinde dreptul la educarea religioasă. De aceea, este primordial dreptul acestora de a transmite copiilor convingerile proprii legate de probleme religioase. Iar alin. 20. Curtea Constituţională constată că ŞCOALA trebuie să fie deschisă pentru idei şi valori religioase, deoarece, potrivit dispozitiilor art. 29 alin. (2) din Constituţie, statul garantează libertatea conştiinţei, care trebuie să se manifeste în spirit de toleranţă şi de respect reciproc.

E aşa o toleranţă şi o pace după Decizia Curţii că se plictisesc bieţii profesori de religie, iar în şcoală, familie şi societate s-a lansat INUTIL un război.

Vă urez post binecuvântat şi să participaţi cu CONŞTIINŢA CURATĂ la Învierea Mântuitorului, iar făclia din mâna dvs. să lumineze valorile supreme la care aspiraţi! Pentru că am înţeles că dvs. sunteţi credincios, dar nu vreţi religia în şcoală. În rest...  

Mulţumim din inimă pentru războiul creat. Benefic, după cum se vede tuturor! Dar mai ales TUTUROR COPIILOR!

Căci cine seamănă vrajbă, ce oare v-a culege?

Mulţumim din inimă partidului. (PCR) 


Musafir

#198 Re: Re: Re:

2015-03-04 04:57:15

#73: - Re: Re:  

 „Nu ştiu ce ştiţi dumneavoastră despre educaţia religioasă a copiilor, dar eu ştiu: că fiicele mele au mers la Sfânta Biserică cu mama mea de la vârste foarte fragede; că au învăţat rugăciuni atât de la mama lor, cât şi de la bunici şi nu mergeau la culcare fără a vorbi cu Dumnezeu, printr-o rugăciune; că la şcoală au învăţat despre îngeri, sfinţi şi alte evenimente religioase; că prin ora de religie copiii mei au fost ajutaţi să descopere bogăţia ascunsă în viaţa şi adevărul lor personal.

Rezultatul?Alţii au descoperit că «fiicele lui Cârţu» sunt harnice, iertătoare, generoase, conştiincioase, cumpătate, discrete, prietenoase, chibzuite, perseverente, devotate, ferme, îşi cunosc forţele proprii şi nu numai.

Şi mai ştiu că la ora de religie se lucrează cu sufletele copiilor, că religia în şcoală înseamnă mai puţină violenţă şi mai multă înţelegere, prietenie, iubire, că profesorul de religie transmite copiilor Cuvântul Domnului. Să stăm cu frică şi să luăm aminte că Dumnezeu este încă în România şi să nu-L alungăm. Şcoala fără ora de religie înseamnă şcoală fără suflet, neam fără Dumnezeu şi fără identitate! “

Sorin Cârţu