Pentru încetarea influenței Bisericii Ortodoxe Române în educație


Musafir

/ #198 Re: Re: Re:

2015-03-04 04:57

#73: - Re: Re:  

 „Nu ştiu ce ştiţi dumneavoastră despre educaţia religioasă a copiilor, dar eu ştiu: că fiicele mele au mers la Sfânta Biserică cu mama mea de la vârste foarte fragede; că au învăţat rugăciuni atât de la mama lor, cât şi de la bunici şi nu mergeau la culcare fără a vorbi cu Dumnezeu, printr-o rugăciune; că la şcoală au învăţat despre îngeri, sfinţi şi alte evenimente religioase; că prin ora de religie copiii mei au fost ajutaţi să descopere bogăţia ascunsă în viaţa şi adevărul lor personal.

Rezultatul?Alţii au descoperit că «fiicele lui Cârţu» sunt harnice, iertătoare, generoase, conştiincioase, cumpătate, discrete, prietenoase, chibzuite, perseverente, devotate, ferme, îşi cunosc forţele proprii şi nu numai.

Şi mai ştiu că la ora de religie se lucrează cu sufletele copiilor, că religia în şcoală înseamnă mai puţină violenţă şi mai multă înţelegere, prietenie, iubire, că profesorul de religie transmite copiilor Cuvântul Domnului. Să stăm cu frică şi să luăm aminte că Dumnezeu este încă în România şi să nu-L alungăm. Şcoala fără ora de religie înseamnă şcoală fără suflet, neam fără Dumnezeu şi fără identitate! “

Sorin Cârţu