SA STOPAM REABILITAREA FORTATA CU POLISTIREN

Quoted post

diasporeanu

#3 NU SEMNATI PETITIA

2014-12-19 23:22

 

vad ca numai prostii stiti sa scrieti.Cum ca stiti voi cum se termoizoleaza in Europa.Cum ca se acumuleaza apa intre polistiren si zid.Si de unde vine apa aia care se tot acumuleaza ? Si se acumuleaza,si se acumuleaza,ca daca intepi polistirenul,iasa apa ca din izvor.Cum ca polistirenul nu se recicleaza.POLISTIRENUL SE RECICLEAZA.Fie ca e expandat sau extrudat.

Problema in Romania e ca nu se lucreaza cum trebuie.Se pun doar cateva "galusti" de adeziv si de jur imprejurul placii nu se mai pune adeziv,ca cresc costurile cu adezivul.Astfel curentii de convectie se plimba liber de jos in sus.Blocurile sunt foarte strambe si e consumul mare de adeziv,fata de cladirile din Occident.Se lucreaza repede, la norma,asa ca cine sta sa mai piarda timp,sa puna drept placile de polistiren.

Mai citesc,ca nu se mai face oxigenarea locuintei.Pai voi aveti imprsia ca oxigenarea se face prin pereti?!Oxigenarea se face prin ferestre,pe sub usi si orice alte orificii ale casei catre exterior.I-auzi APORT CALORIC DE LA RAZELE SOARELUI  .Pai eu stiam ca atunci cand faci izolatie te feresti si de caldura si de frig.Ideea e sa mentii temperatura constanta .Inainte de a veni frigul,am fost intr-un depozit imens de materiale de constructii in Luxemburg,si era plin de polistiren.Plus ca aici se izoleaza in draci.Cine isi face fatada la casa ,si nu are polistiren,automat isi pune.Peste tot sunt schele pe cladiri.Se vede ca lumea munceste.Unde am lucrat eu in vara s-a pus pe cladire,de catre o firma belgiana, tot polistiren.Si cine dreaq le impune astora sa-si puna polistiren pe case?!             

 

CONCLUZIE:Doamna care a initiat petitia habar nu are despre termoizolatie in general si despre polistiren in particular.  

Mai sunt lucruri de spus si nu mai imi pierd timpul cu scrisul,dar va spun inca odata  "NU SEMNATI PETITIA " ,

Raspunsuri


Musafir

#4 Re: NU SEMNATI PETITIA

2014-12-20 05:51:00

#3: diasporeanu - NU SEMNATI PETITIA 

 Apa intre termoizolatie (indiferent din ce material este aceasta executata) se acumuleaza spre ex. de la instalatiile defecte, sifoane de pardoseala in bai, tevi sparte, etc. Nimeni nu vede acest lucru,nimeni nu repara instalatiile. Apa intra intre zid si termoizolatie si neavand cum sa iasa din cauza ca termoizolatia este imermeabila la vapori sta acolo, sau iese la interior sub forma de mucegai, sau se ridica prin capilaritate in zidarie si distruge structura cladirii.

SEMNATI PETITIA CU INCREDERE!


Musafir

#5 Re: NU SEMNATI PETITIA

2014-12-21 08:32:16

#3: diasporeanu - NU SEMNATI PETITIA 

 La cladirile mai vechi cu structura din caramida, (cladiri traditionale cum se numesc de multe ori), cladiri care nu au hidroizolatie orizontala corespunzatoare umiditatea din pamant se urca prin capilaritate. Atata timp cat finisajul peretilor este permeabil la vapori apa din capilaritate poate iesi, se evapora. Daca se aplica un finisaj sau termoizolatie impermeabila la vapori (polistiren sau orice alt material impermeabi) apa stagneaza in perete. In timp caramida se macina, apare igrasie, mucegai chiar ciuperci la interior. Asanarea acestor cladiri este anevoioasa si costisitoare, depasind mult economia la factura de incalzire, preconizata atunci cand s-a stabilit termoizolarea cu un material impermeabil.


Musafir

#32 Re: NU SEMNATI PETITIA

2015-09-04 21:00:54

#3: diasporeanu - NU SEMNATI PETITIA 

 In restul Europei sunt bine puse, aici dupa o furtuna vezi cum placile sunt picate

 

Diana

http://www.prodima.ro/produse/hale-industriale/

Messi

#54 Re: NU SEMNATI PETITIA

2017-03-10 08:22:39

#3: diasporeanu - NU SEMNATI PETITIA 

 Domnule Diasporeanu, apreciez sinceritatea dumneavoastră dar afirmațiile pe care le faceți se bazează doar pe observația că așa fac și alții. Dacă așa fac și alții asta nu înseamnă și că este bine! Poate veți căuta să observați și consecințele folosirii de materiale impermeabile. Probabil că știți ce efecte neplăcute poate genera o bluză din fibre sintetice, comparativ cu una din bumbac. Bluza din bumbac absoarbe și transmite transpirația. Poate pentru dvs. conceptul de respirație/transpirație al betoanelor, este un lucru în care nu credeți. Nu-i bai! Majoritatea oamenilor nu au auzit de efectul de capilaritate al betoanelor. Cu siguranță că producătorii de polistiren și unii constructori, au tot interesul să prezinte izolația cu polistiren ca fiind optimă. Este datoria proprietarului de locuință să fie sceptic și să nu cadă în capcana care i se întinde. Dar este greu... pentru că oamenii nu au răbdare să cerceteze (viața este prea scurtă) iar promisiunile sunt mult prea atrăgătoare. Vor realiza în ce capcană au căzut doar după ce vor plăti o grămadă de bani, degeaba. Așa... ca și la repartitoarele de costuri pentru energia termică!