Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#11401 n-ai cum !

2013-11-10 13:11

Nu poti sa ai control asupra oamenilor , daca in jurul tau , ai oameni inteligenti ! Priviti gloata din jurul acestui CERNEV. Razi de te prapadesti ! Cand ajungi subiect de bancuri, ar fi de preferat sa-ti iei lumea in cap ! OLTCHIMUL CE A AJUNS ACUM ? MARCELICA-GHIOCEL-PERSONAJE DE BARFA CONTINUA PE ACEASTA PETITIE ! Daca directorul PARVU-mai tolereaza acesti bufoni, inseamna ca o face cu un scop anume : lasa-i dracu sa se balacareasca , cu sindicatele lor, ii folosim ca masa de manevra cand vrem noi. IAR NOI DACA NU NE DESTEPTAM. VOM AVEA SOARTA PORCULUI DE CRACIN -DECAPITATI, RAND PE RAND, CONFORM PLANULUI STABILIT. DACA NU VINE CAPITAL DE LUCRU , SUNTEM MORTI!!! ASTIA ASTEAPTA ALEGERILE, DUPA CARE, URA SI LA GARA ! NOI STRIGAM SA SE REDUCA NUMARUL DIRECTORILOR, EI SE JOACA CU NERVII NOSTRI. NOI STRIGAM SA MAI LASE MASINILE LA GARAJ, EI FAC....PROTOCOL...CU MASINUTA COMBINATULUI. SA FACEM ECONOMIE PE SPINAREA PROSTILOR. SA APARAM CU DINTII CCM, DUPA CARE, SA LE DAM PAPUCII TUTUROR LIDERILOR DE SINDICAT. ORICUM ,DACA SE FACE OLTCHIM 2-ADIO CCM !

Raspunsuri

DOTTORE

#11402 Re: n-ai cum !

2013-11-10 13:53:37

#11401: - n-ai cum !

NOI STRIGAM SA SE REDUCA NUMARUL DIRECTORILOR, EI SE JOACA CU NERVII NOSTRI. NOI STRIGAM SA MAI LASE MASINILE LA GARAJ, EI FAC....PROTOCOL...CU MASINUTA COMBINATULUI. SA FACEM ECONOMIE PE SPINAREA PROSTILOR.

Ai perfecta dreptate! Daca s-ar fi redus numarul directorilor / sefi divizie - de la 21 la 8 - si s-ar fi realizat si economii din salariile acestora si din cheltuielile suplimentare cu autoturismele de serviciu, cu secretariatele, etc.

Hai sa facem un simplu calcul: un director / sef divizie ne costa pe putin 25.000 de lei / brut pe luna (salariu + taxe, impozite, etc. - aferente salariului de baza + autoturism + secretariat).

Rezulta ca un director / sef divizie ne costa pe putin 300.000 de lei / an (25.000 de lei / brut pe luna X 12 luni).

Concluzie: daca s-ar fi redus numarul directorilor / sefi divizie - de la 21 la 8 - s-ar fi realizat o economie de cel putin 3.900.000 lei / an (300.000 de lei / an X 13 directori / sefi de divizie - potential redusi) adica, aproximativ 900.000 de euro.

Ce se putea face cu 900.000 de euro?
Se putea plati un avans (prima chenzina) celor 2.300 de salariati aflati in prezent pe statele de plata la oLTCHIM.
Se puteau plati salarile restante (mai putin salarile compensatorii) - avans (prima chenzina) luna ianuarie 2013, transport luna decembrie 2012, CO / 2013 - celor cca. 960 de salariati disponibilizati de la oLTCHIM.

Dar nu! Ei tin de scaune - scaune in care au ajuns (cu mici exceptii) nu pe criterii de competenta ci pe criterii de apartenenta politica. Tin cu dintii de privilegii (unii care nici nu visau sa aiba la scara o masina de lux acum se plimba cu doua / familie, dotate si cu scaune pentru copil).

Daca numarul salariatilor din Oltchim a fost redus cu o treime iar productia combinatului este de maxim 10% din capacitate, numarul directorilor executivi a crescut cu 50% (de la 6 la 9). Pentru ce si pentru cine?

Sper ca, odata cu invintarea Oltcimului SPV, sa se indrepte aceste anomalii.