Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?????

/ #48848 Oltchim, cifrele oficiale ale companiei

2016-09-28 11:59

Oltchim, cifrele oficiale ale companiei

Rezultatul net obţinut în 2015 de către Oltchim este de 2,294 miliarde de lei, format din 2,371 miliarde de lei rezultat brut scriptic din anularea datoriilor , în special a creanţelor chirografare, după aprobarea planului de reorganizare din aprilie 2015.

De asemenea, 5 milioane de lei sunt din vânzarea de certificate de CO2, 2 milioane de lei rezultat din ajutări active circulante.De asemenea, 36 de milioane de lei sunt pe minus în urma impozitului pe profit aferent înregistrării ca venituri din anularea de datorii. Mai sunt pe minus 48 milioane de lei rezultat brut din activitatea curentă a societăţii. Rezultatul total brut din activitatea curentă a societăţii în anul 2015 este de minus 48,5 milioane de lei, care reprezintă o îmbunătăţire cu 139,8 milioane de lei faţă de anul 2014 şi cu 245,8 milioane de lei faţă de anul 2013, potrivit datelor companiei. Profitul total obţinut din activitatea instalaţiilor care funcţionează este de 11,3 milioane de lei. Iar pierderea de 59,8 milioane de lei este determinată de cheltuielile de conservare a instalaţiilor nefuncţionale de pe platformele de la Bradu şi de la Vâlcea, plus cheltuielile cu plăţile compensatorii aferente disponibilizărilor de personal finalizate în decembrie 2015, mai informează compania.Toate documentele privind starea Oltchim pot fi consultate pe site-ul companiei, spun oficialii Oltchim.

În ceea ce priveşte activitatea financiară a Oltchim în primul semestru din 2016, activele societăţii sunt împărţite în două categorii: funcţionale şi nefuncţionale. Pentur valoarea rămasă a activelor nefuncşionale s-a constituit un provizion din anii anteriori, astfel încât activele nefuncţionale, concomitent cu cheltuiala de amortizare, se reversează provizionul constituit.. Astfel, amortizarea activelor funcţionale reprezintă 25,9 milioane de lei, amortizarea activelor nefuncţionale 22,87 milioane de lei, iar reversarea provizionului constituit în anii anterior reprezintă 22,877 milioane de lei. Astfel, rezultatele financiare ale companiei în S1 2016 sunt afectate de cheltuielile cu amortizarea numai pentru acele active care realizează venituri, respectiv cele funcţionale. Astfel, profitul brut al societăţii este de 24,395 mil. Lei. Acesta, potrivit datelor companiei, e mai mare decât amortizarea activelor nefuncţionale, în valoare de 22,8 milioane de lei.