Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Chimistii Uniti pe facebook

/ #48506 Re: Re: Chimistii Uniti pe facebook

2016-09-11 19:11

#48505: Chimistii Uniti pe facebook - Re: Chimistii Uniti pe facebook 

 Art. 60.
Al.1. Administraţia va organiza, la angajare şi ulterior, cel puţin odată pe an, supravegherea stării de sănătate a lucrătorilor a salariaţilor, în scopul de a constata dacă sunt apţi pentru desfăşurarea activităţii în postul pe care ar urma să îl ocupe sau îl ocupă, precum şi pentru prevenirea îmbolnăvirilor profesionale. Examinarea medicală se desfăşoară în timpul programului normal de lucru şi este gratuită, iar cheltuielile ocazionate de examinare se vor suporta de societate, condiţiile concrete urmând să fie stabilite de acesta.
Al.2. Salariaţii sunt obligaţi să se supună examenelor medicale stabilite şi prezentate în Anexa nr. 12 de către Policlinica OLTCHIM în functie de conditiile locului de muncă al fiecărui salariat, in baza HG Nr. 355/2007, Anexa 1. Examenul radiologic se efectuează numai la indicatia medicului specialist de medicina muncii.
Al.3. În cazul când dispoziţiile legale speciale prevăd examinări medicale complexe la termene mai scurte, determinate de condiţiile deosebite de la locurile de muncă, se vor aplica aceste prevederi.
Al.4. Rezultatul controlului medical se aduce obligatoriu la cunoştinţa fiecărui salariat, sub semnătură, în baza comunicării Policlinicii OLTCHIM în termen de 30 zile de la efectuarea controlului sau analizei dar nu mai târziu de 7 zile de la data primirii rezultatului examinării.
Al.5. Salariaţii cu afecţiuni deosebite vor fi urmăriţi prin evidenţe speciale de către medicii de la Policlinica OLTCHIM.
Al.6. Patronatul va respecta prevederile legale privind medicina muncii.
Al.7. În afară de examinarea medicală anuală gratuită, societatea va suporta cheltuielile determinate de investigaţiile necesare efectuate de Policlinica OLTCHIM în cazul când un salariat se îmbolnăveşte şi are recomandarea medicului de specialitate.

Art. 61.
Părţile se obligă să asigure un regim de protecţie specială a muncii femeilor şi tinerilor în vârstă de până la 18 ani, la nivelul drepturilor specifice reglementate de legislaţia muncii şi prevederile prezentului contract.

Art. 62.
Al.1. Patronatul nu va refuza angajarea sau menţinerea în muncă a persoanelor handicapate încadrabile în grade de invaliditate definite potrivit Legii.
Al.2. Salariaţii menţionaţi la al.1, vor prezenta în vederea deducerii la impozit pe salarii certificatele emise de comisiile de expertiză medicală şi recuperarea capacităţii de muncă.

Art. 63.
Al.1. Părţile contractante convin ca S.C. OLTCHIM S.A. să sponsorizeze spitale sau clinici medicale în interesul serviciilor medicale acordate salariaţilor societăţii.
Al.2. Prin Policlinica OLTCHIM se vor acorda gratuit medicamente pentru salariaţii S.C. OLTCHIM care au contactat boli grave. Acordarea gratuită a medicamentelor se va face de comisia socială pe baza avizului comisiei medicale.

Art. 64.
Al.1. Conducerea societăţii va asigura spaţii pentru servirea mesei în secţii/servicii.
Al.2. În schimburile 2 şi 3 din zilele lucrătoare precum şi sâmbăta, duminica şi sărbători legale în toate schimburile nu se serveşte masă caldă.
Al.3. Se interzice lăsarea fără supraveghere a tablourilor de comandă şi a instalaţiilor tehnologice, care necesită supraveghere permanentă. Constatarea acestei abateri atrage după sine aplicarea de sancţiuni prevăzute pentru această abatere în Regulamentul de Ordine Interioară.
Al.4. Salariaţii S.C. OLTCHIM S.A. Rm. Vâlcea beneficiază lunar pentru fiecare zi lucrătoare de tichete de masă conform Legii nr.142/1998. Valoarea tichetului de masă este cea stabilită prin Hotărâre de Guvern.
Al.5. Salariaţii care lucrează pe locurile de muncă cu condiţii deosebit de periculoase, stabilite în Anexa nr.4 la Contractul Colectiv de Muncă, pe perioada prezenţei la serviciu pe locul de muncă respectiv şi numai dacă instalaţia este în funcţiune, beneficiază în plus faţă de prevederile al. 4 pentru fiecare zi lucrătoare de 16 lei/salariat, sumă care se acordă ca spor şi se impozitează cu celelalte drepturi salariale. Acest spor se majorează odată cu majorarea salariilor.
În hala de electroliză cu mercur, Monomer, PVC şi anhidridă ftalică salariaţii care lucrează în sectoarele respective beneficiază de acest drept şi pe perioada când instalaţia este în revizie generală sau în revizie programată.
Salariaţii din alte secţii/servicii care lucrează pe locurile de muncă stabilite în Anexa nr. 4, vor beneficia de acest drept numai dacă sunt nominalizaţi prin Decizia Directorului General emisă în baza referatelor întocmite de şefii de secţii/servicii care au salariaţi în această situaţie.

Art. 65.
Al.1. La nivelul S.C. OLTCHIM S.A. Rm. Vâlcea se vor efectua determinări de noxe pe locuri de muncă, conform graficului aprobat de Directorul General al societătii sau la propunerea justificată a salariatilor, care vor fi urmărite în vederea luării măsurilor de protectie a mediului, specifice, de către Serviciul Intern de Prevenire si Protectie si vor fi puse în aplicare de către sectiile în cauză.
Al.2. Determinările de noxe pe locuri de muncă si expertiza tehnică din punct de vedere al protectiei muncii securitatii si sanatatii in munca, vor fi efectuate în prezenta reprezentantilor Sindicatului Dreptate si Adevar.

Art. 66.
Al.1. În cazul recomandărilor medicale, conducerea societăţii va asigura trecerea salariaţilor pe alte locuri de muncă, conform pregătirii profesionale în limita locurilor vacante, pe baza propunerilor comisiei medicale la nivel de societate, constituită din :
 reprezentanţii Patronatului;
 reprezentanţii Sindicatului Dreptate si Adevar;
 cadre medicale de specialitate.
Al.2. Schimbarea locurilor de muncă a salariatului se face cu avizul medical că este “apt” pentru noul loc de muncă.
Al.3. În cazul în care avizul medical confirmă că salariatul a devenit inapt pentru postul pe care-l ocupă, ca urmare a unei afecţiuni de boală, accident de muncă sau boală profesională, Comisia Paritară va analiza cazul şi va stabili în momentul încetării Contractului Individual de Muncă acordarea plăţilor compensatorii conform prevederilor art.38.