Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

BREAKING NEWS ALERT OLTCHIM INSOLVENTA RAMNICU VALCEA :

/ #48219 Chimcomplex este interesat de vânzarea activelor de la Oltchim, dar nu în orice condiții

2016-08-26 15:34

Chimcomplex este interesat de vânzarea activelor de la Oltchim, dar nu în orice condiții

 

În presă s-au publicat informaţii privind vânzarea activelor de la Oltchim; activele ar urma să fie grupate în nouă grupe iar ofertele sa fie făcute pentru o grupa sau mai multe de unul sau mai multi investitori.  

Preşedintele CA de la Chimcomplex, domnul dr. ing. Bancila Virgiliu declara că societatea/actionariatul sunt interesate de aceasta tranzacţie, dar aceasta trebuie făcută în primul rand în interesul Oltchim, cat şi în interesul vânzătorului şi al cumpărătorului .

În ultimii trei ani Chimcomplex a depus trei oferte de cumpărare şi a purtat mai multe corespondente la autorităţile responsabile (administratori judiciari, creditori, minister) în care a arătat ca întârzierea procesului de vânzare a Oltchim este în detrimentul tuturor, atât a vânzătorului cât şi a cumpărătorului, dar şi a societăţii Oltchim.
Acum credem ca este bine ca se încearcă vânzarea pe grupe de active, dar dacă într-adevăr se doreşte ca aceasta sa fie un succes, este necesar sa se rezolve de la început câteva probleme:

- gruparea activelor sa se facă pe principiul funcţionalităţii acestora; grupele formate sa constituie entităţi funcţionale tehnologic.
- vânzătorul trebuie să ofere şi soluţii pentru ca problemele de mediu preluate de cumpărător sa poată fi eşalonate într-un timp rezonabil; altfel activele respective nu pot fi valorificate şi nici un cumpărător nu va prelua aceste active fără sa aibă garanţia valorificării prin punerea lor în funcţiune.

- preţul de plecare a vanzarii/licitaţiilor sa fie unul realist, sa tina cont de uzura fizica şi morala a activelor respective; pentru a stabiliza,consolida şi dezvolta societatea sunt necesare investiţii imediate.

 În acest fel vânzătorul trebuie să realizeze o oferta realista, atractiva şi necondiţionată care sa permită o licitaţie corecta şi care sa dea şanse egale tuturor competitorilor, romani şi străini.

Pe de alta parte, Chimcomplex are o experienta de peste 60 de ani în acelaşi domeniu, a obţinut rezultate remarcabile şi are toate atuurile pentru relansarea cu succes a Oltchim; are parteneri importanţi şi finanţarea necesara achizitiei activelor. Mai mult, are decizia de a se implica în industria chimica, în reconstrucţia acesteia.
Prin achiziţia activelor de la Oltchim vrem sa constituim Compania Romana de Chimie pe nucleul format din Chimcomplex şi Oltchim. Sinergia celor doua combinate şi investiţiile preconizate vor crea o corporaţie puternica în România. Aceasta va valorifica superior resursele tarii:materii prime, personal instruit, piaţa şi tehnologie.
Pe de alta parte urmărim şi evoluţiile din industria chimica din tarile vecine; suntem interesaţi şi am avut contacte cu autorităţile ucrainiene pentru a ne implica în programul de privatizare lansat în tara vecina, Ucraina.

Preşedintele Grupului SCR, Domnul Ștefan Vuza se va întoarce în tara vineri, 26 august 2016 şi va confirma strategia noastră de dezvoltare.