Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

/ #48196 BREAKING NEWS ALERT OLTCHIM: BVB OLT OLTCHIM S.A. Vanzarea de pachete de active ale Oltchim

2016-08-24 08:55

Vanzarea de pachete de active ale Oltchim

23 August 2016

Oltchim S.A. ("Societatea") va lansa un proces competitiv de vanzare a activelor Societatii, grupate in mai multe pachete, la acest moment avandu-se in vedere de catre Societate noua astfel de pachete de active.

Partile interesate sunt invitate sa depuna scrisori de interes pentru oricare (inclusiv toate) dintre pachetele de active, pana la data de 30 septembrie 2016. Continuarea procesului competitiv de catre partile interesate este conditionata de indeplinirea urmatoarelor conditii : (i) depunerea unei scrisori de interes conform procedurii, (ii) cerintele de conformitate minime de catre ofertanti, (iii) analiza legaturilor existente intre ofertanti si actionarii Societatii si (iv) acceptarea de catre ofertanti a respectarii regulilor de sondare a pietei relevante. Selectia cumparatorului/cumparatorilor se va face pe baza valorii economice a ofertei, procesul de selectie fiind estimat a se finaliza pana la sfarsitul anului 2016.

Desi Societatea este in insolventa, veniturile acesteia si EBITDA au depasit estimarile din planul de reorganizare, fiind inregistrate venituri de 170,2 milioane EUR si EBITDA ajustata de 17,7 milioane EUR1  in anul 2015. Totodata, veniturile si EBITDA ajustata ale Societatii sunt asteptate a se ridica la 176,5 milioane EUR, respectiv 23,9 milioane EUR2  la sfarsitul  anului 2016.

1 EBITDA ajustata a fost calculata astfel in baza 1) pierderii aferente diviziei petrochimice Bradu-Pitesti de 2,9 milioane EUR, 2) pierderii aferente unitatilor non-operationale din Ramnicu Valcea 2,5 milioane EUR, 3) salarii compensatorii si taxele aferente de 2,4 milioane EUR, 4) penalitati de 3 milioane EUR, 5) costurile pentru serviciile de consultanta de 0,5 milioane EUR.

2 EBITDA ajustata a fost calculata in baza 1) pierderii aferente diviziei petrochimice Bradu-Pitesti de 2,6 milioane EUR, 2) pierderii aferente unitatilor non-operationale din Ramnicu Valcea 1 milion EUR, 3) costurile pentru serviciile de consultanta de 1,7 milioane EUR.

Precizare

Parte din declaratiile incluse in raport includ estimari care reflecta opiniile Societatii sau ale organelor de conducere cu privire la performanta financiara. Declaratiile care includ cuvintele "asteptate", "anticipate" sau declaratii similare sunt doar estimari. Toate estimarile se refera la aspecte care implica riscuri si incertitudini. Astfel, exista sau vor exista factori care ar putea genera ca rezultatele efective ale Societatii sa difere substantial de cele indicate in aceste declaratii.

site oltchim.ro http://www.oltchim.ro/index